Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Madanmelder Rasmus Palsgård ser nærmest lykkelig ud.
Madanmelder Rasmus Palsgård ser nærmest lykkelig ud.

Juno the Bakery har brudt lydmuren med deres bagværk på Østerbro. Migogkbh.dk bød en professionel feinschmecker-madanmelder på kardemommesnurre, tebirkes og croissant, for at analysere succesen og få svar på spørgsmålet: Hvorfor pokker er Juno så åndssvagt godt?

Rasmus Palsgård er madanmelder til fingerspidserne. Når han ikke skriver reportager fra alverdens Michelin-restauranter, vin og spitze produkter ovre på www.feinschmeckeren.dk, bliver nr. 3 i MasterChef (en 4. plads er faktisk også vildt flot), skriver han for Gastro samt et utal af andre madrelaterede medier.

Han har smagt det meste, også alle de nye københavnske gourmetbagerier, som det seneste år har hævet brød-revolutionen til nye højder.

Senest Hart Bageri på Frederiksberg, som har lagt sig i slipstrømmen af blandt andet Andersen & Maillard, Mirabelle, Batting og Little Bakery.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Migogkbh.dk er heldige. Der er ved et mindre mirakel faktisk ingen kø, da vi kl. 9.30 en onsdag morgen nærmer os et af byens mest hypede gourmetbagerier – Juno the Bakery på Østerbro.

“Altså det starter jo helt herude,” fortæller Rasmus Palsgård og snuser ind med næsen.

“Der siver jo sådan en dejlig kardemommeduft igennem Århusgade efter Juno åbnede. Den nærmest hiver mig ind hver gang, jeg kommer forbi.”

Bager baby
Vi bestiller en croissant, en tebirkes og – selvfølgelig – en kardemommesnurre. Ejer Emil Glaser er faktisk ikke i bageriet i dag, men han er lovlig undskyldt. Han blev far i går. Tillykke.

Vi starter med en bid af kardemommesnurren. Hvorfor er den så god?

‘”Juno behandler bagværk som mad. Det lyder banalt, men det er det faktisk ikke. De har simpelthen en gastronomisk tilgang til deres produkt. Her skinner det også klart igennem at Emil er tidligere kok, blandt andet på Noma.”

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

“Det betyder i mine øjne, at han er enormt god til at finde balancerne i smagen.

Kardemomme er jo faktisk ret krydret, og har den her lidt skarpe næsten mentolagtige pebersmag.

De giver den godt gas hernede med kardemomme, men i den helt rigtige dosis giver den et perfekt modspil til sødmen, som andre måske ikke er så opmærksom på.

Balancen er perfekt. Det skal jo være harmonisk.”

Byens mest eftertragtede kardemommesnurre.

Saltet smør
“Så er der masser af smørsmag. Og de har vitterligt testet alle produkter for at finde frem til den rigtige kombination.

Jeg ved, de bruger en saltet smør fra Thise Mejeri, og det giver god mening, før saltet agerer smagsforstærker af de andre ting, og det kan være en forklaring på, at deres croissanter med mere smager af mere end bagværk med usaltet smør.”

“Da jeg smagte Junos kardemommesnurre første gang, blev jeg blæst bagover og fik med det samme associationer til St: Jakobs stenugnsbageri i Malmø, hvor jeg tidligere fik mit livs bedste kardemommesnurre.

Jeg faldt i snak med Emil og fortalte om sammenligningen, og det pudsige er, at hans bagermester faktisk har været på præcis det bageri og lært at bage.”

Læs også: Mange nyåbnede restauranter i København: Disse nye steder skal du kende

“Juno bruger også kun de bedste råvarer, og det er altid et godt sted at starte sin produktion. Ja, det er dyrere, og det er også det, man betaler for hernede.

Det er ikke hypen. Og jeg synes faktisk, at det er en ganske fair pris at betale, for i mine øjne får man en decideret gastronomisk oplevelse.”

“Hos Juno går de ganske enkelt ikke på kompromis. Tag bare deres chokoladetærte med en tynd skal af chokolademørdej fyldt med den mest cremede, intense ganache på chokolade fra Friis-Holm.

Det er jo ikke underligt, at en chokoladetærte smager godt, når man bruger en af verdens bedste chokolader, men det er bare få steder, der har modet til at gå hele vejen, og den lille tærte kunne man servere på enhver restaurant.”

“Hvis man nu teoretisk leger, man fik den her på en Michelin-restaurant som f.eks. petit fours, ville man så være tilfreds?

Jeg ville helt sikkert. Den er simpelthen enestående god,” bedømmer Rasmus Palsgård.

Splintrende porøs
Vi tager en bid af croissanten. Hvad er det egentlig, der gør en croissant god?

“En croissant er hamrende svært rent teknisk at sætte i skabet. Man skal rulle den rigtigt ud. Lade den hæve rigtigt. Det kræver timing og gode råvarer.”

Læs også: Åbningstilbud til en 10’er: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

“En croissant er meget sensorisk. Du har den helt tynde overflade, som skal være splintrende porøs som glas. Det opnår man kun, hvis lagene har delt sig korrekt. Man får den her nøddeagtige duft af brunet smør. Og så skal den faktisk gerne være svampet indeni.”

Lag på lag på lag af godhed.

“Den skal være spændstig, ellers bliver den bolleagtig. En kedelig croissant trækker man jo bare fra hinanden. En god croissant skal gerne kæmpe lidt imod, være kostbar.”

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

“Jeg har for nylig besøgt Alain Ducasse au Plaza Athénée i Paris, hvor jeg spiste på den tre-stjernede restaurant, sov på hotellet og næste morgen spist deres morgenmad.

Der er jo ikke noget, der hedder tre-stjernet Michelin-morgenmad, men lad mig bare sige, at deres croissant var virkelig god. Det vilde er, at Junos er bedre.”

Tebirkes
Sidste stop er tebirkes. Rasmus Palsgård, som kan følges på Instagram lige her, tager en bid.

Tebirkes fra Juno

“Det er meget de samme parametre, som croissanten, jeg bedømmer på – og så smagen og mængden af remonce. Jeg vil ikke sidde og gentage mig selv, bare konkludere, at det her niveau er helt vanvittigt.

Vi er så heldige i København, at gourmetbagerierne er blomstret op og taget genren til et nyt niveau.”

“Hvis vi fortsætter sammenligningen med Michelin, så befinder de andre gode bagerier sig på et et- eller tostjernet niveau, og Juno ganske enkelt på sin egen planet. Den er med længder byens bedste bager, og det siger ikke så lidt i sådan et felt.”

“Den er kort og godt verdensklasse.”

Følg Feinschmeckerens madeventyr på Instagram her.

Husk at følg os på  Facebook. Lige nu har vi f.eks. en konkurrence, hvor du og tre venner kan vinde en VIP aften på Restaurant Sukaiba til en værdi af  4772 kr.

 

 

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Michael Qureshi

Vores lokale isbutikker her i København er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Vi har eksempelvis lige skrevet om Ismageriet, der laver alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Roche-is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigOgKbh-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Få bøgerne med dig overalt: Mofibo giver dig adgang til over 180.000 lydbøger

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
PR-foto
PR-foto

Der var engang, hvor din eneste mulighed for at dykke ned i bøgernes fantastiske verden, var at sætte dig med en fysisk bog og læse den fra ende til anden.

I dag har teknologi heldigvis givet os langt flere muligheder for at nyde vores hobbyer samtidig med, at vi passer vores travle hverdag.

Nu kan du hænge vasketøj op, mens du oplever en Quidditch-kamp, lave aftensmad, mens du fælder en tåre over ulykkelig kærlighed (du kan altid skyde skylden på løgene) eller få pulsen op til træning, når du er på nippet til at opklare en mordsag.

Lydbøger er med andre ord den perfekte måde at kombinere det bedste fra alle verdener, og de er uden tvivl kommet for at blive.

Netop derfor er Mofibo, der har Danmarks største samling af lydbøger, også blevet ekstremt populær.

Adgang til mere end 180.000 lydbøger

Mofibo har gjort det nemt og enkelt for de læse-(og lytte-)lystne ved at samle mere end 180.000 e- og lydbøger på deres platform.

Gennem Mofibos app får du adgang til et bibliotek så stort, at det kan være svært at beslutte sig for, hvor man skal starte.

Her findes alt fra de største klassikere, bestsellers, krimier, romaner, børnebøger, biografier og podcasts – på flere forskellige sprog.

Mofibo har derudover fordelagtige aftaler med en lang række forlag, og derfor kan du altid finde de nyeste titler som de største klassikere på streamingtjenesten.

Tag Mofibo med dig overalt

Et abonnement hos Mofibo kan åbne en hel verden af muligheder for dig.

Uanset om du ligger og slænger dig på stranden, i en hængekøje i sommerhuset, sidder på din altan i storbyen eller står på toppen af Himmelbjerget, kan du have den næste gode historie med i lommen.

Gennem app’en kan du downloade bøger til offline brug, så du ikke skal bekymre dig om at være i nærheden af wifi, et godt mobilnetværk eller bruge data i sydens sol

Med Mofibo er der kun dig og de fortællinger, du selv vælger at byde indenfor.

Det er en kæmpe fordel, at man har ubegrænset adgang til alle e- og lydbøger der findes på tjenesten.

På den måde kan du spare på de kræfter, der skal til for at slæbe kilovis af læsestof frem og tilbage til feriedestinationen – med Mofibo er det hele samlet og pakket for dig.

Del oplevelsen med andre

Er I flere i husstanden, der er vild med de gode historier, så tilbyder Mofibo ligeledes to forskellige familieabonnementer, hvor hhv. 2 og 3 personer kan være på appen samtidigt – med hver sin adgang og boghylde.

Sommerunderholdningen, der for manges vedkommende nok skal foregå inden for Danmarks grænser, er med andre ord sikret.

Drømmer du alligevel om, at det skal være lidt ekstra eksotisk, så kan du jo bare vælge at lytte til eksempelvis Harry Potter-serien på enten engelsk, svensk … eller arabisk.

Få 30 dages gratis abonnement med MigOgKbh

Hos MigOgKbh er vi (naturligt nok) vilde med folk, der godt kan lide at læse.

Mofibo tilbyder altid en 14 dages prøveperiode til nye kunder, hvor du helt kvit og frit kan udforske Mofibo-univserset.

Men nu kan vi i samarbejde med Mofibo tilbyde jer en fordelagtig rabatkode, der giver dig hele 30 dages gratis prøveperiode på tjenesten.

Der er ingen binding på Mofibo, så du kan opsige dit abonnement når som helst.

Hvis du ønsker at benytte tilbuddet, så brug rabatkoden MIGOGKBH2020

Prøveperioden på 30 dage gælder kun for nyoprettede kunder.

Du kan lynhurtigt oprette dig her på dette link

24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Søndag kunne vi berette om det kæmpe 24-timers live event, der kommer til at finde sted på toppen af Operaen.

De første seks navne er nu offentliggjort, og det lover rigtig godt.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En bred vifte

At dømme ud fra de første seks artister, så kommer der til at blive lidt for enhver smag fredag d. 12. juni.

Du kan nemlig både opleve alt fra Shu-Bi-Dua til natklubkongerne TooManyLeftHands.

Derudover kigger Bro, Faustix, Navid samt Klumben & Raske Penge også forbi Operaens tag til et brag af en live koncert.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Hold øje og følg med når der løbende annonceres flere artister!

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram