Sommer, sol og det bedste smørrebrød i København

Skrevet af: Redaktionen

Mens nogle synes det er kedeligt at holde ferie herhjemme, er vi andre, der elsker den danske sommer. Vi mangler rigtig nok bjerge og palmetræer, og vejret er lunefuldt. Men til gengæld kan vores lille nordlige land så meget andet. Danmark har masser at byde på, hvad enten du er på udkig efter storbyferie, naturoplevelser eller kulinariske eventyr. Her skal det handle om sidstnævnte, når vi beskriver det bedste smørrebrød i København.

Hygge, fortovscafeer og fadøl

Det kan altså bare noget helt særligt at få serveret kolde fadøl og højtbelagte håndmadder i sommersolen. En rugbrødsmad i sig selv er en ydmyg spise, men smørrebrød kan være en stor gastronomisk oplevelse.

Et godt tip, når jagten går på det bedste smørrebrød København er, at man ikke må gå på kompromis. Pris og kvalitet går nemlig altid hånd i hånd på lige netop dette område.

Det er i høj grad kvaliteten af råvarerne og den sirlige anretning, der får retten til at skifte karakter. Hertil kommer selvfølgelig restaurantens stemning. Maden går fra at være noget nemt og hjemligt til at være en delikat servering. Det sker, når smørrebrødet bliver smurt af professionelle og serveret med en god kold øl.

Fusion af gamle og nye traditioner

Smørrebrødet udspringer af en flere hundrede år gammel tradition, men udvikler sig stadig. Der er næsten ingen grænser for, hvordan man kan sammensætte den klassiske danske spise. Nogle smørrebrødsrestauranter i København bruger f.eks. trøffelpuré og fantasifulde emulsioner i deres anretninger.

Den uddannede smørrebrødsjomfru har sandsynligvis indvendinger til den slags kreative indslag. Og man kan forestille sig, at det samme gælder for den ældre generation. De vil helst have deres højtbelagte smurt helt efter bogen:

  • En skive sprødt rugbrød
  • Et godt lag smør
  • Rigelige mængder pålæg i form af kød, fisk eller æg
  • Hjemmerørt mayonnaise, remoulade eller en anden god dressing
  • lidt pynt i form af krydderurter, syltet relish eller en citronskive

Smørrebrød er for alle

Man skal være meget kræsen, hvis det bedste smørrebrød i København slet ikke frister. Smørrebrød findes nemlig i så mange varianter, at der er noget for enhver smag. Der er f.eks. en verden til forskel på en dyrlægens natmad, hvis hovedingrediens er leverpostej, og et stjerneskud med fisk og rejer.

Der er selvfølgelig nogle, der ikke bryder sig om rugbrød, som er fundamentet for den højtbelagte mad. I så fald kan du bare bytte det ud med franskbrød. Denne mulighed findes mange steder, hvis du søger det bedste smørrebrød i København.

Ja man kan sågar være lidt fræk og kalde smørrebrødet for danskernes svar på pizza. I sagens natur er det jo ”bare” et spørgsmål om at hælde selvvalgt fyld på et stykke brød.