Grønt lys til åbning i næste uge: Tivoli afslører en række nyheder til den nye sæson

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

København og resten af Danmark er lige så stille ved at åbne igen, og det samme gør sig gældende for Tivoli.

De åbner nemlig i næste uge med en række nye tiltag, der gør besøget helt trygt for parkens mange besøgende gæster.

Forbered dig selv på en ny, digital kø til forlystelserne, masser af håndsprit og god afstand – men Fredags Rock kommer du til at se langt efter.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Foto PR

En historisk genåbning

Det er altid en stor dag, når Tivoli åbner for sommersæsonen – men i år er det en ekstra særlig dag.

Tivoli skulle nemlig oprindeligt have åbnet d. 1. april, men får først lov til at slå dørene op over to måneder senere end planlagt.

I runde tal betyder udskydelsen, at Tivoli har tabt 6 millioner i omsætning dagligt siden 1. april.

De glæder sig dog nu mere end nogensinde før til at åbne for gæster.

For som Tivolis direktør, Lars Liebst sagde på et pressemøde torsdag: “Hvad er Tivoli uden deres gæster?”

Lars Liebst uddyber;

“Det er jo et lidt andet Tivoli man kommer til at opleve i år omkring de arrangementer, som vi har herinde.

Men sådan fysisk er det det samme Tivoli, som vi har oplevet i rigtig mange år – måske med den tilføjelse at træer, planter, græsplæner og alt muligt andet har savnet gæsterne rigtig meget.”

Haven har aldrig stået flottere, og Tivoli glæder sig til snart at kunne vise den frem.

Læs også Reffen åbner i denne uge: Mange nye spændende madboder er på plads

Sommersæson med fornyelser og traditioner

I år kommer du ikke til at skråle med til Fredags Rock eller nyde en forestilling i Glassalen eller Koncertsalen.

Til gengæld introducerer Tivoli en række nye events, der skal lokke endnu flere danskere til haven.

Du kan nemlig både opleve en masse fyrværkerishows, repremiere på Askepot på Pantomineteatret, Film under åben himmel (med afstand naturligvis), Mad & Vin Festival fra d. 29. august til d. 20. september, Rasmus Klump optrædener ved Tivoli-Søen og til september kan du opleve Tivoli Varieté anno 2020 med Rasmus Botoft som konferencier.

Den store københavnerpremiere på Musicalen ”The Bodyguard” i Koncertsalen er udskudt til januar 2021, så her er allerede lidt at se frem til.

”Vi er bagud på point pga. Covid-19, men nu tager vi hul på sommersæsonen.

Vi har længe forberedt os på at kunne åbne Tivoli i en version, som lever op til myndighedernes sikkerhedskrav omkring afstand, forsamlinger og hygiejne.

Vi ser frem til at give gæsterne en sikker og smidig Tivoli oplevelse med nye digitale kø-systemer og vi har en stor, professionel medarbejderstab med erfaring i at håndtere forsamlinger.

Nu ser vi frem til gensynet med gæsterne og vi tager fat på genåbningen af Tivoli med omhu og påpasselighed,” fortæller Lars Liebst.

Læs også Skibakke og vandresti med den vildeste udsigt: Copenhill genåbner mandag

Foto PR

Men hvad med alle rutchebanerne?

Helt konkret åbner alle forlystelser på nær Skælsilden og Tik Tak, som de fleste måske kender som den gamle ”Snurretoppen”.

Det helt særlige ved det ”nye” Tivoli bliver, at man stiller sig i kø digitalt fremfor fysisk til forlystelserne, som vi kender det.

Det hele foregår via Tivolis app, hvor man kan stille sig i kø seks mennesker ad gangen.

Herefter vil app’en fortælle dig, hvornår du skal møde op ved forlystelsen, så man undgår for mange mennesker samlet på ét sted.

Har man ikke en smartphone, vil det være muligt at låne en i Tivolis kundeservice, og der vil være ladestationer rundt omkring i Tivoli.

Der vil være håndsprit ved alle ind- og udgange til forlystelserne, og personalet vil bære visir ved de forlystelser, hvor der ikke kan holdes behørig afstand.

Forlystelserne vil blive af sprittet efter hver tur, og der er særlige, ekstra rengøringsrutiner hver time.

I nogle forlystelser – som for eksempel Ballongyngerne – hvor det er helt naturligt at holde afstand mellem de forskellige familier, vennepar eller lignende, bliver det som det plejer, men i andre forlystelser vil dele eller vogne blive afspærret.

Det gælder for bl.a. Rutchebanen og Dæmonen, der kun kan tage et begrænset antal gæster med på hver tur – de fine bamser viser hvilke pladser, der allerede er ”optaget”.

Læs også 24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Foto Mathilde Mågård Hansen

Tivoli er vigtig for Københavns genåbning

Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen, er klar over hvor vigtig en brik Tivoli er i Københavns genåbning.

”Tivoli er en del af København, og København er en del af Tivoli,” forklarer han.

Både Mikkel Aarø-Hansen og Lars Liebst er dog klar over, at danskerne ikke kan erstatte den store mængder udenlandske gæster, der normalt besøger Tivoli hvert år. De ser dog stadig begge frem til haven igen summer af liv:

”Tivolis åbning er vigtig for Københavns åbning – og for at i første omgang danskerne igen besøger hovedstadens mange oplevelser. Vi står klar til at byde danskerne velkommen til en sommer på opdagelse i deres egen hovedstad, inden vi skal ud på en kæmpeopgave med igen at tiltrække de internationale gæster,” fortæller Mikkel Aarø-Hansen.

Hvad: Tivoli genåbner
Hvornår: Mandag d. 8. juni 2020
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.

Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Formel B facebookside
Foto: Formel B facebookside

Danske restauratører og barejere fik i går en kæmpe lussing.

Der blev det nemlig påbudt at bære mundbind på alle serveringssteder og åbningstiden blev begrænset til kl. 22.

Det er ikke længe siden, at restauranterne rakte ud efter befolkningens hjælp – nu gør de det igen, og Migogkbh har snakket med en række københavnske restauratører, om hvordan du bedst kan hjælpe dem.

Læs også Nye Corona-restriktioner: Opholdsforbud i Kødbyen og advarselszoner i Indre By

Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Inviterer til maskebal

Hos Madklubben tager de ”ja-hatten” på og inviterer til maskebal, hvor de på deres Instagram opfordrer deres gæster til at finde deres mest farverige mundbind frem de næste 14 dage.

”Selvom vi selvfølgelig helst vil tage imod vores gæster med et synligt smil, så må vi få det bedste ud af det. Og jeg tror faktisk, at det bliver meget sjovt at lege grimasse-gætte-leg med gæsterne,” forklarer Kommunikation og PR Manager hos Madklubben, Stephen Haar.

”Egentlig er der ikke den store forskel på at gå ud at spise i dag modsat igår – oplevelsen er den samme, vi ligner bare nogle svejsere eller sygeplejersker, der har glemt at tage arbejdsuniformen af.

Og så er det altså kun cirka halvandet minut, at vores gæster skal have en maske på.”

Beskeden lyder i samme stil fra Morten Pedersen fra Diningsix, der bl.a. står bag Köd, Basso og Keyser Social.

”Lige nu handler det bare om, at vi skal have hverdagen til at fungere. Masker er blevet en del af virkeligheden.

Det fungerer i andre lande, så det skal det nok også gøre her uden problemer,” fortæller Morten.

Læs også Masser af øl og hotdogs: Bryghus holder Oktoberfest i Corona-klæder

Morten Pedersen, partner og direktør i DiningSix.

Rammer Michelin særligt hårdt

Det største problem i de nye restriktioner ligger i den begrænsede åbningstid til kl. 22, og det har de mærket hårdt hos den 1-stjernede Michelin-restaurant, Formel B, på Frederiksberg:

”Vi har måtte annullere alle reservationer efter kl. 19.30. Indtil videre har vi mistet 250 gæster,” fortæller medejer og chefkok, Kristian Arpe-Møller.

Formel B er klart én af de restauranter, som hører til i den bedre ende, og der er det simpelthen ikke muligt, at nå den fulde menu og den gode oplevelse på kortere tid.

For mange restauranter er det normalt at køre to ”seats”, hvor det samme bord bliver benyttet af flere hold gæster på én aften, men den nye 22-regel gør det umuligt for Michelin-restauranterne.

”Jeg tror simpelthen ikke på, at det her er vedtaget for ramme de bedre restauranter. Det er jo ikke her, at smitten spredes.

Selvfølgelig skal vi gøre noget, men 22-reglen ødelægger grundlaget for at drive en sund forretning,” lyder det fra Kristian Arpe-Møller fra Formel B.

Læs også Restaurant lancerer nyt koncept: Kom med til Burger & Banko

Formel B Foto Formel B Facebook

Spis tidligere end du plejer

Budskabet fra både Madklubben, Diningsix og Formel B er klart:

Brug byen. Gå ud at spise som du plejer – og kom gerne lidt før.

”Vi er fleksible. Men kommer du 1,5 tidligere end du plejer, så vil det gøre en kæmpe forskel for os,” fortæller Stephen Haar fra Madklubben.

Besøg stadig alle dine yndlings caféer, barer og restauranter, men husk masken og drik gerne en ekstra kop kaffe eller et glas vin.

Kristian fra Formel B er positivt stemt, og mener at det nok skal gå – så længe gæsterne husker stadig at komme forbi:

”Selvfølgelig skal vi tage det alvorligt og stoppe smitten. Lige nu handler det om at bruge byen inden for rammerne.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man siger; mad lavet med kærlighed, smager bedre.

Ofte dækker ordet kærlighed over god tid.

Og lige præcis tid er noget, de går op i på et af Københavns nyeste pizza-joints – Luca. Mere præcist 72 timer.

”Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise,” fortæller Lasse Wiwe partner i Pizzeria Luca.

“Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Østerbro
Kort efter Pizzeria Luca åbnede på Gammel Strand i Indre By røg de ind som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer. Og i år blev de placeret som nr. 9.

Successen er selvfølgelig blomstret op med diverse Luca’er i byen, og nu får Østerbro også deres Luca.

Det sker på Rosenvængets Allé 6, hvor Luca Piccolo slår dørene op for sprød pizza og afslappet vin fredag 18. september.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Hvad: Luca Piccolo
Hvor: Rosenvængets Allé 6
Hvornår: Åbner fredag 18. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram