Sådan får du en normal hverdag, når du skal genhuses

Skrevet af: Redaktionen

I en by som København er det af og til nødvendigt at blive genhuset. Her får du et par tips til, hvordan du bevarer en normal hverdag.

Når gamle boliger i København skal renoveres, betyder det ofte, at beboerne skal genhuses.

Beboerne skal nemlig tilbydes genhusning, når de ikke kan bo i deres eget hjem på grund af sådan nogle forandringer.

Men hverdagen skal jo fortsætte, selvom I bliver nødt til at flytte fra jeres hjem i en periode. Her kan du læse om, hvordan du bevarer en normal hverdag, når I skal genhuses.

Hold dialogen

Når du er tvunget til at flytte fra dit hjem, er det vigtigt, at du føler dig helt tryg. Derfor vil der ofte være en rigtig god dialog med udlejeren.

Et godt råd er at tage imod al den information, du kan. På den måde holder du dig hele tiden opdateret, hvis der sker noget nyt.

Måske kan I flytte tilbage tidligere, eller måske tager det længere tid end forventet. Du kan bedst forholde dig til dit midlertidige hjem, hvis du ved, hvor lang tid du skal bo der.

Fortæl, at du er flyttet

Når du bliver genhuset, skal du huske at melde det til posthuset, at du har en midlertidig c/o adresse. Du skal ikke flytte folkeregisteradresse, men blot melde det til posthuset, så du stadig kan få din post leveret, selvom du bor et nyt sted midlertidigt.

Du bør også melde din midlertidige c/o adresse til dit forsikringsselskab, så dit indbo er forsikret, mens du er genhuset.

Tag de vigtigste ejendele med

Hvis hverdagen skal være normal, når du er genhuset, er noget af de vigtigste, at du føler dig hjemme i dit midlertidige hjem.

Prøv at indrette dit nye hjem, så det minder om dit gamle. Det kan ofte gøre genhusningen lettere, hvis du kan bevare de samme vaner, som du har i dit gamle hjem.

Det kan du, hvis du udvælger de vigtigste ejendele og møbler og indretter dit midlertidige hjem, så det er lige så hyggeligt som dit gamle.

Der findes heldigvis firmaer, som har specialiseret sig i netop genhusning. Derfor vil du ofte være i rigtig gode hænder, når du bliver genhuset – for firmaerne, der står for det, har prøvet det tusindvis af gange før.

Du kan sagtens have en normal hverdag, selvom du bliver nødt til at flytte fra dit hjem i en periode.