Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Public - The Italian Social Dining Bar Facebook side
Foto: Public - The Italian Social Dining Bar Facebook side

En national rundspørge har vist, at lige efter dansk mad, er det italienske køkken den ubetingede storfavorit her til lands.

Det gælder ikke mindst i København, hvor det bugner af fantastiske restauranter med rødder i Støvlelandet mod syd.

Med andre ord: Vi har været nødt til at vælge mange gode fra for at kunne præsentere disse for disse 10 yndlinge.

Cicchetti

Cichetti er et forrygende og pastelfarvet lille spisested på Nørrebrogade tæt ved Assistens Kirkegård.

Restauranten drives af halvdelen af det kvindelige firkløver, der for en årrække tilbage stod bag en af stenbroens andre mest populære restauranter:

Det nu hedengangne POP – et spiseri. Der er dog ingen grund til at græde over spildt naturvin, for hos Cicchetti lever drømmen om en simpel og komplet uimodståelig Italiener videre.

Gå om bord i et væld af små hapser, der skifter i takt med sæsonen og køkkenets humør.

Cicchetti betyder netop ”snack” eller ”lille ret”, og hvis du er i tvivl om udtalen, kommer den her til danske stemmebånd: ”tjikætti”.

Find Cicchetti her.

Mangia

Bagerstræde nummer 9 husede i mange år byens foretrukne, kinesiske søndagsspisested for topkokke og andre ”movers and shakers” i den københavnske restaurationsbranche: Yan’s Wok.

Siden da er der løbet meget soja under broen, og lokalerne danner nu i stedet rammen om en italiensk restaurant. Hvorfor denne lille historietime?

Fordi Mangia på samme måde er blevet et favoritspot for såvel eksperter og elskere af simpel støvlelandsmad.

Indretningen er minimalistisk med hvide vægge, sorte lamper, rå plankegulve og stofduge på bordene.

Den perfekte setting for et måltid, hvor de velsmagende, italienske kreationer spiller førsteviolin.

Find Mangia her.

Foto: Mangia Facebook side

Barabba

Barabba i Store Kongensgade er opkaldt efter en bibelsk tyv, og det kan da også føles lidt forbudt (på den fede måde) at slynge frisklavede pastaretter og velskænket vin i ganen efter midnat.

Barabba har nemlig – som en af meget få kvalitetsrestauranter i hovedstaden – sent åbent.

Som i ”kokken skal bare have din bestilling senest kl. 02”-sent åbent.

Det betyder, at den lille restaurant med den rå indretning også er blevet til hangout-spot for ansatte i restaurationsbranchen, der har brug for en god bid mad efter arbejde.

Samtidig kan de lære tips og tricks fra ejerne: En tidligere sommelier fra Michelinrestauranten 108 og ”bearnaisekongen” Rasmus Oubæk.

Find Barabba her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Foto: Barabba’s hjemmeside

Brace

Brace er en upscale og elegant italiensk gourmetrestaurant i Indre By.

Køkkenchefen Nicola Fanetti (tidl. køkkenchef på Era Ora) har simpelthen formået at forene to køkkener – nemlig det enkle italienske og det moderne nordiske. Og det så godt, at restauranten har modtaget indtil flere priser for sin kunnen.

Hans kone, brasilianske Ursula Waltemath, styrer gulvet med udpræget charme, og sammen gør de besøget herinde til et af de allerbedste i den ambitiøse ende af italienske restauranter.

En menu med fire snacks og fem retter kan fås få lige omkring 500 kr.
Teglgårdstræde 8A, Indre By
Find Brace her.

Restaurant Brace

Enomania

Det er ikke svært at lure, at vinen spiller hovedrollen hos Enomania på Vesterbrogade, lige før du rammer Valby Bakke.

Det skyldes både navnet, der er sammensat af de oldgræske ord ”eno” = vin og ”mania” = sygelig opstemthed, og ikke mindst restaurantens fysiske fremtoning med store vinduer plastret til med vinetiketter, -kasser og propper.

I små 10 år har det dansk-italienske par, Damiano og Charlotte, budt indenfor til ædle dråber og ditto smagsoplevelser hos Enomania.

Menukortet er ultra lille med kun en håndfuld retter på, som skifter løbende og uden varsel. Et must-try, hvis du er vild med simpel mad og store vine.

Find Enomania her.

Foto: Enomania Facebook side

L’Altro

I starten af 2018 slog L’Altro på Torvegade på Christianshavn op med sin ”storebror”, Michelin-restauranten Era Ora ved bydelens kendte kanal.

Ikke desto mindre har restauranten bibeholdt sin Bib Gourmand-udmærkelse for god mad til gode priser i den hæderkronede spiseguide.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Og det er velfortjent! L’Altro drives nu af den purunge og karismatiske vært og indehaver, Valerio Marandola, samt kompagnonen Claudio Subbachi.

I ryggen har de to et stærkt lille team af vin- og madglade tjenere og kokke.

Alt laves fra bunden af gode råvarer fra Danmark såvel som Italien, og resultatet er en uformel og uforlignelig spiseoplevelse i øjenhøjde.

Find L’Altro her.

 

 

 

Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.
Strandgade 14, Christianshavn
Find Rufino Osteria her.

Ægte guanciale til ægte carbonara.

Public

Hvis der er noget, italienere er gode til, så er det at samles omkring maden.

Helst skal store fade med lækkerier deles med familien eller vennerne. Det er præcis den tankegang, der ligger bag Public på Halmtorvet, der bærer undertitlen ”the Italian social dining bar.”

Inspirationen til maden kommer fra alle de italienske regioner, og hvis man er bange for, at det bliver lidt for ufokuseret, er det bare med at booke bord og få afkræftet fordommene.

I den hyggelige, lavloftede restaurant med blotlagte mursten, designlækre træstole, glimtende kobberlamper og graffiti på væggene bliver du nemlig blæst bagover af autentisk og knivskarp velsmag.

Find Public her.

Foto: Public – The Italian Social Dining Bar Facebook side

Osteria 16

Osteria 16 tæt ved Enghave Plads minder fuldstændig om det sted, du gerne vil finde på storbyrejsen til Rom:

Hengemt, undseeligt og slidt på den rigtige måde men med kokke og et koncept, der byder på fyrværkeri til smagsløgene.

Og det endda til yderst sympatiske priser.

Et osteria er per definition en vinbar, der har udvidet med simple anretninger. Det passer perfekt på den danske fortolkning, der har ligget i Haderslevsgade siden 2014.

Her finder en hel byge af småretter vej fra køkkenet og køledisken til dit bord, og herlighederne skylles ned med god vin, Aperol og Limoncello i stride strømme.

Find Osteria 16 her.

Undici

I sommeren 2018 fik københavnerne et nyt ord i livsnyderordbogen: ”Aperolterrasse”.

Bag sprogblomsten stod den nye Restaurant ndici på Christianshavn – en klar højdespringer på listen over Københavns bedste italienske restauranter.

Med terrasser ud til hele to kanaler: Wilders og Christianshavns, hersker der en næsten maritim stemning i den gule bygning, der om aftenen blusser op af kærlighed, varme og lys fra loftets mange glødepærer.

Indretningen er rustik på den toscanske og lidt landlige måde med rå træborde og afskallede vægge.

Her spiller maden hovedrollen, og den er på en gang simpel, velsmagende og uimodståelig.

Find Undici her.

Foto: Undici Facebook side

L’Enoteca di Mr. Brunello

Enoteca betyder ”vinbutik” på italiensk, og det føles da også næsten mere som at spise midt i en drueglad flaskeforretning end i en egentlig restaurant, når du lægger vejen forbi denne restaurant tæt ved Tivoli og Glyptoteket.

Alle spisesalens vægge er klædt i hyldemeter efter hyldemeter af gode, italienske vine (i særdeleshed Brunello – surprise!), og du kan selvfølgelig købe dem med hjem til fair priser.

Menuen byder på et dusin skønne retter med priser, der ligger solidt i mellemklasselejet.

Trods at have modtaget et hav af priser og udmærkelser gennem årene, er L’Enoteca di Mr. Brunello alligevel en af Københavns bedst bevarede støvlelandshemmeligheder.

Find L’Enoteca di Mr. Brunello her.

Foto: L’Enoteca de Mr Brunello Facebook side

Fischer

På Victor Borges Plads på Indre Østerbro finder du Restaurant Fischer; et uformelt og uforligneligt pastaværtshus signeret af kokken David Oliver Fischer.

David har tilbragt en årrække bag komfuret på flere gode restauranter i Rom, og det er netop den romerske simplicitet, velsmag og kærlighed til kogte kulhydrater, han har taget med sig til postnummer 2100.

Fischer kombinerer stemningen fra et klassisk trattoria med dansk værtshuskultur, hvilket blandt andet betyder, at du kan snuppe et slag billard i kælderen eller prøve lykken på spillemaskinen i hjørnet.

Fischer er en favorit blandt byens kokke, og du kan nemt komme til at kæmpe om et bord til fuldendt pastalykke.

Find Fischer her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Foto: Hos Fischer Facebook side

Guide: Her er 5 nye vinbarer i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Så er der nye vinbarer i København. Drik rød, drik hvid, drik lige hvad du vil.

Her er overblikket over byens nyeste steder at hygge med lidt procenter.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

1. Vinoria Lilo

København har fået ny naturvinsbar.

Den hedder Vinoria Lilo og ligger i den smukke røde murstensbygning i Pilestræde 52.

Verdens måske mest enkle menukort holder sig til: ’Et glas hvidvin, rødvin eller bobler’.

Så slipper man for at få stukket et vinkort i hånden med en masse navne, druesorter og områder, den almindelige vindrikker ikke altid kan overskue – og istedet faktisk tale med personalet omkring ens valg og blive guidet.

Her er også et rustikt madkort, der matcher vinene med velanrettede crowd-pleasers af enkle, delevenlige retter, hvor råvarerne mestendels kommer fra lokale producenter.

Hvad: Vinoria Lilo
Hvor: Pilestræde 52
Hvor meget: Glaspriser fra 65,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort


Nærvær Værnedamsvej PR Foto

2. Nærvær Værnedamsvej

Nærvær på Værnedamsvej er en søster til Nærvær på Christianshavn – og de har importeret den gode stemning og væren tilstede der driver butikken, mens man nyder et godt måltid og et glas vin til en fair pris.

Det kunne være burrata med olivenolie og piment eller ansjoser med mynte og brød.

Der er altid mellem 20 og 30 vine på glas.

I gadeplan er der vinbar og madbar, hvilket fortsætter nedenunder, hvor der vil være en lidt mere dunkel stemning i de gamle lokaler med hvælvinger, der indbyder til hyggelige aftenener over et glas vin eller en god cocktail.

Hvad: Nærvær
Hvor: Værnedamsvej 2
Hvornår: Åbnede 1. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Københavns fedeste job?: Bliv korleder på ølbar med fællessang og kolde fadøl


Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

3. Ottos Hotel

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været.

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat


Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

4. Safari

Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

Her er plads til 42 spisende gæster og 20 i baren, og de kan nyde den lidt lysere og mere elegante stil end der praktiseres på søsterrestauranten Omar.

Vinkortet har fokus på de naturlige ting uden at være religiøs omkring det.

Der er en del friskere vin og mere syreholdige, og så kan man på Safari dykke ned i et relativt godt udvalg af både bitter og vermouth, ligesom man kan nyde cocktails som old fashioned og negroni.

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos


Rufino Osteria BeOne PR Foto

5. BeOne – Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos går selvfølgelig også op i vin.

Faktisk så meget, at de har ryddet deres lager ud og omdannet det til en vinbar, hvor man kan drikke sig igennem støvlelandet.

De kalder vinbaren BeOne og deres vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.

Hvad: Rufino Osteria
Hvor: Strandgade 14, Christianshavn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Årets lakridsfestival vokser og rykker til luksusrammer

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Lakridsfestival PR Foto
Lakridsfestival PR Foto

For 9 år siden så den allerførste Lakridsfestival dagens lys.

Siden har det sorte guld trukket fulde huse hvert eneste år.

Lakrids har nemlig en hård sort kerne af fans.

Læs også: Guide: Her er Københavns nye fristelser med Nutella, éclairs og marengs

Så selvfølgelig skal lakrids da have sin helt egen festival. Med masser af smagsprøver.

Og efter 8 gode år i Webers Grill Academy rykker årets Lakridsfestival et par hundrede meter mod vandet.

2020 skal der nemlig smages lakrids i en af byens smukkeste og mest kendte bygninger – nemlig Langelinie Pavillonen – lige ved den lille havfrue.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Langelinie Pavillonen PR Foto

Herinde præsenterer de håndplukkede lakridsaktører deres signaturprodukter og masser af smagsprøver på de sorte lækkerier.

Alt fra smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids.

I lakridslaboratoriet kan du blive klog på de forskellige typer rålakrids og deres anvendelsesmetoder.

Årets søde højdepunkt løber af stablen søndag 15. marts, og man kan komme med for 180 kr.

Læs også: Guide: Her er 7 nye restauranter du skal kende – januar 2020

Hvad: Lakridsfestivalen 2020
Hvor: Langelinie Pavillonen, Langelinie 10
Hvornår: Søndag 15. marts 2020 i tre forskellige sessioner – Kl. 11.00 -13.00. Kl. 13.15-15.15 Kl. 15.30-17.30
Hvor meget: 180,- for voksne og 100,- for børn (4-11 år)
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder

Skrevet af: Redaktionen
Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto
Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Scandic Sluseholmen er et moderne og farverigt hotel kun 5 km fra centrum af København.

Når festen holdes her, behøver hverken du eller dine gæster bekymre jer om parkering.

Foran hotellet er der nemlig fri parkering for hotel- lets gæster – en sjældenhed i København.

Der er også mulighed for parkering i garagen, hvor elbiler desuden kan oplades.

Hvis man har lyst til at lade bilen blive hjemme, er det også let at komme hertil med offentlig transport.

Læs også: Find lokalerne til din næste fest lige her

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder Foto: Jesper Rais

De perfekte rammer til din fest
De rette lokaler og gode transportmuligheder skaber ikke en god fest alene.

Der skal tilsættes noget ekstra – nemlig Scandics helt særlige ingredienser, der vil gøre din fest til det bedste minde.

Hos Scandic Sluseholmen tager erfarent personale sig af alt det praktiske – lige fra planlægning til dekoration og oprydning, så du kan nyde din fest og bruge tiden fuldt ud i selskab med dine gæster.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Det handler om din fest
Festen varer ikke blot én dag. Vi glæder os og drømmer om dem længe inden. Vi mindes og taler om dem i lang tid efter.

Scandic Sluseholmen har lang erfaring med fester. Personalet hjælper med alle detaljer, så du får lige præcis den fest, du drømmer om i skønne og hyggelige omgivelser.

Fortæl dine ønsker og behov, så sørges der for, at du får en fest, alle sent vil glemme.

Uanset om det er konfirmation, barnedåb, bryllup eller et helt andet arrangement, så er rammerne her – moderne, hyggelige og charmerende.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Helt tæt på naturen
Udenfor er naturen helt tæt på, så der er mulighed for en lille pause og gåtur langs vandet, der omkranser hotellet.

Det er også oplagt at bruge den omkringliggende natur til fotografering – af gæsterne og hovedpersonerne – så dagen og festen foreviges på smukkeste vis.

Læs også: Find lokalerne til din næste fest lige her

Der kræses for detaljerne
Scandic Sluseholmens køkken har nordiske rødder, og måltiderne tilberedes med årstidens bedste ingredienser.

De dygtige kokke omsætter dine ønsker til en kreativ, gastronomisk menu under ledelse af erfarne køkkenchefer.

Ingredienserne udvælges nøje, og baseret på sæsonens friske råvarer, skabes en stemningsfuld middag eller buffet med helt unikke smagsoplevelser.

Når vejret tillader det kan både mad og drikke nydes på den hyggelige udendørs terrasse.

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Festpakker
Som udgangspunkt kan der vælges mellem tre festpakker.

Der kan opgraderes og tilvælges retter fra tre forskellige kategorier. Ønskes der ikke en fuld festpakke, koster en forret eller dessert fra 79 kr., mens hovedretten koster fra 210 kr.

Prisen for en menu med tre retter eller buffet er fra 345 kr. (Minimum 15 personer ved 3 retters menu. Minimum 25 personer ved buffet og brunch).

Scandic Sluseholmen: Når gode fester bliver til de bedste minder PR Foto

Lad festen fortsætte hele natten
Der er mulighed for overnatning til dig og dine gæster, så der kan festes helt uden at skulle tænke praktisk.

Efter en god fest med lækker mad, drinks og dans er det rart ikke at skulle tænke på hjemtransport. Forkæl dig selv, og dine gæster, og sov ud efter festen i smukke omgivelser.

Dagen derpå står I op til den store, populære morgenmadsbuffet.

Festen rundes af, på den bedste måde, sammen og med søde og sunde fristelser.

 Hvad: Scandic Sluseholmen
Hvor: Molestien 11, 2450 København
Hvordan: Læs mere lige her