Oplev hovedstadens spøjse sider med geocaching

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Et vaskeægte Indiana Jones-eventyr med skjulte skatte

Er du på udkig efter en ny nørdet udendørsaktivitet, som du kan kaste dig over sammen med børnene eller vennerne, så er geocaching bestemt værd at prøve af! Alt hvad det kræver er en smartphone, tøj til vejret – og lidt Indiana Jones-eventyrlyst!

Geocaching i København og omegn er en anderledes og aktiv måde at opleve byens mere spøjse sider, mens man nyder spændingen sammen, når man leder efter de små og ofte meget kreativt skjulte skatte. Selvom geocaching har eksisteret siden GPS-funktionen blev hvermandseje, så har geocaching dog lidt under rygtet om kun at være noget for orienteringsløbere!

Med de moderne og specialiserede geocaching-apps er dette dog langt fra sandheden, ligesom du ikke behøver tage i skoven, men kan finde de skjulte skatte i byens parker og i ethvert bykvarter, fra Nyboder til Brønshøj! I det centrale København findes der fx mere end 2.000 skjulte caches.

Hvad er geocaching?

Kort fortalt går geocaching ud på at finde en lille skjult skat, kaldet “cache” (“at skjule” på fransk), ud fra GPS-koordinater. Udøvere af sporten, geocachere, gemmer også selv caches og plotter herefter koordinaterne ind på én af de mange internationale geocaching-platforme. Cache’en er som regel en lille metal- eller plastikdåse, som skal gemmes, så man kan finde og få fat i skatten uden at skulle grave eller udføre halsbrækkende klatrestykker – dog kan du sagtens komme ud for at skulle anstrenge dig en hel del både intellektuelt og fysisk!

Cache’en kan indeholde alt fra en lille figur, et ordspil skrevet på et lille stykke papir eller noget helt tredje – det minder faktisk en smule om de sjove gaver, der er i nytårs-knallerten! Når du har fundet skatten kan du derefter vælge at lægge endnu en ting ind i cache’en eller bytte dit fund ud med en ny ting. Cache’en lægges naturligvis tilbage, så andre kan få glæde af eventyret. Der ligger i næsten alle tilfælde en lille logbog i cachéen, som I kan skrive tidspunkt og dato – og måske en lille hilsen i.

Hvordan kommer man i gang med geocaching?

Du behøver ikke meget andet end at downloade en af de mange geocaching apps, at have et billigt, godt mobilabonnement med lidt plads til dataforbrug og så er det bestemt ikke af vejen at tage lidt praktisk tøj og fodtøj på! Husk at pakke rygsækken med vand, lidt lækkert og måske et par små figurer, eller papir og pen, så I kan efterlade en lille skat i cachéen eller bytte skattene ud.

Hvor er det bedst at starte med geocaching i København?

Der findes mange ruter til geocaching (også kaldet “multicaches”) i København, som har forskellige sjove temaer, for det kan klart anbefales at du starter med en rute, hvor I bruger 2-3 timer på at prøve konceptet af.

Har du lyst til at kombinere skovtur, udflugter og familiebesøg uden for København med geocaching kan det klart anbefales at tjekke Naturstyrelsens hjemmeside om geocaching. Husk altid at efterlade naturen, parken eller byrummet uden skrald – det er god karma!

God eventyrlyst!

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her

Verdensklasse bager: København har nu en af verdens bedste bagere

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Vi kender Bocuse d’Or, hvor der bliver lavet mad i verdensklasse og hevet guldmedaljer hjem til København.

Flere har også hørt om det danske konditorlandshold.

Lidt under radaren flyver det danske bagerlandshold måske.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Brødrevolution

Det kan hænge sammen med, at det er 12 år siden holdet overhovedet kvalificerede sig til verdensmesterskaberne.

Et mesterskab vi for øvrigt aldrig har modtaget medaljer i.

Før nu.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

Bragende bronze

Asger Hansen, Siri Pallesen og Mikkel Hansen har nemlig lige vundet bronzemedalje i Paris, Frankrig efter hårdt og koncentreret arbejde i otte timer i ‘Coupe du Monde de la Boulangerie’.

På førstepladsen landede Kina og på anden pladsen Japan. Det betyder blandt andet, at Danmark slog hjemmebanefavoritterne Frankrig samt de tidligere mestre fra USA.

Blandt kategorierne til konkurrencen var baguettes, specialbrød og et skuestykke, som er en skulptur skabt af brød.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt

En brødskulptur fra Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Nordhavn har verdens tredje bedste bager

En af de tre bagere på det danske hold, Asger Hansen, holder dagligt til hos Andersen & Maillard i Nordhavn, hvor han er chefbager og med til at udvikle repertoiret i den populære nye bager.

”Det har været en helt ubeskrivelig stor oplevelse at komme på podiet til VM.

Vi er selvsagt meget stolte  – og nu glæder jeg mig bare til at udvikle og bage endnu mere af det brød, jeg brænder for, her i Nordhavn,” fortæller en stolt medaljevinder og mesterbager.

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

 

Mikkellers Baghaven fejrer fødselsdag lørdag: Kom til gratis gourmetøl og hotdog

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR

For to år siden slog den kendte ølbrygger Mikkeller dørene op ude på Refshaleøen til deres ‘Baghaven’.

Det bliver fejret i morgen lørdag 18. januar, hvor de samtidig åbner for deres helt nye Baghaven Blenderia, som man kan få en tour på, hvis man har købt en billet til den kommende  Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration.

Den festival kan du læse meget mere om i linket lige herunder.

Læs også: Mikkeller står bag: Helt nyt ølfestival i København er fuldkommen vild

Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Gratis øl og hotdogs

Ellers kan man altid hygge sig med de 100 gratis øl fra fad, som bliver delt ud til fødselsdagsgæsterne.

Programmet byder desuden på sjældne flasker og magnumøl. Der er live bluegrassmusik og man kan riste skumfiduser over bålet.

Kl. 18.00 er der gratis gourmethotdogs til folket, og Mikkeller har sat særdeles interessante øl på hanerne for at fejre dagen.

Læs også: Flyvende drinks: Ølbar i Københavns Lufthavn nomineret til verdens bedste

Hvad: Baghaven 2 års fødselsdag
Hvor: Mikkeller Baghaven, Refshalevej 169b
Hvornår: Lørdag 18. januar.
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.