Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er Københavns finansielle fremtid kryptovaluta?

Af Annoncør

Danske banker er skeptiske, men andre ser potentialer i de digitale penge. Og med den vilde vækst, man har set i kryptovalutaen i de seneste år, er det tydeligt, at nogle mener, at det er fremtiden. Men er kryptovalutaen på vej ind i de danske byer? 

Kryptovalutaen har braget ind på det finansielle marked og har skabt en del røre også på det danske marked. Nogle ser udfordringer og andre ser potentialer. Og det kan måske være vanskeligt at vide, hvor man skal placere sig. Men hvordan ligger landet i forhold til kryptovalutaen?

Skeptiske banker med én undtagelse

Der har længe været et armslængdeprincip fra de danske banker i forhold til den indtoget af kryptovaluta på det finansielle marked. Selv de store og populære banker, som Danske bank, Arbejdernes Landsbank og Jyske Bank køber endnu ikke ind på kryptovalutaens marked. Selvom bankerne ser skeptisk til, så er det svært at underkende den popularitet kryptovalutaen efterhånden har skabt. 

Det er de store udsving i værdien, der giver bankerne anledning til bekymring. Kryptovalutaen og dens bevægelser er ikke kontrolleret eller overvåget af centralbanker eller andre finansielle instanser. Den er decentraliseret og dokumenteres i såkaldte blockchains. Det betyder, at man kan foretage anonyme transaktioner, som ikke kan spores. Det betyder også, at man ikke har mulighed for at kontrollere kursen på kryptovalutaen, som er meget svingende sammenlignet med den danske krone. Kryptovalutaen har derfor også, i modsætning til traditionelle valutaformer, mulighed for at blive meget værdifuld på kort tid. 

Saxo Bank er som den første danske bank gået ind i kryptovalutaens arena. Hos Saxo kan man fra 2021 handle med kryptovaluta. Det skyldes, at mange af deres kunder viser stor interesse i kryptovalutaen. Du kan læse mere om bankens overvejelser på Børsen.dk. Så selvom den gængse holdning er skeptisk, så kan man se små skridt på vejen mod et mere krypto-orienteret samfund.

Popularitet blandt Københavnere 

Selvom det endnu er et begrænset antal af fysiske butikker, der tager imod kryptovaluta i Danmark, så ser man en større interesse for kryptovalutaen brede sig i København. Det skyldes en efterspørgsel i bankerne og en generel interesse for kryptovaluta som en markant del af den finansielle fremtid. 

Selvom det indtil videre kun er på internettet, at man kan benytte sig af betaling med kryptovaluta, så kunne det meget vel ændre sig i fremtiden. Hvis du har lyst til at forberede dig på en krypto-orienteret fremtid og erhverve dig kryptovaluta, så kan du gøre det fra kobkryptovaluta.dk. Her kan du få en indgang i, hvordan du bærer dig ad med at købe kryptovaluta.

Det er i særdeleshed dem med penge på lommen, som indtil nu har købt sig ind på kryptovalutamarkedet. Det har nemlig i de sidste år været en leg for de rige. Efter Bitcoin steg markant og efterlod de fleste måbende, så er det blevet vanskeligt for den middelindtjenende at komme i nærheden af de mest populære kryptovalutaer, som udover Bitcoin er Ethereum, Ripple og Altcoin. De er simpelthen for dyre for de fleste. Men der er dog kommet mange nye kryptovalutaer til, som tilbyder alternativer til de mere populære og dyre af slagsen. Og her kan de fleste være med, selvom de ikke er en del af de rigeste.

Del artikel

Andre læser også