Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Umut siger hej
Umut siger hej

Den klassiske grillbar – Guldgrillen – havde allerede over 6000 likes på Facebook, før de overhovedet åbnede.

Sådan går det, når det tyrkiske ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen er på spil.

De har nemlig knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burger, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs.

Så det får de – også i dén grad.

Guldgrillen bliver et slaraffenland for alle elskere af klassisk dansk grillmad, her dog bare bygget på kvalitet og lavet helt fra bunden.

“Jeg kommer fra Borup og kom meget på grillen, da jeg var ung,” fortæller køkkenchef Frank Svärd.

“Men dengang var alt jo skod. Det var frostbøf, kinakål, plasticost og den hvideste mayo fra tuben. Her gør vi det ordentligt, for det fortjener de gode retter,” forklarer han.

Flæskestegssandwich på Guldgrillen

Vandt Masterchef med René Dif

Umut Ra Sakarya er – hvis man kender ham – lidt mere bramfri i sin karakteristik:

“Det bliver guld det her. Alt er gennemtestet, gennemkneppet og gennem-tilsmagt. Rent guld.”

Hvis man ikke har mødt den gode Umut før, enten på de sociale medier eller i virkeligheden, så er man gået glip af en fest.

Først vandt han MasterChef, da han førte an med René Dif i køkkenet.

Så vandt han ‘Danmarks bedste bøfsandwich’, inden han sammen med køkkenchef Frank Svärd Pedersen (Kokkeriet, Skovshoved Hotel, Kokkedal Slot) åbnede Guldkroen på Nørrebro.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

En fabelagtig tidslomme med klassiske danske retter, ad libitum øl og rød/hvid dansktop dryppende ud af højttalerne.

To seats hver dag og nærmest fuldt hus hver aften, ofte med lange ventelister.

Så da de to kumpaner meldte ud til deres trofaste fans, at nu åbnede de en grillbar, så var fanden løs i Laksegade.

Frank, Umut og Chiano

To etager i Nansensgade

Planlægningen har stået på i over ét år, og migogkbh.dk har været med på sidelinjen under hele forløbet.

Der blev kigget på lokaler utallige steder, inden det rigtige dukkede op.

Det ligger på Nansensgade 35 og er i to etager med plads til 65 gæster ad gangen.

Alt er, traditionen tro, så kitschet indrettet, at det ligner en god joke.

Kongebilleder, guldvæg og masser af Fernet Branca shots til en 10’er. Nedenunder er køkkenet og på sigt take-away afdelingen.

Ovenpå to værelser. Det ene stort, det andet mindre, og det kan lukkes af og bookes til selskaber.

“Der er vores Jagtstue,” fortæller Frank under rundvisningen.

“Ejerne af bygningen har en jagtklub, og de kommer ind med gevirer, som vi kommer til at hænge op.”

Mannequin pifter lokalerne op

I hjørnet står mannequinen Betina i rød kjole og betuttet udtryk i ansigtet.

“Hende kan man leje for 500 kr. pr. aften,” forklarer Umut og lyser op.

“Så må man også gøre med hende, hvad man vil. Nej, man må ikke bide hende, ellers må man alt. Vi duller hende sygt meget op, og vi sprayer også en god parfume på hende. Hey, Frank, vi skal sgu lige finde en god dameparfume,” siger han henvendt til Frank, der uden betænkningstid tørt svarer ‘Chanel no. 5.’

Hvis man vil se mere af de to sovseriddere, så kan man følge med fra foråret, hvor DR3 sender en dokumentarserie i 4-6 afsnit om gastronomiens Gøg og Gokke.

Læs også: Her er 5 af de bedste caféer i Indre København

Åbningstiderne for Guldgrillen bliver onsdag-søndag kl. 16-21, hvor køkkenet lukker, men man må hjertens gerne blive hængende frem til midnat – og ja, der er selvfølgelig diskokugle og danske hits på Sonos-højtalerne.

Og ølbon.

“Selvfølgelig har vi ølbon! Den tager en halv liter, og man sætter nyt mundstykke på for hver ny gæst. Og hvis man tager 10 på én aften, så får man sit navn på et skilt på stolen,” forklarer Umut, der er kendt for at afholde nogle syge konkurrencer.

Hvem er Danmarks bedste til at drikke brun sovs?

24 november kan man blandt andet melde sig til ‘Det uofficielle Danmarksmesterskab i Brun-sovs-drikning – læs mere om det her’.

Guldgrillen serverer kun guldøl, naturligvis. Og sjusser. Gode klassiske smage som Brandbil, Champagnebrus og Filur.

“Dem kan man sgu også tage i bon’en. Brandbilsbon. Det lyder da for nice.”

Derudover har grillbaren kun en enkelt husets rødvin at vælge imellem, det er Peter Sissecks PSI. Hvis man vil have bobler, er der også kun ét valg – Krug Champagne.

“Ja, ja, nok er vi grillbar, men vi er en ordentlig grillbar,” fortæller Frank og fortsætter.

“Nok også den eneste grillbar i verden, der serverer vores burgere og grillkyllinger på Royal Copenhagen stel, med Laguiole bestik og Spiegelau glas. Medmindre man altså vælger øl-bonnen.”

“Kan man egentlig drikke Krug på ølbon?”

“Selvfølgelig kan man sgu da det. Herinde må folk drikke lige, hvad de vil på ølbon.”

“Kæft jeg glæder mig, til den første gæst tager en halv liter brun sovs på ølbon!”

Migogkbh.dk fortrækker langsomt ud på Nansensgade igen og lader de to sovsetosser drømme videre.

Hvad: Guldgrillen
Hvor: Nansensgade 35
Hvornår: Åbner fredag d. 2. november kl. 16.00
Hvor meget: 500 gratis flæskestegssandwich

Du kan få mere af Umut og Guldgrillen på deres Facebook-side

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakken op til weekenden – tilmeld dig her

Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

Det amerikanske website Big7 har gjort en levevej ud af at udvælge verdens bedste rejser, hoteller og mad ud til deres læsere.

Og selvfølgelig har gastronomiske den danske hovedstad fået sin helt egen bucket-list – altså ting, man bare skal smage.

København dominerer listen ret kraftigt, også med nogle ret anderledes bud på must-eats.

Bliv inspireret herunder.

  1. Smørrebrød fra Aamanns 1921

    Selvfølgelig er smørrebrød på listen, og godt valg at tage verdensklasse Aamanns.

    Aamanns 1921 Foto Rasmus Kramer Schou

    2. Meyers Bageri – dansk wienerbrød

    Dansk wienerbrød er verdenskendt – hell, det hedder endda danish på engelsk.

  2. De har klogeligt valgt Meyers, men har må vi nok lige indskyde, at en tur hos Juno, Hart eller Andersen & Maillard heller ikke gør noget som helst dårligt for kvaliteten.

    Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

  3. Tebirkes fra Juno

    3. Gasoline Grill

    De er jo amerikanere, så selvfølgelig er der burgere på listen – og byens mest internationalt omtalte er Gasoline. Godt valg.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

    Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell

    4. Geranium

    Fra burger til landets eneste 3-stjernede Michelinrestaurant. Og direkte ind for at smage den ret, som Rasmus Kofoed vandt årets ret med.

  4. Nemlig: Letsaltet kulmule & kulmule skæl, persille stilke & finsk caviar i kærnemælk.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

    Rasmus Kofoeds mesterværk. Foto Henrik Freek

    5. Stegt flæsk på Klubben

    Okay, fra Kofoeds mesterværk af en årets ret til….stegt flæsk på Klubben. Noget af et spænd. Indrømmet

  5. Klubben er ikonisk og dansk dna i sin grundsjæl, men stegt flæsk skal spises hos Umut og Frank på Guldkroen. Basta.

    Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

    Stegt flæsk med persillesovs fra Guldkroen. PR Foto

    6. Dampet blæksprutte hos Geist

    En tur ind hos Bo Bech er også på bucket-listen. Og valget er faldet på den her smukke ret.

    Dampet blæksprutte hos Geist. PR Foto

    7. Dessertvognen hos Kong Hans Kælder

    ‘Den har været her en menneskealder, men bliver bare bedre med tiden,’ skriver de. Svært at være uenig.

    Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

    Kong Hans Kælder dessertvogn PR Foto

    8. Marv hos Barr

    I Nomas tidligere lokaler boltrer Thorsten Schmidt sig med gastronomi fra øl-bæltet. Blandt andet den her vilde servering af marv.

    Marv hos Barr. PR Foto

    9. Nomas store tastingmenu

    Selvfølgelig. Et besøg i København uden et besøg på Noma virker ufuldendt. Hvis man da kunne få bord.

    10. Is-sandwich

    ISTID laver deres is med flydende nitrogen og har fundet på den her ret geniale sandwich.

     

    Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

    ISTID sandwich. PR Foto

    11. Tatar hos Manfreds

    Som de selv pointerer – lidt ironisk at en restaurant, der er kendt for sit fokus på grøntsager, bliver fremhævet med kødretten over dem alle. Men hey, den er virkelig god.

    Tatar hos Manfreds. PR Foto

    12. Espresse Ice Lolly

    Café Det Vide Hus lige overfor Kongens Have buldrer ind på listen med deres take på sommerens bedste afkøler.

    Espresso Ice Lolly fra Det Vide Hus. PR Foto

    13. Hotdog fra John’s Hotdog Deli

    Intet besøg i København uden en ægte hotdog. Og hvorfor så egentlig ikke gå efter den bedste. Den laver John i Kødbyen.

    John med en hotdog fra John’s Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

    Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

    Se resten af listen lige her

Danmarks sødeste hund: Få din bedste ven trykt på et frimærke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Synes du, at din hund er den sødeste i hele København? Måske endda i hele verden?

Så er du nok ikke den eneste.

Lige nu har alle stolte hundeejere endda chancen for at få deres hund på en ny, officiel frimærkeserie, der sendes ud i hele landet.

Dansk Kennel Klub har nemlig, i samarbejde med Post Nord, udskrevet en yderst nuttet konkurrence, der lyder på at finde frem til Danmarks fem dejligste hunde, som senere på året får lov at pryde hele to millioner frimærker.

Konkurrencen, der kører på både Facebook og Instagram, har siden uge 7 fået flere tusinde husdyrsejere med på hashtagget #minhundpåfrimærke– og din hund kan stadig nå at være med.

Den gode hundehistorie

For at deltage skal du starte med at bladre dit fotoalbum igennem, og udvælge det absolut bedste hundefoto du har af din bedste ven.

Dernæst skal billedet uploades sammen med en beskrivelse af, hvorfor netop din hund fortjener at pryde frimærkerne.

Du kan deltage på to forskellige måder:

  • Beskriv, hvad der gør lige netop din hund noget særligt. Beskrivelsen lægger du op i tråden på Post Nords Facebook, sammen med fotoet af din mest nuttede følgesvend.
  • Du kan også deltage ved at smide din motivation og billede op på din egen instagramprofil sammen med hashtagget #minhundpåfrimærke.

På Facebook har opslaget fået overvældende opmærksomhed, og over 4000 personer har allerede delt glædeligt ud af deres bløde venner.

Vind et forstørret frimærke med din hund

Konkurrencen slutter søndag d. 3. marts.

Herefter vil PostNord i samarbejde med Dansk Kennel Klub udvælge 5 vinderhunde d. 11. marts.

Vinderne får deres hund portrætteret af en af landets bedste hundefotografer, og de fem portrætter bliver herefter omsat til nationale danske frimærker; hver med en værdi af 10 kr..

De udkommer 19. september 2019 i et oplag på 2 mio. stk.

Vinderne modtager desuden et unikt værk bestående af et forstørret frimærke med vinderhunden på, indrammet og signeret af fotografen, samt 50 frimærker med den nye serie.

Du kan læse mere om konkurrencebetingelserne her og deltage i konkurrencen her.

Helt eksklusivt: Kevin Magnussen holder talkshow i Cirkusbygningen

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Kevin Magnussen er ubetinget Danmarks bedste racerkører nogensinde.

Formel 1-køreren har etableret sig som et af Formel 1-feltets sikre kørere og er på kontrakt med Haas.

Det er yderst sjældent, at Kevin Magnussen er hjemme i Danmark, og det er i højere grad sjældent, at han holder sit helt eget talkshow.

Men du kan faktisk komme ind og høre om Kevin Magnussens fascinerende liv som Formel 1 kører på godt og ondt, og i det hele taget komme med bag kulisserne på den globale sportsgren.

Holder talkshow med sin team-manager

Det sker allerede onsdag d. 6. marts i Cirkusbygningen i København.

“Dette vil være Haas-køreren Kevin Magnussens første talkshow nogensinde og sammen med ingen andre end hans teammanager, Günther Steiner.

De to Haas-medlemmer ser frem til at give publikum en unik indsigt i selve det forretningsmæssige ved F1, 2018-sæsonen og ikke mindst forventningerne og målsætningen for den kommende sæson, som starter i Australien lige efter showet, den 17. marts 2019,” skriver arrangørerne i invitationen.

Vil gerne tæt på sine fans

Günther Steiner åbner aftenen med at fortælle om den forretningsmæssige side af Haas F1 Team, at sætte et verdensklasse hold og om F1 business generelt.

Kevin Magnussen, går efterfølgende på scenen og vil her fortælle hans fascinerende historie om livet og karrieren, og hans forventninger og mål for 2019.

“Jeg vil gerne tæt på mine fans, og derfor synes jeg, at det er godt at holde en aften for fans og Formel 1-entusiaster.

Der er ikke så mange muligheder for at komme tæt på dem, der følger mig, man er jo ofte ret spændt op rent tidsmæssigt, når man er ude til Formel 1.

Der er faktisk kun meget få tidspunkter, hvor man har mulighed for at snakke med sine fans.

Derfor synes jeg, det er godt at give dem muligheden for at høre direkte fra mig; hvordan jeg lever i hverdagen, og hvordan det er at køre Formel 1,” siger Kevin Magnussen.

Billetter med Meet & Greet

Formel 1 er kendt for at være Big Business, og vil man helt tæt på Kevin Magnussen med et såkaldt meet & greet hvor man kan møde stjernen og få et billede med ham, så koster det også en slat.

En såkaldt Super VIP billet koster intet mindre end 3540 kr. Det inkluderer 3 retters menu, VIP-pladser og så Meet & Greet med foto.

VIP-billetter med spisning koster 2290 kr. og helt almindelige showbilletter koster 520 kr.

Aftenens vært er den prisvindende og en af landets mest erfarne, internationale moderatorer, Ulla Essendrop.

Hvad: Kevin Magnussen Talkshow
Hvor: Cirkusbygningen
Hvornår: Onsdag d. 6. marts

Se aftenens program her samt billet-info