Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Umut siger hej
Umut siger hej

Den klassiske grillbar – Guldgrillen – havde allerede over 6000 likes på Facebook, før de overhovedet åbnede.

Sådan går det, når det tyrkiske ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen er på spil.

De har nemlig knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burger, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs.

Så det får de – også i dén grad.

Guldgrillen bliver et slaraffenland for alle elskere af klassisk dansk grillmad, her dog bare bygget på kvalitet og lavet helt fra bunden.

“Jeg kommer fra Borup og kom meget på grillen, da jeg var ung,” fortæller køkkenchef Frank Svärd.

“Men dengang var alt jo skod. Det var frostbøf, kinakål, plasticost og den hvideste mayo fra tuben. Her gør vi det ordentligt, for det fortjener de gode retter,” forklarer han.

Flæskestegssandwich på Guldgrillen

Vandt Masterchef med René Dif

Umut Ra Sakarya er – hvis man kender ham – lidt mere bramfri i sin karakteristik:

“Det bliver guld det her. Alt er gennemtestet, gennemkneppet og gennem-tilsmagt. Rent guld.”

Hvis man ikke har mødt den gode Umut før, enten på de sociale medier eller i virkeligheden, så er man gået glip af en fest.

Først vandt han MasterChef, da han førte an med René Dif i køkkenet.

Så vandt han ‘Danmarks bedste bøfsandwich’, inden han sammen med køkkenchef Frank Svärd Pedersen (Kokkeriet, Skovshoved Hotel, Kokkedal Slot) åbnede Guldkroen på Nørrebro.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

En fabelagtig tidslomme med klassiske danske retter, ad libitum øl og rød/hvid dansktop dryppende ud af højttalerne.

To seats hver dag og nærmest fuldt hus hver aften, ofte med lange ventelister.

Så da de to kumpaner meldte ud til deres trofaste fans, at nu åbnede de en grillbar, så var fanden løs i Laksegade.

Frank, Umut og Chiano

To etager i Nansensgade

Planlægningen har stået på i over ét år, og migogkbh.dk har været med på sidelinjen under hele forløbet.

Der blev kigget på lokaler utallige steder, inden det rigtige dukkede op.

Det ligger på Nansensgade 35 og er i to etager med plads til 65 gæster ad gangen.

Alt er, traditionen tro, så kitschet indrettet, at det ligner en god joke.

Kongebilleder, guldvæg og masser af Fernet Branca shots til en 10’er. Nedenunder er køkkenet og på sigt take-away afdelingen.

Ovenpå to værelser. Det ene stort, det andet mindre, og det kan lukkes af og bookes til selskaber.

“Der er vores Jagtstue,” fortæller Frank under rundvisningen.

“Ejerne af bygningen har en jagtklub, og de kommer ind med gevirer, som vi kommer til at hænge op.”

Mannequin pifter lokalerne op

I hjørnet står mannequinen Betina i rød kjole og betuttet udtryk i ansigtet.

“Hende kan man leje for 500 kr. pr. aften,” forklarer Umut og lyser op.

“Så må man også gøre med hende, hvad man vil. Nej, man må ikke bide hende, ellers må man alt. Vi duller hende sygt meget op, og vi sprayer også en god parfume på hende. Hey, Frank, vi skal sgu lige finde en god dameparfume,” siger han henvendt til Frank, der uden betænkningstid tørt svarer ‘Chanel no. 5.’

Hvis man vil se mere af de to sovseriddere, så kan man følge med fra foråret, hvor DR3 sender en dokumentarserie i 4-6 afsnit om gastronomiens Gøg og Gokke.

Læs også: Her er 5 af de bedste caféer i Indre København

Åbningstiderne for Guldgrillen bliver onsdag-søndag kl. 16-21, hvor køkkenet lukker, men man må hjertens gerne blive hængende frem til midnat – og ja, der er selvfølgelig diskokugle og danske hits på Sonos-højtalerne.

Og ølbon.

“Selvfølgelig har vi ølbon! Den tager en halv liter, og man sætter nyt mundstykke på for hver ny gæst. Og hvis man tager 10 på én aften, så får man sit navn på et skilt på stolen,” forklarer Umut, der er kendt for at afholde nogle syge konkurrencer.

Hvem er Danmarks bedste til at drikke brun sovs?

24 november kan man blandt andet melde sig til ‘Det uofficielle Danmarksmesterskab i Brun-sovs-drikning – læs mere om det her’.

Guldgrillen serverer kun guldøl, naturligvis. Og sjusser. Gode klassiske smage som Brandbil, Champagnebrus og Filur.

“Dem kan man sgu også tage i bon’en. Brandbilsbon. Det lyder da for nice.”

Derudover har grillbaren kun en enkelt husets rødvin at vælge imellem, det er Peter Sissecks PSI. Hvis man vil have bobler, er der også kun ét valg – Krug Champagne.

“Ja, ja, nok er vi grillbar, men vi er en ordentlig grillbar,” fortæller Frank og fortsætter.

“Nok også den eneste grillbar i verden, der serverer vores burgere og grillkyllinger på Royal Copenhagen stel, med Laguiole bestik og Spiegelau glas. Medmindre man altså vælger øl-bonnen.”

“Kan man egentlig drikke Krug på ølbon?”

“Selvfølgelig kan man sgu da det. Herinde må folk drikke lige, hvad de vil på ølbon.”

“Kæft jeg glæder mig, til den første gæst tager en halv liter brun sovs på ølbon!”

Migogkbh.dk fortrækker langsomt ud på Nansensgade igen og lader de to sovsetosser drømme videre.

Hvad: Guldgrillen
Hvor: Nansensgade 35
Hvornår: Åbner fredag d. 2. november kl. 16.00
Hvor meget: 500 gratis flæskestegssandwich

Du kan få mere af Umut og Guldgrillen på deres Facebook-side

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakken op til weekenden – tilmeld dig her

Spar op til 85 procent: Kom til kæmpe smykkelagersalg i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Trænger du til lidt bling, men har du ikke lyst til at bruge hundredevis af kroner på nye halskæder og øreringe?

Så er der godt nyt.

Nørrebrohallen lægger endnu en gang gulv til et stort lagersalg, og denne gang er det den danske smykkeproducent Pilgrim, der er klar til at sælge ud af produkter fra tidligere kollektioner.

Det skriver Lagersalg.com.

Det sker 31. maj til og med 2. juni 2019.

Pilgrims sortiment består af bl.a. øreringe, armbånd, halskæder, solbriller og ure, og på lagersalget kan du spare helt op til 85 procent.

Læs også: Ny butik i København: Design din egen Magnum-is med krymmel, knas og glitter

Fyldes op med varer alle dage

Der fyldes løbende op med varer både fredag, lørdag og søndag, så du kan sagtens gøre et kup, selv om du først kigger forbi på lagersalgets sidste åbningsdag.

Pilgrim tager imod betaling med såvel Dankort som MobilePay og kontanter.

Hvad: Pilgrim-lagersalg
Hvor: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, København N
Hvornår: 31. maj til 2. juni 2019. Fredag kl. 9-19, lørdag kl. 9-18 og søndag kl. 10-14.

Læs også: Designertøj til spotpris: Samsøe & Samsøe holder stort lagersalg på Østerbro

Sødt og syndigt: 3 ting du skal smage i København lige nu

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, American Pie Company
Foto: PR, American Pie Company

Her på MigOgKbh er vi utroligt madglade, og vi elsker at spise os gennem København.

Byen bliver nemlig konstant beriget med nye, spændende spisesteder og er samtidig fyldt med gode, gamle klassikere, som vi sætter pris på at vende tilbage til.

Vi ved, at vi har madglæden til fælles med mange, og derfor deler vi gerne ud af tips til gode spots, du bør besøge, og særlige retter, som vi synes, du skal smage.

Lige nu hvor solen skinner, og foråret får byen til at blomstre, er der især tre søde sager, som får vores mundvand til at løbe.

Foto: PR, Conditori La Glace

1. Forårskage

Intet forår uden denne klassiker.

Forårskagen har været en del af sortimentet på La Glace i mange år, og den lyserøde drøm med hjerter på passer perfekt til årstiden, for den smager af både fuglesang og forårsforelskelse.

Efter vores mening er den et must hvert forår, så hvis du endnu ikke har spist et stykke i år, er det ved at være på tide, for lige om lidt siger kalenderen 1. juni.

Forårskagen består af hindbærfromage, chokoladetrøffel, hindbærpuré og mandelbund.

Et stykke koster 62 kr., og prisen for en hel kage til 14 personer er 868 kr.

Hvad: Forårskage
Hvor: La Glace, Skoubogade 3, København K
Hvornår: Mandag-fredag kl. 8.30-18, lørdag kl. 9-18 og søndag kl. 10-18

 

Foto: PR, American Pie Company

2. Piescream

Hvad får man, når man blander pie og ice cream? Piescream selvfølgelig!

Hos The American Pie Company skiftes der løbende ud i sortimentet, så udvalget af pie passer til årstiden. Og lige nu kan din tærte få selskab af cremet flødeis, så den bliver til piescream.

Piescream består af store stykker tærte, som blandes med is, toppes med flødeskum og pyntes med krymmel eller sauce. Et sødt og syndigt koncept, som vi er vilde med.

Du kan vælge mellem tre varianter af piescream: Saltkaramel og æble, chokolade og fudge-brownie samt krymmel og bær.

Piescream koster 58 kr. og fås både hos The American Pie Company på Vesterbro og i Indre By.

Hvad: Piescream
Hvor: The American Pie Company, Skindergade 25 i København K og Vesterbrogade 46 i København V
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-18, lørdag kl. 11-18 og første søndag i hver måned kl. 11-16

 

Foto: PR, Magnum

3. Magnum efter eget design

Hvis du altid har drømt om at designe din egen is og spise den bagefter, så skal du lægge vejen forbi Købmagergade 42 i Indre By senest fredag den 31. maj.

Her er Magnum nemlig poppet op med en butik, hvor du kan lege ismager for en stund.

I butikken står Magnums fingernemme folk klar til at sammensætte is efter dit design. Du skal blot fortælle, om du vil have overtræk af hvid, lys eller mørk chokolade.

Dernæst skal du vælge, hvilke toppings der skal drysses ud over isen for at give dit værk det helt rigtige udtryk samt de smage og konsistenser, du allerbedst kan lide.

Prisen for din personlige Magnum-is er 40 kr.

Hvad: Magnum Pleasure Store
Hvor: Købmagergade 42, København K
Hvornår: 3. til 31. maj 2019. Tirsdag til søndag kl. 12-18. Mandag lukket.

Ny rapport afslører: København har verdens dyreste kaffe – men billig træning

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Den tyske bank Deutsche Bank udgiver hvert år en rapport, der hedder Mapping the World’s Prices.

Her gennemgår de, hvad det koster at bo og leve i en given by – herunder København.

Vi har nogle af verdens bedste kaffe og dygtigste barristaer i København, og kvalitet koster som bekendt lidt mere.

Læs også: Du kan selv smage: København har officielt Danmarks dygtigste barista

Der er masser af steder, der serverer kaffe til en 20’er, men den generelle holdning er nok, at den sorte drik er lige pebret nok.

Det kommer Mapping the World’s Prices 2019 også frem til.

De har faktisk København som værende verdens dyreste by at købe en cappuccino i. De opgiver en pris på 42,13 kr.

På de efterfølgende pladser følger Dubai, Hong Kong, Oslo, Paris hvor en cappuccino koster mellem 40,13 kr. og 36,78 kr.

Milano i Italien er billigst på cappuccino med en pris på 11 kr.

Læs også: Italiensk kaffe-oase på Østerbro udfordrer med italienske priser

Bronzemedaljer til København

Til gengæld ligger København nr. 3, når det kommer til Quality-of-Life.

Zurich i Schweiz vinder foran Wellington i New Zealand. Zurich ligger dog også allersidst mht. omkostninger ved at bo.

Lagos i Nigeria ligger samlet på 56’ende og sidstepladsen i målingen af de udvalgte byer, hvilket dog stadigvæk ikke er det samme, som at sige, der er dårligt at bo.

Men de ligger også sidst i pendlertid. Her ligger København på en flot 5. plads.

Hong Kong er den dyreste by at bo i. En gennemsnitlig 2 værelseslejlighed koster her 24.644 kr. om måneden. København er 13’ende dyreste by at bo i, 12.098 kr.

Billigste by er Egyptens Cairo – her koster en to-værelses 1900 kr. pr. måned.

Læs også: København dominerer listen: Her er Danmarks dyreste lejligheder

Snak med banken før du kommer på weekend

Banken har også målt en gennemsnitligt pris på en weekend-get-away.

Den er defineret som to nætter på et 5-stjernet hotel, to frokoster på en pub, to middage på restaurant, billeje i to dage, to store øl, fire liter sodavand/vand og shopping, hvor man køber et par jeans og et par sneakers.

Her er København næstdyreste by i verden, kun overgået af Milano i Italien. 14.177 kr. koster en weekend i Kbh, hvis du tager samme tur i Istanbul skal du af med 4.754 kr.

Oslo er dyrest, hvis man skal købe 2 liter Coca-Cola. De koster 31 kr. (prisen er faktisk faldet 34 procent de seneste 5 år) med København på en andenplads med 20 kr.

Istanbul koster 2 liter Coca-Cola 5 kr.

Køber man månedskort til offentlig transport ligger Købehavn på en ok billig 23. plads.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Slap af en pris på biler

En mellemklassebil koster ifølge bankens rapport ca. 267.000 kr. i København, og vi bilder os jo selv ind, at vi har verdens dyreste biler, men men men, så prøv at tage til Singapore.

Her får du lov til at slippe 510.500 kr. for samme bil.

I Lagos, Nigeria koster bilen ca. 69.000 kr.

Træn billigt

Men hov, konkurrencen på trænings-centre giver faktisk København en flot 45’ende plads ud af 56 mulige. Hey, vi er i den billige ende her med vores 250 pr. måned.

Hong Kong koster 835 kr.

Prisen er dog målt i et såkaldt ex-pat område, altså et område hvor mange udstationerede arbejder.

Det samme er prisen på en tur til frisøren – og her ligger København dyrest på 1. pladsen med ca. 318 kr. for en herreklipning. Bliver du klippet i Dhaka i Bangladesh slipper du med 25 kr.

Vi er den 11 dyreste by at spise en italiensk middag i, New York er klart dyrest.

Se hele rapporten og mange andre tal lige her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter