MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Sådan får du en flot og grøn græsplæne

Af Annoncør

Det er den tid på året, hvor havemøblerne skal findes frem, og haven skal klargøres til leg og hygge. For mange er græsplænen en stor del af haven, og flere fortrækker, at den står grøn, flot og tæt, når sæsonen begynder. Nedenfor finder du en række gode råd til, hvordan du opnår en smuk plæne, der gør naboen grøn af misundelse.

Guide til en flot græsplæne

En smuk, grøn græsplæne klæder enhver have – hvad end du drømmer om en have med smukke, vilde blomster og græs i knæhøjde, eller en mere stringent have med snorlige flisekanter og tætklippet rosenbuske. Vejen til en grøn græsplæne starter allerede i efteråret. Bliv klogere her:

  1. Fordeling af perlekalk

I efteråret anbefales det at strø perlekalk for at give græsplænen de bedste vækstbetingelser. Perlekalk regulerer jordens sundhed og forbedrer planternes evne til at optage næring. Med andre ord betyder det, at græsset får bedre vilkår for at få mere ud af de næringsstoffer, jorden tilbyder.

Da kalk virker langsomt og kræver en masse regnvand for at blive opløst og trænge ned i jorden, er det en god idé at strø kalk allerede i efteråret. Du kan dog også sagtens kalke i det tidlige forår, så jorden er klar, når græsset begynder at gro. Det er vigtigt, at kalken fordeles i et jævnt lag over hele græsplænen.

2. Fjern mos og ukrudt

Når du har givet din græsplæne kalk og slået den de første par gange i foråret, kan du med fordel begynde at fjerne mos og ukrudt. Det er nemlig noget, som gør det svært for din græsplæne at gro. Grib derfor din mosrive, plænelufter eller vertikalskærer og fjern det døde mos, gamle planterester og lignende fra græsplænen. Du kan også bruge en græsrive.

Hvis du fjerner mos og ukrudt i det tidligere forår, får din græsplæne de bedste forudsætninger for at brede sig i foråret og sommeren.

3. Efterså med græsfrø

Når du har revet mos og andet skidt sammen, anbefales det at efterså med græsfrø. Eftersåningen bør ske i foråret og umiddelbart efter, du har fjernet mos og planterester. Månederne april og maj er ideelle, da det giver frøene gode betingelser for spiring.

Fjernelse af mos kan nemlig ændre udseendet på din plæne, eller endda efterlade den med bare pletter. Du kan med fordel blande dine græsfrø med Topdress, som tilføjer et nærende jordlag. Det forbedrer spiringsbetingelserne for græsfrøene og hjælper græsplænen med at blive plan og tæt igen.

4. Giv plænegødning for en stærk plæne

Ligesom andre planter har græs også behov for næring for at vokse sig sundt og stærkt og det er derfor vigtigt, at du giver din plæne gødning. I denne rutine bør du gøde, efter du har eftersået den i april eller maj, samt igen i slutningen af juni. Til at gøre dette er en strøvogn din bedste makker.

Få den grønneste græsplæne med et græsplejesæt

Som du måske kan fornemme, er vejen til en smuk græsplæne fyldt med produkter. Hos XL-BYG finder du komplette græsplejesæt, som gør det nemmere for dig opnå en grøn og tæt græsplæne. Kom godt fra start med en samlet pakkeløsning.

God fornøjelse!

Del artikel

Andre læser også