Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Public - The Italian Social Dining Bar Facebook side
Foto: Public - The Italian Social Dining Bar Facebook side

En national rundspørge har vist, at lige efter dansk mad, er det italienske køkken den ubetingede storfavorit her til lands.

Det gælder ikke mindst i København, hvor det bugner af fantastiske restauranter med rødder i Støvlelandet mod syd.

Med andre ord: Vi har været nødt til at vælge mange gode fra for at kunne præsentere disse for disse 10 yndlinge.

Cicchetti

Cichetti er et forrygende og pastelfarvet lille spisested på Nørrebrogade tæt ved Assistens Kirkegård.

Restauranten drives af halvdelen af det kvindelige firkløver, der for en årrække tilbage stod bag en af stenbroens andre mest populære restauranter:

Det nu hedengangne POP – et spiseri. Der er dog ingen grund til at græde over spildt naturvin, for hos Cicchetti lever drømmen om en simpel og komplet uimodståelig Italiener videre.

Gå om bord i et væld af små hapser, der skifter i takt med sæsonen og køkkenets humør.

Cicchetti betyder netop ”snack” eller ”lille ret”, og hvis du er i tvivl om udtalen, kommer den her til danske stemmebånd: ”tjikætti”.

Find Cicchetti her.

Mangia

Bagerstræde nummer 9 husede i mange år byens foretrukne, kinesiske søndagsspisested for topkokke og andre ”movers and shakers” i den københavnske restaurationsbranche: Yan’s Wok.

Siden da er der løbet meget soja under broen, og lokalerne danner nu i stedet rammen om en italiensk restaurant. Hvorfor denne lille historietime?

Fordi Mangia på samme måde er blevet et favoritspot for såvel eksperter og elskere af simpel støvlelandsmad.

Indretningen er minimalistisk med hvide vægge, sorte lamper, rå plankegulve og stofduge på bordene.

Den perfekte setting for et måltid, hvor de velsmagende, italienske kreationer spiller førsteviolin.

Find Mangia her.

Foto: Mangia Facebook side

Barabba

Barabba i Store Kongensgade er opkaldt efter en bibelsk tyv, og det kan da også føles lidt forbudt (på den fede måde) at slynge frisklavede pastaretter og velskænket vin i ganen efter midnat.

Barabba har nemlig – som en af meget få kvalitetsrestauranter i hovedstaden – sent åbent.

Som i ”kokken skal bare have din bestilling senest kl. 02”-sent åbent.

Det betyder, at den lille restaurant med den rå indretning også er blevet til hangout-spot for ansatte i restaurationsbranchen, der har brug for en god bid mad efter arbejde.

Samtidig kan de lære tips og tricks fra ejerne: En tidligere sommelier fra Michelinrestauranten 108 og ”bearnaisekongen” Rasmus Oubæk.

Find Barabba her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Foto: Barabba’s hjemmeside

Brace

Brace er en upscale og elegant italiensk gourmetrestaurant i Indre By.

Køkkenchefen Nicola Fanetti (tidl. køkkenchef på Era Ora) har simpelthen formået at forene to køkkener – nemlig det enkle italienske og det moderne nordiske. Og det så godt, at restauranten har modtaget indtil flere priser for sin kunnen.

Hans kone, brasilianske Ursula Waltemath, styrer gulvet med udpræget charme, og sammen gør de besøget herinde til et af de allerbedste i den ambitiøse ende af italienske restauranter.

En menu med fire snacks og fem retter kan fås få lige omkring 500 kr.
Teglgårdstræde 8A, Indre By
Find Brace her.

Restaurant Brace

Enomania

Det er ikke svært at lure, at vinen spiller hovedrollen hos Enomania på Vesterbrogade, lige før du rammer Valby Bakke.

Det skyldes både navnet, der er sammensat af de oldgræske ord ”eno” = vin og ”mania” = sygelig opstemthed, og ikke mindst restaurantens fysiske fremtoning med store vinduer plastret til med vinetiketter, -kasser og propper.

I små 10 år har det dansk-italienske par, Damiano og Charlotte, budt indenfor til ædle dråber og ditto smagsoplevelser hos Enomania.

Menukortet er ultra lille med kun en håndfuld retter på, som skifter løbende og uden varsel. Et must-try, hvis du er vild med simpel mad og store vine.

Find Enomania her.

Foto: Enomania Facebook side

L’Altro

I starten af 2018 slog L’Altro på Torvegade på Christianshavn op med sin ”storebror”, Michelin-restauranten Era Ora ved bydelens kendte kanal.

Ikke desto mindre har restauranten bibeholdt sin Bib Gourmand-udmærkelse for god mad til gode priser i den hæderkronede spiseguide.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Og det er velfortjent! L’Altro drives nu af den purunge og karismatiske vært og indehaver, Valerio Marandola, samt kompagnonen Claudio Subbachi.

I ryggen har de to et stærkt lille team af vin- og madglade tjenere og kokke.

Alt laves fra bunden af gode råvarer fra Danmark såvel som Italien, og resultatet er en uformel og uforlignelig spiseoplevelse i øjenhøjde.

Find L’Altro her.

 

 

 

Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.
Strandgade 14, Christianshavn
Find Rufino Osteria her.

Ægte guanciale til ægte carbonara.

Public

Hvis der er noget, italienere er gode til, så er det at samles omkring maden.

Helst skal store fade med lækkerier deles med familien eller vennerne. Det er præcis den tankegang, der ligger bag Public på Halmtorvet, der bærer undertitlen ”the Italian social dining bar.”

Inspirationen til maden kommer fra alle de italienske regioner, og hvis man er bange for, at det bliver lidt for ufokuseret, er det bare med at booke bord og få afkræftet fordommene.

I den hyggelige, lavloftede restaurant med blotlagte mursten, designlækre træstole, glimtende kobberlamper og graffiti på væggene bliver du nemlig blæst bagover af autentisk og knivskarp velsmag.

Find Public her.

Foto: Public – The Italian Social Dining Bar Facebook side

Osteria 16

Osteria 16 tæt ved Enghave Plads minder fuldstændig om det sted, du gerne vil finde på storbyrejsen til Rom:

Hengemt, undseeligt og slidt på den rigtige måde men med kokke og et koncept, der byder på fyrværkeri til smagsløgene.

Og det endda til yderst sympatiske priser.

Et osteria er per definition en vinbar, der har udvidet med simple anretninger. Det passer perfekt på den danske fortolkning, der har ligget i Haderslevsgade siden 2014.

Her finder en hel byge af småretter vej fra køkkenet og køledisken til dit bord, og herlighederne skylles ned med god vin, Aperol og Limoncello i stride strømme.

Find Osteria 16 her.

Undici

I sommeren 2018 fik københavnerne et nyt ord i livsnyderordbogen: ”Aperolterrasse”.

Bag sprogblomsten stod den nye Restaurant ndici på Christianshavn – en klar højdespringer på listen over Københavns bedste italienske restauranter.

Med terrasser ud til hele to kanaler: Wilders og Christianshavns, hersker der en næsten maritim stemning i den gule bygning, der om aftenen blusser op af kærlighed, varme og lys fra loftets mange glødepærer.

Indretningen er rustik på den toscanske og lidt landlige måde med rå træborde og afskallede vægge.

Her spiller maden hovedrollen, og den er på en gang simpel, velsmagende og uimodståelig.

Find Undici her.

Foto: Undici Facebook side

L’Enoteca di Mr. Brunello

Enoteca betyder ”vinbutik” på italiensk, og det føles da også næsten mere som at spise midt i en drueglad flaskeforretning end i en egentlig restaurant, når du lægger vejen forbi denne restaurant tæt ved Tivoli og Glyptoteket.

Alle spisesalens vægge er klædt i hyldemeter efter hyldemeter af gode, italienske vine (i særdeleshed Brunello – surprise!), og du kan selvfølgelig købe dem med hjem til fair priser.

Menuen byder på et dusin skønne retter med priser, der ligger solidt i mellemklasselejet.

Trods at have modtaget et hav af priser og udmærkelser gennem årene, er L’Enoteca di Mr. Brunello alligevel en af Københavns bedst bevarede støvlelandshemmeligheder.

Find L’Enoteca di Mr. Brunello her.

Foto: L’Enoteca de Mr Brunello Facebook side

Fischer

På Victor Borges Plads på Indre Østerbro finder du Restaurant Fischer; et uformelt og uforligneligt pastaværtshus signeret af kokken David Oliver Fischer.

David har tilbragt en årrække bag komfuret på flere gode restauranter i Rom, og det er netop den romerske simplicitet, velsmag og kærlighed til kogte kulhydrater, han har taget med sig til postnummer 2100.

Fischer kombinerer stemningen fra et klassisk trattoria med dansk værtshuskultur, hvilket blandt andet betyder, at du kan snuppe et slag billard i kælderen eller prøve lykken på spillemaskinen i hjørnet.

Fischer er en favorit blandt byens kokke, og du kan nemt komme til at kæmpe om et bord til fuldendt pastalykke.

Find Fischer her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Foto: Hos Fischer Facebook side

Gratis entré: Tag til kæmpe bogmarked på Vesterbro i weekenden

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Venner kan ikke købes for penge, var der engang en klog mand, der sagde.

Til gengæld sagde den endnu klogere Ernest Hemingway: ”Der findes ingen ven så loyal som en bog.”

Derfor kan vi godt tillade os at sige, at du den 30. marts har mulighed for at møde og købe en masse nye venner til Vesterbro Bogfest i kulturhuset Absalon.

Forlag, butikker og private sælger ud

Vesterbro Bogfest er fortællefest og bogmarked i ét.

Denne dag vil huset summe af gode historier. I salen kan du købe og sælge bøger.

En lang række forlag og bogbutikker har taget alle deres bedste titler med.

Det vil også være muligt for private at købe en stand og sælge ud af bogsamlingen.

Læs også: CPH:DOX bliver kæmpe stort i år

Oplæsning fra scenen

På scenen, som du finder ved sofaerne oppe på balkonen, vil der være oplæsning, præsentation af værker m.m.

Du kan med fordel købe lidt mad og drikke i baren, som du kan snacke løs med, mens ordene flyder frit i det gamle kirkerum, der nu er blivet spiffet op med masser af farver, nips og kulturliv.

Sceneprogrammet lyder som følger:

  • 11.30: Silja E. K. Henderson (forlaget Gladiator) læser op fra egne tekster alene – og i kor med Julie Top-Nørgaard (forlaget Fredag).
  • 12.00: Katrin Ottarsdóttir (forlaget Torgaard) læser op fra bl.a. sin seneste bog, 43 bagateller.
  • 12.30: Line Fjordside (forlaget Damgaard) læser op fra Det jeg mister.
    13:00: Jan Frejlev (Sleeping Beauty) læser op fra Det var mig der slog Tom Jones ihjel.
  • 13.30: Tina Myung Povlsen (BYENS) læser op fra Hun er jo bare 4 og fortæller om bogen.

Læs også: Cool forvandling: Forladt cykelkælder skal være kunsthal

Hvad: Vesterbro Bogfest 2019
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Lørdag den 30. marts 2019 kl. 10-15
Hvor meget: Gratis entré
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link

Skifter udtryk om aftenen: Nyt Nørrebro spisested byder på to-i-en koncept

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Café Tilda på Stefansgade PR Foto
Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Verden er i dén grad blevet global.

Københavns nok mest globale bydel er nok Nørrebro – og her er selvfølgelig åbnet et helt perfekt sted til den globaliserede tidsalder.

Det er nemlig det schweiziske/sicilianske og tyske par Lisa and Francesco, der har åbnet café Tilda på Stefansgade 47.

De har tidligere stået for et hotel i de schweiziske alper, men er altså nu flyttet til København for at lave autentisk hjemmelavet mad og stemning.

Læs også: Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Familier er velkomne

“Vores største ønske er, at alle – især familier – der kommer ind af døren med det samme føler sig fuldkommen hjemme i den afslappede atmosfære på Tilda,” forklarer Lisa.

“Vi har fokus på lokale og sæsonprægede råvarer fra økologiske leverandører. Og retterne er lavet efter gamle familieopskrifter,” forklarer Francesco.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Café Tilda om dagen, Ham’der om aftenen

Faktisk er der dobbelt op på mad i lokalerne på Stefansgade 47.

For Tilda har indgået en joint-venture med deres gode ven Mads.

De synes nemlig det var synd, lokalerne stod tomme om aftenen. Så Mads, som tidligere har været kok på Geist og Il Buco, skifter navnet om aftenen og vupti – så er restauranten Ham’der klar.

Han laver frisk og omhyggelig mad onsdag til søndag aften med en menu der skifter hver uge – og det er både til siddende gæster eller take away.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ham’der på Stefansgade PR Foto

Hvad: Café Tilda og Ham’der
Hvor: Stefansgade 47
Hvordan: Læs mere om Tilda her og Ham’der her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Klar til ny sæson: Reffen åbner fredag med 9 nyheder og 1000 gratis øl

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Reffen foto Rasmus G. Sejersen
Reffen foto Rasmus G. Sejersen

Reffen havde premiere sidste år og fløj direkte ind i de københavnske gastrohjerter.

Men Reffen er meget mere end ‘bare’ mad. Udover de mange gastronomiske tilbud, er Reffen nemlig også en affyringsrampe for kreative iværksættere.

Når Reffen slår dørene op for den nye sæson fredag 29. marts er der masser af nyt på programmet.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

De åbner med 2 nye kreative værksteder, 2 nye madkoncepter med butik, 4 splinternye madboder og 1 ny food truck.

I åbningsweekenden inviterer de udenfor på Reffen med smagsprøver, 1000 gratis øl, DJs bag pulten og premiere på Reffens Public Art Program.

Ranees

Her er nyhederne

Ranee’s er  kendt fra Blågårds Plads, hvor de i 12 år har sendt særdeles lækker thaimad og bordet.

Nu er de også på Reffen, og her serverer de retter fra det nordøstlige Thailand baseret på frisk fisk, bæredygtige, økologiske og lokale råvarer.

I den Mellemøst-inspirerede Malawa Truck finder du sprøde, krydrede madpandekager.

De serverer kun veganske og vegetariske pandekager, der blandt andet foldes om hummus, tahin, friske forårsløg, tomat og masser af friske urter.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Malawa Truck

På den nye République er der klassiske franske retter – ofte med et kreativt twist – det betyder blandt andet fyldig coq au vin, andefritter og perfekt tilberedt Moules marinière.

Nordic Hotdog har deres prisvindende, sønderjyske pølser med til en gourmet-hotdog – og man kan få hjemmelavet kakaomælk til.

Foodtrucken Everest Nepalese Food har autentisk, velsmagende nepalesiske klassikere. Fra dampede dumplings og Thukpa kylling-nudelsuppe til et Nepali khana set med dampede ris, grøntsager, karrymarineret kylling og linsesuppe.

Læs også: Kåret til Danmarks bedste burger: Burger Shack åbner endelig i København

Everest Nepalese Food

Hos Apartamento 16 byder Gabriele Mellace og Christian Spina  indenfor til italienske specialiteter som saltet tærte, skinker, pesto, oliven og oste. Du finder et hjørne med italienske kvalitetsprodukter, men du finder også vintage Levis jeans og skønne vinyler.

Hos Bad Habits sætter de italienske kvinder Fabiola Mellace og Virginia Griffa smæk på temafarven pink. De skaber et hipt, positivt og sødmefyldt univers med pink interiør, hiphop til øregangen og milkshakes, vafler og is fra det nordøstlige Italien.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hos 37ºN Gallery & Atelier er der spændende kunst, men også prints, plakater og tegninger. I atelieret vil være mulighed for at designe sin egen tote bag, tegne og deltage i croquis-sessioner.

Møbler og Maling med Mening transformerer Genbrugsforeningen brugte kvalitetsmøbler – og de gør det med miljørigtige materialer og maling.

Reffen åbner fredag 29. marts kl. 16 – og de har noget af et åbningsprogram klar til weekenden. Se hele programmet lige her.

Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen

Hvad: Reffen åbner
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A
Hvornår: Fredag 29. marts fra kl. 16.00
Hvor meget: Gratis adgang. Masser af smagsprøver og 1000 gratis øl
Hvordan: Se meget mere på deres hjemmeside her eller deres Facebook her