Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Stor forvirring: Zoologisk Have åbner alligevel ikke 1. maj

Af Redaktionen
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Mandag kunne vi fortælle den glædelige nyhed om, at det fra 1. maj igen bliver muligt at opleve de vilde dyr i fire af landets største zoologiske haver og dyreparker, når Zoologisk Have, Aalborg Zoo, Givskud Zoo og Odense Zoo genåbner.

Beslutningen om igen at byde gæster indenfor var truffet efter, at Rigspolitiets retningslinjer er blevet opdateret.

Men nu har Zoologisk Have i København meldt ud, at de alligevel ikke åbner 1. maj.

“Zoologisk Have åbning udskudt udskudt grundet nye retningslinjer fra Rigspolitiet.

 Vi er fortsat fuldt ud indstillede på at bakke op om de retningslinjer, der er fra myndighederne, og får vi besked om ikke at åbne, gør vi det naturligvis ikke.

Derfor kan vi desværre ikke åbne Haven 1. maj som ellers udmeldt. Vi er naturligvis meget kede af situationen og håber, at vi snart kan få lov til at åbne Haven for vores dejlige gæster.

Vi er klar over, at denne nye udmelding helt sikkert vil afstedkomme en masse spørgsmål, men vi har desværre ikke alle svarene nu – vi vil opdatere på zoo.dk og her på Facebook lige så snart vi har nyt,” skriver Zoologisk Have.

Ministre advarer om genåbning

I går var erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) ude at advare om at åbne de danske zoologiske haver. Det skrev B.T.

“På nuværende tidspunkt er det således sundhedsmyndighedernes vurdering, at det af hensyn til at undgå ukontrolleret smittespredning vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket.

Udmeldinger de seneste dage bærer præg af en forventning om, at forbuddet mod at forsamles flere end 10 personer, som også gælder inde i for eksempel en forlystelsespark, vil blive ophævet efter den 10. maj. Det er imidlertid for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt,” skriver Simon Kollerup ifølge B.T til Ritzau.

Del artikel

Andre læser også