MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vildt program: Kendt madskole fejrer 20 år med åbent hus og gratis aktiviteter

Af Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I år er det to årtier siden, madiværksætteren Claus Meyer slog portene op til Meyers Madhus i en baggård på Nørrebrogade.

Det fejres med pomp og pragt lørdag den 16. november, og alle er velkomne!

Hvis du en aften har spadseret ned langs Nørrebrogade fra Søerne og med retning mod Runddelen, er du på vejen måske stødt på et særligt syn.

I en gammel Blockbuster-butik rumsterer dusinvis af foodies nemlig ofte med gryder og pander iklædt grønne forklæder.

Det du er vidne til, er endnu et kogekursus i Meyers Madhus. Og vi skriver ”endnu”, fordi huset siden åbningen i 1999 har haft et mindblowing antal gæster igennem.

“For præcis 20 år siden lejede jeg et lokale i 3. baggård på indre Nørrebro.

Her – i køkkenet – havde vi de allerførste køkkenbørn på kulinarisk fritidsordning og afholdt vores første bagekursus i det,
som vi døbte Meyers Madhus,” fortæller Claus Meyer og uddyber:

“I løbet af de seneste 20 år er rundt regnet en kvart million mennesker trukket i forklædet sammen med os, og vi er gået fra en håndfuld til mere end 70 kollegaer med deres gang i huset.”

Mere end madlavning

Meyers Madhus lægger hver eneste uge baggårde til en lang række madkurser med temaer lige fra velsmagende vegetar til spicy verdenskøkken.

Men huset er også centrum for en stor familie af rådgivere, der bl.a. hjælper med at højne økologiprocenten i byens offentlige institutioner og skaber projekter med socialt fokus for unge på kanten, folk med kognitive handicap og meget, meget mere.

“Vi bliver aldrig færdige med at dele vores viden om madlavning, bageglæde og vejen til velsmag. Men 20 år på bagen føles som en god anledning til at holde en festlig dag, hvor vi inviterer børn og voksne indenfor i Nørrebros kulinariske baggård,” siger Claus Meyer.

Gratis madfest i baggården

I morgen lørdag den 16. november fejrer Meyers Madhus sig selv, sine medarbejdere og ikke mindst alle de mennesker, der har haft en betydning for stedet gennem årene og vice versa.

Kl. 9. er der fem kilometers morgenløb, hvor Claus Meyer himself står for opvarmningen.

Efterfølgende kan madløberne nyde gratis kaffe og lunt bagværk.

Fra kl. 10 til 15 slår man dørene op til madværksteder, aktiviteter, smagsprøver, talks og meget, meget mere. Prisen? Akkurat 0 kr.

Den står blandt andet på kornkværneri, kanelsnurresnurring, minipizzaer, flødedans, krydderistødning, æblegløgg, grøntsagsgrill og bageskole.

Programmet er skræddersyet til både store og små.

Hvad: Meyers Madhus fylder 20 år
Hvor: Nørrebrogade 52C, baggården, 2220 København K
Hvornår: Lørdag den 16. november 2019 kl. 10-15. Morgenløb med Claus Meyer kl. 9.
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere på Facebook her