Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Museum popper op: Nu kan du se arkæologiske fund fra København midt i byen

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Københavns Museum
Foto: PR, Københavns Museum

Besøgende på Københavns Museum kan normalt kigge på og læse om spændende arkæologiske fund, der fortæller om byens fortid, men som de fleste nok ved, kan man ikke gå på museum i øjeblikket grundet corona-restriktionerne.

Nu bliver der dog alligevel mulighed for at se, hvad arkæologer har fundet i forbindelse med udgravninger i Københavns middelalderby.

Københavns Museum popper nemlig op med en udstilling på adressen Købmagergade 50.

Spor efter fortidens byboere

I forbindelse med byggerier på samme adresse, fandt man sidste år en række spor efter byboerne i middelalderens København – heriblandt latriner, affaldslag og brønde, som hver især bidrager med interessante, historiske detaljer.

Nogle af fundene kan være tilbage fra 1000-1100-tallet, hvilket er særligt spændende, da skriftlige kilder ellers først nævner, at der var aktiviteter i området i 1300-tallet.

Foto: PR, Københavns Museum

Byggeriernes store omfang har gjort det muligt at foretage udgravninger på et usædvanligt stort areal, og det har således givet bedre forståelse af aktiviteterne og udviklingen af området.

Kan opleves nu

Fundene kan nu ses på plancher, som er udstillet i de store vinduer på adressen, så der er altså tale om en både gratis og corona-venlig udstilling, som kan opleves udendørs.

Plancherne forventes at være udstillet på adressen indtil forsommeren, hvor der er planer om at udvide med fremvisning af nogle af fundene fra udgravningerne.

Hvad: Arkæologiske fund
Hvor: Købmagergade 50, København K
Hvornår: Fra 12. marts 2021

Del artikel

Andre læser også