ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Region Hovedstaden: Drop aftalerne og se så få som muligt

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Pressefoto
Pressefoto

Tirsdag 22. december kl. 14 har Region Hovedstaden holdt pressemøde for at informere om situationen på hospitalerne.

Til stede på pressemødet var regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger og vicedirektør og leder af task force for isolationspatienter, Kristian Antonsen.

Der er i øjeblikket 389 indlagt med covid-19 i hovedstadsområdet, og regionen nærmer sig sin maksimale kapacitet på hospitalerne.

Ekstra personale indkaldt

Meldingen fra Sophie Hæstorp Andersen lød: “Drop aftalerne og se så få som muligt.”

Der er indkaldt ekstra personale, som ellers skulle have holdt fri i julen, og man har udvidet med 200 ekstra sengepladser for at kunne følge med.

På pressemødet blev det desuden understreget, at det nu er afgørende, at kurven knækkes, så antallet af indlagte ikke stiger hurtigere, end hospitalerne kan følge med.

Man er nemlig bange for, at det hårdtarbejdende sundhedspersonale brænder ud efter at have arbejdet med corona-patienter en stor del af året.

Derfor opfordres borgerne i Region Hovedstaden til passe ekstra godt på hinanden.

Patienter kan blive rykket til Region Syddanmark

Lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger forklarede, at det stigende antal corona-patienter gør, at det kan blive nødvendigt at rykke andre typer patienter til Region Syddanmark, hvor de vil modtage behandling i stedet for i Region Hovedstaden.

Der kan blandt andet være tale om, at patienter, som skal opereres for kræft, flyttes til Region Syddanmark, der ikke er så hårdt presset, som det er tilfældet i hovedstadsområdet.

Samtidig understregede hun dog: “Jeg er overbevist om, at vi klarer den, fordi vi har et stort og stærkt hospitalsvæsen.”

Del artikel