Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: AOC hjemmeside
Foto: AOC hjemmeside

København er fyldt med verdensklasse gourmetrestauranter.

Faktisk så mange gode, at turister fra nær og fjern valfarter til vores hovedstad for at opleve det tårnhøje niveau.

At skulle udvælge blot 10 gourmetrestauranter i København er en gordisk knude.

For ud over de 10 vi nævner på listen herunder, så får man også helt fantastiske måltider på Formel B, Relæ, Clou, 108, Era Ora, Jordnær, Kokkeriet og VeVe.

Hvis den virkelig skal have gastronomisk gas, og du virkelig skal spise på de bedste gourmetrestauranter i København, så vover vi pelsen og udpeger vores bud på de 10 bedste.

Noma

Noma behøver vel egentlig ingen introduktion.

Det var nemlig lige her, René Redzepi for år tilbage satte lille Danmark solidt på det kulinariske verdenskort.

Tre gange i streg udnævnt som verdens bedste restaurant af The World’s 50 Best Restaurants, blandt en mindre kaskade af andre hædrende titler.

Siden har de flyttet adresse og bygget deres urbane farm, hvor de over 50 kokke tryller frokost og middag frem.

Det er stadigvæk et lykketræf, hvis man får bord herude, men skulle det lykkedes, så forvent et overdådighedshorn af nye smage, teksturer og avantgarde og eksperimentelle serveringer lavet af fortrinsvis nordiske råvarer.

Her er kun én menu med omkring 20 retter, og prisen ligger på ca. 2200 kr.

Find Noma her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

From the summer vegetable menu – a grilled flatbread with radishes, rhubarb, sunflower seed paste and Morita chilli (photo by @ditteisager)

Et opslag delt af noma (@nomacph) den

Geranium

Danmarks første restaurant med 3 stjerner i Michelin-guiden.

Selvfølgelig var det køkkenchef Rasmus Kofoed, der skulle lykkedes med den bedrift.

Det kan måske også lige nævnes, at han som den eneste kok i verden har vundet både guld, sølv og bronze til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or.

Restaurant Geranium ligger på 8. etage i Parken, men er faktisk den diametrale modsætning til pølser, bajere og fodbold. Rasmus Kofoeds mad – nej, kulinariske kunst – er let, svævende og usandsynligt elegant – og med fokus på grøntsager og forfinede tilsmagninger.

Med imponerende udsigt over Fælledparken og snorlige designede lyse lokaler er Geranium selve indbegrebet af gourmet.

Her er en set-meu med et bombardement af retter til både frokost og aften, og den står i 2500 kr.

Find Geranium her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Langoustine, Beach Plants & Dried Oyster Juice infused with Seaweed, one of the new dishes on our Summer Universe Menu.

Et opslag delt af Restaurant Geranium (@restaurant_geranium) den

Kadeau

Kadeau er ejet af Bornholmer-banden med Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed i spidsen – og ligger i nogle absurd smukke, næsten asiatisk inspirerede lokaler på Christianshavn.

Maden er dog nordisk i sit udtryk og gør brug af alskens råvarer indsamlet hovedsagligt fra Bornholm.

Også meget gerne hensyltet, tørret eller på anden måde hengemt i unikke smagssammensætninger.

Kadeau har to stjerner i Michelin-guiden, menuen på over 15 retter koster her omkring 2000 kr. og byder ofte på gran, glaskål og østers.

Find Kadeau her.

AOC

AOC byder på gourmet i højeste klasse nede fra den hvælvede kælder under Moltkes Palæ.

Søren Selin er køkkenchef og har med sine 2 Michelin-stjerner bevist, han er en af landets dygtigste kokke.

Her er højtideligt, men på en intim og inkluderende måde, og man føler sig hurtigt som stjernen i aftenens forestilling, hvor tjenerne svæver omkring de kridhvide duge.

Maden på tallerknen har fokus på rene smage med en god bund af den særegne yummie-effekt, som får en til at skrabe tallerknen.

Den store menu på over 10 retter koster omkring 2000 kr., den lidt mindre 1700 kr.

Find AOC her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

: Having enjoyed the annual holidays then AOC, No.2 and TRIO opened their doors this week, greeting all hungry bellies and wine lovers to join our establishments; ・ AOC for modern gastronomy and wine with origins in carefully selected local produce served at our high vaulted mansion cellar from the 17th century. ・ No.2 (@restaurantno.2) with uncompromising approach to raw materials, served in a contemporary and stylish setting on the quayside with wonderful views to the Black Diamond and the Copenhagen towers. ・ TRIO (@restauranttriocph) with one of Copenhagen’s best panorama views and the same uncompromising approach to ingredients combination of flavours, and a wine list composed with the same attention to detail as the one that has won AOC several awards, including 2 Michelin stars. ・ Welcome!👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳 ・ 📸@nodestinations

Et opslag delt af Restaurant AOC (@restaurant_aoc) den

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke & Hurtigkarl er en af byens mest romantiske restauranter.

Beliggende i den utroligt smukke, og ofte oversete Kongelige Haveselskabs Have har naturen sat et solidt aftryk på restauranten, som bliver styret af mesterkokken Jakob Mielcke.

Hans legesyge køkken låser sig aldrig fast i noget dogme, og kan stikke i alle mulige retninger – både klassisk og avantgarde – dog med en forkærlighed for de asiatiske smage.

Det højloftede lokale er en kunstinstallation i sig selv, og på tallerknen følger maden selvfølgelig trop.

En aften hos Mielcke er en gastronomisk rutsjebanetur, der både kilder i maven og giver barnlig glæde.

Menuen består af 5-7 retter og koster ca. 1100 kr.

Find Mielcke & Hurtigkarl her.

Marchal

Der er altså bare noget specielt over Hotel d’Angleterre.

Måske er det fordi, det er grundlagt i 1755, måske fordi det er her, alverdens superstjerner residerer, når de er i byen, måske er det bare den udefinér følelse af luksus.

Sådan forholder det sig også med deres Michelin-restaurant, som hedder Marchal.

Med store panoramavinduer ud til Kongens Nytorv kan man læne sig tilbage i de elegante lokaler, og lade sig forkæle af de knivskarpe tjenere.

I køkkenet styrer køkkenchef Andreas Bagh, og han har en forkærlighed for klassisk fransk mad med små frække moderne indslag.

Forvent masser af caviar, hummer, trøffel og andre sublime råvarer behandlet med kærlighed.

Find Marchal her.

Søllerød Kro

At tage på Søllerød Kro er som at blive pakket ind i et varmt uldent tæppe efter at have ligget en halv time i en frossen skovsø.

Smagsløgene bliver virkelig strøget med hårene, her bliver du opvartet, forkælet og mæt – ligemeget om man kigger forbi til en sommerfrokost eller tager den store menu i de kolde vintermåneder.

Dybt siddende i polstrede stole skyller den ene yummie-ret efter den anden ind på bordet, altsammen nøje overvåget af en af branchens skarpeste mad- og vinformidlere, Jan Restorff.

Glæd dig til masser af klassisk fransk kogekunst med brunet smør, hasselnødder, jomfruhummer og pigvar.

Find Søllerød Kro her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Kokketræf på kroen 4. marts 2018 – Brian Mark Hansen serverede citron, hvid chokolade & ingefærsorbet😀😀😀

Et opslag delt af Søllerød Kro (@soelleroed_kro) den

Kiin Kiin

Engang var hjørnet på Guldbergsgade 21 en hashhule, men så kom den sommelier-uddannede Henrik Yde forbi.

Han satte stedet fornemt i stand, brugte sin thailandske mad-ekspertise og vupti – en af verdens eneste thai-restaurant med Michelinstjerne.

Herinde bliver de thailandske klassikere pimpet op til seriøst gourmetniveau og i køkkenet står Dak, når hun altså ikke lige er med i ‘Vild med dans’. Kiin Kiin er intim og meget romantisk belyst, og man starter med snacks i kælderen, inden man bliver ført ovenpå til deres syv-retters menu.

Find Kiin Kiin her.

Kong Hans Kælder

Kælderen er et ikon i dansk gastronomisk historie.

Åbnet helt tilbage i 1976, dengang ingen rigtig vidste hvad hverken gourmet eller sommelier betød.

I dag står Mark Lundgaard som køkkenchef for de helt traditionelle franske mesterværker, der bliver sendt ud til gæsterne, som kan sidde under de oldgamle hvide hvælvede lofter.

Her er gourmetpriser, men også et køkken der ikke springer over nogle lave gærder.

Menuen kredser lokkende om hummer, kammusling, søtunge og pigvar og andet luksusspise.

Find Kong Hans Kælder her.

Studio

Studio har måske et af byens smukkeste spiselokaler.

Placeret på førstesalen i The Standard med fri udsigt over havnen, mens der indenfor er casual og afslappet elegant.

Her er både borde i normal højde, men også højere, hvilket giver en god dynamik i Michelin-restauranten.

Også det åbne køkken bidrager til en livlig stemning. Stilen er hentet fra det nordiske køkken med en strejf af Damian Quintanas sydamerikanske påfund.

Studio har også et af byens bedste gourmettilbud, hvor man kan sidde i køkkenbaren og spise 6 retter for 800 kr., mens man ivrigt kan følge med i kokkenes arbejde og få sig en snak.

Find Studio her.

 

Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

Det amerikanske website Big7 har gjort en levevej ud af at udvælge verdens bedste rejser, hoteller og mad ud til deres læsere.

Og selvfølgelig har gastronomiske den danske hovedstad fået sin helt egen bucket-list – altså ting, man bare skal smage.

København dominerer listen ret kraftigt, også med nogle ret anderledes bud på must-eats.

Bliv inspireret herunder.

  1. Smørrebrød fra Aamanns 1921

    Selvfølgelig er smørrebrød på listen, og godt valg at tage verdensklasse Aamanns.

    Aamanns 1921 Foto Rasmus Kramer Schou

    2. Meyers Bageri – dansk wienerbrød

    Dansk wienerbrød er verdenskendt – hell, det hedder endda danish på engelsk.

  2. De har klogeligt valgt Meyers, men har må vi nok lige indskyde, at en tur hos Juno, Hart eller Andersen & Maillard heller ikke gør noget som helst dårligt for kvaliteten.

    Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

  3. Tebirkes fra Juno

    3. Gasoline Grill

    De er jo amerikanere, så selvfølgelig er der burgere på listen – og byens mest internationalt omtalte er Gasoline. Godt valg.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

    Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell

    4. Geranium

    Fra burger til landets eneste 3-stjernede Michelinrestaurant. Og direkte ind for at smage den ret, som Rasmus Kofoed vandt årets ret med.

  4. Nemlig: Letsaltet kulmule & kulmule skæl, persille stilke & finsk caviar i kærnemælk.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

    Rasmus Kofoeds mesterværk. Foto Henrik Freek

    5. Stegt flæsk på Klubben

    Okay, fra Kofoeds mesterværk af en årets ret til….stegt flæsk på Klubben. Noget af et spænd. Indrømmet

  5. Klubben er ikonisk og dansk dna i sin grundsjæl, men stegt flæsk skal spises hos Umut og Frank på Guldkroen. Basta.

    Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

    Stegt flæsk med persillesovs fra Guldkroen. PR Foto

    6. Dampet blæksprutte hos Geist

    En tur ind hos Bo Bech er også på bucket-listen. Og valget er faldet på den her smukke ret.

    Dampet blæksprutte hos Geist. PR Foto

    7. Dessertvognen hos Kong Hans Kælder

    ‘Den har været her en menneskealder, men bliver bare bedre med tiden,’ skriver de. Svært at være uenig.

    Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

    Kong Hans Kælder dessertvogn PR Foto

    8. Marv hos Barr

    I Nomas tidligere lokaler boltrer Thorsten Schmidt sig med gastronomi fra øl-bæltet. Blandt andet den her vilde servering af marv.

    Marv hos Barr. PR Foto

    9. Nomas store tastingmenu

    Selvfølgelig. Et besøg i København uden et besøg på Noma virker ufuldendt. Hvis man da kunne få bord.

    10. Is-sandwich

    ISTID laver deres is med flydende nitrogen og har fundet på den her ret geniale sandwich.

     

    Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

    ISTID sandwich. PR Foto

    11. Tatar hos Manfreds

    Som de selv pointerer – lidt ironisk at en restaurant, der er kendt for sit fokus på grøntsager, bliver fremhævet med kødretten over dem alle. Men hey, den er virkelig god.

    Tatar hos Manfreds. PR Foto

    12. Espresse Ice Lolly

    Café Det Vide Hus lige overfor Kongens Have buldrer ind på listen med deres take på sommerens bedste afkøler.

    Espresso Ice Lolly fra Det Vide Hus. PR Foto

    13. Hotdog fra John’s Hotdog Deli

    Intet besøg i København uden en ægte hotdog. Og hvorfor så egentlig ikke gå efter den bedste. Den laver John i Kødbyen.

    John med en hotdog fra John’s Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

    Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

    Se resten af listen lige her

Danmarks sødeste hund: Få din bedste ven trykt på et frimærke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Synes du, at din hund er den sødeste i hele København? Måske endda i hele verden?

Så er du nok ikke den eneste.

Lige nu har alle stolte hundeejere endda chancen for at få deres hund på en ny, officiel frimærkeserie, der sendes ud i hele landet.

Dansk Kennel Klub har nemlig, i samarbejde med Post Nord, udskrevet en yderst nuttet konkurrence, der lyder på at finde frem til Danmarks fem dejligste hunde, som senere på året får lov at pryde hele to millioner frimærker.

Konkurrencen, der kører på både Facebook og Instagram, har siden uge 7 fået flere tusinde husdyrsejere med på hashtagget #minhundpåfrimærke– og din hund kan stadig nå at være med.

Den gode hundehistorie

For at deltage skal du starte med at bladre dit fotoalbum igennem, og udvælge det absolut bedste hundefoto du har af din bedste ven.

Dernæst skal billedet uploades sammen med en beskrivelse af, hvorfor netop din hund fortjener at pryde frimærkerne.

Du kan deltage på to forskellige måder:

  • Beskriv, hvad der gør lige netop din hund noget særligt. Beskrivelsen lægger du op i tråden på Post Nords Facebook, sammen med fotoet af din mest nuttede følgesvend.
  • Du kan også deltage ved at smide din motivation og billede op på din egen instagramprofil sammen med hashtagget #minhundpåfrimærke.

På Facebook har opslaget fået overvældende opmærksomhed, og over 4000 personer har allerede delt glædeligt ud af deres bløde venner.

Vind et forstørret frimærke med din hund

Konkurrencen slutter søndag d. 3. marts.

Herefter vil PostNord i samarbejde med Dansk Kennel Klub udvælge 5 vinderhunde d. 11. marts.

Vinderne får deres hund portrætteret af en af landets bedste hundefotografer, og de fem portrætter bliver herefter omsat til nationale danske frimærker; hver med en værdi af 10 kr..

De udkommer 19. september 2019 i et oplag på 2 mio. stk.

Vinderne modtager desuden et unikt værk bestående af et forstørret frimærke med vinderhunden på, indrammet og signeret af fotografen, samt 50 frimærker med den nye serie.

Du kan læse mere om konkurrencebetingelserne her og deltage i konkurrencen her.

Helt eksklusivt: Kevin Magnussen holder talkshow i Cirkusbygningen

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Kevin Magnussen er ubetinget Danmarks bedste racerkører nogensinde.

Formel 1-køreren har etableret sig som et af Formel 1-feltets sikre kørere og er på kontrakt med Haas.

Det er yderst sjældent, at Kevin Magnussen er hjemme i Danmark, og det er i højere grad sjældent, at han holder sit helt eget talkshow.

Men du kan faktisk komme ind og høre om Kevin Magnussens fascinerende liv som Formel 1 kører på godt og ondt, og i det hele taget komme med bag kulisserne på den globale sportsgren.

Holder talkshow med sin team-manager

Det sker allerede onsdag d. 6. marts i Cirkusbygningen i København.

“Dette vil være Haas-køreren Kevin Magnussens første talkshow nogensinde og sammen med ingen andre end hans teammanager, Günther Steiner.

De to Haas-medlemmer ser frem til at give publikum en unik indsigt i selve det forretningsmæssige ved F1, 2018-sæsonen og ikke mindst forventningerne og målsætningen for den kommende sæson, som starter i Australien lige efter showet, den 17. marts 2019,” skriver arrangørerne i invitationen.

Vil gerne tæt på sine fans

Günther Steiner åbner aftenen med at fortælle om den forretningsmæssige side af Haas F1 Team, at sætte et verdensklasse hold og om F1 business generelt.

Kevin Magnussen, går efterfølgende på scenen og vil her fortælle hans fascinerende historie om livet og karrieren, og hans forventninger og mål for 2019.

“Jeg vil gerne tæt på mine fans, og derfor synes jeg, at det er godt at holde en aften for fans og Formel 1-entusiaster.

Der er ikke så mange muligheder for at komme tæt på dem, der følger mig, man er jo ofte ret spændt op rent tidsmæssigt, når man er ude til Formel 1.

Der er faktisk kun meget få tidspunkter, hvor man har mulighed for at snakke med sine fans.

Derfor synes jeg, det er godt at give dem muligheden for at høre direkte fra mig; hvordan jeg lever i hverdagen, og hvordan det er at køre Formel 1,” siger Kevin Magnussen.

Billetter med Meet & Greet

Formel 1 er kendt for at være Big Business, og vil man helt tæt på Kevin Magnussen med et såkaldt meet & greet hvor man kan møde stjernen og få et billede med ham, så koster det også en slat.

En såkaldt Super VIP billet koster intet mindre end 3540 kr. Det inkluderer 3 retters menu, VIP-pladser og så Meet & Greet med foto.

VIP-billetter med spisning koster 2290 kr. og helt almindelige showbilletter koster 520 kr.

Aftenens vært er den prisvindende og en af landets mest erfarne, internationale moderatorer, Ulla Essendrop.

Hvad: Kevin Magnussen Talkshow
Hvor: Cirkusbygningen
Hvornår: Onsdag d. 6. marts

Se aftenens program her samt billet-info