Solgte over 12 mio. i Danmark sidste år: IKEA lancerer helt nye slags kødboller
Sidste år blev der solgt, hold fast, 12,4 millioner svenske kødboller i de fem danske IKEA afdelinger.
Det er mange kødboller.
Og i fremtiden vil IKEA gøre mange af kødbollerne, kødfrie, mens stadigvæk have smagen af kød.
Håbet er at i hvert fald 10-15 procent af salget skal være af den nye slags bolle, som hovedsagligt er produceret af ærteprotein, havregryn, kartofler, æbler og løg.
Umamismagen kommer fra champignoner, tomat og stegte grøntsager.
Læs også: Sidste omgang: Får København snart sin første alkoholfrie cocktailbar?
Kødsmag uden kød
IKEA er allerede hoppet med på den grønne bølge og har tidligere indført veganske grøntsagsboller, men den nye kødfrie variant skulle efter sigende smage en del mere af kød.
Den har samme udseende, smag og struktur som sin kødfyldte modpart, men 4 procent af klimabelastningen.
IKEA sælger for øvrigt 1 milliard kødboller om året på verdensplan.
De har også tidligere præsenteret vegetar-hotdog til deres bistro, som er lavet af grønkål, linser, quinoa, løg og hvedeprotein.
Og de har lige lanceret en nyhed i form af en plantebaseret jordbær soft-ice til en flad 5’er.
Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme
Hvad: Kødfri kødboller
Hvor: Alle IKEA afdelinger
Hvornår: Fra august
Hvor meget: Samme pris som normale kødboller : 35,-
Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.