MigogKbh guider: Her får du Københavns 5 bedste fastelavnsboller

Kær bolle har mange former, og den ikoniske fastelavnsbolle er ingen undtagelse.
Hvad der startede som en kristen højtidsspise som optakt til fasten, har sidenhen udviklet sig i forskellige retninger.
De to mest klassiske stilarter er en lukket hvedebolle pumpet tyk og lykkelig af creme eller syltetøj og så en overskåren wienerbrødsvariant med fyld – første gang spottet i en opskrift fra den legendariske Frk. Jensen.
Selvom den første fastelavnsbolle i Danmark kan spores helt tilbage til et kirkemaleri fra år 1250, er det syndige og traditionsrige stykke bagværk stadig ultramoderne her i 2019.
MigogKbh guider til redaktionens fem favoritter, og hvis du er bekymret for at få strandkroppen i form til sommer, skal du blot huske på: Rund er også en form.
Læs også: Vind billetter til Danmarks største ad-libitum kagebord
Hart Bageri
Det hypede Frederiksbergbageri ledt an af den amerikanske bageekspert Richard Hart har hevet fastelavnsbollen op i gourmetkategorien.
Fyldet varierer ofte fra dag til dag, men du kan altid være en sikker på, at smagsoplevelsen er turen (og ventetiden i køen) værd.
Herunder ser du Harts fastelavnsbolle med 70%-chokoladecreme og hindbærganache. Ja tak!
Placering: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C
Kontakt: www.hartbageri.com
Vis dette opslag på Instagram
Granny’s House
Når Katrine Foged Thomsen ikke dømmer ambitiøse amatørbagere i Den Store Bagedyst på DR1, driver hun bageri- og cafékæden Grannys House.
Her følger man traditionelle opskrifter med en høj ”mums”-faktor, og uanset om du fylder tønden for enden af spiserøret med fyldte hvedeboller eller overskårne wienerbrødsfavoritter er du garanteret en omgang vaskeægte mormorlykke.
Placering: Flere steder. Vi har testen fastelavnsboller i Frederiksbergafdelingen: H. C. Ørsteds Vej 23, 1879 Frederiksberg C
Kontakt: www.grannyshouse.dk
Vis dette opslag på Instagram
Læs også: Interview: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude
Bodenhoff
Bagerikæden Bodenhoff har både selvstændige filialer og kagebikse integreret i supermarkeder i København og på Frederiksberg.
Det var hos Bodenhoff i Superbrugsen på Vesterbro, at vi hentede en af vores livs bedste fastelavnsboller, som dermed kunne præsenteres på redaktionen som ”hjemmebragt” i stedet for ”hjemmebagt”.
Prøv den klassiske med fyld af creme og flødeskum eller varianter med f.eks. hindbær eller mokka.
Placering: Flere steder. Vi har testet fastelavnsboller på Vesterbro: Matthæusgade 50, 1666 København V
Kontakt: www.bodenhoffs.dk
Vis dette opslag på Instagram
Juno the Bakery
Juno the Bakery på Østerbro er for dig, der går så meget op i dit bagværk, at du gerne står i kø i en halv time for den perfekte gluten-gasme.
Ejeren Emil Glaser har en fortid på legendariske Noma, og tilgangen til bagehåndværket er da også på et himmelhøjt niveau i Århusgade.
Fastelavnsbollen er ingen undtagelse: Inspireret af den svenske ”Semla”-udgave af en fastelavnsbolle med kardemomme, cremet marcipan, ristede mandler og flødeskum. Én bid, og du udbryder et:”Oh Ju-NO they didn’t!” But oh yes they did.
Placering: Århusgade 48, 2100 København Ø
Kontakt: www.instagram.com/juno_the_bakery/
Læs også: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager
Vis dette opslag på Instagram
La Glace
At sige ”Kage i København” uden at sige ”La Glace” er som at råbe ”Mona” på Louvre i Paris, uden at nogen svarer ”Lisa!”.
Den navnkundige konditor-institution i Skoubogade i hjertet af København excellerer selvfølgelig også udi fastelavnsbollegenren, og smagskombinationerne er helt klassiske: Creme og jordbær eller flødeskum med solbær.
La Glace er det perfekte sted for dig, der vil have fastelavnsfråderen på i elegante omgivelser og med strittende lillefinger i kaffekophanken.
Placering: Skoubogade 3, 1158 København K
Kontakt: www.laglace.dk
Vis dette opslag på Instagram