Nytårsaften i København: Her er 16 restauranter med gode nytårsmenuer

Skrevet af: Redaktionen

Info: Denne artikel indeholder reklamelinks – stederne på listen har betalt for at få deres bookinginformationer med i artiklen. 

Nytårsaften er årets sidste og største fest, så god mad er skal der til, når det nye år skal skydes ind.

Nogle vælger at besøge restauranter for at nyde en god nytårsmiddag, mens andre får leveret lækker mad derhjemme.

Uanset hvad man vælger, så er her en guide, der giver dig overblik over god nytårsmad og overdådige nytårsmenuer i København.

Madklubben

Årets sidste aften har altid været noget helt specielt i Madklubben. Og i år er bestemt ingen undtagelse.

Her disker Madklubben Derhjemme op med to menuer, der begge kræver et minimum af tilberedning, så du kan bruge de sidste timer af 2020 på at tænde bordbomber, fortælle dårlige jokes og underholde dine gæster i stedet for at stresse rundt i dit eget køkken.

Pris:  Fra 325 kr

Se alle dine muligheder og bestil her

Meyers

Snart lægger vi 2020 bag os for at springe ind i et helt nyt år – og dét skal fejres! Et rigtig godt bud er Meyers 3-retters nytårsmenuer.

Befri glimmerkjolen fra forklædet og lad Meyers stå for menuen til årets sidste aften. Vælg mellem tre eksklusive retter af den grønne eller rosastegte slags. Menuerne er så fulde af smag, at de med garanti begejstrer dine nytårsgæster.

Pris: 365 kr. pr. person (Bestil senest 30. november og få fri levering)

Se mere og bestil her

Kokkeriet

Vi vil påstå, at du er garanteret et brag af en aften, hvis du vælger Kokkeriets nytårsmenu på årets sidste dag. Her har man sat en 4-retters menu sammen, som er en sand drøm at blive inviteret til – og så er den super nem at opvarme og anrette, uanset hvor dygtig du er i et køkken.

Forret:
Jomfruhummer, butternut squash og bisque

Mellemret:
Kulmuleterrin, muslingesauce og sprød kartoffel

Hovedret:
Oksehøjreb, rødbede og trøffelsauce

Dessert:
Chokolademousse, solbær og karamel

Tilvalg:
Brød & smør (49 kr. for 2 personer)
Kransekage (39 kr. pr. person)
Champagne: NV Delavenne, Grand Cru, Peré et Fils, Brut Tradition, Bouzy  (349 kr. pr.
Baerii 10 g. Caviar (199 kr. pr. person

Se mere og bestil her

Nimb At Home

Nimb at Home er et kulinarisk stjernedrys på din nytårsaften, hvor Nimb har gjort alle forberedelserne, og du blot skal varme og anrette maden.

Menuen er sammensat af Nimbs dygtige kokke, og kun de bedste råvarer har fundet vej til tallerkenen som garanti for en ægte Nimb-oplevelse “at home”.

Snacks
Kyllinge-tapiocachips med urteemulsion

Knækbrød med lakserilette og dild

Oliven syltet med citron og timian

Forret
Hummerterrine med aioli, malt og bitre salater

Mellemret
Soufflé af torsk med rødbede og cremet muslingesuppe

Hovedret
Tournedos af okse med svampe, selleripuré og trøffelsauce – serveres med knuste kartofler med smør og havsalt

Dessert
Chokolademoussekage med solbærgelé og brændte mandler

Sødt
Kransekage

Børnemenu:

Forret
Rejecocktail med hjertesalat, citron og dressing

Hovedret
Oksemørbrad på spyd med stegte kartofler serveret med estragonmayonnaise og grøntsagsstave

Dessert
Chokolademousse med solbærgelé og brændte mandler

Sødt
Kransekage

Menuen hentes den 31. december på H. C. Andersens Blvd. 22, 1553 København V

Der er desuden mulighed for få den fuldendte middagsoplevelse med en perfekt afstemt vinmenu til Nimb at Home Nytårsmenu – H.J. Hansen Vin har sammensat vine i 2 prisklasser, du får mulighed for at købe, når du har bestilt Nimb at Home.

Pris: 645 kr. per person / Børnemenu: 295 kr. per person

Læs mere og bestil her

DiningSix

DiningSix lover et smagfuldt farvel til 2020: 3-retters nytårsmenu ud af huset til 299,-

DiningSix og restauranterne KöD, Klokken, Basso og Keyser Social er gået sammen om at skabe årets nytårsmenu, der med sikkerhed vil være med til at skyde det nye år i gang på allerbedste vis.

Forret
Torskefilet i cremet jomfruhummerbisque m. safran, fintsnittet suppeurter & krydret purløgsolie

Hovedret
Helstegt oksemørbrad m. pommes au gratin, solbærglaserede rødbeder, sprød urtesalat m. vinaigrette på blodappelsin & honning samt nedkogt portvinsglace m. trøffel

Dessert
Mørk chokoladekage m. creme anglaise lavet på bourbon vanilje, syrlig bærcoulis & crumble m. frysetørret karamel

Menuen kan bestilles helt ned til 2 kuverter og koster bare 299,- pr. person. Menuen fås desuden i en vegetarisk udgave, der i stedet for torskefilet byder på ravioli m. butternutsquash og salvie i cremet kokossuppe til forret, mens hovedrettens okemørbrad udskiftes med en lækker og luftig svampesoufflé. Desserten er den samme i begge menuer.

Du kan vælge selv at afhente din bestilling på 2 forskellige adresser i København, men er tiden knap, så kan levering til døren tilkøbes.

Pris: 299 kr per person

Læs mere og bestil her

Pate Pate

Pate Pate er en klassiker, ja en institution på Vesterbro. Altid kendt for højt niveau, både på mad, vin og stemning. Nytårsaften bliver ingen undtagelse, og her er der faktisk skubbet yderligere til niveauet. Forvent en nytårsaften med mad og vin på øverste hylde – Pate Pate er klar til at forkæle dig med både en restaurantoplevelse og ditto derhjemme.

Snack
Blinis med caviar

Grillet kålskud med gær

Sprød kyllingeskind med foie gras crème

Champagne: Andre Jacquart 1er Cru Brut Experience NV – Champagne, France

Fiskeservering kold / varm
Helleflynderterrin med kefir og fermenteret hvidløg

Vin: GG Wisselbrunnen Riesling, Kaufmann – Rheingau, Germany 2016

Confiteret hummerhale med karry, stegt blomkål og spinatpuré sauce på hummersmør og soya

Vin: Santenay Blanc, Chardonnay, Justin Girardin – Bourgogne, France 2018

Fjerkræ
Vagtel med karljohansvampe, pommes allumettes og morkelsauce

Vin: Pinot Noir Reserve, Juris – Burgenland, Austria 2015

Okse
Tournedos Rossini med pommes anna

Vin: The Cattle King Syrah, Charles Smith – Washington State, USA 2011

Dessert
Chokoladeskal fra Mark Herman fyldt med æble og citrontimian puré, kondenseret karamel, havrecrumble, vanilje is

Vin: Mas Amiel, Maury Vintage Blanc 2017

Alternativer med fisk eller vegetarisk kan arrangeres.

Pris: 1.495 kr per person – Pate Pate tilbyder også at lave nytårsmenuen, som du kan nyde derhjemme.

Læs mere og bestil her

OBS: Pate Pate tilbyder også at lave nytårsmenuen, som du kan nyde derhjemme. Læs mere og bestil her

Falernum

Hold din nytårsaften hjemme – ude. Altid hyggelige Falernum inviterer til et brag af en nytårsmenu.

Vi åbner restauranten fra 16:30, og vi serverer champagne og snacks, inden vi viser dronningens nytårsgade kl. 18:00. Derefter serveres menuen, som består af:

Snacks
Østers dild

Gratineret østers

Foie grais terrine

Champagne: Andre Jacquart 1er Cru Brut Experience NV – Champagne, France

1. Servering
Hummerbisque, torsk, glaskål

Vin: Santenay blanc, Chardonnay, Justin Girardin, Bourgogne, France – 2018

2. Servering
Tatar, bøgehatte, Karl Johan

Vin: Mercurey L’Or rouge, Pinot Noir, Louis Pere et Fils, Bourgogne, France, 2017

Hovedret
Beef Wellington, trøffel, knoldselleri, rødvinssauce.

Vin: Cherry Camp, Syrah, Radio-Coteau, Sonoma Coast, USA, 2012

Dessert
Citrontærte, vaniljeis

Petit four

Vin: Mas Amiel, Muscat, Maury Vintage Blanc 2017

Pris: 1.250 kr per person (Inden vi lukker kl. 22.00, tilbyder vi en to-go-pakke med champagne og kransekage. )

Læs mere og bestil her

Timm Vladimirs Køkken

Timm Vladimirs Køkken har virkeligt lagt selv i selen og kalder deres nytårsmenu for den bedste, de nogensinde har lavet. Noget tyder på de har ret – for den har det hele og fremstår komplet. I år tilbyder de som noget nyt en super flot vegetarisk menu – og ligeledes et helstøbt vinsamarbejde med Laudrup Vin på en vinbakke med fire flotte vine.

Snack:
Sprøde krustader med ærtekompot, rygeost og syltede dildstilke

French 75 Cocktail – Gin, Sukkerlage, Citron toppet med sprød spansk mousserende Cava

Forret:
Pankopaneret vesterhavstorsk, rodfrugt sauté med persille og røget muslingesauce med grøn olie.

Hovedret:
Oksemørbrad fra Rævhede, græskarpuré med timian og brunet smør toppet med sprøde græskarkerner, kartoffelfondant,  grønkålschips og kraftig kalveglace.

Dessert:
Intens chokoladekage ”Rocky Road”, med saltkaramel, hindbærstøv og vaniljeis fra Skarø

Pris: 385 kr per person

Hvor: Kan afhentes på Amager, i Valby, Roskilde, Køge, Vejle, Aarhus og Aalborg.

Læs mere og bestil her

Nærvær

Er du klar til rendyrket luksus hjemme eller i byen?

Nytår er bare noget helt magisk. Også selvom restauranterne i år skal lukke klokken 22. Nærvær har sammensat en nytårsaften helt udover det sædvanlige. Til frokost kan du nyde årets sidste glas cava i samspil med krabbesalat og pil-selv-rejer. Om aftenen fejres nytårsaften på Nærvær med et overflødighedshorn af lækkerier. Både in house og to go.

Pris: fra 444 kr per person

Læs mere og bestil her

Bibendum

Bibendum siger, det handler om at komme ned i gear, og hvilken bedre anledning end nytårsaften er der egentlig. Læn dig tilbage og lad både dig og dine smagsløg forkæle med en fantastisk nytårsmenu i uformelle og hyggelige omgivelser. Bibendum er københavns originale vinbar, men nytårsaften er det meget mere end det. Du forkæles med:

Snack
Østers med dild og hakket rødløg

Champagne: Andre Jacquart 1er Cru Brut Experience NV – Champagne, France

1.Servering
Rimmet torsk med en syrnet fløde og frisk agurk

Vin: GG Wisselbrunnen Riesling, Kaufmann – Rheingau, Germany 2016

2.Servering
Tatar med estragonmayo og sprøde chips

Vin: Dierke, Radio-Coteau – Pinot Noir – Sonoma Coast 2012

Hovedret – Okse
Smørstegt oksemørbrad serveret med selleri og rødvinssauce

Vin: El Viejo – Tempranillo – Toro – Spanien

Dessert
Gateau Marcel med brombær

Vin: Mas Amiel, Maury Vintage Rouge 2015

Pris: 1.050 kr per person

Læs mere og bestil her

Paafuglen

Nyd den store nytårsmenu med vinmenu i Paafuglens smukke historiske lokaler. En klassisk Tivoli-oplevelse.

Ankomst mellem kl. 17.00 og 18.00 – arrangementet slutter kl. 22.00 – Tivolis festfyrværkeri kan ses i Haven kl. 22.30. Haven lukker kl. 23.00.

Appetizer:
Snack trio af:

Vol au vent med hummer og citruscreme

Croustade med ceviche af torsk

Oksetatar med estrangoncreme

VIN: Champagne

Forret
Bagt torsk anrettet med puffet torskeskind og purløgsolie

VIN: Herringbone Sauvignon blanc

Hovedret
Beef Wellington serveret med Pommes Rösti, selleripuré, saltbagt selleri og trøffelsauce

VIN: Itynera Montepulciano Premium I.G.T.

Dessert
Le grand finale:

Profiteroles med vanillecreme og marcipan

Praliné mousse med nøddekrokant og flødeskum

Gateau Marcel med toffee og syltede bær

Flødeis med krystalliseret hvid chokolade

VIN: Chateau Martillac Loupiac

Kaffe og kransekage
1 glas champagne til at tage med ud til Tivolis festfyrværkeri

Pris: 1.395 kr per person- inkl. menu, vine ad libitum, mineralvand, to go champagne, kaffe og kransekage

Venligst vær opmærksom på, at entré til Tivoli ikke er inkluderet, og at der skal reserveres plads til besøget i Tivoli.

Hvor: Restaurant Paafuglen Tivoli – Vesterbrogade 3 – 1620 København V

Læs mere og bestil her

Smageriet

Lækkert på den nemme måde: Få Smageriets nytårsmenu bragt til døren.

På årets sidste aften skal menuen gerne være noget særligt. Men det gør heller ikke noget, hvis det er lidt nemt. Smageriet har sammensat en lækker 4-retters nytårsmenu med alt, hvad hjertet (og maven!) begærer, og leverer direkte til din hoveddør 31. december.
Hos Smageriet leverer de nytårsmenuen ud af huset, så du kan koncentrere dig om det gode selskab. Se her, hvilke fire skønne retter du kan se frem til at sætte tænderne i.

Forret:
Hummerbisque med rejer

Mellemret:
Pink isgranité

Hovedret:
Kalvetournedos med kartoffelcreme

Dessert:
Klassisk Garteau Marcel

Aftenens smagsoplevelse starter ud med en skøn forret bestående af en rund og kraftig jomfruhummerbisque med et spyd af rejer og et drys af puffede vilde ris. Bisquen toppes med grøn urteolie før servering og nydes med brød til.

Før hovedretten kommer på bordet, skal smagsløgene renses og ganen friskes op – på lækker vis selvfølgelig! Det gør I med en frisk og kølende isgranité, der har fået sin smukke, pink farve fra den super festlige hovedingrediens; rosévin.

For mange er et mørt stykke kød med lækkert tilbehør indbegrebet af en god nytårsmenu – og det er lige præcis, hvad du kan forkæle dine gæster med. Hovedretten består af en saftig tournedos af kalv stegt med frisk timian, en let kartoffelcreme med jordskokker og rødvinsglace. Dertil ristede svampe med rysteribs, smørstegt pak choi og gulerodsmash.

Desserten er det søde punktum på enhver nytårsmenu. Og findes der nogen bedre måde at slutte smagsfesten af end med chokolade? Aftenens sidste servering står på en skøn Gateau Marcel-kage med syrlig hindbærcoulis, hvid chokolade og friske bær.

Pris: 350 kr pr. person (min. 4 kuv. – ekskl. levering og miljøtillæg)

Læs mere og bestil her 

Fuego

Fuego byder indenfor til 5 fantastiske retter med tilhørende vine. Kom til nytårsaften på den fine restaurant tæt ved Nyhavn.

Hos Fuego slår de dørene op til en fantastisk nytårsaften 2020/2021, og du er inviteret med.

Fejr det nye år med en eksklusiv middag på restauranten, der ligger perfekt placeret i indre København. Lokalerne er I kun et stenkast fra Nyhavn, hvor I kan nyde synet af den smukke nattehimmel med fyrværkeri og opleve en festlig stemning.

Fuego har sørget for de perfekte rammer for en gennemført nytårsaften. På restauranten vil I blive mødt af et hold ildsjæle, der vil gøre deres allerbedste for at fuldende jeres aften. Passionen for det argentinske brænder igennem i alt, de gør – også til nytår.

Menu – 5 retter med Vinmenu 

Velkomstdrink Cava & Oysters

Forretter
Kammuslinger, laks, kaviar, jordskokker chips og acevichado dressing

Vin: DP Estate Sauvignon Blanc, Mendoza, Argentina

Torsk Suppe med jomfruhummer, serrano skinke salt og hvidløgsolie

Vin: Matetic EQ Chardonnay, San Antonio, Chile

Wagyu Tataki med Trøffel Creme

Vin: Bodegas Chacra Barda, Pinot Nior Patagonia, Argentina

Hovedret
Black Angus oksemørbrad serveret med stuvning af valnødder og blommer, bagt flødekartofler, og grillede Karl Johan-svampe, serveret med lyonnaise sovs

Vin: DP Seleccion de Bodega, Malbec Mendoza, Argentina

Dessert
Chokolade Fondant med hindbærganache, basilikums parfait og hvidportvinssauce.

Vin: Taylors LBV 2015 portwine, Portugal

CLOSING TOAST

Pris: 1950 kr. per person

Læs mere og bestil her

Fuego & Asador at Home

På årets sidste dag fejrer vi alle sammen, at et år slutter – og et nyt begynder. For mange betyder det en festlig aften, og mange af os nyder også en særlig smagfuld og lækker middag på denne aften. Fuego og Asador leverer gerne en dejlig sammensat nytårsmenu ud af huset, og den indeholder det allerbedste fra det argentinske køkken.

Både Fuego og Asador tilbyder en sammensat 3-retters menu, som du og dine kære kan nyde på årets sidste dag.

Forret
Torskesuppe med jomfruhummer, serranoskinke salt samt hvidløgsolie

Hovedret
Black Angus mørbrad med kompot af blommer og kastanjer med sauce Lyonnaise.

Tilbehør
Flødekartofler med salvie og bacon

Grillet kål med valnødder, tahine og tørrede svampe

Frisk og bitter salat med sennepsvinaigrette

Dessert
Hindbærganache i en mørk chokolade fondant, hvid portvinssauce og basilikumsparfait

Pris: 399 kr per person

Læs mere og bestil hos Fuego her eller hos Asador  her

ASADOR

Hos Asador i København slår de dørene op for en dejlig nytårsfest, der byder på en lækker 5-retters menu med tilhørende vine. 
På Asador har de skabt en autentisk stemning, der emmer af rødderne fra Argentina. Derfor vil du opleve en god stemning, når du træder ind ad døren. Med en rustik, moderne indretning og hyggelig belysning er der lagt op til en skøn nytårsaften. 
Menu:

Valdobbiadene Val de Oca Prosecco & Apperitivo

Forretter
Marineret laks og kammuslinger(Acevichado), jordskokke chips samt kaviar

Vin: Sauvignon Blanc DP Estate, Mendoza Argentina
Torskesuppe med jomfruhummer, serranoskinke salt samt hvidløgsolie
Vin: Chardonnay Estate DP, Mendoza Argentina
Wagyu Takaki med trøffel creme
Vin: Barda Pinot Noir, bodegas Chacra Patagonia, Argentina

Hovedret
Black angus oksemørbrad á la Wellington

Vin: Doña Paula Estate Malbec, Mendoza Argentina

Tilbehør
Flødekartofler med salvie og bacon

Sauce Lyonnaise

Grillet kål med valnødder, tahine og tørrede svampe

Frisk og bitter salat med sennepsvinaigrette

Dessert

Hindbærganache i en mørk chokoladefondant, hvid portvinssauce og basilikumsparfait

Vin: LBV portvin, Taylors 2015

Pris: 1.650 kr per person

Læs mere og bestil her

Nytårsmenuen hos Restaurant VitaRestaurant Vita

I Store Kongensgade disker Restaurant Vita op med en festlig nytårsmenu bestående af tre retter. Menuen kan enten nydes i restauranten på årets sidste aften, hvor der vil være live klavermusik, eller du kan bestille den som take away, så du kan byde gæsterne på god mad derhjemme.

Forret
Taskekrabbe rørt med avokado, agurk, crémet dressing og hjemmebagt landbrød

Hovedret
Rosa stegt kalvemørbrad serveres med glaserede gulerødder og skalotter hertil kantarelsauce og pommes anna

Dessert
Blød og lækker chokoladekage serveres med vaniljeparfait vendt i hasselnødder hertil mandelflager og syrlig havtorn

Prisen er 449 kr., hvis du vælger at spise i restauranten. Tager du maden med hjem, er prisen 298 kr.

Book bord eller takeaway her.