Sydfransk stemning på hyggelig sommerterrasse: Brdr. Price tænder op under grillen og romantikken

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen
Foto: Mette Andersen
Foto: Mette Andersen

Smukt gemt væk fra det travle menneskemylder i centrum ligger Brdr. Prices restaurant i Rosenborggade, en af de hyggeligste oaser i København. På restaurantens terrasse kan du hen over sommeren spise grillmad af høj kvalitet.

I det sekund du træder ind på terrassen, rammer duften af grill straks dine næsebor, og lyden af de varme flammer der knitrer under grillristen. Det oser af sydfransk stemning, som taget ud af et maleri fra Provence, kombineret med den danske hygge, de to brødre er bedst kendt for.

Et flor af pink blomster og grønne buske omkredser det smukke stengærde om terrassen, blid jazz fra højtalerne fylder dine øregange, stearinlys og havelamper skaber en romantisk atmosfære.

Du møder et veloplagt stjernehold af tjenere, smilende, humoristiske og fagligt dygtige.

Stemningen er i top i denne lille perle i København. Her inviterer kongerne af smør til grill på terrassen, fra torsdag til lørdag, frem til slutningen af august.

Foto: Mette Andersen

Burger af sortfodsgris forkæler dine smagsløg

Vi kender dem alle fra tv, kogebøger, musik, teater og andre kunstneriske tiltag. De to brødre, som slutter på Price til efternavn, har gang i noget stort med deres grillkoncept i Rosenborggade. De har en mission om at servere grillmad af høj kvalitet uden at gøre det kompliceret eller unødigt dyrt.

På terrassen kan du, som det eneste sted i landet, prøve en Bellotta sortfodsburger. En burger med en bøf, der med sin gavmilde fedtmarmorering smelter på tungen. Du kan ligefrem smage, hvordan sortfodsgrisen har guffet sig tyk og velsmagende i agern, på friland, i de store spanske egeskove.

Er du ikke til gris, er der andre kvalitetsråvarer på grillen til favorable priser.

Foto: Mette Andersen

Lune sommernætter med grillmad på tallerkenen

Udeservering i Danmark rimer på grill. Derfor har James og Adam Price, sammen med køkkenchefen, sammensat en grilltallerken bestående af bøf af dansk kødkvæg fra Kildegaarden, vildtpølse, fransk kylling og sydfynsk lam.

Du kan også mæske dig i store højrebsbøffer med en hjemmerørt fløjlsblød bearnaisemayo eller prøve de friterede jomfruhummerhaler.

Grøntsagerne ej at forglemme. I Rosenborggade fås en grøntsags-grilltallerken med gulerødder, Karl Johansvampe og friske asparges, grillet til perfektion, naturligvis med det helt rigtige sprøde knæk. Den røgede smag af den bløde italienske, smeltede scarmozaost på toppen, får dit mundvand til at løbe.

Foto: PR

Imponerende vinudvalg

Du kan yderligere lade dig inspirere af de mange velsmagende retter lige her:

Eller få kyndig vejledning af de dygtige tjenere i øjenhøjde, der også har helt styr på, hvilken vin der passer til maden. De er nemlig mindst ligeså kyndige inden for drikkevarer som mad. Du behøver altså ikke være vinkender for at imponere din date. Udvalget af vine er stort, så der er noget for enhver smag.

Hele rammen med den sydlandske stemning, de smukke planter, små havelamper og bordeaux farver, er da også den ideelle af slagsen til at blive forelsket, hvis ikke man allerede er det.

Foto: Mette Andersen

Til den lille sult

Terrassen holder selvfølgelig længe åbent, derfor kan du, efter en solid middag, nyde den usædvanligt gode stemning med en kold sommercocktail eller kølig vin, mens solen stille går ned, tusmørket falder på, og terrassevarmeren holder dig varm.

Skulle den lille sult opstå sidst på aftenen, kan der købes de lækreste snacks, kyllingechips med stærkt vanedannende svampecreme, eller en fræk brisling på ristet brød.

Hvis du har en sød tand er der ”must try” desserter på kortet i form af kakaosorbet med friske bær, marengs og estragon. Eller hjemmelavet chokolade; her kan anbefales chokolade lavet på den lyserøde Ruby kakaobønne, som både er smuk at se på, og som smager syrligt og sødt på samme tid.

Foto: Mette Andersen

Der er et begrænset antal pladser på den smukke terrasse og en forholdsvis kort åbningsperiode, så det er med at få booket et bord og komme afsted.

Book bord lige her. 

Sommerterrassen slår sig på virkelig gode priser, kvalitetsråvarer og skøn feriestemning. Ukompliceret og lækkert.

Hvad: Sommerterrasse med grillmad hos Brdr. Price
Hvor: Rosenborggade 15, København K.
Hvornår: Hver torsdag, fredag og lørdag i juli og august kl.17.30 – 23.00
Hvor meget: Priserne på grillmad ligger fra 195 kr.

Læs mere på Facebook

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her

Verdensklasse bager: København har nu en af verdens bedste bagere

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Vi kender Bocuse d’Or, hvor der bliver lavet mad i verdensklasse og hevet guldmedaljer hjem til København.

Flere har også hørt om det danske konditorlandshold.

Lidt under radaren flyver det danske bagerlandshold måske.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Brødrevolution

Det kan hænge sammen med, at det er 12 år siden holdet overhovedet kvalificerede sig til verdensmesterskaberne.

Et mesterskab vi for øvrigt aldrig har modtaget medaljer i.

Før nu.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

Bragende bronze

Asger Hansen, Siri Pallesen og Mikkel Hansen har nemlig lige vundet bronzemedalje i Paris, Frankrig efter hårdt og koncentreret arbejde i otte timer i ‘Coupe du Monde de la Boulangerie’.

På førstepladsen landede Kina og på anden pladsen Japan. Det betyder blandt andet, at Danmark slog hjemmebanefavoritterne Frankrig samt de tidligere mestre fra USA.

Blandt kategorierne til konkurrencen var baguettes, specialbrød og et skuestykke, som er en skulptur skabt af brød.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt

En brødskulptur fra Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Nordhavn har verdens tredje bedste bager

En af de tre bagere på det danske hold, Asger Hansen, holder dagligt til hos Andersen & Maillard i Nordhavn, hvor han er chefbager og med til at udvikle repertoiret i den populære nye bager.

”Det har været en helt ubeskrivelig stor oplevelse at komme på podiet til VM.

Vi er selvsagt meget stolte  – og nu glæder jeg mig bare til at udvikle og bage endnu mere af det brød, jeg brænder for, her i Nordhavn,” fortæller en stolt medaljevinder og mesterbager.

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

 

Mikkellers Baghaven fejrer fødselsdag lørdag: Kom til gratis gourmetøl og hotdog

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR

For to år siden slog den kendte ølbrygger Mikkeller dørene op ude på Refshaleøen til deres ‘Baghaven’.

Det bliver fejret i morgen lørdag 18. januar, hvor de samtidig åbner for deres helt nye Baghaven Blenderia, som man kan få en tour på, hvis man har købt en billet til den kommende  Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration.

Den festival kan du læse meget mere om i linket lige herunder.

Læs også: Mikkeller står bag: Helt nyt ølfestival i København er fuldkommen vild

Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Gratis øl og hotdogs

Ellers kan man altid hygge sig med de 100 gratis øl fra fad, som bliver delt ud til fødselsdagsgæsterne.

Programmet byder desuden på sjældne flasker og magnumøl. Der er live bluegrassmusik og man kan riste skumfiduser over bålet.

Kl. 18.00 er der gratis gourmethotdogs til folket, og Mikkeller har sat særdeles interessante øl på hanerne for at fejre dagen.

Læs også: Flyvende drinks: Ølbar i Københavns Lufthavn nomineret til verdens bedste

Hvad: Baghaven 2 års fødselsdag
Hvor: Mikkeller Baghaven, Refshalevej 169b
Hvornår: Lørdag 18. januar.
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.