Nu skal der vælges: Her får du en lækker nytårsmenu i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto Chris Tonnesen
Foto Chris Tonnesen

OBS OBS – den helt opdaterede guide fra 2020 finder du lige her 

PR Foto

PMY


Forretter:
Agua Chile – Ceviche med kammusling, lime, rødløg, agurk, majs, koriander og jalapeños
Tostada tatemada – Sprød tortilla, græskar, friskost og mole 

Hovedretter:
Asado negro – Beef brisket braseret i øl, bell pepper & chili
Ristede lilla tomater med Amarillo chili dressing
Bønnespirer, peanuts and syltet løg salat

Dessert:
Malt og kakao kage, rum & rosin-creme og sprød passionsfrugt

Hvor: PMY, Tordenskjoldsgade 11
Hvor meget: 395 kr. pr. person
Hvordan: Læs mere her


Rais Foto

Gastromand og Mads Cortsen

3 snacks
Boghvedeblinis med pisket friskost og én hel dåse caviar
Cortsen Dinings egen skinke med kastanjecreme og karse
Sprødt kyllingeskind med purløgsmayonnaise

Forret
Rimmet torsk marmoreret i peberet rødbede. Hertil syltede sennepsfrø, friterede kapers, syrlig rødbedepure og friteret torskeskin. A part en flødesauce med peberrod og bacon fra glad frilandssvin.

Mellemret
Smørpocheret hummer med cremet bisque. Anrettet med syrlige perleløg, urtemix og kærlighed.

Hovedret
Mørbrad af Himmerlandskvæg med Pommes de From med vintertrøffel. Hertil stegte minikejserhatte, kartoffelpuf og intens sauce med franske morkler og fløde 50%.

Dessert
Brombæris dækket i 70% mørk chokolade og toppet med 24K bladguld. Hertil en mousse lavet på reduceret brombær og en tæt karamelkage.

Hvor: Leveres til døren
Hvor meget: 995,- pr. kuvert for 3 snacks og 4 retter.
Hvordan:  Læs mere her


Timm Vladimirs Køkken

APPETIZER

Cheeky Negroni lavet på gin, aperol og vores egen hjemmelavet vermouth.  Køkkenets sprøde chips, som skal serveres  med Timms egen hjemmekomponerede “Holiday” dip.

FORRET

Cremet og fyldig muslingebisque med letsaltet nytårstorsk, fintsnittet  glaskål og grøn olie.

HOVEDRET

Klassisk oksemørbrad, grov kartoffelmos med sprød urteknas, bøgehatte syltet i eget øl, gulerødder  og kraftig kalveglace.

DESSERT

Fyldig og tung chokoladekage med “Nutella-ganache” – hertil knas af krystalliseret hvid chokolade og aromatisk appelsinolie.

Hvor: Skolegade 19, Valby
Hvor meget: 345 pr. person
Hvordan: Læs mere her

 


Rasmus Kjær

 

• Røgsaltet laks med persillemayonnaise og hvide radiser
• Grillede gambasrejer med aioli og lime
• Hjertesalat med syltede peberfrugter ”aigre-doux” og oliven
• Bønner og kikærter tilsmagt med grov sennep og timutpeber
• Ballotine af unghane med grillet hvidløg og trøffel
• Spyd med amerikansk oksetyksteg parfumeret med rosmarin
• Stegt chorizo med kartoffel og syltede løg
• Vesterhavsost med hyben broken gel
• Chokolademousse tilsmagt med grøn te
• Macarons med forskellig smag til kaffen

Hvor: Afhentes den 31.12.2018 mellem kl. 12.00 – 15.00 eller leveres i Storkøbenhavn i samme tidsrum.
Hvor meget: Pris 350,- kr. pr. person. Flere forskellige tilkøb muligt
Hvordan: Læs mere her


Madklubben

Menu 1:

Cremet hummerbisque
serveret med calvados, syltet græskar, sprøde croutoner, safran creme fraiche og krydderurter

Rosastegt dansk oksecuvette
serveret med karamelliseret selleripuré, syltede bøgehatte, samt knuste kartofler rørt med mascarpone, citrontimian og urteolie – hertil rødvinssauce.

Chokoladekage
på 70% Valrhona-chokolade serveret med Baileys-karamel, sprød hvid chokolade og vaniljesyltede blommer

Menu 2:

Bagt helleflynder
Serveret med syltede bøgehatte, hummerbrud i urter & salat samt hummerglace

Tournedos af oksemørbrad
Serveret med jordskokcreme & svamperagout tilsmagt med trøffel – hertil sauce bordelaise

Madklubbens Gateau Marcel
Serveret med passionfrugt-ganache & sprød hasselnødkrokant

Hvor: Kan afhentes på Østerbrogade 79 i dit valgte tidsrum den 31. december
Hvor meget: 300 kr. pr. person for menu 1 og 400 kr. pr. person for menu 2
Hvordan: Se mere her


PR Foto

Uformel

Menu:
Ceviche af torsk med chili, ingefær og friskostcrème
Tatar af dansk kalv rørt med tomat, sort peber og kiks af modnet ost
Oksemørbrad med Pommes Anna, morkelcrèmesauce og salat med syltede artiskokker
Tærte med mørke bær og Valrhonachokolade

Hvor: Studiestræde 69, 1554 København V
Hvor meget:
 450,- pr. person


Foto Chris Tonnesen

Cofoco

Forret
Hummerbisque – Cremet suppe garneret med bagt torsk, brødcroutoner stegt i olivenolie lavet på hjemmebagt brød, urteolie og frisk kørvel.

Hovedret
Tournedos af stegt oksemørbrad. Boeuf serveret på puré af selleri og hasselnødder med Pommes Anna, glaserede gule gulerødder, brøndkarse & trøffelsauce

Dessert
Gâteau Marcel på 70% Valrhona chokolade. Valrhona Grand Cru-chokoladekage med saltkaramel, syltede brombær, krokant og rød syre

Natmad
Hotdog saml-selv-sæt – Cofocos gourmetpølser med Karl Johan og parmesan, syltede løg og grov remoulade, ketchup og sennep

Hvor: Kan både leveres og afhentes (Kastrup, Vesterbro, Islands Brygge og Gentofte)
Hvor meget: 345 pr. person for tre retter plus natmad
Hvordan: Se mere her


Rødder

Forretter:
Strandkrabbebisque og crudité af fennikel.
Saltet torsk fra Fiskerikajen, græskarcreme, kål med urteolie, sennepsfrø og sprød brødkrumme.

Hovedret:
Stegt oksefilet fra Steensgård og oksebov fra Mineslund braiseret i 15 timer. Serveres med sellericreme, brændte løg og sauce.
On the side: Monsterbede fra Birkemosegård, sortkål og sprød boghvede.

Dessert:
Citrus/mazarin kage, kærnemælkscreme, æble, marengs og malt.

Hvor: Afhentes på Restaurant Metier på Blegdamsvej 70
Hvor meget: 
385 kr. per kuvert – der er også vegetarudgave til 300 kr. og børnemenuer
Hvordan: Læs mere her


Restaurant 56

Restaurant 56°


Forret
Cremet jordskokkesuppe og torsk marmoreret med høaske.
Hertil jordskokkechips, sago-perler og trøffelcreme.

Hovedret:
Oksefilet tilberedt ved 56°, karamelliseret svampepure, dehydreret rødbede, tusind lag af kartoffel og portvinssauce.
Hertil friskplukket vinter grønt.

Ost:
Hærvejsost, fast dansk ost med noter af karamel/nød og afrundet med en let syre. Grube Rød, blød dansk rødkitost lagret i en gammel kalkgrube.
Heril blomme-hyben kompot og rugbrød.

Dessert:
70% Chokoladekage, krystalliseret hvid chokolade, solbær, rød syre og creme fraiche pisket med karamel.

Hvor: Krudtløbsvej 8
Hvor meget:
395 kr. pr. person
Hvordan: Læs mere her


PR Foto

Kokkeriet

Saltede & ristede kammuslinger, glaskål bånd, salsa på grillet pære, løg og citron verbena og blåmuslingcreme med friskost

Havbarsballotine med brændt hø-aske og sennepsvinaigrette, bagt rødbederelish, vild sennepssalat og salturt

SASHI oksefilet med hasselnød og røget spæk, selleri bagt i saltdej, syltede røde perleløg og trøffelsauce

Chokolademoussekage, kompot på sveskeblommer og appelsin, rød skovsyre og mandelkrokant

Hvor: Kronprinsessegade 64
Hvor meget: 499,- pr. person for 4 retters menu
Hvordan: Læs mere her


PR Foto

Karma Sushi

2 x Miso consommé
1 x Kaviar (15g) med rissenbei og avocadocreme
1 x Duet af laks og trøffel
1 x Kammusling
1 x 1/1 Sizzling hummer
2 x Oksekødsnigiri
Sushimenu (33 stk.)

Spiser man ikke fisk eller skaldyr, har Karma Sushi sammensat en smagfuld nytårsmenu i en vegansk udgave.

Hvor: Trianglen 4, 2100 København Ø, Nyhavn 63B, 1051 København K, Kødboderne 5, 1714 København V
Hvor meget: Forskellige menuer. Ovennævnte menu til 2-3 personer – 1648 kr.
Hvordan: Se mere her


PR Foto

Ristorante L’Imperatore

Skaldyrsfad til min. til 2 personer plus en flaske spumante

FADET BESTÅR AF:

2 stk grillet halve hummere
2 stk grillet store krabber
6 stk grillet krebs
4 stk grillet jomfruhummere
4 stk grillet kæmperejer
2 hele krabber
10 stk grillet krabbeklør
Sauterede tiger rejer i hvidløg

Hvor: ​Olufsvej 2,
Hvor meget: 895 kr. for hele fadet
Hvordan: Læs mere her


PR Foto

Homemate

FORRET
FERSK LAKS OG FRISKFANGET HUMMER MED SORTKÅL OG SKALDYRSBISQUE
HOVEDRET
FLANK STEAK AF MØR OKSE PÅ BAGT AUBERGINE OG POMMES FONDANT
DESSERT
CHOKOLADEFONDANT MED SYLTEDE BROMBÆR OG MASCARPONECREME
HomeMate har også veganske løsninger og menuer til børn.


Hvor:
  Flere afhentningssteder over hele København
Hvor meget: 275 kr. for tre retter
Hvordan: Læs mere her

Foto: PR

Dining Six – KöD – Basso

Forret
Cremet bisque på jomfruhummer med smørporcheret nytårsfisk, grøntsager fra Lammefjorden, crumble på rug samt urteolie med kaffir.

Hovedret
Langtidstilberedt okse fra Uruguay med rosmarin & havsalt, kartoffelgratin med hvidløg & urter samt kraftig sauce på svampe & okse. Hertil variation af syltede bær, grillede borettane løg i balsamico samt blød gulerodspuré

Dessert
Kraftigt fransk chokoladekage med luftig polynesisk vaniljecreme, hvidt chokoladerør, kagecrumble med farin samt syrlig hindbærkompot

Hvor: Flere afhentningssteder i København
Hvor meget: 299 kr.
Hvordan: Læs mere her