ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre tips til online shopping i udlandet

Af Annoncør

Online shopping er blevet et oplagt valg for mange mennesker, og der er er efterhånden ikke det, man ikke kan købe online. Dog er Danmark et lille land, og selvom der er mange virksomheder og webshops, kan det alligevel sommetider være nødvendigt eller ligefrem fordelagtigt at foretage sin online shopping i udlandet.

Nogle steder kan man finde varerne til bedre priser, og nogle gange kan man finde produkter, som ikke er tilgængelig i de danske butikker eller på danske webshops. Men der er også nogle ting, man skal være opmærksom på, når man shopper online i udlandet. 

Denne artikel tager fat på tre vigtige tips til shopping i udlandet, så du kan få mest muligt ud af din online shopping – på en sikker måde, hvor du ikke oplever ubehagelige overraskelser! 

Omregn valutaer, og spar penge på dine online køb

Når man handler online, kan det være svært at have et overblik over hvor meget ens vare koster i danske kroner. Derfor kan det være en god idé at bruge en valutaomregner, så man altid har et overblik over hvor meget ens vare koster. Ved at bruge de officielle valutakurser, bliver der taget højde for alle de variable faktorer, der kan have indflydelse på vekselkursen – og dermed også på prisen på ens varer. 

Ved at anvende en valutaomregner kan man altså se, om der er nogle udenlandske webshops, der sælger den pågældende vare til en billigere pris. Eksempelvis er der en god valuta på norske kroner i øjeblikket, hvilket kan gøre, at man kan købe norske varer til gode priser. Det er altså en oplagt mulighed, hvis man eksempelvis er ude efter det norske design Tripp Trapp, der er kendt for deres ikoniske børnestol – eller hvis man er vild med tøjmærket Famme, der skaber sømløst og behageligt tøj. 

Ved at bruge en valutaomregner kan man altså finde gode priser på ens yndlingsmærker – men det kræver, at man ved, hvad man går efter, da returneringen kan have andre vilkår i andre lande. 

Find produkter, som ikke er tilgængelig i danske webshops

En anden fordel ved at handle online er, at man kan finde nogle af de produkter, som ikke er tilgængelige i danske webshops. Hvis man gerne vil have fat i et af disse produkter, kan man altså overveje at købe dem i udlandet. Det kan være produkter, som er udgået i Danmark, eller som endnu ikke har fundet vej til det danske marked. 

Ofte vil man kunne finde nogle specifikke varianter af designs eller tøj, eller man kan finde specielle snacks, som stammer fra en anden kultur. Dog skal man være opmærksom på priserne for fragt og told, så derfor bør man altid undersøge markedet grundigt, inden man køber et produkt i udlandet.

Vær opmærksom på eventuel told og returnering, når du shopper i udlandet

Når man handler i udlandet, skal man være opmærksom på, at der kan være told på de varer, man køber. Toldsatserne varierer fra land til land, og det er derfor en god idé at undersøge de enkelte landes toldregler, inden man foretager sit køb. Typisk er det sådan, at der ikke lægges told på varer, der bliver købt og sendt inden for EU, mens der kan lægges told på varer uden for EU. Dette gælder eksempelvis USA. Lægges der told og fragt oveni, kan det altså blive en dyrere fornøjelse at handle online i udlandet, så det skal man tage højde for, inden man betaler for sin ordre.

Derudover skal man også være opmærksom på eventuelle returneringsregler i de forskellige butikker. Nogle butikker har nemlig ikke mulighed for at tage varer retur, hvis de er købt i udlandet. Så husk at tjekke butikkens regler om returnering, inden du køber noget.

Der kan være flere fordele ved at shoppe online i udlandet – men du skal være opmærksom på fragt, told og returnering, da det ellers kan blive en dyr og ubehagelig oplevelse. Du kan altid vælge at shoppe online i Danmark, hvor du samtidig støtter danske virksomheder.

Del artikel