ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gammelt akvarium forvandles: Ungdomsboliger på vej på eksklusiv adresse

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Gentofte Kommune
Foto: Gentofte Kommune

Lækre boliger til SU-venlige priser hænger ikke på træerne, og det er nok de færreste, der rykker direkte til Strandvejen, når de flytter hjemmefra.

Men det kan snart blive muligt for nogle heldige unge mennesker.

Efter strid mellem staten, Gentofte Kommune og den private ejendomsudvikler NPV er der nemlig udsigt til, at en række ungdomsboliger etableres på en særdeles attraktiv adresse nord for København.

Tidligere lå Danmarks Akvarium i Charlottenlund Slotshave ved Strandvejen, men siden fiskene forlod adressen i 2012, har der været delte meninger om, hvad de fem bygninger skulle bruges til.

Udbydes til salg

Nu oplyser Bolig- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse, at Gentofte Kommune og staten har indgået forlig i sagen.

Det betyder, at Bilharziosebygningen, som er den største af bygningerne, omdannes til almene ungdomsboliger, mens de resterende bygninger fortsat kan anvendes til kontor og administration.

Senere i år påbegyndes arbejdet med at forberede et salg af bygningen til en almen boligorganisation, som skal etablere ungdomsboligerne.

Man forventer, at der kan indrettes mellem 20 og 30 ungdomsboliger i bygningen, som ligger over for Charlottenlund Strandpark og Skovriderkroen.

Del artikel