Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Teknologi skal hjælpe demensramte i fremtiden

Af Annoncør

Det er et kedeligt faktum, at der i Danmark bliver flere og flere mennesker med sygdommen demens helt tæt på. Enten har man det selv, eller også kender man nogen, der lider af den forfærdelige sygdom. Dog tager medicinalindustrien og bioteknologien kvantespring i deres udvikling af velfærdsteknologier i disse tider, og blandt andet disse skal være med til at hjælpe de danskere, der i fremtiden rammes af demens. Hjælpemidler til demente, nye teknologiske muligheder og bedre uddannelse af personale skal blandt andet være med til at højne livskvaliteten for demensramte i fremtiden. 

Annoncørbetalt indhold leveret af: Gloria Mundi Care ApS

I denne artikel kigger vi derfor på, hvilken teknologi, der blandt andet skal gøre livet lettere for demensramte og deres pårørende i Danmark – og så løfter vi sløret for, hvordan det kan være, at Danmark er et af de lande, der er længst fremme, når det kommer til behandling af demens. 

Så mange rammes af demens i Danmark

Selvom der i forvejen er for mange, der allerede lider af demens, så ser antallet af danskere med demens desværre ud til at stige de næste mange år. Det anslås ifølge Videnscenter for Demens, at der i Danmark lever 84.000 borgere med diagnosen – og tallet ser kun ud til at stige frem mod 2040, hvor antallet forventes at stige til 164.000 borgere. 

Dansk velfærdsteknologi er blandt det bedste i verden

Et af de vigtigste værktøjer i forhold til at komme demens til livs i fremtiden er den danskudviklede husketest, der tidligt i processen kan opspore, hvorvidt en borger kan have tegn og symptomer på demens. Her stilles en række spørgsmål, som alle burde kunne svare på (som f.eks. “hvilket årstal har vi?” eller “klik på billedet af badebolden”). Denne metode er exceptionelt vigtig i forhold til at opspore tidlige stadier af demens, så man kan komme det til livs tidligt i processen. Generelt er Danmark faktisk langt fremme, når det kommer til at tilbyde teknologier, der kan afhjælpe demensramte. Det skyldes naturligvis vores stærke velfærdsstat, men også den digitalisering det offentlige system har gennemgået de seneste mange år. Det har nemlig banet vejen for at kunne investere i teknologier som “SMARTKUBER” fra Norge, “Cantab Mobile” fra England og CogniSense fra USA. Ligeledes har man også mange forsøg med brug af kunstig intelligens, så man for alvor kan tilrettelægge den enkelte demensramtes forløb med sygdommen personligt. 

Del artikel

Andre læser også