MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Selfie: Anders Hemmingsen
Selfie: Anders Hemmingsen

Anders Søby Hemmingsen, 32 år, Instagram-humorkonge og selvskabt #influenza med små 700.000 følgere.

Udgav for få uger siden bogen ”Hemmingens Billedbog” med sjove, skøre og helt langt ude billeder og beskeder fra almindelige danskere.

I taler med mig, fordi…

Jeg er stor på Instagram. Altså det kan nemt komme til at lyde selvsmagende, men jeg tænker, at I – ligesom mange andre – er super nysgerrige på at snakke med en mand, der kan leve af at være på Instagram. Det er sgu også lidt mærkeligt.

Og så taler I med mig, fordi I har inviteret mig i Grøften i Tivoli. Du hører mig aldrig sige nej til skipperlabskovs.

Læs også: Guide: De her fede juleting SKAL du opleve i København

Hvis jeg skulle vise essensen af København i en post på Instagram…

Så ville det være et billede af folk, der står i kø til dumme ting. For eksempel Juno Bakery på Østerbro. Eller Gasoline Grill.

Altså forstå mig ret, det er jo mega lækre kardemommesnurrer og burgere du kan få de steder.

Men det er bare meget københavneragtigt at stå i kø til ting. Sådan så andre rigtig kan se, at du ved, hvad der sker. At du har fingeren på pulsen.

Så prøver jeg at være cool og unik, og så står der en anden hipster som mig selv med kasket og tatoveringer i køen lige foran. Så føler jeg mig dum.

Læs også: Guide: De her 10 nye restauranter skal du kende i København

MigogKbh har det…

Godt. Jeg synes, at vi har det godt.

Altså, jeg kan mærke, at København nogle gange stresser mig lidt, men det er måske også fordi, at jeg bor lige ved Danmarks mest trafikerede lyskryds ved Vester Søgade og Gyldenløvesgade, hvor Åboulevarden løber over i H.C. Andersens Boulevard.

Måske er det også derfor, at jeg godt kan lide at søge ud af byen. Jeg er opvokset i Værløse og kan faktisk godt lide at komme ud til forstadslivet og koble af.

Det bedste ved København er, at her er så mange forskellige typer. Nogle mennesker har boet her i hundrede år. Andre er helt friske jyder fra toget. Og så er der masser af turister.

Jeg kan godt lide energien fra alle de mennesker. De er med til at skabe et stort kulturliv med plads til alle.

Omvendt kan også være det værste ved byen: At der er for mange mennesker.

Altså, I know at vi ikke bor i New York, men alligevel kan det nogle gange godt føles som om, at der er for mange mennesker på for lidt plads i København.

Læs også: Villavej går AMOK i julelys

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…

I en kæmpe villa midt på Frederiksberg. Det kunne da være mega hyggeligt.

Måske har jeg bare set for meget ’Klovn’, men jeg har en forestilling om det der Frederiksbergunivers, hvor man bare åbner døren og siger ”dav dav” til hinanden.

Sidst jeg var ude at spise var på…

All-inclusive buffet i La Palma med buffetarmbånd og 90% gamle mennesker omkring mig.

Men altså, det er der ikke meget København over. Ellers har jeg været på MASH i Rungsted. Det tæller vel også, for de har flere restauranter inde i byen.

Der smagte jeg Kobekød for første gang. Altså bare i små mængder. Det smagte virkelig super.

Og så synes jeg, at et sted som Rungsted er lidt sjovt.

En slags forstad med en helt særlig og snobbet nordsjællandsk vibe, som der er humor i. Altså ikke noget ondt, men jeg elsker at tage pis på Hellerup og den slags steder.

Men det var koldt og mørkt den aften, og det føltes varmt og hyggeligt at være der. Jeg følte, at jeg havde stedet for mig selv.

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist i København bliver verdens vildeste restauant

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve…

 Guldkroen. Der har jeg ikke været endnu. Jeg gad fandme godt noget Fernet Branca og nogle tarteletter. Det lyder som en vidunderlig kombination.

Og så har jeg lidt på fornemmelsen, at Umut er en god ven, jeg bare ikke har mødt endnu.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå…

Det lyder virkelig kliché, men jeg elsker at gå rundt om Søerne.

Jeg elsker at kigge på mennesker og prøve at spotte, hvem der er på deres første date, anden date og så videre.

Jeg ved godt at det lyder lidt stalker-agtigt, men jeg prøver at forestille mig, hvad de snakker om. Hvorfor går de her mennesker tur lige nu? Hvem er de?

Og så er området ved søerne også lidt forfærdeligt på en spændende måde. Totalt fyldt med caffe latte-mennesker og løbetyper.

Men det er lidt, som jeg har det med Rungsted. Og Randers for den sags skyld. Steder med mennesker og historier, man kan lave sjov med.

Der skal sgu være lidt balance i det hele.

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Hvis jeg skal nævne tre ting, du ikke må gå glip af i København, er det…

Flyvergrillen ude ved lufthavnen. Deres grillmad er genial, og tiden er gået i stå på den fede måde.

Jeg elsker at kigge på folk, der står helt koncentrerede med deres kikkerter og spotter fly. Der er en stemning som intet andet sted i byen.

Så er der McDonalds en lørdag nat, hvor folk er skide stive. Det er en oplevelse for sig. Der er en vild stemning i køen, og folk bruger ventetiden på at snave, at småslås og alt derimellem.

Jeg modtager mange billeder fra McDonalds taget klokken bæ om natten efter en bytur.

Det skulle nok være den på Kongens Nytorv, og så skal man huske selv at være lidt fuld for at kunne holde ud at være der.

Tredje ting er Zoologisk Have. Jeg er ambassadør for en wannabe-lama, der hedder Gonago. Det er ikke en rigtig lama, men noget andet.

Den er placeret bagerst i haven sammen med nogle forvoksede marsvin og får ingen opmærksomhed.

Jeg elsker at kunne booste den og give Gonago lidt kærlighed.

Og så er Zoo også et sted fyldt med gode barndomsminder.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Min mærkeligste oplevelse i København var…

 Da jeg fik ondt i den ene klunke for et halvt års tid siden. Jeg skulle have det tjekket ud på en klinik i Pisserenden. Et særligt sted, der havde en fancy røntgenmaskine.

Jeg var fucking nervøs for, hvad det kunne være. Følelserne sad helt uden på kroppen.

Så kom ham, der skulle tage røntgenbilledet. En ældre herre. Han bad mig tage bukserne af, smurte mine testikler ind i creme og satte apparatet til at køre.

Så kigger han på mig og siger: ”Jeg har sendt et billede ind til din Instagram”.

Det var så akavet. Helt vildt. Men alligevel meget fedt at få punkteret nervøsiteten i situationen.

Jeg skal hilse at sige, at mine klunker har det helt okay den dag i dag.

Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Krise rammer hårdt: Københavns nye vilde hotel må vente med at åbne

Skrevet af: Redaktionen

I dag 1. april skulle have været en storslået dag set med københavnske øjne.

Her skulle Københavns nye luksus-hotel Villa Copenhagen have slået dørene op.

Hotellet med 375 værelser og 15 suiter, og hvis man skulle have lyst til at overnatte i den nye luksus, skal man som minimum slippe omkring 2000 kr. pr. nat.

Den dyreste suite – på 104 kvadratmeter – koster 55.000 kroner pr. nat.

I alt fordeler Villa Copenhagen sig over 30.000 kvadratmeter centralt i København.

Men Corona-krisen har også ramt hotelbranchen med en hammer. Så derfor er åbningsdatoen naturligvis udskudt. Det skriver DR.

Udskudt til maj

Foreløbig må man vente til 14. maj med at få lov til at komme ind på luksus-hotellet, der er ejet af Nordic Choice-kæden.

Bag kæden står den norske milliardær Petter Stordalen, der også bl.a. opkøbte Spies fornylig.

“Da konceptet er designet til at være et mødested, hvor københavnerne kan spise morgenmad, frokost eller middag sammen, giver det mest mening, at det bliver udsat, til samfundet er mere normaliseret igen.

Vi håber at kunne invitere til åbningen af dette vidunderlige hotel den 14. maj,” siger Torgeir Silseth, administrerende direktør for Nordic Choice Hotels, til DR.

Villa Copenhagen ligger på den gamle Postgrund lige ved Hovedbanegården.

Meget forsvinder fra Københavns overflade for at gøre plads til syv nye tårne i højden 28 og 115 meter – hvilket vil gøre det til byens højeste bygning.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh

Foto: PR skitser

Bevarer ikonisk bygning

Hele Postgrunden skulle gerne stå færdig i 2023, men der kommer delmål undervejs – blandt andet Villa Copenhagen, byens nye luksushotel, der altså åbner straks efter den værste Corona-krise.

I det smukke gamle posthovedsæde, bygningen ud mod Tietgensgade, bevares Centralpostbygningen, som er helt tilbage fra 1912.

Villa Copenhagen har også tre forskellige restauranter, cocktailbarer og så lige en rooftop pool – som hevet direkte ud af et promotionbillede fra Shanghai eller en anden metropol.

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

En af restauranterne får navnet Kontrast.

Restauranten kalder sig selv et kosmopolitisk brasserie som, qua navnet,  bl.a. fokuserer på kontrasten mellem smagsnuancerne fra rene, lokale råvarer og krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika.

Derudover afkrydses alle de tjek-bokse, som en moderne restaurant i dagens København skal overholde: Årstidsbaserede og økologiske råvarer.

Bæredygtigt produceret kød og fisk – fra lokale producenter.

Sharing dinner-family style. Priser hvor alle kan være med.

Hvad: Villa Copenhagen
Hvor: Centralpostbygningen på Bernstorffsgade
Hvornår: Forventet åbning 14. maj 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Populær restaurant udvider: Nu kan du få leveret Nams måltidskasser i hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Corona-krisen har taget et stramt greb om især restauranter, caféer og øvrige spisesteder som udelukkende må lave Take Away i disse tider.

Det kan virke uoverskueligt for mange i restaurationsbranchen, men det er samtidig også en tid, hvor nye initiativer får vinger.

Eksempelvis hos den populære Restaurant Nam, som sidste år blev kåret til Årets Bistro af Danske Madanmeldere.

Derudover er man i White Guide rangeret blandt de allerbedste restauranter i Aalborg.

Udvider nu til alle steder i landet

I sidste uge lancerede de deres helt egne måltidskasser leveret til døren i Aalborg.

Det har vist sig at være så succesfuldt et koncept, at man nu udvider til hele landet og naturligvis her i Hovedstaden.

Så uanset hvor du bor i Jylland, på Fyn eller hele Sjælland så kan du leveret til døren.

“Vi har lavet en aftale med et fragtfirma, som kan levere til alle steder i hele Danmark.

Derfor har vi valgt at udvide med konceptet, som har fået en god modtagelse,” forklarer Kim Jeppesen, indehaver af Nam, til MigOgKbh.

Arkivbillede fra tidligere besøg på Nam

3 sunde asiatisk inspirerede hverdagsmåltider

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 1-6 personer og har en kuvertpris fra 116 kr. pr. pers. pr. måltid inklusiv fragt.

En anden nyhed er også, at man nu har tilføjet en veggie måltidskasse.

Se menuerne nederst i artiklen.

DailyNam er enkelt og lækkert

Kim Jeppesen forsætter med detaljerne på det nye tiltag.

“DailyNam er enkelt, lækkert og ligetil. Vi startede med en enkelt mulighed i sidste uge, og nu har vi allerede tilføjet en vegetar måltidskasse.

Det meste i måltidskasserne er forberedt på forhånd, og man bliver grundigt guidet igennem tilberedningen, som ikke tager så lang tid,” forklarer Kim Jeppesen.

Han forklarer, at man oprindeligt havde planlagt at lancere tiltaget til efteråret, men så kom Corona-krisen og ændrede restauranternes hverdag.

“Grundet vores nuværende meget svære situation har vi, lidt modigt synes vi selv, valgt at lancere vores projekt med måltidskasserne allerede nu i en mere simpel udgave end hvad planen var for efteråret.

Men vi vil så justere løbende,” forklarer Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag og få leveret første gang på onsdag. Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Menu Uge 15

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. kylling, friske grøntsager,  peanut sauce & nuoc mam

TORSDAG

Gaeng Kiew Wan

Oksekød i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på gris, citrongræs & shitaki m. grønt, daikon & BBQ gris

dailyNam – VEGGIE

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. friske grøntsager, japansk omelet &  peanut sauce & hoisin

TORSDAG

“Blomkål i grøn karry

Blomkål  i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Veggie Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på miso, shitaki, tomat & konbutang  m. grønt, daikon & tofu.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

1 pers 350,-

2 pers 475,-

3 pers 570,-

4 pers 665,-

5 pers 760,-

6 pers 855,-

Du kan booke direkte her

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway