Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Umut siger hej
Umut siger hej

Den klassiske grillbar – Guldgrillen – havde allerede over 6000 likes på Facebook, før de overhovedet åbnede.

Sådan går det, når det tyrkiske ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen er på spil.

De har nemlig knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burger, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs.

Så det får de – også i dén grad.

Guldgrillen bliver et slaraffenland for alle elskere af klassisk dansk grillmad, her dog bare bygget på kvalitet og lavet helt fra bunden.

“Jeg kommer fra Borup og kom meget på grillen, da jeg var ung,” fortæller køkkenchef Frank Svärd.

“Men dengang var alt jo skod. Det var frostbøf, kinakål, plasticost og den hvideste mayo fra tuben. Her gør vi det ordentligt, for det fortjener de gode retter,” forklarer han.

Flæskestegssandwich på Guldgrillen

Vandt Masterchef med René Dif

Umut Ra Sakarya er – hvis man kender ham – lidt mere bramfri i sin karakteristik:

“Det bliver guld det her. Alt er gennemtestet, gennemkneppet og gennem-tilsmagt. Rent guld.”

Hvis man ikke har mødt den gode Umut før, enten på de sociale medier eller i virkeligheden, så er man gået glip af en fest.

Først vandt han MasterChef, da han førte an med René Dif i køkkenet.

Så vandt han ‘Danmarks bedste bøfsandwich’, inden han sammen med køkkenchef Frank Svärd Pedersen (Kokkeriet, Skovshoved Hotel, Kokkedal Slot) åbnede Guldkroen på Nørrebro.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

En fabelagtig tidslomme med klassiske danske retter, ad libitum øl og rød/hvid dansktop dryppende ud af højttalerne.

To seats hver dag og nærmest fuldt hus hver aften, ofte med lange ventelister.

Så da de to kumpaner meldte ud til deres trofaste fans, at nu åbnede de en grillbar, så var fanden løs i Laksegade.

Frank, Umut og Chiano

To etager i Nansensgade

Planlægningen har stået på i over ét år, og migogkbh.dk har været med på sidelinjen under hele forløbet.

Der blev kigget på lokaler utallige steder, inden det rigtige dukkede op.

Det ligger på Nansensgade 35 og er i to etager med plads til 65 gæster ad gangen.

Alt er, traditionen tro, så kitschet indrettet, at det ligner en god joke.

Kongebilleder, guldvæg og masser af Fernet Branca shots til en 10’er. Nedenunder er køkkenet og på sigt take-away afdelingen.

Ovenpå to værelser. Det ene stort, det andet mindre, og det kan lukkes af og bookes til selskaber.

“Der er vores Jagtstue,” fortæller Frank under rundvisningen.

“Ejerne af bygningen har en jagtklub, og de kommer ind med gevirer, som vi kommer til at hænge op.”

Mannequin pifter lokalerne op

I hjørnet står mannequinen Betina i rød kjole og betuttet udtryk i ansigtet.

“Hende kan man leje for 500 kr. pr. aften,” forklarer Umut og lyser op.

“Så må man også gøre med hende, hvad man vil. Nej, man må ikke bide hende, ellers må man alt. Vi duller hende sygt meget op, og vi sprayer også en god parfume på hende. Hey, Frank, vi skal sgu lige finde en god dameparfume,” siger han henvendt til Frank, der uden betænkningstid tørt svarer ‘Chanel no. 5.’

Hvis man vil se mere af de to sovseriddere, så kan man følge med fra foråret, hvor DR3 sender en dokumentarserie i 4-6 afsnit om gastronomiens Gøg og Gokke.

Læs også: Her er 5 af de bedste caféer i Indre København

Åbningstiderne for Guldgrillen bliver onsdag-søndag kl. 16-21, hvor køkkenet lukker, men man må hjertens gerne blive hængende frem til midnat – og ja, der er selvfølgelig diskokugle og danske hits på Sonos-højtalerne.

Og ølbon.

“Selvfølgelig har vi ølbon! Den tager en halv liter, og man sætter nyt mundstykke på for hver ny gæst. Og hvis man tager 10 på én aften, så får man sit navn på et skilt på stolen,” forklarer Umut, der er kendt for at afholde nogle syge konkurrencer.

Hvem er Danmarks bedste til at drikke brun sovs?

24 november kan man blandt andet melde sig til ‘Det uofficielle Danmarksmesterskab i Brun-sovs-drikning – læs mere om det her’.

Guldgrillen serverer kun guldøl, naturligvis. Og sjusser. Gode klassiske smage som Brandbil, Champagnebrus og Filur.

“Dem kan man sgu også tage i bon’en. Brandbilsbon. Det lyder da for nice.”

Derudover har grillbaren kun en enkelt husets rødvin at vælge imellem, det er Peter Sissecks PSI. Hvis man vil have bobler, er der også kun ét valg – Krug Champagne.

“Ja, ja, nok er vi grillbar, men vi er en ordentlig grillbar,” fortæller Frank og fortsætter.

“Nok også den eneste grillbar i verden, der serverer vores burgere og grillkyllinger på Royal Copenhagen stel, med Laguiole bestik og Spiegelau glas. Medmindre man altså vælger øl-bonnen.”

“Kan man egentlig drikke Krug på ølbon?”

“Selvfølgelig kan man sgu da det. Herinde må folk drikke lige, hvad de vil på ølbon.”

“Kæft jeg glæder mig, til den første gæst tager en halv liter brun sovs på ølbon!”

Migogkbh.dk fortrækker langsomt ud på Nansensgade igen og lader de to sovsetosser drømme videre.

Hvad: Guldgrillen
Hvor: Nansensgade 35
Hvornår: Åbner fredag d. 2. november kl. 16.00
Hvor meget: 500 gratis flæskestegssandwich

Du kan få mere af Umut og Guldgrillen på deres Facebook-side

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakken op til weekenden – tilmeld dig her

Placeres i storbyer verden over: Mystiske pengebokse er også nået til København

Skrevet af: Redaktionen
Snoopos/Instagram
Snoopos/Instagram

Hvis du spotter en sort boks med en globus udenpå på gaden i København, så kan du være så heldig, at der ligger penge i den.

Lige nu breder historien om Snoopos-fænomenet sig som en steppebrand verden over. De mystiske sorte bokse bliver fundet i mange større byer i hele verden, og indholdet er den lokale valuta.

Snoopos er også kommet til København. Det viser et Instagram-opslag, hvor billedet sandsynligvis er taget fra en båd i Nyhavn.

“Hej fra Vikinge-landet. København er uden tvivl en de mest smukke byer på vores verdensomspændende mission. Hold øje og find vores Snoopos bokse,” står der i Instagram-opslaget.

To i København havde fundet bokse

Lørdag kunne man også via Snoopos’ Instagram story lagt fast under “Europe” se to i København, der havde fundet en boks hver.

Men søndag morgen er det slettet fra deres “faste” story over Europa ligesom en del andre “stories” fra Europa var blevet slettet.

Der var 200 kr. i Snoopos-boksene, der altså angiveligt var blevet fundet i København. Større internationale medier har også skrevet om de her bokse, der bliver fundet rundt omkring men uden afsender.

I boksene står der teksten;

“I dag slår lykken til. Du har været heldig nok til at finde denne boks. Du kan beholde boksen, og det der er inde i skatten,” står der.

I Boston kom der en del drama ud af fundet af et par bokse, hvor politiet blev tilkaldt for at sikre, at boksene ikke indeholdt noget farligt.

Ifølge Boston25News er boksene en del af et socialt eksperiment verden over for at se, hvordan folk reagerer, når de finder penge.

Det er ikke kun mystiske pengebokse, som folk kan undre sig over i København. I disse dage kan man spotte en sejlende bil rundt omkring i Københavns Havn. Det kan du læse mere om her.

Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Linuspålinjen/Instagram
Foto: Linuspålinjen/Instagram

Hvis du er meget på Instagram, så har du helt sikkert set den.

Den sejlende bil i Københavns Havn alle mulige vegne. Den er her, der og alle steder. Bil-båden trender i den grad også på de sociale medier, og Instagram-kongen Anders Hemmingsen har naturligvis delt den.

Men hvad er det egentlig lige, der foregår med en sejlende bil? Det er komet-virksomheden GoMore, der har søsat en flydende bil som led i et klimaopråb – og nok også som et ret godt reklamefremstød.

Under fanen ’Share or Sink’ sejler derfor en elbil rundt i Københavns havn, hvor folk kan få et gratis lift – for selvfølgelig skal turen deles.

Foto: PR-foto

Det nye tiltag er sat i værk for at sætte fokus på, at vi skal blive bedre til at dele vores ressourcer, udtaler delebilstjenesten GoMore.

”Vi har smidt en bil i Københavns havn, fordi der simpelthen er for mange biler på vejene”, lyder det fra Matias Møl Dalsgaard, der er direktør og medstifter af GoMore.

I dag kører der over 2,5 millioner privatbiler rundt i landet, og en stor del af Danmarks samlede CO2-udslip kommer fra privatbilismen og transportsektoren. Det skriver GoMore i en pressemeddelelse.

Den flydende bil er en simpel løsning, der giver omgående effekt og derfor er bedre for klimaet.

En delt bil er en grønnere bil

Den grønne omstilling på transportområdet er ofte på den politiske dagsorden, men udsigterne til nogle reelle forbedringer kan virke lange.

Mens vi venter på, at elbiler bliver allemandseje, er delebilen en effektiv og enkel løsning til at nedsætte CO2-udslippet pr. person med omgående virkning.

“Hvis vi alle sammen bliver bedre til at dele biler med hinanden, vil færre have behov for at eje en. På den måde kan vi bremse den voksende bilpark i Danmark.

Deling af biler løser ikke hele problemet, men hvis vi ændrer vores bilvaner med de midler, vi allerede har, så tager vi et stort skridt for miljøet”, siger Matias Møl Dalsgaard.

Henover sensommeren vil den flydende bil blive sendt rundt i andre danske havnebyer, hvor alle, der har lyst, kan komme forbi og få et gratis lift.

Tredje Frankies i København: Madklubben åbner kæmpe pizzeria på kendt adresse

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

I maj 2007 åbnede Madklubben deres allerførste restaurant i København. Siden er de blevet en af de helt store spillere herhjemme.

For under et år siden præsenterede de dog et nyt koncept i deres voksende portefølje – nemlig pizza-restauranten Frankies.

Den første slog dørene op på Østerbro, snart efter fulgte Nørrebro og Aarhus – og nu er Madklubben klar til at sætte hidtil største pizza-pram i tomatsovs-søen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ikonisk adresse

Frankies Frederiksberg åbner tirsdag 3. september på det kendte hjørne lige overfor Frederiksberg Have, nemlig Allégade 2.

“Der bliver plads til 150 personer inde og 200 ude, så det bliver vores største medlem i Frankies-familien,” fortæller en af ejerne, Nils Petter.

“Gæsterne bliver mødt af et kuglerum med tusindvis af lyserøde kugler, en kæmpe solterrasse og selvfølgelig en masse lækre pizzaer og drinks, som skal være med til at gøre Frederiksberg en smule mere lyserød,” siger Nils Petter.

Sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard er han banden bag Frankies Pizza.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

Kendis pizza

“Jeg er virkelig blæst bagover over den modtagelse, Frankies har fået.

Jeg møder folk på gaden, som går rundt i vores Frankies merchandise, vi er netop blevet sponsor for et cykelhold i Aarhus,” siger Nils Petter, der også er begyndt at blive genkendt, når han bevæger sig rundt i bybilledet.

Årsagen er, at han én gang om måneden inviterer en kendt personlighed i ind i Frankies’ pizza-køkken for at kreere deres yndlingspizza, som bliver solgt på Frankies’ restauranter i en måned.

Det bliver filmet og efterfølgende delt på Frankies Facebook og Instagram.

For hver pizza, der bliver solgt går 25 kr. til et velgørenhedsprojekt, som manden eller kvinden bag månedens pizza, selv vælger.

“Vi har indtil nu samlet over 100.00 kroner ind til alt lige fra Kræftens Bekæmpelse til græske hunde, hvilket er kæmpe optur.

Det er også mega sjovt indhold at lave, og lige nu er der mange, der skriver til mig for at høre, om de må være næste måneds gæst,” siger Nils Petter, der i august har haft besøg af Mark le Fevre, hvis Nailed It pizza, lige nu, bliver solgt på Frankies restauranter.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Frankies Pizza Frederiksberg
Hvor: Allégade 2, Frederiksberg
Hvornår: Planlagt åbning tirsdag 3. september
Hvordan: Læs mere her

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto