Asiatiske lækkerier: Kendt kok åbner eksotisk Bali-restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek
KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

Tag en tur i biffen og Bali – og skyl det hele ned med Pisang Ambon

Kongen af Thailand gør det igen.

Kok og sommelier Henrik Yde åbnede for år tilbage gourmet-thai restauranten Kiin Kiin på Nørrebro. Den fik, og har, en Michelinstjerne.

Og Henrik Yde har ikke kigget sig tilbage siden.

Til gengæld har han åbnet adskillige succesrestauranter over hele København – med de asiatiske smage, han mestrer som få andre.

Tirsdag 10. december indtager han både en ny bydel og et nyt verdenskøkken.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

Bali here we come

Her åbner Kini Kini nemlig i Nordhavn – og denne gang har Hr. Yde kastet sig over den indonesiske køkken, mere præcist Bali.

“Det har været en fantastisk opgave både at vise ferieminder fra Bali og samtidig respektere placeringen i Nordhavn,” forklarer Henrik Yde, som endnu engang beviser, at hvis restaurantbranchen skulle begynde at kede ham, så venter der et job som indretningsarkitekt eller designer.

“Jeg er sikker på de fleste vil give mig ret, når jeg siger at restauranten hører til i den absolutte topliga af velindrettede restauranter i København, gæsterne kan godt glæde sig.”

“Vores tema er concrete jungle. En grøn og frodig jungle møder Nordhavns hårde cement med bambus og specialimporterede brændte sten fra Marokko.”

Læs også: Ugens Tip: Restaurant Lola i den gamle mølle er Københavns nye must-visit

 

KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

En tur i bif og til Bali

18. december åbner Nordhavns nye biograf, Big Bio, og Kini Kini har udsigt direkte til den store firkantede bygning fra Göteborg Plads 9.

Så ikke bare bliver Kini Kini en afslappet kvartersrestaurant, den bliver også et oplagt rejsemål, når man en aften besluttet sig for både bif og Bali.

Menuen byder på nye bekendtskaber som kerupuk udang, jantung sapi og siomay goreng.

Heldigvis er der også en oversættelse og billeder af maden, så rookies udi Bali-mad også kan navigere rundt i smagene. Kini Kini har endda en dessert med den frygtede og ildelugtende durian-frugt.

Man kan få den store balinesiske menu på omkring 9 serveringer til 345,-

Læs også: Perfekt udsigt og fisk på grillen: Donda er Københavns nye lækre fiskebar

KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

Apropos billeder

“Vi ville gerne præsentere indonesiske retter, der er knap så kendte, og billeder siger som sagt mere end tusinde ord. Derfor skabte vi en helt ny billedstil til at præsentere vores mad med.’

Billederne blev så gode, at fotograf Henrik Freeks flotte fotos blev blæst op og omdannet til fotokunst på væggene.

Vinkortet er en blanding af gode producenter med et naturligt forhold til vin.

Cocktailkortet er spækket med eksotiske cocktails – ca. 85 kr., og den indonesiske bananlikør – firserhittet Pisang Ambon – får en fortjent revival.

Læs også: Yaffa: Kendt trekløver åbner stor mellemøstlig restaurant på Gråbrødretorv

Bananlikør

Og lad os lige slå et slag for netop Pisang Ambon, for den har faktisk en plads i historien.

Mange forbinder den nok med teenagefester og grønne toiletter, men den har faktisk en autentisk baggrund.

Da hollænderne var en kolonistormagt, sejlede de i pendulfart til Indonesien for at hente krydderier.

Her stødte de på den lokale banan-likør i Ambon provinsen. Pisang betyder banan på indonesisk.

Hollænderne var så vilde med bananlikøren, at de tog opskriften med sig hjem, og så gik det kendte hollandske bryggeri Bols ellers igang med at producere den skrigende grønne likør, vi kender i dag.

Se, ændrede det ikke lidt ved opfattelsen af drikken?

Kini Kini har plads til 54 spisende indenfor, og om sommeren er der 60 siddepladser udenfor, med udsigt direkte til vandet og siloerne.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Hvad: KiniKini
Hvor: Göteborg Plads 9, Nordhavn
Hvornår: Åbner tirsdag 10. december
Hvordan: Læs mere her

Kom med til gratis og inspirerende rejse-foredrag fra den store verden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Roadtrip i USA, eventyrlige Brasilien eller måske en tur på de historiske Galapagosøer.

Vores store verden er fyldt til randen med oplevelser, som bare venter på at blive opdaget.

Den bedste måde at finde inspiration og komme godt af sted på er rejse-foredrag fra folk, der rent faktisk har været der – og kan give alle tricks og tips.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Gratis rejse
Det er der mulighed for nu – endda ganske gratis.

Det er Jysk Rejsebureau, der løbende holder gratis events og rejseforedrag – og du er inviteret.

Så kom ind i butikken og bliv inspireret til din næste rejse, når de viser dig rejsebilleder og deler ud af de mange indtryk og erfaringer, de har fået på deres talrige rejser ude i verden.

Foredragene afholdes om aftenen i butikken på Knabrostræde 4, st.

Alle events og foredrag er ganske gratis, men pladserne er begrænsede, så husk at tilmelde dig i god tid. Det gøres let med et klik på hjemmesiden.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hvad: Gratis rejseforedrag
Hvor: Jysk Rejsebureau, Knabrostræde 4, st.
Hvornår: Flere gange om måneden – se website her for datoer og temaer
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh…. 

Masser af cocktails-smagsprøver når bartendere konkurrerer om at opfinde den næste Bacardi-klassiker

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Bacardi er et af verdens største spiritusfirmaer.

Så selvfølgelig holder de en af verdens største cocktailkonkurrencer.

Den hedder Bacardi Legacy Cocktail Competition og her finder de den deltager, der skal repræsentere Danmark i den store internationale finale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Den indviklede enkelhed
Udfordringen i Bacardis flagskibskonkurrence lyder bedragerisk enkel:

Nemlig at opfinde en ny klassisk cocktail der er både tidløs og let at lave.

Komponenterne skal være enkle, men drinken skal være uforglemmelig.

Det skal nemlig være noget enhver bartender i hele verden let kan finde i deres egen bar.

Man kan dermed ikke bruge usædvanlige eller obskure lokale ingredienser til at skille sig ud fra konkurrenterne.

Drikken bør være let at lave, men særpræget.

Læs også: Smag på 450 forskellige slags: Verdens største Gin Festival holdes i København

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Hemmingway-effekten
Og en god baggrundshistorie hjælper også altid på pointgivningen.

Klassikere som Daiquiri, Cuba Libre og Mojito, er enkle og lækre, men har også alle en god historie bag deres skabelse, der også gør dem mindeværdige.

F.eks. har det selvfølgelig hjulpet af de er Ernest Hemingways to absolutte favoritter, som han har gjort udødelige  ved at skrive på væggen i baren La Bodeguita Del Medio i Havana, Cuba: “My Mojito in La Bodeguita, my Daiquiri in El Floridita.”

Hvis du vil opleve de tre danske bartandere shake og dyste deres vej mod toppen, så sæt næsen mod den hyggelige Strøm Bar lige ved Grøbrødretorv mandag 24. februar fra kl. 18.00.

Her kan du nemlig være tilskuer til selve finalen, mens Strøm serverer cocktails til folket til nedsatte priser – også flere af de tidligere års vindere, så man selv kan smage de nye klassikere. Ligesom tilskuerne også kan smage de tre finalecocktails – og der er gratis smagsprøver i løbet af aftenen.

Den danske vinder skal repræsentere Danmark i Global Finals i Miami senere på året.

Læs også: Guide til gode cocktails: Her er 5 nye cocktailbarer i København

Hvad: Bacardi Legacy Finals Denmark 2020 x Strøm Bar
Hvor: Strøm, Niels Hemmingsens Gade 32
Hvornår: Mandag 24. februar. Strøm åbner kl. 18. Konkurrence starter kl. 19.00
Hvor meget: Gratis adgang
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Gratis levering: Få bragt en skøn 7-retters vintermenu lige til døren

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriets Vintermenu PR Foto
Smageriets Vintermenu PR Foto

Forkæl dine gæster med en lækker vintermenu, der rummer alle de bedste råvarer denne sæson har at byde på – og helt uden du skal røre en finger.

Udnyt de kolde og mørke vinteraftener til at invitere dine bedste venner eller dine kære til middag hjemme i hyggelige rammer.

Er du dog ikke typen, der synes 3-4 timer i køkkenet er den rette måde at bruge tiden, så findes der heldigvis gode råd for det.

Smageriets dygtige kokke har nemlig sammensat en smagfuld 7-retters menu, der bl.a. byder på helstegt rosa oksemørbrad, hvidløgsstegt kyllingebryst, porchetta speziata, flødebagte kartofler og raffinerede vintersalater.

Menuen leveres færdigtilberedt og anrettet på hvidt porcelæn – lige til at sætte på bordet.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Bestil forret for 39 kr. og få desserten med for kun 1 kr.
Det er ingen hemmelighed, at Smageriet vil dig det godt, men i øjeblikket vil de dig det altså rigtig godt.

Alle ved, at intet fuldender den perfekte middag som en indbydende forret og en lækker dessert, og det har kokkene altså også taget højde for.

Kom godt fra start og sæt rammerne for en delikat aften med røget laks med rapsoliemayo, agurk, karse og rugbrødscroutoner og rund af med æblekage med kanel og sprød crumble serveret med vaniljecremefraiche.

Med sådan en afslutning på en dejlig aften kan dine gæster næsten ikke gå andet end meget glade og tilfredse hjem.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Brug rabatkoden og få gratis levering
Smageriet har mange års erfaring med at levere mad til både små og store arrangementer rundt omkring i landet, og faktisk er intet arrangement for stort til, at de vil påtage sig ansvaret og stå for at kokkerere en lækkermenu til dit selskab.

Smageriet står til rådighed for personlig vejledning alle ugens dage og du kan tilpasse din bestilling indtil 8 dage før levering.

Lige nu kan du som MigogKbh-læser få gratis levering, når du bestiller din vintermenu hos Smageriet ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Brug blot denne rabatkode: FEB20-K

Se hele menuen og bestil din vintermenu her.

Hvad: Vintermenu fra Smageriet
Hvor: Kan leveres i hele landet (dog kun brofaste øer)
Hvornår: Leveres frem til d. 1. april 2020
Hvor meget: 7 retter for 145 kr. per kuvert (ekskl. miljøtillæg). Bestil forret for 39 kr. og få dessert med for kun 1 kr. per kuvert. Min. 10 kuverter.

Gratis levering med rabatkoden FEB20-K. Rabatkoden gælder ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Smageriets Vintermenu PR Foto