Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Efter kæmpe succes: Populær smørrebrødsbiks med saftige pålægssalater udvider

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Marie Louise Munkegaard
Foto Marie Louise Munkegaard

Smørrebrødet har oplevet en sand renæssance de sidste par år. 

Ikke mindst på de utallige frokostrestauranter rundt om i landet, hvor den klassiske spise forfines, forædles og indtages i mange versioner. 

Nogen vil dog mene, at smørrebrødet er blevet en kende for avanceret og højtbelagt. 

Det mener Jean-Michel fra RØRT i Torvehallerne i hvert fald.

Han vil gøre op med det “ultra-avancerede smørrebrød” og bringe det tilbage til det, det oprindeligt var; en bekvem og uformel fast food – Danmarks originale fast food. 

Der er nu så stor efterspørgsel på RØRTs handy håndmadder og rørte pålægssalater i Torvehallerne, at Jean-Michel og co. 4. november rykker fra det lille, eksisterende stade i Torvehallerne og ind i helt nyt, kæmpe dobbeltstade.

Foto PR

Stor efterspørgsel

I 2019 droppede Jean-Michel kontorjobbet og stiftede RØRT med klar ambition om at nytænke pålægssalaten og måden vi spiser smørrebrød.

Og siden da er det kun gået én vej.

Jean-Michel og folkene i RØRT oplever, at smørrebrød er blevet et særdeles efterspurgt, godt og relativt sundt alternativ til klassiske typer fast food som burger, pizza og kebab. 

Ikke mindst hos de unge. 

At smørrebrød nu er et attraktivt alternativ til burger, pizza og den slags fast food, blev slået fast med syvtommersøm på årets Roskilde Festival. 

Her knoklede Jean-Michel og teamet i RØRT bogstaveligt talt i døgndrift for at holde trit med de sultne festivalgæsters appetit på det handy smørrebrød. 

Mere end 10.000 anretninger blev langet over disken – næsten dobbelt så mange anretninger som Jean-Michel forventet.  

Foto PR

Endnu flere pålægssalater

I det nye stade, kan man fremover købe endnu flere varianter af de populære, rørte pålægssalater og sætte tænderne i et udvidet udbud af handy håndmadder; enten ude i byen, på farten eller derhjemme. 

Man kan også sætte sig til rette på én af RØRTs 50 siddepladser, i baren såvel som ved borde inde og ude. Og man kan skylle smørrebrødet ned med øl og sågar kombucha og naturvin på fad.

RØRT er i Jean-Michels øjne et ”opgør” med det højtbelagte, snarere end en hyldest af det oprindelige stykke smørrebrød. 

Jean-Michel har en klar ambition om at udfase kødet i et tempo hvor kunderne kan følge med – og introducere endnu flere grøntsagsbaserede råvarer/ingredienser.

Faktisk leger RØRT med tanken om at maden fremover skal være 100% grøntsagsbaseret. 

Det har især de 20-30-årige nemlig smag for og de vælger oftest grøntsagsbaseret smørrebrød. 

Men udvikling skal ske stille og roligt efterhånden som forbrugerne også bliver mere fokuserede på det og interesserede i det grøntsagsbaserede.

RØRT har sølvmærket i økologi, men en klar ambition om at opnå guld-certificeringen. Det er et kæmpe arbejde, men ikke desto mindre et naturligt led i udviklingen af RØRT.

Hvad: RØRT udvider
Hvor: Torvehallerne
Hvornår: Åbner d. 4. november 2022

Del artikel

Andre læser også