Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: AOC hjemmeside
Foto: AOC hjemmeside

København er fyldt med verdensklasse gourmetrestauranter.

Faktisk så mange gode, at turister fra nær og fjern valfarter til vores hovedstad for at opleve det tårnhøje niveau.

At skulle udvælge blot 10 gourmetrestauranter i København er en gordisk knude.

For ud over de 10 vi nævner på listen herunder, så får man også helt fantastiske måltider på Formel B, Relæ, Clou, 108, Era Ora, Jordnær, Kokkeriet og VeVe.

Hvis den virkelig skal have gastronomisk gas, og du virkelig skal spise på de bedste gourmetrestauranter i København, så vover vi pelsen og udpeger vores bud på de 10 bedste.

Noma

Noma behøver vel egentlig ingen introduktion.

Det var nemlig lige her, René Redzepi for år tilbage satte lille Danmark solidt på det kulinariske verdenskort.

Tre gange i streg udnævnt som verdens bedste restaurant af The World’s 50 Best Restaurants, blandt en mindre kaskade af andre hædrende titler.

Siden har de flyttet adresse og bygget deres urbane farm, hvor de over 50 kokke tryller frokost og middag frem.

Det er stadigvæk et lykketræf, hvis man får bord herude, men skulle det lykkedes, så forvent et overdådighedshorn af nye smage, teksturer og avantgarde og eksperimentelle serveringer lavet af fortrinsvis nordiske råvarer.

Her er kun én menu med omkring 20 retter, og prisen ligger på ca. 2200 kr.

Find Noma her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

From the summer vegetable menu – a grilled flatbread with radishes, rhubarb, sunflower seed paste and Morita chilli (photo by @ditteisager)

Et opslag delt af noma (@nomacph) den

Geranium

Danmarks første restaurant med 3 stjerner i Michelin-guiden.

Selvfølgelig var det køkkenchef Rasmus Kofoed, der skulle lykkedes med den bedrift.

Det kan måske også lige nævnes, at han som den eneste kok i verden har vundet både guld, sølv og bronze til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or.

Restaurant Geranium ligger på 8. etage i Parken, men er faktisk den diametrale modsætning til pølser, bajere og fodbold. Rasmus Kofoeds mad – nej, kulinariske kunst – er let, svævende og usandsynligt elegant – og med fokus på grøntsager og forfinede tilsmagninger.

Med imponerende udsigt over Fælledparken og snorlige designede lyse lokaler er Geranium selve indbegrebet af gourmet.

Her er en set-meu med et bombardement af retter til både frokost og aften, og den står i 2500 kr.

Find Geranium her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Langoustine, Beach Plants & Dried Oyster Juice infused with Seaweed, one of the new dishes on our Summer Universe Menu.

Et opslag delt af Restaurant Geranium (@restaurant_geranium) den

Kadeau

Kadeau er ejet af Bornholmer-banden med Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed i spidsen – og ligger i nogle absurd smukke, næsten asiatisk inspirerede lokaler på Christianshavn.

Maden er dog nordisk i sit udtryk og gør brug af alskens råvarer indsamlet hovedsagligt fra Bornholm.

Også meget gerne hensyltet, tørret eller på anden måde hengemt i unikke smagssammensætninger.

Kadeau har to stjerner i Michelin-guiden, menuen på over 15 retter koster her omkring 2000 kr. og byder ofte på gran, glaskål og østers.

Find Kadeau her.

AOC

AOC byder på gourmet i højeste klasse nede fra den hvælvede kælder under Moltkes Palæ.

Søren Selin er køkkenchef og har med sine 2 Michelin-stjerner bevist, han er en af landets dygtigste kokke.

Her er højtideligt, men på en intim og inkluderende måde, og man føler sig hurtigt som stjernen i aftenens forestilling, hvor tjenerne svæver omkring de kridhvide duge.

Maden på tallerknen har fokus på rene smage med en god bund af den særegne yummie-effekt, som får en til at skrabe tallerknen.

Den store menu på over 10 retter koster omkring 2000 kr., den lidt mindre 1700 kr.

Find AOC her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

: Having enjoyed the annual holidays then AOC, No.2 and TRIO opened their doors this week, greeting all hungry bellies and wine lovers to join our establishments; ・ AOC for modern gastronomy and wine with origins in carefully selected local produce served at our high vaulted mansion cellar from the 17th century. ・ No.2 (@restaurantno.2) with uncompromising approach to raw materials, served in a contemporary and stylish setting on the quayside with wonderful views to the Black Diamond and the Copenhagen towers. ・ TRIO (@restauranttriocph) with one of Copenhagen’s best panorama views and the same uncompromising approach to ingredients combination of flavours, and a wine list composed with the same attention to detail as the one that has won AOC several awards, including 2 Michelin stars. ・ Welcome!👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳 ・ 📸@nodestinations

Et opslag delt af Restaurant AOC (@restaurant_aoc) den

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke & Hurtigkarl er en af byens mest romantiske restauranter.

Beliggende i den utroligt smukke, og ofte oversete Kongelige Haveselskabs Have har naturen sat et solidt aftryk på restauranten, som bliver styret af mesterkokken Jakob Mielcke.

Hans legesyge køkken låser sig aldrig fast i noget dogme, og kan stikke i alle mulige retninger – både klassisk og avantgarde – dog med en forkærlighed for de asiatiske smage.

Det højloftede lokale er en kunstinstallation i sig selv, og på tallerknen følger maden selvfølgelig trop.

En aften hos Mielcke er en gastronomisk rutsjebanetur, der både kilder i maven og giver barnlig glæde.

Menuen består af 5-7 retter og koster ca. 1100 kr.

Find Mielcke & Hurtigkarl her.

Marchal

Der er altså bare noget specielt over Hotel d’Angleterre.

Måske er det fordi, det er grundlagt i 1755, måske fordi det er her, alverdens superstjerner residerer, når de er i byen, måske er det bare den udefinér følelse af luksus.

Sådan forholder det sig også med deres Michelin-restaurant, som hedder Marchal.

Med store panoramavinduer ud til Kongens Nytorv kan man læne sig tilbage i de elegante lokaler, og lade sig forkæle af de knivskarpe tjenere.

I køkkenet styrer køkkenchef Andreas Bagh, og han har en forkærlighed for klassisk fransk mad med små frække moderne indslag.

Forvent masser af caviar, hummer, trøffel og andre sublime råvarer behandlet med kærlighed.

Find Marchal her.

Søllerød Kro

At tage på Søllerød Kro er som at blive pakket ind i et varmt uldent tæppe efter at have ligget en halv time i en frossen skovsø.

Smagsløgene bliver virkelig strøget med hårene, her bliver du opvartet, forkælet og mæt – ligemeget om man kigger forbi til en sommerfrokost eller tager den store menu i de kolde vintermåneder.

Dybt siddende i polstrede stole skyller den ene yummie-ret efter den anden ind på bordet, altsammen nøje overvåget af en af branchens skarpeste mad- og vinformidlere, Jan Restorff.

Glæd dig til masser af klassisk fransk kogekunst med brunet smør, hasselnødder, jomfruhummer og pigvar.

Find Søllerød Kro her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Kokketræf på kroen 4. marts 2018 – Brian Mark Hansen serverede citron, hvid chokolade & ingefærsorbet😀😀😀

Et opslag delt af Søllerød Kro (@soelleroed_kro) den

Kiin Kiin

Engang var hjørnet på Guldbergsgade 21 en hashhule, men så kom den sommelier-uddannede Henrik Yde forbi.

Han satte stedet fornemt i stand, brugte sin thailandske mad-ekspertise og vupti – en af verdens eneste thai-restaurant med Michelinstjerne.

Herinde bliver de thailandske klassikere pimpet op til seriøst gourmetniveau og i køkkenet står Dak, når hun altså ikke lige er med i ‘Vild med dans’. Kiin Kiin er intim og meget romantisk belyst, og man starter med snacks i kælderen, inden man bliver ført ovenpå til deres syv-retters menu.

Find Kiin Kiin her.

Kong Hans Kælder

Kælderen er et ikon i dansk gastronomisk historie.

Åbnet helt tilbage i 1976, dengang ingen rigtig vidste hvad hverken gourmet eller sommelier betød.

I dag står Mark Lundgaard som køkkenchef for de helt traditionelle franske mesterværker, der bliver sendt ud til gæsterne, som kan sidde under de oldgamle hvide hvælvede lofter.

Her er gourmetpriser, men også et køkken der ikke springer over nogle lave gærder.

Menuen kredser lokkende om hummer, kammusling, søtunge og pigvar og andet luksusspise.

Find Kong Hans Kælder her.

Studio

Studio har måske et af byens smukkeste spiselokaler.

Placeret på førstesalen i The Standard med fri udsigt over havnen, mens der indenfor er casual og afslappet elegant.

Her er både borde i normal højde, men også højere, hvilket giver en god dynamik i Michelin-restauranten.

Også det åbne køkken bidrager til en livlig stemning. Stilen er hentet fra det nordiske køkken med en strejf af Damian Quintanas sydamerikanske påfund.

Studio har også et af byens bedste gourmettilbud, hvor man kan sidde i køkkenbaren og spise 6 retter for 800 kr., mens man ivrigt kan følge med i kokkenes arbejde og få sig en snak.

Find Studio her.

 

28 millioner kr.: Er det her din nye lejlighed?

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk
En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Hvis du står på på hjørnet af Esplanaden og Store Kongensgade og lægger nakken godt tilbage, så er der lige sat et ‘Til Salg’ skilt i vinduet oppe på 5. sal.

Og skulle de have 28 millioner kroner til overs, så skulle du måske booke en rundvisning.

Ellers kan du bare kigge lidt her.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Det er Claus Borg & Partner, der har byens pt. næstdyreste lejlighed til salg.

Læs også: Dyreste lejlighed til salg nogensinde: Se Joe & Juice-stifters vilde bolig til 50 millioner

Lejligheden  ligger på Store Kongensgade 116, 5. tv og har heroppe udsigt direkte til Nyboder, Marmorkirken og op ad Store Kongensgade til Hotel d’Angleterre.

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Køkkenet er specialbygget og har blandt andet stort integreret vinkøleskab, samt direkte udgang til den 23 kvadratmeter store terrasse med både morgen- og aftensol.

Læs også: Sat til salg for 24,9 mio. kr.: Danmarks dyreste rækkehus ligger midt i København

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Lejligheden er 241 kvm stor og har en separat masterafdeling som er indrettet med stort soveværelse, specialdesignet walk-in samt stort eksklusivt badeværelse med bl.a. fritstående badekar, dampbad og armaturer fra Vola.

Læs også: Vild Villa: Hovedstadens dyreste hus sat til salg for 50 mio. kr.

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Der er også en gæste-⁄teenageafdeling, som er indrettet som en selvstændig bolig med stor stue⁄soveværelse, eget køkken samt bad og toilet.

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Se hele lejligheden hos Claus Borg & Partner.

Efterårsbuket: Nu kan du plukke Glyptotekets blomster ganske gratis

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Blomster, blomster, blomsterbuket.
Blomster, blomster, blomsterbuket.

Snart sætter nattefrosten ind. Det betyder, at flere blomster siger tak for i år og bukker under for kulden.

Derfor skal blomsterne klippes ned af byens gartnere, så de kan lægge løg til næste års blomsterhav i byen.

Det synes Københavns Kommune faktisk er lidt synd.

For hvorfor egentlig lade ganske smukke blomster til spilde, når nu stadigvæk kan nyde dem?

Læs også: Gratis buketter: Magisk blomstermark er tilbage

Glyptotekets Have Foto: Københavns Kommune

Gartner-back-up
Derfor inviterer Københavns Kommune til af plukke en gratis buket sommerblomster i haveanlægget bag Ny Carlsberg Glyptotek – der er blandt andet Dahlia, Løvemund, Salvie og Verbena.

Der er åbent for ganske gratis blomsterplukning mandag den 14. oktober kl. 9-13.

Ikke nok med det – Københavns Kommune har faktisk sendt gartnere derud, som kan hjælpe dig og svare på spørgsmål.

Samtidig kan du benytte lejligheden til at opleve de mange skulpturer i haven som f.eks. Auguste Rodins ”Grubleren”.

Der er indgang til haven fra både Tietgensgade, Niels Brocks Gade og Ved Glyptoteket.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Husk:

  • Medbring en saks og noget at transportere blomsterne i
  • Du må kun plukke blomster fra de bede, der er omkranset af lave hække
  • Du må ikke træde i hækkene
  • Der kan være bier i blomsterne, så pas på
  • Ryd op efter dig selv

Hvad: Pluk blomster gratis
Hvor: Glyptoteket
Hvornår: Mandag den 14. oktober kl. 9-13
Hvor meget: Gratis

Søndagsshopping: Køb de kendtes klæder på luksus-loppemarked i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Du kender dem fra tv og sociale medier, hvor de altid fremstår knivskarpt i lækkert designertøj og dyre sko.

Når det kommer til mode, er influencers en inspiration for mange, og hvis du er en af dem, der har drømt om at have klædeskab som en kendis, er det nu, du skal slå til.

Online-markedet Trendsales har bedt 25 influencers om at rydde ud i garderoberne og sælge ud af sko, tøj og accessories til spirende fashionistaer, så nu har du chancen for at få fingre i lækkert vintage- og genbrugsguld til gode penge.

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Kendte kvinder på stribe

Luksus-loppemarkedet finder sted på adressen Store Kannikestræde 19 i Indre By søndag 13. oktober klokken 10 til 15.

Her står kendisser som blandt andre Christiane Schaumburg-Müller, Mathilde Gøhler, Carla Mickelborg, Irina Olsen og Mette Marie Lei Lange klar med borde og stativer fulde af sager, som du kan købe.

Du kan se alle de influencers, der deltager, på Facebook.

For at få adgang til de kendte kvinders loppeguld skal du betale entré i døren eller sikre dig en billet i forsalg.

Prisen er 50 kroner, hvis du ankommer mellem klokken 10 og 12, og herefter skal du af med 30 kroner for at komme ind.

Find din billet på billetto.dk.

Hvad: Trendsales Special Edition Market
Hvor: Store Kannikestræde 19, København K
Hvornår: Søndag 13. oktober kl. 10-15

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik