Guide til julehyggen: Her får du Københavns bedste gløgg

December = gløgg. Det burde stå i grundloven. Her er en oversigt over, hvor du får Københavns bedste gløgg.
Noorbohandelen
Torvehallerne afholder hvert år (det uofficielle) DM i gløgg.
Noorbohandelen, som har plads i Torvehallerne, løb med sejren på “hjemmebane” her i 2018.
De brugte en base af kraftig rødvin med de næsten obligatoriske julekrydderier; kardemomme, allehånde, kanel og nelliker. Men for at pimpe den godt op har de også iblandet calvados, vodka og mørk rom.
Hele denne essens har de sørme også lagt på egetræsfade i et år, så den opnår en mere kompleks af rund smag.

Noorbohandelen, Frederiksborggade 21
Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

R Vinbar
Kokken Bo Jacobsen er af den gamle skole. Både når det kommer til mad og især gløgg. Her er mantraet, at en gløgg skal smage af noget, så det gør den på R Vinbar.
Det er ikke officielt, men rygtet siger, at Bo laver byens stærkeste gløgg, dog uden at gå på kompromis med smagen. Cognac, portvin, snaps udgør grundstammen og masser af julekrydderier samt chili og ahornsirup gør den rundere.
Den serveres med hans kone Lisbeths hjemmebagte brunkager.
Gammel Mønt 14
Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Marchal
Hotel d’Angleterres Michelinrestaurant Marchal står for gløggen hos det fornemme hotel.
De har to slags – den røde som selvfølgelig er baseret på rødvin og serveres med pebernødder, og så den ikoniske hvide, som passer i farven til facaden – som også hvert år er pyntet gevaldigt op – som serveres med en sneboldskonfekt.
Opskriften er super hemmelig, selvom mange gæster har forsøgt at lokke den ud af kokkene.
Man kan selvfølgelig sidde ude under varmelamperne på Marchals store terrasse og følge med i livet på Kongens Nytorv, eller man kan trække indenfor i baren eller måske helt op foran pejsen, hvor man i dybe bløde sofaer kan få skuldrene helt ned.
Kongens Nytorv 34
Læs også: Så er den her: Risalamande isen
Rudo
Rudo er en nichebar på Nørrebro. De har nemlig fokus på vermouth, og gerne den bedste slags. Sådan er det, når man er en del af Michelinkokken Christian Puglisis univers.
Rudo laver en særdeles velsmagende udgave af gløgg. Deres version er baseret på en infusion af klassiske vinterkrydderier samt et par hemmelige ingredienser.
Gløggen er baseret på to forskellige vine; en fyldig rødvin og i stedet for den “normale” Portvin eller Cognac, har de tilføjet en oxidativ hvidvin, som giver en skøn varm smag til gløggen.
Gløggen vil kunne nydes hele december på Rudo – samt på deres bageri Mirabelle i dagstimerne.
Guldbergsgade 29, 1 sal
Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Hviids Vinstue
Hvert år serverer Hviid Vinstue 8.000 liter gløgg. De startede traditionen helt tilbage i 1954 – og som alle år, ryger det første glas gløgg over bordet kl. 11 den 11. november.
Gode ting tager som bekendt tid og Hviids gløgg begynder sit liv helt tilbage i maj. Her mikses rødvin og portvin med julekrydderierne samt rosiner.
Senere bliver den toppet op med cognac samt mørk rom og smagen dermed forfinet.
Den lavloftede smuglerkro dufter af gamle dage, og her er altid trængsel og alarm – lige som det skal være.
Kongens Nytorv 19
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.
Annonce
Julefrokost catering – Se DiningSix’ store udvalg af julemenuer her