ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Håndmadder og kaffe i topklasse: Stamgæst-potentiale på byens nye kaffebar

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

”Ja ja, trøfler smager da godt, meeeen rullepølse!”

Sådan lyder forklaringen på drømmen bag den lille, nyåbnede danske kaffebar Underdog Coffee tæt ved søerne på Frederiksberg, da MigogKbh sætter indehaver Tora Bjarnason i stævne.

Tora har i de seneste år drevet en lille spise- og takeawaybiks i lokalet på hjørnet af Vodroffsvej og Danas Plads lige overfor den populære cocktailbar Salon 39.

Nu har hun i smug omdannet stedet til et opgraderet, dansk frirum i miniatureformat med masser af stamgæstpotentiale.

Læs også: Nu kan du købe din egen smørrebrødsbutik i København

Ik’ så meget pis

Underdog Coffee tager afsæt i den gamle, danske kaffebar, men i en gedigen, fornyet version med solid ’no fuss’ morgenmad, kaffe med dobbelt shot til single shot pris, god filterkaffe (but of course) og store håndmadder.

Hertil kommer et par smagfulde sandwiches og salater.

Tora selv har masser af kokkeerfaring fra køkkener i de højere luftlag, men da vi spørger ind til, hvorfor det simple og danske nu skal stå i centrum, er en bestemt slags pålæg endnu engang det gyldne svar:

”Efter Frederiksberg smørrebrød lukkede på Gl. Kongevej, hvor Hart Bageri er åbnet, manglede jeg et smørrebrødssted, og så var der jo ikke andet for end selv at gå i gang. Og igen ja, det er noget djævelsk fint brød, som Hart laver… meeeen rullepølse!”

Læs også: Højtbelagt: Kom med til Smørrebrøds festival i København

Foto: PR

Svinekødskøkkenets svar på Guldhornene

Rullepølsen serveres hos Underdog i form af en håndmad, der også inkluderer edamamebønner, løvstikkemayo, syltede skalotteløg og karse.

I samme dur har den klassiske kartoffelmad fået en opgradering med ærteskud og friterede rødløg, mens svinekødskøkkenets svar på Guldhornene – leverpostejen – ophøjes på rugbrød med balsamicosyltede beder, fedtegrever og salvie. Ja tak siger vi bare!

Madderne og kaffen kan hentes som take away eller nydes på stedet, hvis du er så heldig at score en plads.

Underdog Coffee rummer nemlig blot 12 pladser inde og 7 pladser ude på fortovet.

Her er hverken WiFi eller kundetoilet, men derimod masser af madkærlighed og uhøjtidelig stemning på få kvadratmeter.

Læs også: Ny café med gourmet-klasse: Løfter klassikerne op på højere niveau

Foto: PR

En lille darling med masser af bid

Om navnet på sin opgraderede kaffebar fortæller Tora Bjarnason:

”Jeg har kaldt den Underdog Coffee, da vi er lidt en velbevaret hemmelighed, som ligger puttet tilbage fra søerne.

Dertil kommer, at vores maskot er en fransk bulldog, der har drag queen-navnet ‘Sparkle’. Naturligvis! Man skal jo ikke skue hunden på hårene.”

Præcis sådan vil vi også beskrive Underdog: En lille darling med masser af bid og en håndfuld glimmer hvad angår atmosfære såvel som den gastronomiske kreativitet i en ellers undseelig disciplin som danske håndmadder.

Læs også: Nyt frokoststed har høj klasse på ristede håndmadder

Hvad: Underdog Coffee
Hvor: Vodroffsvej 39, 1900 Frederiksberg C
Hvor meget: Håndmadder fra 30 kr. Filterkaffe 20 kr. Stor cappucino 35 kr.
Hvornår: Mandag til fredag kl. 7-17. Lørdag og søndag kl. 9-15
Hvordan: www.underdogcoffee.dk

Foto: PR

Del artikel