Croissant og kage-klar: Kendt gourmetbager åbner i Nordhavn
Milton Abel er en af verdens bedste dessertkokke.
CV’et tæller blandt andet Noma og Amass, men februar sidste år åbnede han sit eget sted her i København.
Nemlig Andersen & Mailllard på Nørrebrogade 62.
Det er en tidligere bank, som er blevet transformeret til et kombineret bageri og risteri – og er på et år blevet et favorit-hangout for en hel bydel.
Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København
Ristet og sprødt
Bag navnet Andersen & Maillard gemmer sig for det første en af de andre ejere, Hans Kristian Andersen.
Han har årevis af erfaring fra Copenhagen Coffee Lab og står ofte øverst på podiet til diverse kaffekonkurrencer.
Den anden del, Maillard, er et fransk navn.
Det er den kemiske betegnelse for det der sker, når aminosyrer og sukker danner den lækre smag, som vi kender det fra f.eks. karamellisering, ristet brød og stegt kød.
Læs også: Nordhavn har fået ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen
Ny i Nordhavn
Og således oplyst kan vi fortælle, at netop Andersen & Mailllard lige har slået dørene op i Nordhavn.
De har indrettet sig i stuen på Göteborg Plads 19, nærmest lige under de to store runde siloer.
Og lige ved siden af den byggeplads, der inden længe står klar som et nyt biografkompleks med restaurant på toppen.
Det kører meget godt for brød-banden på Østerbro. Byens nok bedste bager, Juno, åbnede sidste uge deres anden afdeling på Østerbro, nemlig At The Counter lige ved Bopa Plads.
Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt
Hvad: Andersen & Maillard Nordhavn
Hvor: Göteborg Plads 19