Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: AOC hjemmeside
Foto: AOC hjemmeside

København er fyldt med verdensklasse gourmetrestauranter.

Faktisk så mange gode, at turister fra nær og fjern valfarter til vores hovedstad for at opleve det tårnhøje niveau.

At skulle udvælge blot 10 gourmetrestauranter i København er en gordisk knude.

For ud over de 10 vi nævner på listen herunder, så får man også helt fantastiske måltider på Formel B, Relæ, Clou, 108, Era Ora, Jordnær, Kokkeriet og VeVe.

Hvis den virkelig skal have gastronomisk gas, og du virkelig skal spise på de bedste gourmetrestauranter i København, så vover vi pelsen og udpeger vores bud på de 10 bedste.

Noma

Noma behøver vel egentlig ingen introduktion.

Det var nemlig lige her, René Redzepi for år tilbage satte lille Danmark solidt på det kulinariske verdenskort.

Tre gange i streg udnævnt som verdens bedste restaurant af The World’s 50 Best Restaurants, blandt en mindre kaskade af andre hædrende titler.

Siden har de flyttet adresse og bygget deres urbane farm, hvor de over 50 kokke tryller frokost og middag frem.

Det er stadigvæk et lykketræf, hvis man får bord herude, men skulle det lykkedes, så forvent et overdådighedshorn af nye smage, teksturer og avantgarde og eksperimentelle serveringer lavet af fortrinsvis nordiske råvarer.

Her er kun én menu med omkring 20 retter, og prisen ligger på ca. 2200 kr.

Find Noma her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

From the summer vegetable menu – a grilled flatbread with radishes, rhubarb, sunflower seed paste and Morita chilli (photo by @ditteisager)

Et opslag delt af noma (@nomacph) den

Geranium

Danmarks første restaurant med 3 stjerner i Michelin-guiden.

Selvfølgelig var det køkkenchef Rasmus Kofoed, der skulle lykkedes med den bedrift.

Det kan måske også lige nævnes, at han som den eneste kok i verden har vundet både guld, sølv og bronze til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or.

Restaurant Geranium ligger på 8. etage i Parken, men er faktisk den diametrale modsætning til pølser, bajere og fodbold. Rasmus Kofoeds mad – nej, kulinariske kunst – er let, svævende og usandsynligt elegant – og med fokus på grøntsager og forfinede tilsmagninger.

Med imponerende udsigt over Fælledparken og snorlige designede lyse lokaler er Geranium selve indbegrebet af gourmet.

Her er en set-meu med et bombardement af retter til både frokost og aften, og den står i 2500 kr.

Find Geranium her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Langoustine, Beach Plants & Dried Oyster Juice infused with Seaweed, one of the new dishes on our Summer Universe Menu.

Et opslag delt af Restaurant Geranium (@restaurant_geranium) den

Kadeau

Kadeau er ejet af Bornholmer-banden med Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed i spidsen – og ligger i nogle absurd smukke, næsten asiatisk inspirerede lokaler på Christianshavn.

Maden er dog nordisk i sit udtryk og gør brug af alskens råvarer indsamlet hovedsagligt fra Bornholm.

Også meget gerne hensyltet, tørret eller på anden måde hengemt i unikke smagssammensætninger.

Kadeau har to stjerner i Michelin-guiden, menuen på over 15 retter koster her omkring 2000 kr. og byder ofte på gran, glaskål og østers.

Find Kadeau her.

AOC

AOC byder på gourmet i højeste klasse nede fra den hvælvede kælder under Moltkes Palæ.

Søren Selin er køkkenchef og har med sine 2 Michelin-stjerner bevist, han er en af landets dygtigste kokke.

Her er højtideligt, men på en intim og inkluderende måde, og man føler sig hurtigt som stjernen i aftenens forestilling, hvor tjenerne svæver omkring de kridhvide duge.

Maden på tallerknen har fokus på rene smage med en god bund af den særegne yummie-effekt, som får en til at skrabe tallerknen.

Den store menu på over 10 retter koster omkring 2000 kr., den lidt mindre 1700 kr.

Find AOC her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

: Having enjoyed the annual holidays then AOC, No.2 and TRIO opened their doors this week, greeting all hungry bellies and wine lovers to join our establishments; ・ AOC for modern gastronomy and wine with origins in carefully selected local produce served at our high vaulted mansion cellar from the 17th century. ・ No.2 (@restaurantno.2) with uncompromising approach to raw materials, served in a contemporary and stylish setting on the quayside with wonderful views to the Black Diamond and the Copenhagen towers. ・ TRIO (@restauranttriocph) with one of Copenhagen’s best panorama views and the same uncompromising approach to ingredients combination of flavours, and a wine list composed with the same attention to detail as the one that has won AOC several awards, including 2 Michelin stars. ・ Welcome!👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳 ・ 📸@nodestinations

Et opslag delt af Restaurant AOC (@restaurant_aoc) den

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke & Hurtigkarl er en af byens mest romantiske restauranter.

Beliggende i den utroligt smukke, og ofte oversete Kongelige Haveselskabs Have har naturen sat et solidt aftryk på restauranten, som bliver styret af mesterkokken Jakob Mielcke.

Hans legesyge køkken låser sig aldrig fast i noget dogme, og kan stikke i alle mulige retninger – både klassisk og avantgarde – dog med en forkærlighed for de asiatiske smage.

Det højloftede lokale er en kunstinstallation i sig selv, og på tallerknen følger maden selvfølgelig trop.

En aften hos Mielcke er en gastronomisk rutsjebanetur, der både kilder i maven og giver barnlig glæde.

Menuen består af 5-7 retter og koster ca. 1100 kr.

Find Mielcke & Hurtigkarl her.

Marchal

Der er altså bare noget specielt over Hotel d’Angleterre.

Måske er det fordi, det er grundlagt i 1755, måske fordi det er her, alverdens superstjerner residerer, når de er i byen, måske er det bare den udefinér følelse af luksus.

Sådan forholder det sig også med deres Michelin-restaurant, som hedder Marchal.

Med store panoramavinduer ud til Kongens Nytorv kan man læne sig tilbage i de elegante lokaler, og lade sig forkæle af de knivskarpe tjenere.

I køkkenet styrer køkkenchef Andreas Bagh, og han har en forkærlighed for klassisk fransk mad med små frække moderne indslag.

Forvent masser af caviar, hummer, trøffel og andre sublime råvarer behandlet med kærlighed.

Find Marchal her.

Søllerød Kro

At tage på Søllerød Kro er som at blive pakket ind i et varmt uldent tæppe efter at have ligget en halv time i en frossen skovsø.

Smagsløgene bliver virkelig strøget med hårene, her bliver du opvartet, forkælet og mæt – ligemeget om man kigger forbi til en sommerfrokost eller tager den store menu i de kolde vintermåneder.

Dybt siddende i polstrede stole skyller den ene yummie-ret efter den anden ind på bordet, altsammen nøje overvåget af en af branchens skarpeste mad- og vinformidlere, Jan Restorff.

Glæd dig til masser af klassisk fransk kogekunst med brunet smør, hasselnødder, jomfruhummer og pigvar.

Find Søllerød Kro her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Kokketræf på kroen 4. marts 2018 – Brian Mark Hansen serverede citron, hvid chokolade & ingefærsorbet😀😀😀

Et opslag delt af Søllerød Kro (@soelleroed_kro) den

Kiin Kiin

Engang var hjørnet på Guldbergsgade 21 en hashhule, men så kom den sommelier-uddannede Henrik Yde forbi.

Han satte stedet fornemt i stand, brugte sin thailandske mad-ekspertise og vupti – en af verdens eneste thai-restaurant med Michelinstjerne.

Herinde bliver de thailandske klassikere pimpet op til seriøst gourmetniveau og i køkkenet står Dak, når hun altså ikke lige er med i ‘Vild med dans’. Kiin Kiin er intim og meget romantisk belyst, og man starter med snacks i kælderen, inden man bliver ført ovenpå til deres syv-retters menu.

Find Kiin Kiin her.

Kong Hans Kælder

Kælderen er et ikon i dansk gastronomisk historie.

Åbnet helt tilbage i 1976, dengang ingen rigtig vidste hvad hverken gourmet eller sommelier betød.

I dag står Mark Lundgaard som køkkenchef for de helt traditionelle franske mesterværker, der bliver sendt ud til gæsterne, som kan sidde under de oldgamle hvide hvælvede lofter.

Her er gourmetpriser, men også et køkken der ikke springer over nogle lave gærder.

Menuen kredser lokkende om hummer, kammusling, søtunge og pigvar og andet luksusspise.

Find Kong Hans Kælder her.

Studio

Studio har måske et af byens smukkeste spiselokaler.

Placeret på førstesalen i The Standard med fri udsigt over havnen, mens der indenfor er casual og afslappet elegant.

Her er både borde i normal højde, men også højere, hvilket giver en god dynamik i Michelin-restauranten.

Også det åbne køkken bidrager til en livlig stemning. Stilen er hentet fra det nordiske køkken med en strejf af Damian Quintanas sydamerikanske påfund.

Studio har også et af byens bedste gourmettilbud, hvor man kan sidde i køkkenbaren og spise 6 retter for 800 kr., mens man ivrigt kan følge med i kokkenes arbejde og få sig en snak.

Find Studio her.

 

Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Drømmer du dig også til varmere himmelstrøg, aromatiske og appetitvækkende omgivelser, bølgeskvulp og smagen af autentiske madoplevelser?

Så tag på rundrejse med Early Bird og besøg nogle af byens restauranter, der langt nemmere (og billigere) kan give dig en udsøgt madoplevelse.

Helt uden at skulle krydse landets grænser.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Spis ude for under halv pris

I hele juli kan du spise for under halv pris, når du booker bord på restaurant-tjenesten, Early Bird.

Ved at bruge koden FERIE sparer du 20% ekstra (udover de i forvejen 33%).

Det er et fantastisk, last-minut scoop på restauranternes sidste, ledige borde.

Book bord på selve dagen og nyd en bid af det spiselige verdenskort – bare hjemme i Danmark.

Læs også Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Foto PR

Hele verden rundt

Kom med på en kulinarisk jordomrejse med Early Birds mange restauranter.

Smag italienske delikatesser hos Trattoria Sud og kom med når argentinske Asador fyrer op for grillen.

Hos Kung Fu II kan du drømme dig væk til Japan, mens Le Coq en Pâte på Østerbro er stedet for alle frankofile.

Pintxos i Indre By serverer ægte spansk tapas, Mangal giver dig det bedste fra Mellemøsten, og hos Guru dufter der herligt af autentiske indiske simreretter.

Skal det være endnu mere eksotisk, så besøg Cafeloppen der byder på autentisk thai-mad i karismatiske eller The Vietnamese, som giver dig en lille bid af det raffinerede Vietnam.

Næsten uanset hvilket køkken, der lokker – så kan Early Bird klare det meste.

Læs også Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Foto PR

Vind en middag for to

Deltag i konkurrencen på Facebook og vind en Earlybird-menu på Michelin-anbefalede Restaurant Mes i Indre By.

Middagen er for to personer og har en værdi på 750 kr.

Hvad: Spis for under halv pris med Early Bird – 33% rabat + EKSTRA 20% skåret af menuprisen
Hvor: Mere end 75 restauranter i København
Hvornår: Til og med 1. august 2020
Hvordan: Brug rabatkoden FERIE EarlyBird.dk

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Staycation i København: Kom med til Moules Frites-festival

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Aldrig har behovet for sjove og interessante begivenheder i København været større, nu hvor størstedelen af befolkningen holder ferie hjemme i Danmark.

Heldigvis for det er de danske restauratører lige så sultne efter gæster ovenpå de seneste måneder, som danskerne er på nye oplevelser.

Derfor er 15 restauranter i København og omegn, det franske vandmærke Perrier og den gastronomiske billetportal Madbillet gået sammen om at skabe Moules Frites-festivalen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Arkivfoto

En lille bid af udlandet herhjemme

Hvad er egentlig bedre end at sidde nede på strandpromenaden i Sydeuropa med en kæmpe omgang muslinger, fritter og noget koldt i glasset?

Ikke særligt meget, hvis vi selv skal sige det.

Den verdenskendte mineralvand, Perrier, er gået i front for at hylde den danske sommer til en ny såkaldt ’Moules Frites-festival’ på en række danske restauranter.

Det foregår fra den 27. juli til den 2. august på udvalgte restauranter i København og andre byer i landet.

Læs også Skaldyrsfade, muslinger og fish n’ chips: Her ligger en ægte fiske-perle på Amager

Foto PR

Moules Frites på 15 forskellige restauranter

Konceptet til Moules Frites-festival er egentlig ret simpelt.

Vælg mellem 15 restauranter med i København og omegn og gør dig klar til at slubre dig i lækre muslinger og sprøde fritter.

Prisen er 125 kr. pr. person for en omgang moules frites og en 33 cl. Perrier vand.

De deltagende restauranter i København og omegn er:

  1. Barock
  2. Bøf & Ost
  3. Cap Horn
  4. Chez Bruno
  5. French Market
  6. Guldmagerens Hus
  7. Havfruen
  8. Huks Fluks
  9. 22 Bistro (Rungsted Kyst)
  10. Nyhavn 37
  11. Nyhavn Skipperkroen
  12. Pio Vinbar
  13. Restaurant Upstairs (Roskilde)
  14. Ved Kajen – Nyhavn
  15. Zeleste

Billetter sælges via www.madbillet.dk.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

I september sidste år kunne vi berette om Lars Seiers nyeste køb.

Nemlig hans gamle stamsted i 80’erne: Café Dan Turéll.

Nu er caféen genåbnet og klar til at tage imod nye gæster – men de gamle er der naturligvis også plads til.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto Café Dan Turéll Instagram

Tilbage til storhedstiden

Målet med købet af Café Dan Turéll sidste år var først og fremmest at give Lars Seier hans gamle stamsted tilbage.

Men det handlede også om at bringe stedet tilbage til sin storhedstid.

“Fornyligt kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/cafe i København, men lige netop Cafe Dan Turell kunne jeg ikke stå for.

Så derfor besluttede jeg mig til at overtage stedet og forsøge at bringe det tilbage til fordums storhed. Det vil sige mere bar og mindre restaurant. Det vil sige 80’er musik på jukeboxen og en tilbagevenden til zinc baren og det klassiske look,” skrev Lars Seier på Facebook.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Chili con carne Foto Café Dan Turéll Instagram

Fem måneders renovering

De sidste fem måneder har Lars Seiers kone, Yvonne Seier Christensen, stået for renoveringen af stedet.

Det skal være et sted, hvor alle er velkomne, og den gamle jukébox er også parat.

“Vi har vores favoritter, og jukeboxen er spækket med dem! Den er til fri afbenyttelse, så kom og sæt dit yndlings 80’er hit på,” skriver de på Instagram.

Nu er Café Dan Turéll klar til at tage imod gæster, og særligt én ting bliver fremhævet på menukortet: signaturretten Chili con carne.

“Der var ikke nogen tvivl. Chili con carnen skulle tilbage på menuen — og ligesom i 80’erne, så kan du få den helt til luk,” skriver de på deres hjemmeside.

Læs også Helt særlig lejlighed solgt i Indre By: Her boede Dirch Passer i 60’erne

Foto Café Dan Turéll Instagram

På drikkekortet kan du både glæde dig til en række øl, men også de klassiske cocktails.

Prøv en Bloody Mary, Bramble eller måske en Seier med Mezcal, Agave-Sirup og lime.

Hvor: Store Regnegade 3, 1110 København K
Hvornår: Åbent alle dage fra 11:30 til 00:00
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram