Smart løsning: Nyt take away-system skal hjælpe spisesteder i krisen

Skrevet af: Michael Qureshi

Byens restauranter og cafeér, der ellers plejer at summe af liv, ligger nu øde hen.

Corona har ramt branchen som et lyn fra en klar himmel, og spisestederne måtte se sig nødsagede til at lukke ned fra den ene dag til den anden.

Det har selvfølgelig skabt en stor økonomisk krise hos mange. Ingen gæster = ingen indkomst.

På trods af de skærpede tiltag fra regeringens side, så er det dog stadig fuldt ud lovligt at levere og servere take-away.

På den måde kan mange holdet skindet på næsen og vi, der i øjeblikket bruger livet i karantæne, kan fortsat forkæle os selv med lækkert mad fra vores yndlingssteder.

Nu er den landsdækkende software-virksomhed Piranya gået ind i kampen om at holde liv i branchen, og det gør de ved hjælp af et take-away-system, der er skræddersyet til den situation, vi befinder os i.

Piranya har i flere år leveret online bestillingssystemer til Coop og Dagrofa’s butikker, men nu har de lavet et mere simpelt og prisbevidst system til mindre forretninger.

“Vores nye system henvender sig især til catering og restauranter, dagligvare- og fødevarebranchen, der er hårdt prøvede under situationen,” fortæller Alex Sleiborg fra Piranya.

“Derfor går vi nu på markedet med en billig løsning, der sikrer digital omsætning. Vi har valgt at skrue prisen helt i bund med et kanontilbud, så alle, der kæmper, har muligheden for at være med.”

Nemt for alle

Take-away-systemet fungerer i praksis således, at virksomhederne gennem et brugervenligt system kan oprette sig en online shop, og herefter nemt og bekvemt sælge sine varer.

Online shoppen bliver virksomhedens egen med deres navn, logo, unikke url og produkter.

Til de virksomheder, der i forvejen har en hjemmeside, er det muligt at få et plug-in, sådan at Piranya opsætter bestillingssystemet på den eksisterende hjemmeside.

Med systemet kan virksomheden tilbyde onlinesalg af stort set alle type varer, de tilbyder.

Samtidig slipper virksomheden for en stor del af den “besværlige” administration, der ofte følger med, når folk bestiller digitalt.

På den anden side af skærmen kan kunderne se og bestille alle varerne uden at skulle forlade hjemmets fire vægge. Når kunderne bestiller modtager virksomheden ordren, og kunden modtager samtidig bekræftelse på købet.

Det eneste, som virksomheden skal bekymre sig om, er at gøre maden klar til kunden på det ønskede tidspunkt.

Alt her i mellem sørger bestillingssystemet og Piranya for.

Udover de allerede nævnte fordele anskaffes systemet ved en engangsbetaling og et service fee, og der er derfor ingen kommission forbundet ved at sælge gennem det.

Meget tilfredse kunder

I Nordjylland er Lille Nyhavn i Nørresundby en af kunderne hos Piranya, som benytter det nye system, og de har i den grad kunnet mærke en forskel i de ellers trængte tider.

“Det har givet os et vanvittigt godt afkast, at benytte systemet” fortæller Marikka, der er indehaver af Lille Nyhavn.

Behovet for systemet blev i den grad forstærket efter corona-nedlukningen. Lille Nyhavn blev, som så mange andre, påbudt at lukke ned – men take-away-delen måtte fortsætte.

“Vi har haft rigtig travlt med mad ud af huset, og det har hjulpet os væsentligt, at trykket på telefonen er blevet minimeret. Det bliver brugt, og vi er meget tilfredse.

Fra at skulle tage telefonen 60-70 gange er det måske reduceret til 30. Så rent administrativt er det virkelig en stor hjælp,” fortæller hun.

Populært system følger med

Piranya er bestemt ikke ny i gamet, når det kommer til systemer, der er brugervenlige for kunder såvel som virksomheden selv.

Faktisk står de også bag systemet bag det populære “Ja Tak”-koncept, hvor kunder på Facebook kan takke ja til et bestemt tilbud. Kort tid efter vil køberen modtage et link i sin Facebook-indbakke med alt info.

Herefter håndterer tilbudsstyringen resten af salget – faktisk lige fra at produktet slås op på Facebook, til at kunden afhenter det i butikken.

“Ja Tak ”-systemet følger med, når en virksomhed køber det nye take-away-system. Det betyder, at når du som virksomhed opretter et tilbud, bliver det synligt på både Facebook og den digitale shop.

Systemets indbyggede robot styrer salget lige fra start og indtil det tidspunkt, hvor tilbuddet automatisk stoppes – for eksempel hvis der er udsolgt.

Det lyder altså bare til at være en win-win, uanset hvordan vi vender og drejer det.

… Og faktisk blev “Ja Tak” tilbudsstyringen nomineret til bedste E-handels Værktøj 2020 af FDIH – så mon ikke, at der er noget om det?

Du kan læse mere om systemet her.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Prøv 1 meter lang Durum: Umut åbner Guldkebab i Valby

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Hvis der er noget kendis-kokken Umut Sakarya kan, så er det at tænke ekstraordinært.

På fredag d. 25. september udvider han sammen med sine trofaste partnere “imperiet” med endnu en kebabshop.

Det sker i Valby på Toftegaards Alle 38, og der er 200 gratis kebab til de første 200 gæster.

Valby-filialen hedder også Guldkebab by Guldkroen, og er således en tro kopi af deres første Guldkebab, som åbnede på Nørrebro i februar.

Læs også: Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet cowboytoast

Vild – vildere

Som alt andet med Umut er Guldkebab selvfølgelig ikke en klassisk kebabrestaurant.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som andre foretrækker at kalde det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen bydes der på gratis kebab til de 200 første.

Læs også:  Ny burgerjoint på Vesterbro opkaldes efter dansk opfinder af burgeren

Hvad: Åbning af Guldkebab Valby
Hvor: Toftegaards Alle 38, Valby
Hvornår: 25. September 2020 kl. 16.00
Hvor meget: 200 gratis kebab

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram