Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: AOC hjemmeside
Foto: AOC hjemmeside

København er fyldt med verdensklasse gourmetrestauranter.

Faktisk så mange gode, at turister fra nær og fjern valfarter til vores hovedstad for at opleve det tårnhøje niveau.

At skulle udvælge blot 10 gourmetrestauranter i København er en gordisk knude.

For ud over de 10 vi nævner på listen herunder, så får man også helt fantastiske måltider på Formel B, Relæ, Clou, 108, Era Ora, Jordnær, Kokkeriet og VeVe.

Hvis den virkelig skal have gastronomisk gas, og du virkelig skal spise på de bedste gourmetrestauranter i København, så vover vi pelsen og udpeger vores bud på de 10 bedste.

Noma

Noma behøver vel egentlig ingen introduktion.

Det var nemlig lige her, René Redzepi for år tilbage satte lille Danmark solidt på det kulinariske verdenskort.

Tre gange i streg udnævnt som verdens bedste restaurant af The World’s 50 Best Restaurants, blandt en mindre kaskade af andre hædrende titler.

Siden har de flyttet adresse og bygget deres urbane farm, hvor de over 50 kokke tryller frokost og middag frem.

Det er stadigvæk et lykketræf, hvis man får bord herude, men skulle det lykkedes, så forvent et overdådighedshorn af nye smage, teksturer og avantgarde og eksperimentelle serveringer lavet af fortrinsvis nordiske råvarer.

Her er kun én menu med omkring 20 retter, og prisen ligger på ca. 2200 kr.

Find Noma her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

From the summer vegetable menu – a grilled flatbread with radishes, rhubarb, sunflower seed paste and Morita chilli (photo by @ditteisager)

Et opslag delt af noma (@nomacph) den

Geranium

Danmarks første restaurant med 3 stjerner i Michelin-guiden.

Selvfølgelig var det køkkenchef Rasmus Kofoed, der skulle lykkedes med den bedrift.

Det kan måske også lige nævnes, at han som den eneste kok i verden har vundet både guld, sølv og bronze til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or.

Restaurant Geranium ligger på 8. etage i Parken, men er faktisk den diametrale modsætning til pølser, bajere og fodbold. Rasmus Kofoeds mad – nej, kulinariske kunst – er let, svævende og usandsynligt elegant – og med fokus på grøntsager og forfinede tilsmagninger.

Med imponerende udsigt over Fælledparken og snorlige designede lyse lokaler er Geranium selve indbegrebet af gourmet.

Her er en set-meu med et bombardement af retter til både frokost og aften, og den står i 2500 kr.

Find Geranium her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Langoustine, Beach Plants & Dried Oyster Juice infused with Seaweed, one of the new dishes on our Summer Universe Menu.

Et opslag delt af Restaurant Geranium (@restaurant_geranium) den

Kadeau

Kadeau er ejet af Bornholmer-banden med Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed i spidsen – og ligger i nogle absurd smukke, næsten asiatisk inspirerede lokaler på Christianshavn.

Maden er dog nordisk i sit udtryk og gør brug af alskens råvarer indsamlet hovedsagligt fra Bornholm.

Også meget gerne hensyltet, tørret eller på anden måde hengemt i unikke smagssammensætninger.

Kadeau har to stjerner i Michelin-guiden, menuen på over 15 retter koster her omkring 2000 kr. og byder ofte på gran, glaskål og østers.

Find Kadeau her.

AOC

AOC byder på gourmet i højeste klasse nede fra den hvælvede kælder under Moltkes Palæ.

Søren Selin er køkkenchef og har med sine 2 Michelin-stjerner bevist, han er en af landets dygtigste kokke.

Her er højtideligt, men på en intim og inkluderende måde, og man føler sig hurtigt som stjernen i aftenens forestilling, hvor tjenerne svæver omkring de kridhvide duge.

Maden på tallerknen har fokus på rene smage med en god bund af den særegne yummie-effekt, som får en til at skrabe tallerknen.

Den store menu på over 10 retter koster omkring 2000 kr., den lidt mindre 1700 kr.

Find AOC her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

: Having enjoyed the annual holidays then AOC, No.2 and TRIO opened their doors this week, greeting all hungry bellies and wine lovers to join our establishments; ・ AOC for modern gastronomy and wine with origins in carefully selected local produce served at our high vaulted mansion cellar from the 17th century. ・ No.2 (@restaurantno.2) with uncompromising approach to raw materials, served in a contemporary and stylish setting on the quayside with wonderful views to the Black Diamond and the Copenhagen towers. ・ TRIO (@restauranttriocph) with one of Copenhagen’s best panorama views and the same uncompromising approach to ingredients combination of flavours, and a wine list composed with the same attention to detail as the one that has won AOC several awards, including 2 Michelin stars. ・ Welcome!👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳 ・ 📸@nodestinations

Et opslag delt af Restaurant AOC (@restaurant_aoc) den

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke & Hurtigkarl er en af byens mest romantiske restauranter.

Beliggende i den utroligt smukke, og ofte oversete Kongelige Haveselskabs Have har naturen sat et solidt aftryk på restauranten, som bliver styret af mesterkokken Jakob Mielcke.

Hans legesyge køkken låser sig aldrig fast i noget dogme, og kan stikke i alle mulige retninger – både klassisk og avantgarde – dog med en forkærlighed for de asiatiske smage.

Det højloftede lokale er en kunstinstallation i sig selv, og på tallerknen følger maden selvfølgelig trop.

En aften hos Mielcke er en gastronomisk rutsjebanetur, der både kilder i maven og giver barnlig glæde.

Menuen består af 5-7 retter og koster ca. 1100 kr.

Find Mielcke & Hurtigkarl her.

Marchal

Der er altså bare noget specielt over Hotel d’Angleterre.

Måske er det fordi, det er grundlagt i 1755, måske fordi det er her, alverdens superstjerner residerer, når de er i byen, måske er det bare den udefinér følelse af luksus.

Sådan forholder det sig også med deres Michelin-restaurant, som hedder Marchal.

Med store panoramavinduer ud til Kongens Nytorv kan man læne sig tilbage i de elegante lokaler, og lade sig forkæle af de knivskarpe tjenere.

I køkkenet styrer køkkenchef Andreas Bagh, og han har en forkærlighed for klassisk fransk mad med små frække moderne indslag.

Forvent masser af caviar, hummer, trøffel og andre sublime råvarer behandlet med kærlighed.

Find Marchal her.

Søllerød Kro

At tage på Søllerød Kro er som at blive pakket ind i et varmt uldent tæppe efter at have ligget en halv time i en frossen skovsø.

Smagsløgene bliver virkelig strøget med hårene, her bliver du opvartet, forkælet og mæt – ligemeget om man kigger forbi til en sommerfrokost eller tager den store menu i de kolde vintermåneder.

Dybt siddende i polstrede stole skyller den ene yummie-ret efter den anden ind på bordet, altsammen nøje overvåget af en af branchens skarpeste mad- og vinformidlere, Jan Restorff.

Glæd dig til masser af klassisk fransk kogekunst med brunet smør, hasselnødder, jomfruhummer og pigvar.

Find Søllerød Kro her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Kokketræf på kroen 4. marts 2018 – Brian Mark Hansen serverede citron, hvid chokolade & ingefærsorbet😀😀😀

Et opslag delt af Søllerød Kro (@soelleroed_kro) den

Kiin Kiin

Engang var hjørnet på Guldbergsgade 21 en hashhule, men så kom den sommelier-uddannede Henrik Yde forbi.

Han satte stedet fornemt i stand, brugte sin thailandske mad-ekspertise og vupti – en af verdens eneste thai-restaurant med Michelinstjerne.

Herinde bliver de thailandske klassikere pimpet op til seriøst gourmetniveau og i køkkenet står Dak, når hun altså ikke lige er med i ‘Vild med dans’. Kiin Kiin er intim og meget romantisk belyst, og man starter med snacks i kælderen, inden man bliver ført ovenpå til deres syv-retters menu.

Find Kiin Kiin her.

Kong Hans Kælder

Kælderen er et ikon i dansk gastronomisk historie.

Åbnet helt tilbage i 1976, dengang ingen rigtig vidste hvad hverken gourmet eller sommelier betød.

I dag står Mark Lundgaard som køkkenchef for de helt traditionelle franske mesterværker, der bliver sendt ud til gæsterne, som kan sidde under de oldgamle hvide hvælvede lofter.

Her er gourmetpriser, men også et køkken der ikke springer over nogle lave gærder.

Menuen kredser lokkende om hummer, kammusling, søtunge og pigvar og andet luksusspise.

Find Kong Hans Kælder her.

Studio

Studio har måske et af byens smukkeste spiselokaler.

Placeret på førstesalen i The Standard med fri udsigt over havnen, mens der indenfor er casual og afslappet elegant.

Her er både borde i normal højde, men også højere, hvilket giver en god dynamik i Michelin-restauranten.

Også det åbne køkken bidrager til en livlig stemning. Stilen er hentet fra det nordiske køkken med en strejf af Damian Quintanas sydamerikanske påfund.

Studio har også et af byens bedste gourmettilbud, hvor man kan sidde i køkkenbaren og spise 6 retter for 800 kr., mens man ivrigt kan følge med i kokkenes arbejde og få sig en snak.

Find Studio her.

 

Ejer dropper egen løn: Madklubben sikrer 750 medarbejderes løn

Skrevet af: Redaktionen
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Der går ikke en dag uden at vi ser flere store kæder, koncerner samt mindre virksomheder være nødsaget til at fyre medarbejdere her midt i en uoverskuelig krise.

Især restaurant- og hotelbranchen står i frontlinjen og bløder ekstremt i disse tider. Heldigvis er der også positive historier.

For hos den københavnske restaurantkæde Madklubben, der har 21 steder i hele landet har man sikret, at 750 medarbejdere beholder deres job.

Det gælder både dem på fuldtid- og deltid.

Det skriver B.T. 

Ejer dropper sin egen løn

Madklubbens ejer Anders Aagaard har valgt at droppe sin egen løn.

På trods af krisens hårde tag i restaurationsbranchen, kan han med hjælp fra regeringens lønkompensationspakke sikre sine 750 medarbejdere deres job.

“Der er ikke nogen fyresedler, der er ikke nogen dommedagsscenarier, vi bliver sgu ved. Det har været fantastisk at kunne fortælle. Det har været en god dag,” siger Anders Aagaard til B.T.

Madklubben laver stadig Take Away.

Restaurantkæde vil lade de små komme til

Forleden havde Morten Pedersen, partner og direktør i restaurantkæden DiningSix, et budskab til sin branche i håb om, at de mindre spillere også vil eksistere efter at krisen er ovre.

”Har du en større virksomhed og noget at stå imod med, så få hjælp fra regeringen, og lad takeaway-markedet gå til de mindre restauratører i stedet,” opfordrede han over for MigOgKbh.

En opfordring de allerede selv har efterlevet hos DiningSix.

Virksomheden, der bl.a. omfatter restauranterne KöD, Basso, Klokken og cocktaibaren LouLou i København, Aarhus og Oslo, har valgt at drosle ned for al aktivitet og medarbejderne er sendt hjem.

Vild video: Smukke København er helt mennesketom

Skrevet af: Michael Qureshi
Screenshot - video Heartbeats.dk
Screenshot - video Heartbeats.dk

Det ligner nye optagelser til Nik & Jays legendariske En Dag Tilbage video.

Eller måske optagelser til en zombie-film, hvor hele menneskeheden er truet.

Men det er nutid. Det er den nye hverdag.

Mediet Heartbeats havde sendt deres video-fotograf ud i Københavns gader ved højlys dag, hvor fotografen også havde dronen i brug.

Uvirkelige billeder

Og det er totalt uvirkelige billeder af et mennesketomt København på tidspunkter, hvor der normalt ville være fyldt med biler, cykler og masser af liv.

Det positive er, at folk lytter efter regeringens anvisninger og anbefalinger – og vi er sammen hver for sig.

Se videoen herunder

Og nu hvor vi er ved det – jamen så lad os da lige tage Nik & Jay’s En Dag Tilbage Video.

Fællesskål og højt humør: Kom med til Danmarks største virtuelle ølsmagning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Øl
Øl

Selvom vi lever i en på mange måder underlig tid, lever vi også i en digital verden, hvor alt kan lade sig at gøre i det virtuelle univers … hvis man er lidt omstillingsparat.

Mange danskere går en påskeferie i møde, hvor påskefrokoster og oplevelser med familie og venner må aflyses på grund af coronavirus.

Men bare rolig! Man kan sagtens stadig “mødes”  om en dejlig tår øl.

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

12 bryggerier går sammen

Sæt kryds i kalenderen langfredag i påsken, d. 10. april, hvor Royal Unibrew i samarbejde med Craft Makers Collective og 12 mikrobryggerier inviterer til Danmarks største virtuelle ølsmagning livestreamet direkte fra Anarkist og de små bryggerier rundt om i landet.

“Som et plaster på såret har vi taget initiativ til denne virtuelle ølsmagning for at give danskerne en anledning og et sted, hvor de kan mødes og skåle – uden at gå på kompromis med myndighedernes anbefalinger,” skriver arrangørerne om ølsmagningen.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Sådan fungerer en virtuel ølsmagning

De 12 bryggerier har fået til opgave at vælge én øl fra deres sortiment, der samles i en kasse og sælges fra Craftmakerscollective.com frem til den 5. april.

Den eneste forberedelse til den virtuelle ølsmagning er altså blot at få købt smagekassen til 349 kr. … og selvfølgelig sørge for, at øllet er koldt fredag d. 10 april.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Craft Makers Collective (@craftmakerscollective) den

“Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper en hård kamp i disse tider.

Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord – en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte,” skriver de videre.

Følgende bryggerier er med: Svendborgsund Bryghus, Midtfyns Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Ørbæk Bryggeriet, The Man Behind, Anarkist, Fanø Bryghus, Århus Bryghus, Thisted Bryghus, Amager Bryghus, Herslev Bryghus, Svaneke Bryghus.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Fakta

  • Danmarks største ølsmagning i cyberspace er åben for alle.
  • Man kan købe en samlet ølkasse med alle 12 øl, der er med i smagningen, på www.craftmakerscollective.com.
  • Prisen er kr. 349 inkl. moms + fragt og kassen kan blive leveret lige til kundens dør
  • Ølkasserne kan bestilles frem til søndag d. 5. april kl. 23.59.
  • Smagningen vil naturligvis også kunne streames efterfølgende, så man kan nyde de mange øl henover påskedagene, hvis man ikke har mulighed for at se med live om fredagen.
  • Har man ikke mod på at smage sig igennem 12 øl, er man også velkommen til gratis at se med på Danmarks Største Ølsmagning.
  • Ølsmagningen livestreames via facebook.com/anarkistodense.

Du finder info om køb mm. her.