MigogKbh guider: Her får du Københavns 5 bedste fastelavnsboller

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Grannys House Frederiksberg
Foto: Grannys House Frederiksberg

Kær bolle har mange former, og den ikoniske fastelavnsbolle er ingen undtagelse.

Hvad der startede som en kristen højtidsspise som optakt til fasten, har sidenhen udviklet sig i forskellige retninger.

De to mest klassiske stilarter er en lukket hvedebolle pumpet tyk og lykkelig af creme eller syltetøj og så en overskåren wienerbrødsvariant med fyld – første gang spottet i en opskrift fra den legendariske Frk. Jensen.

Selvom den første fastelavnsbolle i Danmark kan spores helt tilbage til et kirkemaleri fra år 1250, er det syndige og traditionsrige stykke bagværk stadig ultramoderne her i 2019.

MigogKbh guider til redaktionens fem favoritter, og hvis du er bekymret for at få strandkroppen i form til sommer, skal du blot huske på: Rund er også en form.

Læs også: Vind billetter til Danmarks største ad-libitum kagebord

Hart Bageri

Det hypede Frederiksbergbageri ledt an af den amerikanske bageekspert Richard Hart har hevet fastelavnsbollen op i gourmetkategorien.

Fyldet varierer ofte fra dag til dag, men du kan altid være en sikker på, at smagsoplevelsen er turen (og ventetiden i køen) værd.

Herunder ser du Harts fastelavnsbolle med 70%-chokoladecreme og hindbærganache. Ja tak!

Placering: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C
Kontakt: www.hartbageri.com

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hart Bageri (@hartbageri) den

Granny’s House

Når Katrine Foged Thomsen ikke dømmer ambitiøse amatørbagere i Den Store Bagedyst på DR1, driver hun bageri- og cafékæden Grannys House.

Her følger man traditionelle opskrifter med en høj ”mums”-faktor, og uanset om du fylder tønden for enden af spiserøret med fyldte hvedeboller eller overskårne wienerbrødsfavoritter er du garanteret en omgang vaskeægte mormorlykke.

Placering: Flere steder. Vi har testen fastelavnsboller i Frederiksbergafdelingen: H. C. Ørsteds Vej 23, 1879 Frederiksberg C
Kontakt: www.grannyshouse.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Grannys House Frederiksberg (@grannys_house.frederiksberg) den

Læs også: Interview: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Bodenhoff

Bagerikæden Bodenhoff har både selvstændige filialer og kagebikse integreret i supermarkeder i København og på Frederiksberg.

Det var hos Bodenhoff i Superbrugsen på Vesterbro, at vi hentede en af vores livs bedste fastelavnsboller, som dermed kunne præsenteres på redaktionen som ”hjemmebragt” i stedet for ”hjemmebagt”.

Prøv  den klassiske med fyld af creme og flødeskum eller varianter med f.eks. hindbær eller mokka.

Placering: Flere steder. Vi har testet fastelavnsboller på Vesterbro: Matthæusgade 50, 1666 København V
Kontakt: www.bodenhoffs.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Bodenhoff Bageri (@bodenhoff_officiel) den

Juno the Bakery

Juno the Bakery på Østerbro er for dig, der går så meget op i dit bagværk, at du gerne står i kø i en halv time for den perfekte gluten-gasme.

Ejeren Emil Glaser har en fortid på legendariske Noma, og tilgangen til bagehåndværket er da også på et himmelhøjt niveau i Århusgade.

Fastelavnsbollen er ingen undtagelse: Inspireret af den svenske ”Semla”-udgave af en fastelavnsbolle med kardemomme, cremet marcipan, ristede mandler og flødeskum. Én bid, og du udbryder et:”Oh Ju-NO they didn’t!” But oh yes they did.

Placering: Århusgade 48, 2100 København Ø
Kontakt: www.instagram.com/juno_the_bakery/

Læs også: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Juno the bakery (@juno_the_bakery) den

La Glace

At sige ”Kage i København” uden at sige ”La Glace” er som at råbe ”Mona” på Louvre i Paris, uden at nogen svarer ”Lisa!”.

Den navnkundige konditor-institution i Skoubogade i hjertet af København excellerer selvfølgelig også udi fastelavnsbollegenren, og smagskombinationerne er helt klassiske: Creme og jordbær eller flødeskum med solbær.

La Glace er det perfekte sted for dig, der vil have fastelavnsfråderen på i elegante omgivelser og med strittende lillefinger i kaffekophanken.

Placering: Skoubogade 3, 1158 København K
Kontakt: www.laglace.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Conditori La Glace (@laglacedk) den

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags

Indføres på flere barer i København: Bestil mad leveret direkte til barstolen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Det er ingen hemmelig, at nattelivet er i knæ lige nu.

Den nye 22-regel, mundbind, social afstand og alt det andet gør det svært at drive natklub, men ejeren af en række københavnske barer og natklubber har valgt at invitere indenfor til et lidt anderledes oplevelse på hans steder.

Han sørger nemlig for de gode drinks, men du let og bekvemt kan bestille maden på en app – direkte leveret til klubben.

Læs også Skovriderkroens nye restaurant: 5 retters menu og fri bar på Mandalay DinnerClub

Frankies Pizza PR foto

Barer og natklubber med spisning

”Med lavt blodsukker og usikre fremtidsplaner er det let at lægge sig ned i fosterstilling og se sin forretning blive pulveriseret.

Men hvad skulle det hjælpe?” lyder det fra Jesper Ejrup fra Bar-eventyret, der bl.a. står bag Ibiza Beach Bar, Rævens Bar og High Voltage Rock Club.

Derfor tilbyder Bar-eventyret nu muligheden for at kombinere de gode drinks med selvvalgt spisning på alle deres steder.

Han har derfor indgået et samarbejde med  Wolt, så du kan bestille, mens du sidder inde på baren og nyder din drink.

Læs også Pizza-konger: To københavnske pizza-steder igen blandt Europas bedste

Halifax Burger Foto PR

Prøv for eksempel en burger fra Halifax sammen med en iskold øl, tacos med tequila eller en Honolulu pizza med ananas og skinke fra Frankies med en stor sodavand fra baren.

Du kan med andre ord få den fede “ude oplevelse” og slå det sammen med et par forfriskende drinks, spille på arkademaskiner og drikke cocktails, mens du nyder en lækker bid mad på én og samme tid.

Bar-eventyret står bare Ibiza Beach Bar, Rævens Bar, High Voltage, Trykbar og Hugos Strandbar, og tilbuddet er gældende på alle deres barer fra på mandag.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september