Sidste omgang: Får København snart sin første alkoholfrie cocktailbar?

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Bytur rimer tit på alkohol.

Men måske er der ved at komme nye ingredienser i drinken.

Siden år 2000 er der sket et fald på 20 pct. i Europas årlige alkoholforbrug.

Og lille Danmark står faktisk for et af de største fald i alkoholforbruget de sidste 10 år.

Vi drak før 12,1 liter ren alkohol årligt – det er nu faldet til 9,1 liter.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

In at være ædru
Noget tyder på, at det er in af være ædru. Eller måske bare ikke at være stangbacardi.

Alkoholfrie alternativer skyder i hvert fald op og flere cocktailbarer herhjemme går sig mindst ligeså umage med at komponere alkohofrie cocktails, som dem med procenter i.

To af Københavns nyeste barer har sat hårdt ind på netop den genre – nemlig Kyros & Co. samt PussPuss, som begge har seriøst dygtige bartendere bag baren.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

USA er i gang
Hvis vi kigger mod USA, hvor trends som regel er et par år foran os herovre, kan man se at New York har fået flere deciderede alkoholfrie barer.

Blandt andet baren ‘Getaway’, der åbnede sidste år, og  som udelukkende tilbyder drinks uden procenter.

Det er noget Innovation Lab er dykket mere ned i. De lever af forsøge at kigge i spåkuglen og forudsige, hvad der er på trapperne.

Under sloganet ”Don’t drink with us!” serverer ‘Getaway’ smukke og smagfulde mocktails med navne som ”A trip to IKEA” og ”Light and stormy”.

Læs også: En af Danmarks bedste bartendere: Nu åbner han stor cocktailbar og restaurant i København

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Flere alko-frie muligheder
Innovation Lab fremhæver også karaokebarer, som Juicebox Heroes og Mini Rex, der har valgt at opdele i ædru- og ikke-ædru-sektioner, så der også er mulighed for, at de afholdende kan synge med.

Fælles for de alkoholfrie barer er, at de ønsker at udfordre ideen om, at man ikke kan slå sig løs uden alkohol.

I stedet fokuserer stederne på, at smagen, omgivelserne og musikken skal skabe den festlige stemning.

Så er spørgsmålet jo bare: Er København klar til sin første alkoholfrie cocktailbar?

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.