Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Åbner i næste uge: Syv stjernekokke og syv verdenshjørner indtager Toldboden

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Seaside Toldboden står klar med et helt nyt koncept, hvor de tager dig med på en gastronomisk jordomrejse.

Nu er de endelig klar til at åbne torsdag den 6. maj, og det bliver med syv køkkener, der tilbyder oplevelser fra hele verden.

Seaside Toldboden har høje ambitioner og har derfor allieret sig med syv kokke fra den absolutte superliga, hvor flere har arbejdet på 1, 2 og 3-stjernede Michelin-restauranter over hele verden.

Toldboden som det plejede at se ud Foto PR

Michelin-kokke i uformelle rammer

Niveauet bliver sat højt hos det nye, Seaside Tolboden, når det bliver syv Michelin-kokke, der skal stå for maden.

Nu bliver de dog selvstændige køkkenchefer på Seaside Toldboden, hvor de blandt andet serverer deres versioner af østers, skaldyr, blæksprutter, ceviche, sashimi, sushi og grillet havtaske, kylling yakitori, tournedos rossini, tomahawks og souvlaki.

”Vi har haft et stort ønske om at få køkkenerne så tæt som muligt på vores gæster.

Derfor arbejder kokkene i åbne køkkener, så du kan komme helt tæt på der, hvor den gode gastronomi bliver skabt.

”Chefs Table”, som vi kalder det i branchen,” fortælle Jesper Julian Møller, ejer af Seaside Toldboden og madmarkederne Reffen, Broens Gadekøkken og Storms Pakhus.

Skal være for alle

Trods de høje ambitioner og de vanvittigt dygtige kokke så skal Seaside Toldboden være uformelt og med plads til alle.

”Seaside Toldboden er et gastrohus med hele syv køkkener og barer.

Det er – så vidt jeg ved – det første sted i København, der blander det bedste fra restauranterne og restaurationsverdenen med den mere uformelle stemning og teknikker fra streetfood,” fortæller Jesper Julian Møller.

Du behøver ikke at rejse dig for at bestille din mad.

Seaside Toldboden introducerer et nyt online bestillingssite, som gør det muligt at bestille din mad, mens du sidder i solen og venter på den sms, der fortæller dig, når din mad er klar til afhentning.

”Vi har arbejdet ud fra ambitionen om, at Seaside Toldboden skal være et gastrohus for alle, et hus, der skaber autentiske madoplevelser fra hele verden.

Vi håber, at du vil opleve, at maden nærmest taler til dig, og at I begynder at tale sammen, fordi maden overrasker og smager af mere,” fortæller han.

Spot de maritime detaljer – og drømmen om det selvstændige

Indretning, form og farver er alt sammen inspireret af nærområdet ved Nordre Toldbod.

Hvis du kigger godt efter, vil du se, at indretning, farver og materialer er stærkt inspireret af Kongeskibet Dannebrog, der ligger smukt fortøjet ved Brandebænken.

Både indvendigt og udvendigt vil du kunne se Philip De Langes karakteristiske mastekran, der står og knejser ved Nyholmen.

Og terrassen foran restauranterne er bygget med egetræ, som også blev brugt til den danske flåde for 200 år siden og som vil henlede tankerne på et skibsdæk.

”Omgivelserne er jo noget af det smukkeste København kan tilbyde og har været en uudtømmelig inspirationskilde,” fortæller Jesper Julian Møller.

Jesper Julian Møller har derudover en vision om at hjælpe dygtige kokke med at blive selvstændige.

“Seaside Toldboden skal fungere som en fælles platform og en hjælpende hånd til erfarne kokke, der ønsker at blive selvstændige køkkenchefer.

Det er en hyldest til de kokke, der har knoklet i danske restauranter og for alvor har sat Danmark på det internationale gastronomiske landkort,” skriver Toldboden Seaside selv på deres hjemmeside.

Indtil nu har han hjulpet 78 dygtige kokke med at blive selvstændige: 40 selvstændige køkkenchefer på Reffen, 18 fynske ildsjæle i Storms Pakhus, 12 dygtige restauratører, der serverer gademad i verdensklasse på Broens Gadekøkken og 8 stjernekokke på Seaside Toldboden.

”Det er fedt, at jeg med Seaside Toldboden får mulighed for at hjælpe de allerbedste kokke med at blive selvstændige,” afslutter han.

Sådan ser Seaside-holdet ud

Seaside Toldboden har som sagt allieret sig med syv kokke fra den absolutte superliga.

Når de åbner torsdag d. 6. maj kan du blandt andet glæde dig til græske lækkerier fra Nikolas Strangas (tidl. Era Ora og kendt fra dansk TV og Broens Gadekøkken) og top-asiatisk fra Henrik Jyrk (tidl. IBU).

Du kan også se frem til det bedste fra havet fra Johan Burich Holck og venner (manden bag den populære Bib Gourmand-restaurant, Marv & Ben, og restauranten, The Pescatarian) samt friskbrygget kaffe, morgenmad og andre gode sager fra Løgismose Spiseri.

Hvad: Seaside Toldboden
Hvor: Nordre Toldbod 18-24, 1259 København K
Hvornår: Åbner torsdag d. 6. maj 2021
Hvordan: Læs mere om hele konceptet og alle de forskellige køkkener her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også