Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: AOC hjemmeside
Foto: AOC hjemmeside

København er fyldt med verdensklasse gourmetrestauranter.

Faktisk så mange gode, at turister fra nær og fjern valfarter til vores hovedstad for at opleve det tårnhøje niveau.

At skulle udvælge blot 10 gourmetrestauranter i København er en gordisk knude.

For ud over de 10 vi nævner på listen herunder, så får man også helt fantastiske måltider på Formel B, Relæ, Clou, 108, Era Ora, Jordnær, Kokkeriet og VeVe.

Hvis den virkelig skal have gastronomisk gas, og du virkelig skal spise på de bedste gourmetrestauranter i København, så vover vi pelsen og udpeger vores bud på de 10 bedste.

Noma

Noma behøver vel egentlig ingen introduktion.

Det var nemlig lige her, René Redzepi for år tilbage satte lille Danmark solidt på det kulinariske verdenskort.

Tre gange i streg udnævnt som verdens bedste restaurant af The World’s 50 Best Restaurants, blandt en mindre kaskade af andre hædrende titler.

Siden har de flyttet adresse og bygget deres urbane farm, hvor de over 50 kokke tryller frokost og middag frem.

Det er stadigvæk et lykketræf, hvis man får bord herude, men skulle det lykkedes, så forvent et overdådighedshorn af nye smage, teksturer og avantgarde og eksperimentelle serveringer lavet af fortrinsvis nordiske råvarer.

Her er kun én menu med omkring 20 retter, og prisen ligger på ca. 2200 kr.

Find Noma her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

From the summer vegetable menu – a grilled flatbread with radishes, rhubarb, sunflower seed paste and Morita chilli (photo by @ditteisager)

Et opslag delt af noma (@nomacph) den

Geranium

Danmarks første restaurant med 3 stjerner i Michelin-guiden.

Selvfølgelig var det køkkenchef Rasmus Kofoed, der skulle lykkedes med den bedrift.

Det kan måske også lige nævnes, at han som den eneste kok i verden har vundet både guld, sølv og bronze til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or.

Restaurant Geranium ligger på 8. etage i Parken, men er faktisk den diametrale modsætning til pølser, bajere og fodbold. Rasmus Kofoeds mad – nej, kulinariske kunst – er let, svævende og usandsynligt elegant – og med fokus på grøntsager og forfinede tilsmagninger.

Med imponerende udsigt over Fælledparken og snorlige designede lyse lokaler er Geranium selve indbegrebet af gourmet.

Her er en set-meu med et bombardement af retter til både frokost og aften, og den står i 2500 kr.

Find Geranium her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Langoustine, Beach Plants & Dried Oyster Juice infused with Seaweed, one of the new dishes on our Summer Universe Menu.

Et opslag delt af Restaurant Geranium (@restaurant_geranium) den

Kadeau

Kadeau er ejet af Bornholmer-banden med Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed i spidsen – og ligger i nogle absurd smukke, næsten asiatisk inspirerede lokaler på Christianshavn.

Maden er dog nordisk i sit udtryk og gør brug af alskens råvarer indsamlet hovedsagligt fra Bornholm.

Også meget gerne hensyltet, tørret eller på anden måde hengemt i unikke smagssammensætninger.

Kadeau har to stjerner i Michelin-guiden, menuen på over 15 retter koster her omkring 2000 kr. og byder ofte på gran, glaskål og østers.

Find Kadeau her.

AOC

AOC byder på gourmet i højeste klasse nede fra den hvælvede kælder under Moltkes Palæ.

Søren Selin er køkkenchef og har med sine 2 Michelin-stjerner bevist, han er en af landets dygtigste kokke.

Her er højtideligt, men på en intim og inkluderende måde, og man føler sig hurtigt som stjernen i aftenens forestilling, hvor tjenerne svæver omkring de kridhvide duge.

Maden på tallerknen har fokus på rene smage med en god bund af den særegne yummie-effekt, som får en til at skrabe tallerknen.

Den store menu på over 10 retter koster omkring 2000 kr., den lidt mindre 1700 kr.

Find AOC her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

: Having enjoyed the annual holidays then AOC, No.2 and TRIO opened their doors this week, greeting all hungry bellies and wine lovers to join our establishments; ・ AOC for modern gastronomy and wine with origins in carefully selected local produce served at our high vaulted mansion cellar from the 17th century. ・ No.2 (@restaurantno.2) with uncompromising approach to raw materials, served in a contemporary and stylish setting on the quayside with wonderful views to the Black Diamond and the Copenhagen towers. ・ TRIO (@restauranttriocph) with one of Copenhagen’s best panorama views and the same uncompromising approach to ingredients combination of flavours, and a wine list composed with the same attention to detail as the one that has won AOC several awards, including 2 Michelin stars. ・ Welcome!👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳 ・ 📸@nodestinations

Et opslag delt af Restaurant AOC (@restaurant_aoc) den

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke & Hurtigkarl er en af byens mest romantiske restauranter.

Beliggende i den utroligt smukke, og ofte oversete Kongelige Haveselskabs Have har naturen sat et solidt aftryk på restauranten, som bliver styret af mesterkokken Jakob Mielcke.

Hans legesyge køkken låser sig aldrig fast i noget dogme, og kan stikke i alle mulige retninger – både klassisk og avantgarde – dog med en forkærlighed for de asiatiske smage.

Det højloftede lokale er en kunstinstallation i sig selv, og på tallerknen følger maden selvfølgelig trop.

En aften hos Mielcke er en gastronomisk rutsjebanetur, der både kilder i maven og giver barnlig glæde.

Menuen består af 5-7 retter og koster ca. 1100 kr.

Find Mielcke & Hurtigkarl her.

Marchal

Der er altså bare noget specielt over Hotel d’Angleterre.

Måske er det fordi, det er grundlagt i 1755, måske fordi det er her, alverdens superstjerner residerer, når de er i byen, måske er det bare den udefinér følelse af luksus.

Sådan forholder det sig også med deres Michelin-restaurant, som hedder Marchal.

Med store panoramavinduer ud til Kongens Nytorv kan man læne sig tilbage i de elegante lokaler, og lade sig forkæle af de knivskarpe tjenere.

I køkkenet styrer køkkenchef Andreas Bagh, og han har en forkærlighed for klassisk fransk mad med små frække moderne indslag.

Forvent masser af caviar, hummer, trøffel og andre sublime råvarer behandlet med kærlighed.

Find Marchal her.

Søllerød Kro

At tage på Søllerød Kro er som at blive pakket ind i et varmt uldent tæppe efter at have ligget en halv time i en frossen skovsø.

Smagsløgene bliver virkelig strøget med hårene, her bliver du opvartet, forkælet og mæt – ligemeget om man kigger forbi til en sommerfrokost eller tager den store menu i de kolde vintermåneder.

Dybt siddende i polstrede stole skyller den ene yummie-ret efter den anden ind på bordet, altsammen nøje overvåget af en af branchens skarpeste mad- og vinformidlere, Jan Restorff.

Glæd dig til masser af klassisk fransk kogekunst med brunet smør, hasselnødder, jomfruhummer og pigvar.

Find Søllerød Kro her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Kokketræf på kroen 4. marts 2018 – Brian Mark Hansen serverede citron, hvid chokolade & ingefærsorbet😀😀😀

Et opslag delt af Søllerød Kro (@soelleroed_kro) den

Kiin Kiin

Engang var hjørnet på Guldbergsgade 21 en hashhule, men så kom den sommelier-uddannede Henrik Yde forbi.

Han satte stedet fornemt i stand, brugte sin thailandske mad-ekspertise og vupti – en af verdens eneste thai-restaurant med Michelinstjerne.

Herinde bliver de thailandske klassikere pimpet op til seriøst gourmetniveau og i køkkenet står Dak, når hun altså ikke lige er med i ‘Vild med dans’. Kiin Kiin er intim og meget romantisk belyst, og man starter med snacks i kælderen, inden man bliver ført ovenpå til deres syv-retters menu.

Find Kiin Kiin her.

Kong Hans Kælder

Kælderen er et ikon i dansk gastronomisk historie.

Åbnet helt tilbage i 1976, dengang ingen rigtig vidste hvad hverken gourmet eller sommelier betød.

I dag står Mark Lundgaard som køkkenchef for de helt traditionelle franske mesterværker, der bliver sendt ud til gæsterne, som kan sidde under de oldgamle hvide hvælvede lofter.

Her er gourmetpriser, men også et køkken der ikke springer over nogle lave gærder.

Menuen kredser lokkende om hummer, kammusling, søtunge og pigvar og andet luksusspise.

Find Kong Hans Kælder her.

Studio

Studio har måske et af byens smukkeste spiselokaler.

Placeret på førstesalen i The Standard med fri udsigt over havnen, mens der indenfor er casual og afslappet elegant.

Her er både borde i normal højde, men også højere, hvilket giver en god dynamik i Michelin-restauranten.

Også det åbne køkken bidrager til en livlig stemning. Stilen er hentet fra det nordiske køkken med en strejf af Damian Quintanas sydamerikanske påfund.

Studio har også et af byens bedste gourmettilbud, hvor man kan sidde i køkkenbaren og spise 6 retter for 800 kr., mens man ivrigt kan følge med i kokkenes arbejde og få sig en snak.

Find Studio her.

 

Makeover: Unik oase i Ørstedsparken har nyheder på menuen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Flint & Ørsted i Ørstedsparken PR Foto
Flint & Ørsted i Ørstedsparken PR Foto

En storbyoase.

Sådan har vi i mange år kendt Cafe Hacienda i Ørstedsparken.

Mellem træer og buske lige ved hjørnet af Nørre Farimagsgade og Ahlefeldtsgade, lå det lille gemte fristed. De har nu fået nye ejere – nemlig Julian og Christoffer –  og de har samtidig skiftet caféens navn til Flindt & Ørsted.

Den fantastiske udsigt direkte til søen er der stadigvæk – ligesom de vejende grønne træer, kaffe i solen og fuglekvidder er intakt.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ejendomsmæglerudsigt
Hos Flindt & Ørsted har de gået efter konceptet – småt, men godt.

Derfor tilbyder de et simpelt menukort og en rigtig ‘ejendomsmæglerudsigt’.  Alt tilberedes med råvarer af høj kvalitet og serveres til rimelige priser.

Her bydes på morgenmad, frokost og aftensmad af forskellige og varierede retter, lavet og anrettet med årstidens friske råvarer. Her er også kommet picnic kurv og minsandten åbent hele året.

Flint & Ørsted har rubbet neglene og renoveret cafeen indenfor, så der nu også er mulighed for at nyde en bid mad indendørs.  Desuden har de sørget for, at toiletterne har fået en ordentlig overhaling og blevet tidssvarende.

Læs også: Guide: 8 nye restauranter du skal kende i København april 2019

Hvad: Flint & Ørsted
Hvor: Nørre Farimagsgade 6, Ørstedsparken

Pift hjemmet og altanen op: Design-plantemarked rammer Vesterbro

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

”Grønt er godt for øjnene,” siger de kloge.

Men mon ikke grønt også er godt for dit hjem? Grønne planter kan i hvert fald peppe indretningen op og sætte fuld fart på forårsfornemmelserne.

Hvis det kribler i dine grønne fingre, fordi du mangler den perfekte kaktus til vindueskarmen eller en kreativ planteløsning til altanen, bør du lægge vejen forbi Absalon på Vesterbro lørdag den 27. april.

Her er nemlig design-plantemarked fra kl. 10 til 16, og det betyder, at du kan finde eksotiske palmer, blomster, kaktusser, hængeplanter, retroplanter, krydderurter, udendørsplanter og alt derimellem både i og uden for kulturhuset på Sønder Boulevard.

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

Der vil desuden være mulighed for at købe frø, plantekasser, haveredskaber, krukker, keramik og sjove designvarer til blomster og planter.

Er du selv en kreativ plantemager, kan du søge om at få en bod på markedet. Skriv til plantemarkedet@plukk.dk.

I Absalons bar kan du købe mad, søde sager og drikkevarer.

Der er gratis adgang til plantemarkedet.

Hvad: Plantemarked
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 27, København V
Hvornår: Lørdag 27. april 2019 kl. 10-16
Hvordan: Læs mere på Facebook

Førerløse minibusser bliver måske snart sluppet løs i Nordhavn

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR Foto Autonomous Mobility
PR Foto Autonomous Mobility

Fremtiden er på vej.

Snart ligner Nordhavn måske en scene fra ‘I, Robot’, hvor selvkørende biler suser rundt.

I hvert fald har det danske firma Autonomous Mobility fået en ansøgning igennem i Vejdirektoratet om at måtte gå i gang.

De er parate, og har allerede to små el-busser holdende klar i Nordhavn.

Hvis godkendelsen kommer, er det planen, at busserne skal køre et loop i Nordhavn som vist på billeder herunder.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

PR Foto Autonomous Mobility

El-busserne er ganske gratis at benytte, og de kommer til at køre mandag til fredag kl. 10-18.

Projektet skal være med til at sparke døren ind til førerløs trafik i København, så vi kan komme et skridt nærmere fremtiden.

“Det bliver kollektiv transport, der løser fremtidens trafikudfordringer i vores storbyer, og derfor giver det mening at støtte et projekt med førerløse busser i København. Projektet vil ikke løse trafikudfordringer fra dag ét,  men vi får værdifulde erfaringer med selvkørende busser i et lille hjørne af København,” siger Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Læs også: Vilde planer: Nordhavn får flydende sauna i havnen

45 km/t
De små busser har plads til 11 siddende og 4 stående passagerer – og kan dreje både for- og baghjulene. Der er ingen for- eller bagende, så den er ligeglad, hvilken vej den kører.

Bussen har faktisk en topfart på 45 km/t, men ro på, for så hurtigt kommer den ikke til at køre ved Nordhavn.

Busserne har tidligere kørt ved ITS World Congress 2018 i Bella Center, og der var topfarten sat til omkring 8 km/t.

Den kan køre cirka otte timer mellem hver opladning. Det giver en køreredius på op til 100 km.

Autonomous Mobility har også projekter i Aalborg, Gøteborg samt Oslo.

I starten kører de små busser med ansatte operatører, som kan forklare, tegne og fortælle passagerne, hvordan busserne virker og om teknologien bagved.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

PR Foto Autonomous Mobility