Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Madanmelder Rasmus Palsgård ser nærmest lykkelig ud.
Madanmelder Rasmus Palsgård ser nærmest lykkelig ud.

Juno the Bakery har brudt lydmuren med deres bagværk på Østerbro. Migogkbh.dk bød en professionel feinschmecker-madanmelder på kardemommesnurre, tebirkes og croissant, for at analysere succesen og få svar på spørgsmålet: Hvorfor pokker er Juno så åndssvagt godt?

Rasmus Palsgård er madanmelder til fingerspidserne. Når han ikke skriver reportager fra alverdens Michelin-restauranter, vin og spitze produkter ovre på www.feinschmeckeren.dk, bliver nr. 3 i MasterChef (en 4. plads er faktisk også vildt flot), skriver han for Gastro samt et utal af andre madrelaterede medier.

Han har smagt det meste, også alle de nye københavnske gourmetbagerier, som det seneste år har hævet brød-revolutionen til nye højder.

Senest Hart Bageri på Frederiksberg, som har lagt sig i slipstrømmen af blandt andet Andersen & Maillard, Mirabelle, Batting og Little Bakery.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Migogkbh.dk er heldige. Der er ved et mindre mirakel faktisk ingen kø, da vi kl. 9.30 en onsdag morgen nærmer os et af byens mest hypede gourmetbagerier – Juno the Bakery på Østerbro.

“Altså det starter jo helt herude,” fortæller Rasmus Palsgård og snuser ind med næsen.

“Der siver jo sådan en dejlig kardemommeduft igennem Århusgade efter Juno åbnede. Den nærmest hiver mig ind hver gang, jeg kommer forbi.”

Bager baby
Vi bestiller en croissant, en tebirkes og – selvfølgelig – en kardemommesnurre. Ejer Emil Glaser er faktisk ikke i bageriet i dag, men han er lovlig undskyldt. Han blev far i går. Tillykke.

Vi starter med en bid af kardemommesnurren. Hvorfor er den så god?

‘”Juno behandler bagværk som mad. Det lyder banalt, men det er det faktisk ikke. De har simpelthen en gastronomisk tilgang til deres produkt. Her skinner det også klart igennem at Emil er tidligere kok, blandt andet på Noma.”

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

“Det betyder i mine øjne, at han er enormt god til at finde balancerne i smagen.

Kardemomme er jo faktisk ret krydret, og har den her lidt skarpe næsten mentolagtige pebersmag.

De giver den godt gas hernede med kardemomme, men i den helt rigtige dosis giver den et perfekt modspil til sødmen, som andre måske ikke er så opmærksom på.

Balancen er perfekt. Det skal jo være harmonisk.”

Byens mest eftertragtede kardemommesnurre.

Saltet smør
“Så er der masser af smørsmag. Og de har vitterligt testet alle produkter for at finde frem til den rigtige kombination.

Jeg ved, de bruger en saltet smør fra Thise Mejeri, og det giver god mening, før saltet agerer smagsforstærker af de andre ting, og det kan være en forklaring på, at deres croissanter med mere smager af mere end bagværk med usaltet smør.”

“Da jeg smagte Junos kardemommesnurre første gang, blev jeg blæst bagover og fik med det samme associationer til St: Jakobs stenugnsbageri i Malmø, hvor jeg tidligere fik mit livs bedste kardemommesnurre.

Jeg faldt i snak med Emil og fortalte om sammenligningen, og det pudsige er, at hans bagermester faktisk har været på præcis det bageri og lært at bage.”

Læs også: Mange nyåbnede restauranter i København: Disse nye steder skal du kende

“Juno bruger også kun de bedste råvarer, og det er altid et godt sted at starte sin produktion. Ja, det er dyrere, og det er også det, man betaler for hernede.

Det er ikke hypen. Og jeg synes faktisk, at det er en ganske fair pris at betale, for i mine øjne får man en decideret gastronomisk oplevelse.”

“Hos Juno går de ganske enkelt ikke på kompromis. Tag bare deres chokoladetærte med en tynd skal af chokolademørdej fyldt med den mest cremede, intense ganache på chokolade fra Friis-Holm.

Det er jo ikke underligt, at en chokoladetærte smager godt, når man bruger en af verdens bedste chokolader, men det er bare få steder, der har modet til at gå hele vejen, og den lille tærte kunne man servere på enhver restaurant.”

“Hvis man nu teoretisk leger, man fik den her på en Michelin-restaurant som f.eks. petit fours, ville man så være tilfreds?

Jeg ville helt sikkert. Den er simpelthen enestående god,” bedømmer Rasmus Palsgård.

Splintrende porøs
Vi tager en bid af croissanten. Hvad er det egentlig, der gør en croissant god?

“En croissant er hamrende svært rent teknisk at sætte i skabet. Man skal rulle den rigtigt ud. Lade den hæve rigtigt. Det kræver timing og gode råvarer.”

Læs også: Åbningstilbud til en 10’er: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

“En croissant er meget sensorisk. Du har den helt tynde overflade, som skal være splintrende porøs som glas. Det opnår man kun, hvis lagene har delt sig korrekt. Man får den her nøddeagtige duft af brunet smør. Og så skal den faktisk gerne være svampet indeni.”

Lag på lag på lag af godhed.

“Den skal være spændstig, ellers bliver den bolleagtig. En kedelig croissant trækker man jo bare fra hinanden. En god croissant skal gerne kæmpe lidt imod, være kostbar.”

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

“Jeg har for nylig besøgt Alain Ducasse au Plaza Athénée i Paris, hvor jeg spiste på den tre-stjernede restaurant, sov på hotellet og næste morgen spist deres morgenmad.

Der er jo ikke noget, der hedder tre-stjernet Michelin-morgenmad, men lad mig bare sige, at deres croissant var virkelig god. Det vilde er, at Junos er bedre.”

Tebirkes
Sidste stop er tebirkes. Rasmus Palsgård, som kan følges på Instagram lige her, tager en bid.

Tebirkes fra Juno

“Det er meget de samme parametre, som croissanten, jeg bedømmer på – og så smagen og mængden af remonce. Jeg vil ikke sidde og gentage mig selv, bare konkludere, at det her niveau er helt vanvittigt.

Vi er så heldige i København, at gourmetbagerierne er blomstret op og taget genren til et nyt niveau.”

“Hvis vi fortsætter sammenligningen med Michelin, så befinder de andre gode bagerier sig på et et- eller tostjernet niveau, og Juno ganske enkelt på sin egen planet. Den er med længder byens bedste bager, og det siger ikke så lidt i sådan et felt.”

“Den er kort og godt verdensklasse.”

Følg Feinschmeckerens madeventyr på Instagram her.

Husk at følg os på  Facebook. Lige nu har vi f.eks. en konkurrence, hvor du og tre venner kan vinde en VIP aften på Restaurant Sukaiba til en værdi af  4772 kr.

 

 

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags

Indføres på kendt bar i København: Bestil mad leveret direkte til barstolen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Det er ingen hemmelig, at nattelivet er i knæ lige nu.

Den nye 22-regel, mundbind, social afstand og alt det andet gør det svært at drive natklub, men ejeren af en række københavnske barer og natklubber har valgt at invitere indenfor til et lidt anderledes oplevelse på ét af hans steder.

Han sørger nemlig for de gode drinks, men du let og bekvemt kan bestille maden på en app – direkte leveret til klubben.

Læs også Skovriderkroens nye restaurant: 5 retters menu og fri bar på Mandalay DinnerClub

Frankies Pizza PR foto

Barer og natklubber med spisning

”Med lavt blodsukker og usikre fremtidsplaner er det let at lægge sig ned i fosterstilling og se sin forretning blive pulveriseret.

Men hvad skulle det hjælpe?” lyder det fra Jesper Ejrup fra Bar-eventyret, der bl.a. står bag Ibiza Beach Bar, Rævens Bar og High Voltage Rock Club.

Derfor tilbyder Bar-eventyret nu muligheden for at kombinere de gode drinks med selvvalgt spisning på Ibiza Beach Bar.

Han har nemlig indgået et samarbejde med  Wolt, så du kan bestille, mens du sidder inde på baren og nyder din drink.

Læs også Pizza-konger: To københavnske pizza-steder igen blandt Europas bedste

Halifax Burger Foto PR

Prøv for eksempel en burger fra Halifax sammen med en iskold øl, tacos med tequila eller en Honolulu pizza med ananas og skinke fra Frankies med en stor sodavand fra baren.

Du kan med andre ord få den fede “ude oplevelse” og slå det sammen med et par forfriskende drinks, spille på arkademaskiner og drikke cocktails, mens du nyder en lækker bid mad på én og samme tid.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september