Nu skal der vælges: Her får du en lækker nytårsmenu i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto Chris Tonnesen
Foto Chris Tonnesen

Nytårsaften skal være sjov og helst så overskuelig som mulig.
Hvis du heller ikke orker researchen, så bare rolig.
MigOgKbh har lavet det her overblik over nogle forskellige menuer og muligheder.
Godt nytår 😉

PR Foto

PMY


Forretter:
Agua Chile – Ceviche med kammusling, lime, rødløg, agurk, majs, koriander og jalapeños
Tostada tatemada – Sprød tortilla, græskar, friskost og mole 

Hovedretter:
Asado negro – Beef brisket braseret i øl, bell pepper & chili
Ristede lilla tomater med Amarillo chili dressing
Bønnespirer, peanuts and syltet løg salat

Dessert:
Malt og kakao kage, rum & rosin-creme og sprød passionsfrugt

Hvor: PMY, Tordenskjoldsgade 11
Hvor meget: 395 kr. pr. person
Hvordan: Læs mere her


Rais Foto

Gastromand og Mads Cortsen

3 snacks
Boghvedeblinis med pisket friskost og én hel dåse caviar
Cortsen Dinings egen skinke med kastanjecreme og karse
Sprødt kyllingeskind med purløgsmayonnaise

Forret
Rimmet torsk marmoreret i peberet rødbede. Hertil syltede sennepsfrø, friterede kapers, syrlig rødbedepure og friteret torskeskin. A part en flødesauce med peberrod og bacon fra glad frilandssvin.

Mellemret
Smørpocheret hummer med cremet bisque. Anrettet med syrlige perleløg, urtemix og kærlighed.

Hovedret
Mørbrad af Himmerlandskvæg med Pommes de From med vintertrøffel. Hertil stegte minikejserhatte, kartoffelpuf og intens sauce med franske morkler og fløde 50%.

Dessert
Brombæris dækket i 70% mørk chokolade og toppet med 24K bladguld. Hertil en mousse lavet på reduceret brombær og en tæt karamelkage.

Hvor: Leveres til døren
Hvor meget: 995,- pr. kuvert for 3 snacks og 4 retter.
Hvordan:  Læs mere her


Timm Vladimirs Køkken

APPETIZER

Cheeky Negroni lavet på gin, aperol og vores egen hjemmelavet vermouth.  Køkkenets sprøde chips, som skal serveres  med Timms egen hjemmekomponerede “Holiday” dip.

FORRET

Cremet og fyldig muslingebisque med letsaltet nytårstorsk, fintsnittet  glaskål og grøn olie.

HOVEDRET

Klassisk oksemørbrad, grov kartoffelmos med sprød urteknas, bøgehatte syltet i eget øl, gulerødder  og kraftig kalveglace.

DESSERT

Fyldig og tung chokoladekage med “Nutella-ganache” – hertil knas af krystalliseret hvid chokolade og aromatisk appelsinolie.

Hvor: Skolegade 19, Valby
Hvor meget: 345 pr. person
Hvordan: Læs mere her

 


Rasmus Kjær

 

• Røgsaltet laks med persillemayonnaise og hvide radiser
• Grillede gambasrejer med aioli og lime
• Hjertesalat med syltede peberfrugter ”aigre-doux” og oliven
• Bønner og kikærter tilsmagt med grov sennep og timutpeber
• Ballotine af unghane med grillet hvidløg og trøffel
• Spyd med amerikansk oksetyksteg parfumeret med rosmarin
• Stegt chorizo med kartoffel og syltede løg
• Vesterhavsost med hyben broken gel
• Chokolademousse tilsmagt med grøn te
• Macarons med forskellig smag til kaffen

Hvor: Afhentes den 31.12.2018 mellem kl. 12.00 – 15.00 eller leveres i Storkøbenhavn i samme tidsrum.
Hvor meget: Pris 350,- kr. pr. person. Flere forskellige tilkøb muligt
Hvordan: Læs mere her


Madklubben

Menu 1:

Cremet hummerbisque
serveret med calvados, syltet græskar, sprøde croutoner, safran creme fraiche og krydderurter

Rosastegt dansk oksecuvette
serveret med karamelliseret selleripuré, syltede bøgehatte, samt knuste kartofler rørt med mascarpone, citrontimian og urteolie – hertil rødvinssauce.

Chokoladekage
på 70% Valrhona-chokolade serveret med Baileys-karamel, sprød hvid chokolade og vaniljesyltede blommer

Menu 2:

Bagt helleflynder
Serveret med syltede bøgehatte, hummerbrud i urter & salat samt hummerglace

Tournedos af oksemørbrad
Serveret med jordskokcreme & svamperagout tilsmagt med trøffel – hertil sauce bordelaise

Madklubbens Gateau Marcel
Serveret med passionfrugt-ganache & sprød hasselnødkrokant

Hvor: Kan afhentes på Østerbrogade 79 i dit valgte tidsrum den 31. december
Hvor meget: 300 kr. pr. person for menu 1 og 400 kr. pr. person for menu 2
Hvordan: Se mere her


PR Foto

Uformel

Menu:
Ceviche af torsk med chili, ingefær og friskostcrème
Tatar af dansk kalv rørt med tomat, sort peber og kiks af modnet ost
Oksemørbrad med Pommes Anna, morkelcrèmesauce og salat med syltede artiskokker
Tærte med mørke bær og Valrhonachokolade

Hvor: Studiestræde 69, 1554 København V
Hvor meget:
 450,- pr. person


Foto Chris Tonnesen

Cofoco

Forret
Hummerbisque – Cremet suppe garneret med bagt torsk, brødcroutoner stegt i olivenolie lavet på hjemmebagt brød, urteolie og frisk kørvel.

Hovedret
Tournedos af stegt oksemørbrad. Boeuf serveret på puré af selleri og hasselnødder med Pommes Anna, glaserede gule gulerødder, brøndkarse & trøffelsauce

Dessert
Gâteau Marcel på 70% Valrhona chokolade. Valrhona Grand Cru-chokoladekage med saltkaramel, syltede brombær, krokant og rød syre

Natmad
Hotdog saml-selv-sæt – Cofocos gourmetpølser med Karl Johan og parmesan, syltede løg og grov remoulade, ketchup og sennep

Hvor: Kan både leveres og afhentes (Kastrup, Vesterbro, Islands Brygge og Gentofte)
Hvor meget: 345 pr. person for tre retter plus natmad
Hvordan: Se mere her


Rødder

Forretter:
Strandkrabbebisque og crudité af fennikel.
Saltet torsk fra Fiskerikajen, græskarcreme, kål med urteolie, sennepsfrø og sprød brødkrumme.

Hovedret:
Stegt oksefilet fra Steensgård og oksebov fra Mineslund braiseret i 15 timer. Serveres med sellericreme, brændte løg og sauce.
On the side: Monsterbede fra Birkemosegård, sortkål og sprød boghvede.

Dessert:
Citrus/mazarin kage, kærnemælkscreme, æble, marengs og malt.

Hvor: Afhentes på Restaurant Metier på Blegdamsvej 70
Hvor meget: 
385 kr. per kuvert – der er også vegetarudgave til 300 kr. og børnemenuer
Hvordan: Læs mere her


Restaurant 56

Restaurant 56°


Forret
Cremet jordskokkesuppe og torsk marmoreret med høaske.
Hertil jordskokkechips, sago-perler og trøffelcreme.

Hovedret:
Oksefilet tilberedt ved 56°, karamelliseret svampepure, dehydreret rødbede, tusind lag af kartoffel og portvinssauce.
Hertil friskplukket vinter grønt.

Ost:
Hærvejsost, fast dansk ost med noter af karamel/nød og afrundet med en let syre. Grube Rød, blød dansk rødkitost lagret i en gammel kalkgrube.
Heril blomme-hyben kompot og rugbrød.

Dessert:
70% Chokoladekage, krystalliseret hvid chokolade, solbær, rød syre og creme fraiche pisket med karamel.

Hvor: Krudtløbsvej 8
Hvor meget:
395 kr. pr. person
Hvordan: Læs mere her


PR Foto

Kokkeriet

Saltede & ristede kammuslinger, glaskål bånd, salsa på grillet pære, løg og citron verbena og blåmuslingcreme med friskost

Havbarsballotine med brændt hø-aske og sennepsvinaigrette, bagt rødbederelish, vild sennepssalat og salturt

SASHI oksefilet med hasselnød og røget spæk, selleri bagt i saltdej, syltede røde perleløg og trøffelsauce

Chokolademoussekage, kompot på sveskeblommer og appelsin, rød skovsyre og mandelkrokant

Hvor: Kronprinsessegade 64
Hvor meget: 499,- pr. person for 4 retters menu
Hvordan: Læs mere her


PR Foto

Karma Sushi

2 x Miso consommé
1 x Kaviar (15g) med rissenbei og avocadocreme
1 x Duet af laks og trøffel
1 x Kammusling
1 x 1/1 Sizzling hummer
2 x Oksekødsnigiri
Sushimenu (33 stk.)

Spiser man ikke fisk eller skaldyr, har Karma Sushi sammensat en smagfuld nytårsmenu i en vegansk udgave.

Hvor: Trianglen 4, 2100 København Ø, Nyhavn 63B, 1051 København K, Kødboderne 5, 1714 København V
Hvor meget: Forskellige menuer. Ovennævnte menu til 2-3 personer – 1648 kr.
Hvordan: Se mere her


PR Foto

Ristorante L’Imperatore

Skaldyrsfad til min. til 2 personer plus en flaske spumante

FADET BESTÅR AF:

2 stk grillet halve hummere
2 stk grillet store krabber
6 stk grillet krebs
4 stk grillet jomfruhummere
4 stk grillet kæmperejer
2 hele krabber
10 stk grillet krabbeklør
Sauterede tiger rejer i hvidløg

Hvor: ​Olufsvej 2,
Hvor meget: 895 kr. for hele fadet
Hvordan: Læs mere her


PR Foto

Homemate

FORRET
FERSK LAKS OG FRISKFANGET HUMMER MED SORTKÅL OG SKALDYRSBISQUE
HOVEDRET
FLANK STEAK AF MØR OKSE PÅ BAGT AUBERGINE OG POMMES FONDANT
DESSERT
CHOKOLADEFONDANT MED SYLTEDE BROMBÆR OG MASCARPONECREME
HomeMate har også veganske løsninger og menuer til børn.


Hvor:
  Flere afhentningssteder over hele København
Hvor meget: 275 kr. for tre retter
Hvordan: Læs mere her

Foto: PR

Dining Six – KöD – Basso

Forret
Cremet bisque på jomfruhummer med smørporcheret nytårsfisk, grøntsager fra Lammefjorden, crumble på rug samt urteolie med kaffir.

Hovedret
Langtidstilberedt okse fra Uruguay med rosmarin & havsalt, kartoffelgratin med hvidløg & urter samt kraftig sauce på svampe & okse. Hertil variation af syltede bær, grillede borettane løg i balsamico samt blød gulerodspuré

Dessert
Kraftigt fransk chokoladekage med luftig polynesisk vaniljecreme, hvidt chokoladerør, kagecrumble med farin samt syrlig hindbærkompot

Hvor: Flere afhentningssteder i København
Hvor meget: 299 kr.
Hvordan: Læs mere her

Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

Det amerikanske website Big7 har gjort en levevej ud af at udvælge verdens bedste rejser, hoteller og mad ud til deres læsere.

Og selvfølgelig har gastronomiske den danske hovedstad fået sin helt egen bucket-list – altså ting, man bare skal smage.

København dominerer listen ret kraftigt, også med nogle ret anderledes bud på must-eats.

Bliv inspireret herunder.

  1. Smørrebrød fra Aamanns 1921

    Selvfølgelig er smørrebrød på listen, og godt valg at tage verdensklasse Aamanns.

    Aamanns 1921 Foto Rasmus Kramer Schou

    2. Meyers Bageri – dansk wienerbrød

    Dansk wienerbrød er verdenskendt – hell, det hedder endda danish på engelsk.

  2. De har klogeligt valgt Meyers, men har må vi nok lige indskyde, at en tur hos Juno, Hart eller Andersen & Maillard heller ikke gør noget som helst dårligt for kvaliteten.

    Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

  3. Tebirkes fra Juno

    3. Gasoline Grill

    De er jo amerikanere, så selvfølgelig er der burgere på listen – og byens mest internationalt omtalte er Gasoline. Godt valg.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

    Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell

    4. Geranium

    Fra burger til landets eneste 3-stjernede Michelinrestaurant. Og direkte ind for at smage den ret, som Rasmus Kofoed vandt årets ret med.

  4. Nemlig: Letsaltet kulmule & kulmule skæl, persille stilke & finsk caviar i kærnemælk.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

    Rasmus Kofoeds mesterværk. Foto Henrik Freek

    5. Stegt flæsk på Klubben

    Okay, fra Kofoeds mesterværk af en årets ret til….stegt flæsk på Klubben. Noget af et spænd. Indrømmet

  5. Klubben er ikonisk og dansk dna i sin grundsjæl, men stegt flæsk skal spises hos Umut og Frank på Guldkroen. Basta.

    Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

    Stegt flæsk med persillesovs fra Guldkroen. PR Foto

    6. Dampet blæksprutte hos Geist

    En tur ind hos Bo Bech er også på bucket-listen. Og valget er faldet på den her smukke ret.

    Dampet blæksprutte hos Geist. PR Foto

    7. Dessertvognen hos Kong Hans Kælder

    ‘Den har været her en menneskealder, men bliver bare bedre med tiden,’ skriver de. Svært at være uenig.

    Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

    Kong Hans Kælder dessertvogn PR Foto

    8. Marv hos Barr

    I Nomas tidligere lokaler boltrer Thorsten Schmidt sig med gastronomi fra øl-bæltet. Blandt andet den her vilde servering af marv.

    Marv hos Barr. PR Foto

    9. Nomas store tastingmenu

    Selvfølgelig. Et besøg i København uden et besøg på Noma virker ufuldendt. Hvis man da kunne få bord.

    10. Is-sandwich

    ISTID laver deres is med flydende nitrogen og har fundet på den her ret geniale sandwich.

     

    Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

    ISTID sandwich. PR Foto

    11. Tatar hos Manfreds

    Som de selv pointerer – lidt ironisk at en restaurant, der er kendt for sit fokus på grøntsager, bliver fremhævet med kødretten over dem alle. Men hey, den er virkelig god.

    Tatar hos Manfreds. PR Foto

    12. Espresse Ice Lolly

    Café Det Vide Hus lige overfor Kongens Have buldrer ind på listen med deres take på sommerens bedste afkøler.

    Espresso Ice Lolly fra Det Vide Hus. PR Foto

    13. Hotdog fra John’s Hotdog Deli

    Intet besøg i København uden en ægte hotdog. Og hvorfor så egentlig ikke gå efter den bedste. Den laver John i Kødbyen.

    John med en hotdog fra John’s Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

    Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

    Se resten af listen lige her

Danmarks sødeste hund: Få din bedste ven trykt på et frimærke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Synes du, at din hund er den sødeste i hele København? Måske endda i hele verden?

Så er du nok ikke den eneste.

Lige nu har alle stolte hundeejere endda chancen for at få deres hund på en ny, officiel frimærkeserie, der sendes ud i hele landet.

Dansk Kennel Klub har nemlig, i samarbejde med Post Nord, udskrevet en yderst nuttet konkurrence, der lyder på at finde frem til Danmarks fem dejligste hunde, som senere på året får lov at pryde hele to millioner frimærker.

Konkurrencen, der kører på både Facebook og Instagram, har siden uge 7 fået flere tusinde husdyrsejere med på hashtagget #minhundpåfrimærke– og din hund kan stadig nå at være med.

Den gode hundehistorie

For at deltage skal du starte med at bladre dit fotoalbum igennem, og udvælge det absolut bedste hundefoto du har af din bedste ven.

Dernæst skal billedet uploades sammen med en beskrivelse af, hvorfor netop din hund fortjener at pryde frimærkerne.

Du kan deltage på to forskellige måder:

  • Beskriv, hvad der gør lige netop din hund noget særligt. Beskrivelsen lægger du op i tråden på Post Nords Facebook, sammen med fotoet af din mest nuttede følgesvend.
  • Du kan også deltage ved at smide din motivation og billede op på din egen instagramprofil sammen med hashtagget #minhundpåfrimærke.

På Facebook har opslaget fået overvældende opmærksomhed, og over 4000 personer har allerede delt glædeligt ud af deres bløde venner.

Vind et forstørret frimærke med din hund

Konkurrencen slutter søndag d. 3. marts.

Herefter vil PostNord i samarbejde med Dansk Kennel Klub udvælge 5 vinderhunde d. 11. marts.

Vinderne får deres hund portrætteret af en af landets bedste hundefotografer, og de fem portrætter bliver herefter omsat til nationale danske frimærker; hver med en værdi af 10 kr..

De udkommer 19. september 2019 i et oplag på 2 mio. stk.

Vinderne modtager desuden et unikt værk bestående af et forstørret frimærke med vinderhunden på, indrammet og signeret af fotografen, samt 50 frimærker med den nye serie.

Du kan læse mere om konkurrencebetingelserne her og deltage i konkurrencen her.

Helt eksklusivt: Kevin Magnussen holder talkshow i Cirkusbygningen

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Kevin Magnussen er ubetinget Danmarks bedste racerkører nogensinde.

Formel 1-køreren har etableret sig som et af Formel 1-feltets sikre kørere og er på kontrakt med Haas.

Det er yderst sjældent, at Kevin Magnussen er hjemme i Danmark, og det er i højere grad sjældent, at han holder sit helt eget talkshow.

Men du kan faktisk komme ind og høre om Kevin Magnussens fascinerende liv som Formel 1 kører på godt og ondt, og i det hele taget komme med bag kulisserne på den globale sportsgren.

Holder talkshow med sin team-manager

Det sker allerede onsdag d. 6. marts i Cirkusbygningen i København.

“Dette vil være Haas-køreren Kevin Magnussens første talkshow nogensinde og sammen med ingen andre end hans teammanager, Günther Steiner.

De to Haas-medlemmer ser frem til at give publikum en unik indsigt i selve det forretningsmæssige ved F1, 2018-sæsonen og ikke mindst forventningerne og målsætningen for den kommende sæson, som starter i Australien lige efter showet, den 17. marts 2019,” skriver arrangørerne i invitationen.

Vil gerne tæt på sine fans

Günther Steiner åbner aftenen med at fortælle om den forretningsmæssige side af Haas F1 Team, at sætte et verdensklasse hold og om F1 business generelt.

Kevin Magnussen, går efterfølgende på scenen og vil her fortælle hans fascinerende historie om livet og karrieren, og hans forventninger og mål for 2019.

“Jeg vil gerne tæt på mine fans, og derfor synes jeg, at det er godt at holde en aften for fans og Formel 1-entusiaster.

Der er ikke så mange muligheder for at komme tæt på dem, der følger mig, man er jo ofte ret spændt op rent tidsmæssigt, når man er ude til Formel 1.

Der er faktisk kun meget få tidspunkter, hvor man har mulighed for at snakke med sine fans.

Derfor synes jeg, det er godt at give dem muligheden for at høre direkte fra mig; hvordan jeg lever i hverdagen, og hvordan det er at køre Formel 1,” siger Kevin Magnussen.

Billetter med Meet & Greet

Formel 1 er kendt for at være Big Business, og vil man helt tæt på Kevin Magnussen med et såkaldt meet & greet hvor man kan møde stjernen og få et billede med ham, så koster det også en slat.

En såkaldt Super VIP billet koster intet mindre end 3540 kr. Det inkluderer 3 retters menu, VIP-pladser og så Meet & Greet med foto.

VIP-billetter med spisning koster 2290 kr. og helt almindelige showbilletter koster 520 kr.

Aftenens vært er den prisvindende og en af landets mest erfarne, internationale moderatorer, Ulla Essendrop.

Hvad: Kevin Magnussen Talkshow
Hvor: Cirkusbygningen
Hvornår: Onsdag d. 6. marts

Se aftenens program her samt billet-info