Sydfransk stemning på hyggelig sommerterrasse: Brdr. Price tænder op under grillen og romantikken

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen
Foto: Mette Andersen
Foto: Mette Andersen

Smukt gemt væk fra det travle menneskemylder i centrum ligger Brdr. Prices restaurant i Rosenborggade, en af de hyggeligste oaser i København. På restaurantens terrasse kan du hen over sommeren spise grillmad af høj kvalitet.

I det sekund du træder ind på terrassen, rammer duften af grill straks dine næsebor, og lyden af de varme flammer der knitrer under grillristen. Det oser af sydfransk stemning, som taget ud af et maleri fra Provence, kombineret med den danske hygge, de to brødre er bedst kendt for.

Et flor af pink blomster og grønne buske omkredser det smukke stengærde om terrassen, blid jazz fra højtalerne fylder dine øregange, stearinlys og havelamper skaber en romantisk atmosfære.

Du møder et veloplagt stjernehold af tjenere, smilende, humoristiske og fagligt dygtige.

Stemningen er i top i denne lille perle i København. Her inviterer kongerne af smør til grill på terrassen, fra torsdag til lørdag, frem til slutningen af august.

Foto: Mette Andersen

Burger af sortfodsgris forkæler dine smagsløg

Vi kender dem alle fra tv, kogebøger, musik, teater og andre kunstneriske tiltag. De to brødre, som slutter på Price til efternavn, har gang i noget stort med deres grillkoncept i Rosenborggade. De har en mission om at servere grillmad af høj kvalitet uden at gøre det kompliceret eller unødigt dyrt.

På terrassen kan du, som det eneste sted i landet, prøve en Bellotta sortfodsburger. En burger med en bøf, der med sin gavmilde fedtmarmorering smelter på tungen. Du kan ligefrem smage, hvordan sortfodsgrisen har guffet sig tyk og velsmagende i agern, på friland, i de store spanske egeskove.

Er du ikke til gris, er der andre kvalitetsråvarer på grillen til favorable priser.

Foto: Mette Andersen

Lune sommernætter med grillmad på tallerkenen

Udeservering i Danmark rimer på grill. Derfor har James og Adam Price, sammen med køkkenchefen, sammensat en grilltallerken bestående af bøf af dansk kødkvæg fra Kildegaarden, vildtpølse, fransk kylling og sydfynsk lam.

Du kan også mæske dig i store højrebsbøffer med en hjemmerørt fløjlsblød bearnaisemayo eller prøve de friterede jomfruhummerhaler.

Grøntsagerne ej at forglemme. I Rosenborggade fås en grøntsags-grilltallerken med gulerødder, Karl Johansvampe og friske asparges, grillet til perfektion, naturligvis med det helt rigtige sprøde knæk. Den røgede smag af den bløde italienske, smeltede scarmozaost på toppen, får dit mundvand til at løbe.

Foto: PR

Imponerende vinudvalg

Du kan yderligere lade dig inspirere af de mange velsmagende retter lige her:

Eller få kyndig vejledning af de dygtige tjenere i øjenhøjde, der også har helt styr på, hvilken vin der passer til maden. De er nemlig mindst ligeså kyndige inden for drikkevarer som mad. Du behøver altså ikke være vinkender for at imponere din date. Udvalget af vine er stort, så der er noget for enhver smag.

Hele rammen med den sydlandske stemning, de smukke planter, små havelamper og bordeaux farver, er da også den ideelle af slagsen til at blive forelsket, hvis ikke man allerede er det.

Foto: Mette Andersen

Til den lille sult

Terrassen holder selvfølgelig længe åbent, derfor kan du, efter en solid middag, nyde den usædvanligt gode stemning med en kold sommercocktail eller kølig vin, mens solen stille går ned, tusmørket falder på, og terrassevarmeren holder dig varm.

Skulle den lille sult opstå sidst på aftenen, kan der købes de lækreste snacks, kyllingechips med stærkt vanedannende svampecreme, eller en fræk brisling på ristet brød.

Hvis du har en sød tand er der ”must try” desserter på kortet i form af kakaosorbet med friske bær, marengs og estragon. Eller hjemmelavet chokolade; her kan anbefales chokolade lavet på den lyserøde Ruby kakaobønne, som både er smuk at se på, og som smager syrligt og sødt på samme tid.

Foto: Mette Andersen

Der er et begrænset antal pladser på den smukke terrasse og en forholdsvis kort åbningsperiode, så det er med at få booket et bord og komme afsted.

Book bord lige her. 

Sommerterrassen slår sig på virkelig gode priser, kvalitetsråvarer og skøn feriestemning. Ukompliceret og lækkert.

Hvad: Sommerterrasse med grillmad hos Brdr. Price
Hvor: Rosenborggade 15, København K.
Hvornår: Hver torsdag, fredag og lørdag i juli og august kl.17.30 – 23.00
Hvor meget: Priserne på grillmad ligger fra 195 kr.

Læs mere på Facebook