Sommeren kalder: Svøm i de københavnske kanaler – det skal du være opmærksom på

Skrevet af: Redaktionen

Her i København flyder det med muligheder for at svømme åbent vand – og når sommeren lige om lidt står for døren, så lokker det mange københavnere ud i vandet. Men mange gør det uden at være klar over farlighederne ved det.

Bliv opmærksom på det her.

At svømme udenfor i havvand eller i søer er nemlig ikke helt ufarligt. Det har vi set op til flere eksempler på, og det bør du også have i baghovedet i din næste svømmetræning under åben himmel.

Det kan altså gå grueligt galt, og for at hjælpe din sikkerhed lidt på vej, så har vi fundet en række ting du bør vide og være opmærksom på før næste åbent vand træning.

HUSK! Det er naturkræfterne der bestemmer

Når du svømmer i havvand, så er det (overhovedet) ikke ligesom i svømmehallen.

Hvor vandet i svømmehallen er styret af en række spulere, og der ikke er dybere end 4 meter, så kan der altså ikke ske det vilde. Det kan der til gengæld, når du svømmer åbent vand.

Her er det nemlig naturens kræfter, som er på spil. Og de kan blive ret vilde, skulle vi hilse og sige. Ikke nok med at der nogle gange er høje og voldsomme bølger, som kan vælte dig omkuld i vandet, så er det farligste nok under vandet – nemlig strømmen.

Hvis du uheldig og kommer ind i en forkert understrøm, så bliver du ikke bare trukket længere og længere ud fra vandkanten, du risikerer også at blive trukket under vandet.

Også er det, at det bliver farligt. Dette er utroligt vigtigt at have i baghovedet, når du svømmer derude. Pas på med at komme så langt ud, at du lige pludselig ikke kan kontrollere det mere.

 

Våddragten kan blive din redning

At svømme uden våddragt alene i åbent vand kan ende rigtig fatalt.

For ikke nok med at en våddragt giver opdrift (og du dermed er bedre beskyttet mod at blive trukket under vand), så giver den altså også varme til kroppen.

Varme som du kan få brug for under specielt længere træningsture. Så uanset hvor “varmt” vandet føles når du går i, så tag nu altså våddragten på. Det gør din svømmetur meget mere sikker.

Vær synlig i det store havvand!

Når “lille” dig svømmer i det store havvand, så er der altså ikke mange som kan se dig.

Hverken inde fra kanten eller ude på havet. Og det er rigtig farligt – specielt, at dem ude på vandet ikke kan se dig.

For når du svømmer med hovedet nede i vandet, så har du ingen chance for at vide, om der kommer en sejlbåd, speedbåd eller nogle kajakbåde lige mod dig. Og ramler de først ind i dig, fordi de ikke nåede at se dig i tide (og du sjovt nok heller ikke så dem, fordi du havde hovedet nede i vandet), så går det altså rigtig galt.

En måde at sikre dig mod dette på, er ved at have en såkaldt Swimbag hængende bag dig. Det er en lille, vandtæt og flydende taske, som fås i flere skrigfarve, så du netop kan blive set.

Denne kan du så have hængende bag dig, så både rent faktisk kan se dig nede i vandet. En anden løsning kunne være at svømme med svømmefødder, da disse nemt ses oppe fra de hurtig-sejlende speedbåde i de københavnske kanaler.

Undgå at svømme alene

Selvom du måske er en habil svømmer, så kan det altid gå galt ude på det store hav.

Derfor bør du altid svømme sammen med en anden, så i altid har hinanden, hvis noget skulle gå alt. Tilmed gør det også oplevelsen under åben himmel lidt sjovere og federe, når det er sammen med andre.

Med disse fire råd givet videre, så håber vi at du får en mere sikker og sjovere oplevelse med din åbent vand svømmetræning. Ovenstående skal ikke afskrække dig for at svømme i havvand, men bare minde dig om de farer, som altså følger med og hvordan du sikrer dig mod dem.

Spar penge på kendte mærker: Blue City i København holder Late Summer Sale

Skrevet af: Redaktionen

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City på Vesterbrogade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i København stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele København og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Magnus, butikschef hos Blue City på Vesterbrogade 84.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Kbh-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Vesterbrogade 84.

Hør dem før din nabo: Fremtidens stjerner spiller på festival på Vesterbro

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu rammer Uhørt Festival skateparken på Enghavevej. Foto: PR
Nu rammer Uhørt Festival skateparken på Enghavevej. Foto: PR

Er du træt af at høre de samme pophits i radioen igen og igen? Og trænger dine playlister til inspiration til nye beats eller ballader?

Så er der heldigvis hjælp at hente 23. og 24. august i København!

Siden 2013 har festivalen Uhørt præsenteret stribevis af upcoming bands og solister, og nu har du atter chancen for at høre morgendagens store stjerner før din nabo.

Læs også: Ny nicherestaurant: Serverer Sydamerikas yndlingshapsere på Vesterbro

Tre scener og masser af musik

Årets udgave af Uhørt foregår der, hvor Vesterbro møder København SV – nemlig i skateparken på Enghavevej.

Her opstilles tre scener, som over to dage vil byde på hele 39 koncerter.

Du har med stor sandsynlighed ikke hørt om størstedelen af de musikere, der er på årets program, og det skyldes, at de er helt nye og på vej mod hitlisterne.

Foto: PR

Alle, som spiller på Uhørt, er udvalgt, fordi de har et stort talent og en lovende fremtid i sigte, og tidligere har bands som bl.a. The Minds of 99 været en del af festivalens line-up. Og som du måske ved, er The Minds of 99 i dag et af Danmarks mest populære bands.

Du kan dykke ned i årets program og læse om musikerne her.

Billige billetter

Modsat mange andre festivaler sælges billetterne til Uhørt til ganske overkommelige priser. En partoutbillet, som giver adgang til alle koncerter både fredag og lørdag, koster 195 kroner + gebyr.

Vil du kun deltage i festivalen en dag, kan du købe billet til enten fredag eller lørdag for 145 kroner + gebyr.

Find billetter her.

Hvis du ikke tager cyklen til Uhørt, kan du hoppe på S-toget og stå af på Carlsberg Station. Herfra skal du blot gå 300 meter for at komme til skateparken.

Du kan også tage bus 1A, 3A eller 10, som alle stopper i nærheden.

Læs også: Ny lille burgerjoint på Vesterbro: Vil drille de store med billige burgere

Foodtrucks ruller ind på festivalen

Når man skal danse hele dagen til fed musik, har man brug for masser af energi. Derfor sørger Uhørt for både vådt og tørt til ganen.

En række foodtrucks triller ind på festivalområdet, så du kan fylde maven med street food mellem koncerterne, og der vil selvfølgelig være drikkevarer i rigelige mængder at skylle maden og musikken ned med.

Vær opmærksom på, at du ikke kan betale med kontanter på festivalen, men der tages imod både kort og MobilePay.

Hvad: Uhørt Festival
Hvor: Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: 23. og 24. august 2019
Hvordan: Køb billet her

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Naan.

På oldpersisk betyder det brød.

Så det danske naan brød betyder egentlig: brød brød.

Hvilket jo egentlig giver ret god mening, eftersom det nærmest er dobbelt så godt, som vanligt brød.

Det er nok en af verdens ældste kulinariske genistreger og menes at stamme fra området omkring Pakistan og det nordlige Indien.

Selvom et naanbrød er relativt simpelt stykke håndværk, smager det fuldkommen uovertruffent, hvis det er lavet rigtigt.

Meget af hemmeligheden ligger i den særlige tandoori-ovn.

Læs også: Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”brunch til ingen penge

The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Sådan en har de investeret i hos The Taj på Øresundsvej 22 på Amager – for de har nemlig specialiseret sig i naan.

En cylinderformet lerovn som opvarmes med trækul og let når temperaturer over 450 grader.

Naanbrødet bliver så ‘klasket ‘op under ovnen og hænger på mystisk vis så mere eller mindre på hovedet uden at falde ned.

(Det har noget med den enorme varme at gøre, men vi opgav at finde den helt tekniske og kemiske forklaring – byd gerne ind i kommentarfeltet, hvis du er tandoori-ekspert)

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

The Taj har en ægte tandooriovn til deres naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Her er selvfølgelig det helt klassiske tandoori naan, men man kan også prøve andre udgaver.

Faktisk mere end 18 forskellige.

Blandt andet – spiced cheese naan, butter pesto naan, kismiri naan (med rosiner og kokosmel) kemma naan (med hakket oksekød i) eller panir naan med frisklavet hytteost, som bliver lavet på stedet.

Og ja, der er også Nutella-naan.

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum

The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Her Nutellanaan Foto Rasmus Kramer Schou

De bliver smurt med den klarede smør ghee og altså bagt i den originale tandoori ovn, som The Taj har købt og importeret fra London.

London, spørger du?

Ja, London, som med sine mange indiske tilflyttere faktisk har gjort chicken tikka masala til nationalspisen i England.

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Give-Away

Hvis du skriver i kommentarsporet til artiklen på MigogKbhs Facebook, hvem du vil dele naan-brød med, så trækker vi 20 forskellige, der får en gratis omgang Naan på The Taj.

Hvad: The Taj Take Away
Hvor: Øresundsvej 22, Amager
Hvor meget: 24-36 kr. for naan brød
Hvordan: Læs mere her