Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Af Rasmus Kramer Schou
Umut siger hej
Umut siger hej

Den klassiske grillbar – Guldgrillen – havde allerede over 6000 likes på Facebook, før de overhovedet åbnede.

Sådan går det, når det tyrkiske ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen er på spil.

De har nemlig knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burger, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs.

Så det får de – også i dén grad.

Guldgrillen bliver et slaraffenland for alle elskere af klassisk dansk grillmad, her dog bare bygget på kvalitet og lavet helt fra bunden.

“Jeg kommer fra Borup og kom meget på grillen, da jeg var ung,” fortæller køkkenchef Frank Svärd.

“Men dengang var alt jo skod. Det var frostbøf, kinakål, plasticost og den hvideste mayo fra tuben. Her gør vi det ordentligt, for det fortjener de gode retter,” forklarer han.

Flæskestegssandwich på Guldgrillen

Vandt Masterchef med René Dif

Umut Ra Sakarya er – hvis man kender ham – lidt mere bramfri i sin karakteristik:

“Det bliver guld det her. Alt er gennemtestet, gennemkneppet og gennem-tilsmagt. Rent guld.”

Hvis man ikke har mødt den gode Umut før, enten på de sociale medier eller i virkeligheden, så er man gået glip af en fest.

Først vandt han MasterChef, da han førte an med René Dif i køkkenet.

Så vandt han ‘Danmarks bedste bøfsandwich’, inden han sammen med køkkenchef Frank Svärd Pedersen (Kokkeriet, Skovshoved Hotel, Kokkedal Slot) åbnede Guldkroen på Nørrebro.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

En fabelagtig tidslomme med klassiske danske retter, ad libitum øl og rød/hvid dansktop dryppende ud af højttalerne.

To seats hver dag og nærmest fuldt hus hver aften, ofte med lange ventelister.

Så da de to kumpaner meldte ud til deres trofaste fans, at nu åbnede de en grillbar, så var fanden løs i Laksegade.

Frank, Umut og Chiano

To etager i Nansensgade

Planlægningen har stået på i over ét år, og migogkbh.dk har været med på sidelinjen under hele forløbet.

Der blev kigget på lokaler utallige steder, inden det rigtige dukkede op.

Det ligger på Nansensgade 35 og er i to etager med plads til 65 gæster ad gangen.

Alt er, traditionen tro, så kitschet indrettet, at det ligner en god joke.

Kongebilleder, guldvæg og masser af Fernet Branca shots til en 10’er. Nedenunder er køkkenet og på sigt take-away afdelingen.

Ovenpå to værelser. Det ene stort, det andet mindre, og det kan lukkes af og bookes til selskaber.

“Der er vores Jagtstue,” fortæller Frank under rundvisningen.

“Ejerne af bygningen har en jagtklub, og de kommer ind med gevirer, som vi kommer til at hænge op.”

Mannequin pifter lokalerne op

I hjørnet står mannequinen Betina i rød kjole og betuttet udtryk i ansigtet.

“Hende kan man leje for 500 kr. pr. aften,” forklarer Umut og lyser op.

“Så må man også gøre med hende, hvad man vil. Nej, man må ikke bide hende, ellers må man alt. Vi duller hende sygt meget op, og vi sprayer også en god parfume på hende. Hey, Frank, vi skal sgu lige finde en god dameparfume,” siger han henvendt til Frank, der uden betænkningstid tørt svarer ‘Chanel no. 5.’

Hvis man vil se mere af de to sovseriddere, så kan man følge med fra foråret, hvor DR3 sender en dokumentarserie i 4-6 afsnit om gastronomiens Gøg og Gokke.

Læs også: Her er 5 af de bedste caféer i Indre København

Åbningstiderne for Guldgrillen bliver onsdag-søndag kl. 16-21, hvor køkkenet lukker, men man må hjertens gerne blive hængende frem til midnat – og ja, der er selvfølgelig diskokugle og danske hits på Sonos-højtalerne.

Og ølbon.

“Selvfølgelig har vi ølbon! Den tager en halv liter, og man sætter nyt mundstykke på for hver ny gæst. Og hvis man tager 10 på én aften, så får man sit navn på et skilt på stolen,” forklarer Umut, der er kendt for at afholde nogle syge konkurrencer.

Hvem er Danmarks bedste til at drikke brun sovs?

24 november kan man blandt andet melde sig til ‘Det uofficielle Danmarksmesterskab i Brun-sovs-drikning – læs mere om det her’.

Guldgrillen serverer kun guldøl, naturligvis. Og sjusser. Gode klassiske smage som Brandbil, Champagnebrus og Filur.

“Dem kan man sgu også tage i bon’en. Brandbilsbon. Det lyder da for nice.”

Derudover har grillbaren kun en enkelt husets rødvin at vælge imellem, det er Peter Sissecks PSI. Hvis man vil have bobler, er der også kun ét valg – Krug Champagne.

“Ja, ja, nok er vi grillbar, men vi er en ordentlig grillbar,” fortæller Frank og fortsætter.

“Nok også den eneste grillbar i verden, der serverer vores burgere og grillkyllinger på Royal Copenhagen stel, med Laguiole bestik og Spiegelau glas. Medmindre man altså vælger øl-bonnen.”

“Kan man egentlig drikke Krug på ølbon?”

“Selvfølgelig kan man sgu da det. Herinde må folk drikke lige, hvad de vil på ølbon.”

“Kæft jeg glæder mig, til den første gæst tager en halv liter brun sovs på ølbon!”

Migogkbh.dk fortrækker langsomt ud på Nansensgade igen og lader de to sovsetosser drømme videre.

Hvad: Guldgrillen
Hvor: Nansensgade 35
Hvornår: Åbner fredag d. 2. november kl. 16.00
Hvor meget: 500 gratis flæskestegssandwich

Du kan få mere af Umut og Guldgrillen på deres Facebook-side

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakken op til weekenden – tilmeld dig her

Del artikel

Andre læser også