MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Sprød nyhed: Pizzatroldmand åbner nyt surdejs-pizzaria i København

Af Rasmus Kramer Schou
Surt i Carlsbergbyen PR Foto
Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Surdej er blevet hvermandseje.

Der bliver nørdet igennem i de små hjem og såkaldte surdejshoteller skulle efter sigende være en ting i Sverige, så man kan få passet sin surdej – og undgå den dør.

Populariteten skyldes nok, at brødet som regel smager bedre, når det er lavet på surdej. En dybere, mere kompleks smag.

Således også i pizzabunde.

Netop pizzabunde er Peppe ekspert i.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om nye restauranter…

Peppe fra Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Har tidligere tryllet for Tribeca og Bæst

Hans borgerlige navn er Giuseppe Oliva, men er kun kendt under kælenavnet Peppe. Han har tidligere tryllet pizzaer frem hos Tribeca og Bæst.

Men i midten af december åbner han sit egen restaurant.

Den hedder Surt og ligger i Carlsbergbyen, nærmere betegnet Bag Elefanterne 2.

Surt bruger ikke industriel gær i pizzadejen, men udelukkende deres elskede surdej.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Et surt menukort

Udover surdejspizzaer vil man også kunne sætte tænderne i andre former for syrlige sager.

Forretter og side dishes vil nemlig blive kreeret af dedikerede specialiserede madhåndværkere – eller artisans som de hedder med et lidt finere ord – med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Håndbygget stenovn

“På Surt vil gæsterne møde en hyggelig, uformel stemning, hvor man er i øjenhøjde med pizzakokkene, og alle er velkomne. Vi går op i at lave virkelig gode pizzaer, men vores menu vil også spænde bredere end det,” forklarer Peppe.

Der er plads til 50 gæster på Surt, som er indrettet med langborde, ved højborde i de mange vinduespartier eller ved restaurantens hovedattraktion – den store stenovnen, der er håndbygget på stedet.

Hvad: Surt
Hvor: Bag Elefanterne 2, Carlsbergbyen
Hvornår: Åbner medio december
Hvordan:
Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien