Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Af Rasmus Kramer Schou & Mathilde Mågård Hansen
Restaurant AOC. Foto PR, Facebook
Restaurant AOC. Foto PR, Facebook

Opdateret d. 16. februar 2023.

København er fyldt med verdensklasse gourmetrestauranter.

Faktisk så mange gode, at turister fra nær og fjern valfarter til vores hovedstad for at opleve det tårnhøje niveau.

At skulle udvælge blot 10 gourmetrestauranter i København er en gordisk knude. Faktisk så umuligt at vi måtte runde op til 11.

Ud over de vi nævner på listen herunder, så får man også helt fantastiske måltider på steder som Ja Tak, Formel B, Kadeau, Kiin Kiin og en håndfuld andre.

Hvis den virkelig skal have gastronomisk gas, og du virkelig skal spise på de bedste gourmetrestauranter i København, så vover vi pelsen og udpeger vores bud på de absolut bedste.

Foto: Catfisheye – Wikimedia Commons CC

Noma

Noma behøver vel egentlig ingen introduktion.

Det var nemlig lige her, René Redzepi for år tilbage satte lille Danmark solidt på det kulinariske verdenskort.

Tre gange i streg udnævnt som verdens bedste restaurant af The World’s 50 Best Restaurants, blandt en mindre kaskade af andre hædrende titler.

Siden har de flyttet adresse og bygget deres urbane farm, hvor de over 50 kokke tryller frokost og middag frem.

Det er stadigvæk et lykketræf, hvis man får bord herude, men skulle det lykkedes, så forvent et overdådighedshorn af nye smage, teksturer og avantgarde og eksperimentelle serveringer lavet af fortrinsvis nordiske råvarer.

Her er kun én menu med omkring 20 retter, og prisen ligger på ca. 3.500 kr.

I efteråret 2021 modtag Noma deres tredje Michelinstjerne og blev listet som verdens bedste restaurant af The World’s 50 Best Restaurants.

Senest er det blevet meldt ud, at Noma lukker som restaurant, og deres sidste sæson bliver i vinteren 2024.

Det kan du læse meget mere om lige her.

Find Noma her.

Foto Geranium Facebook

Geranium

Danmarks første restaurant med 3 stjerner i Michelin-guiden.

Selvfølgelig var det køkkenchef Rasmus Kofoed, der skulle lykkedes med den bedrift.

Det kan måske også lige nævnes, at han som den eneste kok i verden har vundet både guld, sølv og bronze til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or.

Restaurant Geranium ligger på 8. etage i Parken, men er faktisk den diametrale modsætning til pølser, bajere og fodbold. Rasmus Kofoeds mad – nej, kulinariske kunst – er let, svævende og usandsynligt elegant – og med fokus på grøntsager og forfinede tilsmagninger.

Med imponerende udsigt over Fælledparken og snorlige designede lyse lokaler er Geranium selve indbegrebet af gourmet.

Her er en set-meu med et bombardement af retter til både frokost og aften, og den står i 3.800 kr.

Efter en flot placering i top 5 af The World’s 50 Best Restaurants rykkede Geranium op på en flot andenplads lige efter Noma i efteråret 2021.

I 2022 blev det så ‘endelig’ tid til at indtage førstepladsen, mens Noma rykkede til en særlig “Best of the Best”-kategori.

Find Geranium her.

Jordnær. Foto PR, Facebook

Jordnær

Jordnær ligger nord for København på Gentofte Hotel og er ejet af ægteparret Eric og Tina Vildgaard.

Restauranten er smuk, gennemført og maden er i sin helt egen liga.

Menuen på 18 retter koster 3.200 kr. og du kan få en vin menu oveni for 2.350 kr.

Retterne bliver gerne serveret af kokkene selv, som du også sagtens sludre lidt med – bare nu hvor du har dem.

Jordnær er desuden flot belønnet med to Michelinstjerner, og guiden beskriver den selv som ‘en meget behagelig restaurant’.

P.t. lukket for renovering efter brand (16.2.2023).

Find Jordnær her.

Connection by Alan Bates. Foto PR, Facebook

Connection by Alan Bates

Efter en fortid hos bl.a. Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og flere udenlandske toprestauranter og så gik Studios succesfulde køkkenchef, Alan Bates, solo i maj 2021.

Han overtog nemlig Kong Hans’ tidligere private dining lokaler på Øster Farimagsgade 18 under eget navn.

Restauranten er lille og intim – for her er nemlig kun plads til 16 gæster.

Madoplevelsen kan du derimod godt forvente bliver af den store af slagsen.

Alan og hans team kan noget helt særligt med smage både på tallerkenen og i glasset – men den største ros skal de nok have for deres værtskab.

Det er nemlig en så hjemlig, nærværende og rar oplevelse, som et restaurantbesøg overhovedet kan blive.

Du får en 12-retters menu for 1.575 kr. og en vinmenu på 7 glas til 1.275 kr. oveni, og det er hver en øre værd.

Book bord lige her.

Restaurant AOC. Foto PR, Facebook

AOC

AOC byder på gourmet i højeste klasse nede fra den hvælvede kælder under Moltkes Palæ.

Søren Selin er køkkenchef og har med sine 2 Michelin-stjerner bevist, han er en af landets dygtigste kokke.

Her er højtideligt, men på en intim og inkluderende måde, og man føler sig hurtigt som stjernen i aftenens forestilling, hvor tjenerne svæver omkring de kridhvide duge.

Maden på tallerknen har fokus på rene smage med en god bund af den særegne yummie-effekt, som får en til at skrabe tallerknen.

Deres AOC Tasting Menu koster 3.000 kr.

Find AOC her.

Mielcke og Hurtigkarl. Foto: PR

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke & Hurtigkarl er en af byens mest romantiske restauranter.

Beliggende i den utroligt smukke, og ofte oversete Kongelige Haveselskabs Have har naturen sat et solidt aftryk på restauranten, som bliver styret af mesterkokken Jakob Mielcke.

Hans legesyge køkken låser sig aldrig fast i noget dogme, og kan stikke i alle mulige retninger – både klassisk og avantgarde – dog med en forkærlighed for de asiatiske smage.

Det højloftede lokale er en kunstinstallation i sig selv, og på tallerknen følger maden selvfølgelig trop.

En aften hos Mielcke er en gastronomisk rutsjebanetur, der både kilder i maven og giver barnlig glæde.

En menu her koster 1.500 kr.

Find Mielcke & Hurtigkarl her.

Marchal. Foto PR, Facebook

Marchal

Der er altså bare noget specielt over Hotel d’Angleterre.

Måske er det fordi, det er grundlagt i 1755, måske fordi det er her, alverdens superstjerner residerer, når de er i byen, måske er det bare den udefinér følelse af luksus.

Sådan forholder det sig også med deres Michelin-restaurant, som hedder Marchal.

Med store panoramavinduer ud til Kongens Nytorv kan man læne sig tilbage i de elegante lokaler, og lade sig forkæle af de knivskarpe tjenere.

I køkkenet styrer køkkenchef Jakob de Neergaard efter Andreas Bagh abdicerede til den anden side af Kongens Nytorv, og han har en forkærlighed for klassisk fransk mad med små frække moderne indslag.

Forvent masser af caviar, hummer, trøffel og andre sublime råvarer behandlet med kærlighed.

Modsat mange andre gourmetrestauranter er her også muligheden for at vælge a la carte.

Find Marchal her.

Søllerød Kro. Foto PR

Søllerød Kro

At tage på Søllerød Kro er som at blive pakket ind i et varmt uldent tæppe efter at have ligget en halv time i en frossen skovsø.

Smagsløgene bliver virkelig strøget med hårene, her bliver du opvartet, forkælet og mæt – ligemeget om man kigger forbi til en sommerfrokost eller tager den store menu i de kolde vintermåneder.

Dybt siddende i polstrede stole skyller den ene yummie-ret efter den anden ind på bordet, altsammen nøje overvåget af en af branchens skarpeste mad- og vinformidlere, Jan Restorff.

Glæd dig til masser af klassisk fransk kogekunst med brunet smør, hasselnødder, jomfruhummer og pigvar samt madlavning i verdensklasse – for senest har deres køkkenchef, Brian Mark, vundet gulv til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or.

Find Søllerød Kro her.

The Samuel. Foto PR, Facebook

The Samuel

Et stenkast fra Hellerup Station ligger der en gammel villa, som tidligere har fungeret som apotek.

Nu er det blevet til restauranten ‘The Samuel’ – Jonathan Berntsens gourmettempel opkaldt efter hans egen søn.

The Samuel lokker med kongekrabbe, levende sorte hummere, caviar, bæredygtigt foie gras, pighvar, vagtler, franske oste – og ikke bare på vogn, men med helt egen stort osteskab.

Menuen på 10 retter koster 2000 kr. og for 3.800 kr. samlet får du vinmenu oveni.

I efteråret 2021 blev The Samuel tildelt deres første Michelinstjerne efter bare fire måneders reel åbningstid.

Læs mere om The Samuel her.

Kong Hans Kælder Relais & Châteaux. Foto PR, Facebook

Kong Hans Kælder

Kælderen er et ikon i dansk gastronomisk historie.

Åbnet helt tilbage i 1976, dengang ingen rigtig vidste hvad hverken gourmet eller sommelier betød.

I dag står Mark Lundgaard som køkkenchef for de helt traditionelle franske mesterværker, der bliver sendt ud til gæsterne, som kan sidde under de oldgamle hvide hvælvede lofter.

Her er gourmetpriser, men også et køkken der ikke springer over nogle lave gærder.

Menuen kredser lokkende om hummer, kammusling, søtunge og pigvar og andet luksusspise.

Kong Hans Kælder har to stjerner i Michelinguiden, og deres signaturmenu koster 2.100 kr.

Find Kong Hans Kælder her.

Alchemist. Foto PR, Facebook

Alchemist

Alchemist åbnede i juli 2019, og allerede i februar 2020 modtog Alchemist to Michelinstjerner.

Med en altomfattende multisensorisk oplevelse, der blander kunst, teater, gastronomi og spektakulære visuelle udtryk, sigter Alchemist mod at skubbe grænserne for begrebet fine dining.

Der er 50 “indtryk” på menuen – mange kommenterer på alvorlige emner som tvangsfordring, madspild og plastikforurening, såvel som at hylde både Andy Warhol og George Orwell i gastronomisk form.

En planetarium-kuppel med en diameter på 18 m udgør det vigtigste spiserum i hjertet af restauranten.

Rasmus Munk kalder sin nye køkken- og måltidsstil for ”Holistic Cuisine”.

I 2022 endte Alchemist på en flot 18. plads hos den prestigefyldte liste over verdens bedste restauranter, The World’s 50 Best Restaurants. Året før lå de nr. 58.

En Menu Alchemist Experience koster 4600 kr., og vinmenuerne begynder fra 1.600 kr.

Find Alchemist her.

Del artikel

Andre læser også