Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: AOC hjemmeside
Foto: AOC hjemmeside

København er fyldt med verdensklasse gourmetrestauranter.

Faktisk så mange gode, at turister fra nær og fjern valfarter til vores hovedstad for at opleve det tårnhøje niveau.

At skulle udvælge blot 10 gourmetrestauranter i København er en gordisk knude.

For ud over de 10 vi nævner på listen herunder, så får man også helt fantastiske måltider på Formel B, Relæ, Clou, 108, Era Ora, Jordnær, Kokkeriet og VeVe.

Hvis den virkelig skal have gastronomisk gas, og du virkelig skal spise på de bedste gourmetrestauranter i København, så vover vi pelsen og udpeger vores bud på de 10 bedste.

Noma

Noma behøver vel egentlig ingen introduktion.

Det var nemlig lige her, René Redzepi for år tilbage satte lille Danmark solidt på det kulinariske verdenskort.

Tre gange i streg udnævnt som verdens bedste restaurant af The World’s 50 Best Restaurants, blandt en mindre kaskade af andre hædrende titler.

Siden har de flyttet adresse og bygget deres urbane farm, hvor de over 50 kokke tryller frokost og middag frem.

Det er stadigvæk et lykketræf, hvis man får bord herude, men skulle det lykkedes, så forvent et overdådighedshorn af nye smage, teksturer og avantgarde og eksperimentelle serveringer lavet af fortrinsvis nordiske råvarer.

Her er kun én menu med omkring 20 retter, og prisen ligger på ca. 2200 kr.

Find Noma her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

From the summer vegetable menu – a grilled flatbread with radishes, rhubarb, sunflower seed paste and Morita chilli (photo by @ditteisager)

Et opslag delt af noma (@nomacph) den

Geranium

Danmarks første restaurant med 3 stjerner i Michelin-guiden.

Selvfølgelig var det køkkenchef Rasmus Kofoed, der skulle lykkedes med den bedrift.

Det kan måske også lige nævnes, at han som den eneste kok i verden har vundet både guld, sølv og bronze til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or.

Restaurant Geranium ligger på 8. etage i Parken, men er faktisk den diametrale modsætning til pølser, bajere og fodbold. Rasmus Kofoeds mad – nej, kulinariske kunst – er let, svævende og usandsynligt elegant – og med fokus på grøntsager og forfinede tilsmagninger.

Med imponerende udsigt over Fælledparken og snorlige designede lyse lokaler er Geranium selve indbegrebet af gourmet.

Her er en set-meu med et bombardement af retter til både frokost og aften, og den står i 2500 kr.

Find Geranium her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Langoustine, Beach Plants & Dried Oyster Juice infused with Seaweed, one of the new dishes on our Summer Universe Menu.

Et opslag delt af Restaurant Geranium (@restaurant_geranium) den

Kadeau

Kadeau er ejet af Bornholmer-banden med Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed i spidsen – og ligger i nogle absurd smukke, næsten asiatisk inspirerede lokaler på Christianshavn.

Maden er dog nordisk i sit udtryk og gør brug af alskens råvarer indsamlet hovedsagligt fra Bornholm.

Også meget gerne hensyltet, tørret eller på anden måde hengemt i unikke smagssammensætninger.

Kadeau har to stjerner i Michelin-guiden, menuen på over 15 retter koster her omkring 2000 kr. og byder ofte på gran, glaskål og østers.

Find Kadeau her.

AOC

AOC byder på gourmet i højeste klasse nede fra den hvælvede kælder under Moltkes Palæ.

Søren Selin er køkkenchef og har med sine 2 Michelin-stjerner bevist, han er en af landets dygtigste kokke.

Her er højtideligt, men på en intim og inkluderende måde, og man føler sig hurtigt som stjernen i aftenens forestilling, hvor tjenerne svæver omkring de kridhvide duge.

Maden på tallerknen har fokus på rene smage med en god bund af den særegne yummie-effekt, som får en til at skrabe tallerknen.

Den store menu på over 10 retter koster omkring 2000 kr., den lidt mindre 1700 kr.

Find AOC her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

: Having enjoyed the annual holidays then AOC, No.2 and TRIO opened their doors this week, greeting all hungry bellies and wine lovers to join our establishments; ・ AOC for modern gastronomy and wine with origins in carefully selected local produce served at our high vaulted mansion cellar from the 17th century. ・ No.2 (@restaurantno.2) with uncompromising approach to raw materials, served in a contemporary and stylish setting on the quayside with wonderful views to the Black Diamond and the Copenhagen towers. ・ TRIO (@restauranttriocph) with one of Copenhagen’s best panorama views and the same uncompromising approach to ingredients combination of flavours, and a wine list composed with the same attention to detail as the one that has won AOC several awards, including 2 Michelin stars. ・ Welcome!👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳 ・ 📸@nodestinations

Et opslag delt af Restaurant AOC (@restaurant_aoc) den

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke & Hurtigkarl er en af byens mest romantiske restauranter.

Beliggende i den utroligt smukke, og ofte oversete Kongelige Haveselskabs Have har naturen sat et solidt aftryk på restauranten, som bliver styret af mesterkokken Jakob Mielcke.

Hans legesyge køkken låser sig aldrig fast i noget dogme, og kan stikke i alle mulige retninger – både klassisk og avantgarde – dog med en forkærlighed for de asiatiske smage.

Det højloftede lokale er en kunstinstallation i sig selv, og på tallerknen følger maden selvfølgelig trop.

En aften hos Mielcke er en gastronomisk rutsjebanetur, der både kilder i maven og giver barnlig glæde.

Menuen består af 5-7 retter og koster ca. 1100 kr.

Find Mielcke & Hurtigkarl her.

Marchal

Der er altså bare noget specielt over Hotel d’Angleterre.

Måske er det fordi, det er grundlagt i 1755, måske fordi det er her, alverdens superstjerner residerer, når de er i byen, måske er det bare den udefinér følelse af luksus.

Sådan forholder det sig også med deres Michelin-restaurant, som hedder Marchal.

Med store panoramavinduer ud til Kongens Nytorv kan man læne sig tilbage i de elegante lokaler, og lade sig forkæle af de knivskarpe tjenere.

I køkkenet styrer køkkenchef Andreas Bagh, og han har en forkærlighed for klassisk fransk mad med små frække moderne indslag.

Forvent masser af caviar, hummer, trøffel og andre sublime råvarer behandlet med kærlighed.

Find Marchal her.

Søllerød Kro

At tage på Søllerød Kro er som at blive pakket ind i et varmt uldent tæppe efter at have ligget en halv time i en frossen skovsø.

Smagsløgene bliver virkelig strøget med hårene, her bliver du opvartet, forkælet og mæt – ligemeget om man kigger forbi til en sommerfrokost eller tager den store menu i de kolde vintermåneder.

Dybt siddende i polstrede stole skyller den ene yummie-ret efter den anden ind på bordet, altsammen nøje overvåget af en af branchens skarpeste mad- og vinformidlere, Jan Restorff.

Glæd dig til masser af klassisk fransk kogekunst med brunet smør, hasselnødder, jomfruhummer og pigvar.

Find Søllerød Kro her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Kokketræf på kroen 4. marts 2018 – Brian Mark Hansen serverede citron, hvid chokolade & ingefærsorbet😀😀😀

Et opslag delt af Søllerød Kro (@soelleroed_kro) den

Kiin Kiin

Engang var hjørnet på Guldbergsgade 21 en hashhule, men så kom den sommelier-uddannede Henrik Yde forbi.

Han satte stedet fornemt i stand, brugte sin thailandske mad-ekspertise og vupti – en af verdens eneste thai-restaurant med Michelinstjerne.

Herinde bliver de thailandske klassikere pimpet op til seriøst gourmetniveau og i køkkenet står Dak, når hun altså ikke lige er med i ‘Vild med dans’. Kiin Kiin er intim og meget romantisk belyst, og man starter med snacks i kælderen, inden man bliver ført ovenpå til deres syv-retters menu.

Find Kiin Kiin her.

Kong Hans Kælder

Kælderen er et ikon i dansk gastronomisk historie.

Åbnet helt tilbage i 1976, dengang ingen rigtig vidste hvad hverken gourmet eller sommelier betød.

I dag står Mark Lundgaard som køkkenchef for de helt traditionelle franske mesterværker, der bliver sendt ud til gæsterne, som kan sidde under de oldgamle hvide hvælvede lofter.

Her er gourmetpriser, men også et køkken der ikke springer over nogle lave gærder.

Menuen kredser lokkende om hummer, kammusling, søtunge og pigvar og andet luksusspise.

Find Kong Hans Kælder her.

Studio

Studio har måske et af byens smukkeste spiselokaler.

Placeret på førstesalen i The Standard med fri udsigt over havnen, mens der indenfor er casual og afslappet elegant.

Her er både borde i normal højde, men også højere, hvilket giver en god dynamik i Michelin-restauranten.

Også det åbne køkken bidrager til en livlig stemning. Stilen er hentet fra det nordiske køkken med en strejf af Damian Quintanas sydamerikanske påfund.

Studio har også et af byens bedste gourmettilbud, hvor man kan sidde i køkkenbaren og spise 6 retter for 800 kr., mens man ivrigt kan følge med i kokkenes arbejde og få sig en snak.

Find Studio her.

 

2 restauranter i København på Forbes liste over 10 mest cool steder at spise næste år

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Alchemist Foto Claes Bech Poulsen
Restaurant Alchemist Foto Claes Bech Poulsen

Bum.

København har med Noma en verdensklasserestaurant, der har fået utallige turister til at flokkedes om København.

Geranium, Kadeau, AOC følger Michelintrop, for slet ikke at tale om alle de fabelagtige mellemklasserestauranter, som nok ikke findes i højere niveau mange andre steder i verden – om nogen.

Det kendte amerikanske magasin Forbes har netop sendt en top 10 liste på gaden over, hvilke restauranter i verden der er mest cool at spise på næste år, altså 2020.

Læs hele Forbes-artiklen her og se hele listen lige her.

Og sørme om ikke 2 af restauranterne er fra København.

Alchemist er – selvfølgelig – strøget direkte ind på listen.

Læs også: MigOgKbh spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Restaurant Alchemist Foto Claes Bech Poulsen

En moderne ElBulli
Forbes skriver om Alchemist:

“Prøv at få et bord hos verdens nye bedste restaurant. Det er alt, jeg behøver sige. Mere end 50 gennemtænkte og imponerende indtryk.”

“Alchemist er en moderne ElBulli og fører stilen ind i det 21 århundrede. Ekstraordinære teknikker går hånd i hånd med fantastiske smage.”

Læs også: Vild Alchemist-succes: 2000 borde solgt på fire minutter

Restaurant Jordnær PR Foto

En jordnær overraskelse
Og så er Jordnær i Gentofte også braget med ind på listen.

Forbes skriver:

“En tidligere kriminel fandt den rette kurs gennem ubetinget kærlighed til sin kone og gastronomi.” (Køkkenchef Eric Vildgaard voksede op i Tingbjerg med hash, kokain og venner, der ikke kun bragte gode ting med sig, inden han fandt ro i gourmetverdenen.

Læs også: Her er 6 nye lækre restauranter i København der vil imponere vennerne 

“Jordnær overraskede alle  i Danmark, da Michelin tildelte den ukendte restaurant i Københavns nordlige forstæder en stjerne det allerførste år, de havde åbent.”

“Siden da har der været fuld gas på smagen – når de danner små munddrivende kunstværker på tallerknen med deres blanding af nordiske, franske og asiatiske ingredienser sat sammen i en enestående harmoni. Jordnær er allerede en seriøs bejler til deres anden Michelinstjerne.”

Læs hele Forbes-artiklen her og se hele listen lige her.

Læs også: Stjerneregn: Sådan ville MigOgKbh strø Michelin-stjernerne i København

Restaurant Jordnær PR Foto

Guide: Her er 5 gode juleforestillinger i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Nøddeknækkeren Foto Henrik Stenberg
Nøddeknækkeren Foto Henrik Stenberg

Ahhh, jul. Traditionernes tid.

Alting skal være som det plejer – og bare rolig.

Der er klassikere på programmet. Her er et overblik over 5 gode juleforestillinger i København.

Nøddeknækkeren Foto Henrik Stenberg

Nøddeknækkeren
George Balanchines Nøddeknækkeren er den ultimative juleoplevelse for store og små. Gamle Scene på Det Kongelige Teater er altid tætpakket med børnebørn og deres bedsteforældre som fejrer julens traditioner med en tur i drømmeland.

Med koreografen George Balanchines mesterlige udgave af fortællingen er det meget svært ikke at lade sig rive med af julestemningen på Gamle Scene.

Kom med ind i julefantasien og kæmp mod kæmpemus, verdens største juletræ og elegant balletdans.

Hvad: Nøddeknækkeren
Hvor: Det Kongelige Teater, Gamle Scene, Kongens Nytorv
Hvornår: 27. november til 22. december
Hvor meget: 105 kr. – 790 kr.
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København


Snedronningen

En eventyrlig balletforestilling.

Dronning Margrethe, Oh Land og topkoreografen Yuri Possokhov fortolker H.C. Andersens klassiske eventyr. Oplev en poetisk fortælling for hele familien med over 30 dansere, balletbørn og levende musik i Tivolis Koncertsal.

Snedronningen er en gribende historie for både børn og voksne. Kay og Gerda er bedste venner. Men deres venskab bliver sat på en hård prøve, da Djævelens spejl går i tusind stykker.

Snedronningen handler som mange andre eventyr om, børns rejse ind i voksenlivet og om at forblive tro mod sin indre kerne.

Hvad: Snedronningen
Hvor: Tivolis Koncertsal
Hvornår: Fra 1. december – 29. december
Hvor meget: Fra 220,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Her er 6 nye lækre restauranter i København der vil imponere vennerne 


Folk og Røvere i Kardemomme By
Tag hele familien med til den hyggeligste og festligste juletradition med familieforestilling i den magiske lille Kardemomme By.

Mød alle de rare, skøre og hyggelige indbyggere – skrappe Tante Sofie, den godmodige Politimester Bastian og naturligvis de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan, der lister sig af sted på tå for at stjæle og lave ballade.

Skuespillerene leger med publikum inden forestillingen og man må gerne både synge og råbe med, når stykket spiller.

Hvad: Folk og Røvere i Kardemomme By
Hvor: Bellevue Teatret, Strandvejen 451
Hvornår: Frem til 29. december
Hvor meget: 170-390 kr.
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København


Et juleeventyr
ET JULEEVENTYR er en af Charles Dickens’ mest elskede klassikere.

Scrooge er en mavesur gammel gnier, der hader jul.

Hvor andre mener, at julen er hjerternes fest, tænker Scrooge kun på at tjene penge og har ikke andet end dyb foragt tilovers for julestemning og familiehygge.

Men julenat får Scrooge besøg af et genfærd.

Som om det ikke er nok, bliver han også hjemsøgt af tre jule-ånder, der giver ham en ordentlig lærestreg, da de tager ham med på en tur til både fortiden, nutiden og fremtiden. 

Anbefales til børn over 7 år.

Hvad: Et juleeventyr
Hvor: Nørrebro Teater,  Ravnsborggade 3
Hvornår: 29. november til 4. januar
Hvor meget: 75-375 kr.
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Ny skøjtebane åbner i hjertet af København


God-jul-Cirkeline PR Foto

God jul, Cirkeline
Det er juleaften tidligt om morgenen. Cirkeline sidder i sin tændstiksæske og kigger ud på stjernerne.

Sådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i juleforberedelserne.

Gaver skal pakkes ind, hjerter flettes, og så skal der også være plads til at synge og lege.Senere drager de tre venner ud i skoven efter juletræet.

Det er koldt, og sneen falder hvid.

I skoven møder vi den skurkagtige kat, de sjove skovnisser, og sidst, men ikke mindst, snemusen Knud med den røde tud. Og så bliver det endelig juleaften.

Hvad: God jul, Cirkeline
Hvor: Zangenbergs Teater, Pilestræde 55A
Hvornår: 3-8 december
Hvor meget: 75-375 kr.
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Guide: Her er der hyggelig varm pejs i København

Vores favoritter: 10 juleoplevelser du ikke må gå glip af i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Der er fuld drøn på julehyggen i København, og her på MigogKbh er vi pjattede med alt fra gløgg og godter til juleløjer på vandet. Derfor har vi samlet den ultimative liste med vores 10 julefavoritter, som du ikke bør snyde dig selv for her i december.

Foto: PR

1. Danmarks bedste gløgg

For nylig dannede Torvehallerne rammen om det uofficielle danmarksmesterskab i gløgg, hvor et ekspertpanel smagte sig gennem 10 forskellige kandidaters bud på den lune juledrik.

Vinderen blev Noorbohandelen, og er man gløgg-fan, er det således et must at lægge vejen forbi mesterens gryder og smage på vindergløggen. Du finder Noorbohandelen i Torvehallernes Hal 2 i Indre By.

Foto: PR

2. Hotel d’Angleterres juleudsmykning

Traditionen tro er facaden på Hotel d’Angleterre pyntet op til jul. Udsmykningen skifter hvert andet år, og i år har luksushotellet på Kongens Nytorv præsenteret nye, smukke dekorationer, som er inspireret af nordiske vinterlandskaber.

Det 5-stjernede hotel har brugt et stort beløb på at give den hvide facade det helt rigtige jule-look, og det imponerende syn nydes bedst fra julemarkedet på Kongens Nytorv efter mørkets frembrud.

Skøjtebane ved Broens Gadekøkken. Foto: PR

3. Ny skøjtebane

København har i år fået en ny skøjtebane, hvor både store og små kan få is under klingerne og suse af sted.

Skøjtebanen finder du på Den Grønlandske Handels Plads på Christianshavn – lige ved siden af Broens Gadekøkken. Det 600 kvadratmeter store, frosne anlæg byder på ægte vinteridyl og udsigt over kajen.

Læs mere om skøjtebanen i vores artikel her.

Foto: PR, Guldgrillen

4. Saftig flæskestegssandwich

Der er få ting, der smager så meget af jul, som en sandwich med flæskesteg med sprøde svær og rødkål.

I december mæsker vi os i flæskestegssandwich, og vi kan varmt anbefale dig at gøre det samme. En af byens bedste finder du hos Umut Sakarya på Guldgrillen, og vi lover, at du ikke går sulten derfra.

Foto: PR

5. Luciaoptog i kajak

Et af decembers allersmukkeste syn kan opleves på vandet, når flere hundrede kajakroere udsmykker deres både med lyskæder og julepynt og padler gennem byens kanaler i et stort luciaoptog.

Optoget finder sted fredag 13. december klokken 16.30, hvor der er afgang fra Kajakhotellet ved Kalvebod Brygge. Herefter snor striben af kajakker sig gennem blandt andet Nyhavn og Christianshavn, og der synges julesange undervejs.

Se hele programmet på Facebook.

Smørrebrød på Aamanns 1921. Foto: PR

6. En god julefrokost

Til julemåneden hører en god julefrokost med højtbelagt smørrebrød og snaps. København har stribevis af smørrebrødspushere, og der findes både de traditionelle og de nytænkende af slagsen.

To af vores absolutte favoritter, som vi synes, du bør besøge denne december, er den uformelle Restaurant Palægade og den mere moderne Aamanns 1921. Du finder begge spisesteder i Indre By.

Der er masser af julemarkeder i København. Foto: Pxhere

7. Hyggelige julemarkeder

Duften af brændte mandler og grillede julepølser spreder sig ud over byen i takt med, at det ene julemarked efter det andet popper op.

Her på MigogKbh holder vi meget af at gå fra bod til bod og se, hvad de mange sælgere har at byde på, og der er julemarkeder med alt fra moderne kunsthåndværk til klassiske julegodter.

Få det store overblik over byens hyggelige julemarkeder i vores guide her.

Foto: PR

8. Kanalrundfart med gløgg

Kanalrundfart er altid en god ide – også i den kølige juletid. Hey Captain sejler lige nu rundt i de københavnske kanaler med en særlig juleudgave af deres populære ture.

Her får man serveret gløgg og varm kakao om bord, mens man sidder i den overdækkede båd og varmer sig med slumretæpper og julemusik.

Læs mere i vores artikel her.

Kager fra American Pie Company. Foto: PR

9. Amerikanske julekager

Nogle af Københavns bedste julegodter finder du hos The American Pie Company på Vesterbrogade og Skindergade. Her bages efter amerikanske traditioner, og hvert år ved juletid er der selvfølgelig holiday pies på menuen.

Er du til fyldig, mørk chokolade, oreos og pebermynte, så kast dig over Santa’s Chocolate Peppermint. Du kan også snuppe et stykke af The Holly Jolly Cherry Crumble, som er en hyldest til de danske juletraditioner, eller måske er du mere til The Lakehouse Cranberry Custard med tranebær og vanilje.

10. Jul i Tivoli

Ingen jul uden en Tivoli-tur. Den gamle forlystelseshave midt i byen fejrer i år 25-årsjubilæum for julesæsonen, og derfor er der pyntet ekstra fint op blandt karuseller, ballongynger og rutsjebaner.

Foran Hotel Nimb troner et juletræ med mere end 3.000 Swarovski-krystaller, og en ny rutsjebane er netop blevet indviet. Traditionen tro er der selvfølgelig også “Crazy Christmas Cabarat”, og så har Dronning Margrethe en finger med i spillet, når “Snedronningen” indtager scenen.

Læs mere om jul i Tivoli her.