Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev hovedstadens spøjse sider med geocaching

Af Redaktionen

Annonce

Et vaskeægte Indiana Jones-eventyr med skjulte skatte

Er du på udkig efter en ny nørdet udendørsaktivitet, som du kan kaste dig over sammen med børnene eller vennerne, så er geocaching bestemt værd at prøve af! Alt hvad det kræver er en smartphone, tøj til vejret – og lidt Indiana Jones-eventyrlyst!

Geocaching i København og omegn er en anderledes og aktiv måde at opleve byens mere spøjse sider, mens man nyder spændingen sammen, når man leder efter de små og ofte meget kreativt skjulte skatte. Selvom geocaching har eksisteret siden GPS-funktionen blev hvermandseje, så har geocaching dog lidt under rygtet om kun at være noget for orienteringsløbere!

Med de moderne og specialiserede geocaching-apps er dette dog langt fra sandheden, ligesom du ikke behøver tage i skoven, men kan finde de skjulte skatte i byens parker og i ethvert bykvarter, fra Nyboder til Brønshøj! I det centrale København findes der fx mere end 2.000 skjulte caches.

Hvad er geocaching?

Kort fortalt går geocaching ud på at finde en lille skjult skat, kaldet “cache” (“at skjule” på fransk), ud fra GPS-koordinater. Udøvere af sporten, geocachere, gemmer også selv caches og plotter herefter koordinaterne ind på én af de mange internationale geocaching-platforme. Cache’en er som regel en lille metal- eller plastikdåse, som skal gemmes, så man kan finde og få fat i skatten uden at skulle grave eller udføre halsbrækkende klatrestykker – dog kan du sagtens komme ud for at skulle anstrenge dig en hel del både intellektuelt og fysisk!

Cache’en kan indeholde alt fra en lille figur, et ordspil skrevet på et lille stykke papir eller noget helt tredje – det minder faktisk en smule om de sjove gaver, der er i nytårs-knallerten! Når du har fundet skatten kan du derefter vælge at lægge endnu en ting ind i cache’en eller bytte dit fund ud med en ny ting. Cache’en lægges naturligvis tilbage, så andre kan få glæde af eventyret. Der ligger i næsten alle tilfælde en lille logbog i cachéen, som I kan skrive tidspunkt og dato – og måske en lille hilsen i.

Hvordan kommer man i gang med geocaching?

Du behøver ikke meget andet end at downloade en af de mange geocaching apps, at have et billigt, godt mobilabonnement med lidt plads til dataforbrug og så er det bestemt ikke af vejen at tage lidt praktisk tøj og fodtøj på! Husk at pakke rygsækken med vand, lidt lækkert og måske et par små figurer, eller papir og pen, så I kan efterlade en lille skat i cachéen eller bytte skattene ud.

Hvor er det bedst at starte med geocaching i København?

Der findes mange ruter til geocaching (også kaldet “multicaches”) i København, som har forskellige sjove temaer, for det kan klart anbefales at du starter med en rute, hvor I bruger 2-3 timer på at prøve konceptet af.

Har du lyst til at kombinere skovtur, udflugter og familiebesøg uden for København med geocaching kan det klart anbefales at tjekke Naturstyrelsens hjemmeside om geocaching. Husk altid at efterlade naturen, parken eller byrummet uden skrald – det er god karma!

God eventyrlyst!

Del artikel

Andre læser også