Nu skal der vælges: Her får du en lækker nytårsmenu i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto Chris Tonnesen
Foto Chris Tonnesen

Nytårsaften skal være sjov og helst så overskuelig som mulig.
Hvis du heller ikke orker researchen, så bare rolig.
MigOgKbh har lavet det her overblik over nogle forskellige menuer og muligheder.
Godt nytår 😉

PR Foto

PMY


Forretter:
Agua Chile – Ceviche med kammusling, lime, rødløg, agurk, majs, koriander og jalapeños
Tostada tatemada – Sprød tortilla, græskar, friskost og mole 

Hovedretter:
Asado negro – Beef brisket braseret i øl, bell pepper & chili
Ristede lilla tomater med Amarillo chili dressing
Bønnespirer, peanuts and syltet løg salat

Dessert:
Malt og kakao kage, rum & rosin-creme og sprød passionsfrugt

Hvor: PMY, Tordenskjoldsgade 11
Hvor meget: 395 kr. pr. person
Hvordan: Læs mere her


Rais Foto

Gastromand og Mads Cortsen

3 snacks
Boghvedeblinis med pisket friskost og én hel dåse caviar
Cortsen Dinings egen skinke med kastanjecreme og karse
Sprødt kyllingeskind med purløgsmayonnaise

Forret
Rimmet torsk marmoreret i peberet rødbede. Hertil syltede sennepsfrø, friterede kapers, syrlig rødbedepure og friteret torskeskin. A part en flødesauce med peberrod og bacon fra glad frilandssvin.

Mellemret
Smørpocheret hummer med cremet bisque. Anrettet med syrlige perleløg, urtemix og kærlighed.

Hovedret
Mørbrad af Himmerlandskvæg med Pommes de From med vintertrøffel. Hertil stegte minikejserhatte, kartoffelpuf og intens sauce med franske morkler og fløde 50%.

Dessert
Brombæris dækket i 70% mørk chokolade og toppet med 24K bladguld. Hertil en mousse lavet på reduceret brombær og en tæt karamelkage.

Hvor: Leveres til døren
Hvor meget: 995,- pr. kuvert for 3 snacks og 4 retter.
Hvordan:  Læs mere her


Timm Vladimirs Køkken

APPETIZER

Cheeky Negroni lavet på gin, aperol og vores egen hjemmelavet vermouth.  Køkkenets sprøde chips, som skal serveres  med Timms egen hjemmekomponerede “Holiday” dip.

FORRET

Cremet og fyldig muslingebisque med letsaltet nytårstorsk, fintsnittet  glaskål og grøn olie.

HOVEDRET

Klassisk oksemørbrad, grov kartoffelmos med sprød urteknas, bøgehatte syltet i eget øl, gulerødder  og kraftig kalveglace.

DESSERT

Fyldig og tung chokoladekage med “Nutella-ganache” – hertil knas af krystalliseret hvid chokolade og aromatisk appelsinolie.

Hvor: Skolegade 19, Valby
Hvor meget: 345 pr. person
Hvordan: Læs mere her

 


Rasmus Kjær

 

• Røgsaltet laks med persillemayonnaise og hvide radiser
• Grillede gambasrejer med aioli og lime
• Hjertesalat med syltede peberfrugter ”aigre-doux” og oliven
• Bønner og kikærter tilsmagt med grov sennep og timutpeber
• Ballotine af unghane med grillet hvidløg og trøffel
• Spyd med amerikansk oksetyksteg parfumeret med rosmarin
• Stegt chorizo med kartoffel og syltede løg
• Vesterhavsost med hyben broken gel
• Chokolademousse tilsmagt med grøn te
• Macarons med forskellig smag til kaffen

Hvor: Afhentes den 31.12.2018 mellem kl. 12.00 – 15.00 eller leveres i Storkøbenhavn i samme tidsrum.
Hvor meget: Pris 350,- kr. pr. person. Flere forskellige tilkøb muligt
Hvordan: Læs mere her


Madklubben

Menu 1:

Cremet hummerbisque
serveret med calvados, syltet græskar, sprøde croutoner, safran creme fraiche og krydderurter

Rosastegt dansk oksecuvette
serveret med karamelliseret selleripuré, syltede bøgehatte, samt knuste kartofler rørt med mascarpone, citrontimian og urteolie – hertil rødvinssauce.

Chokoladekage
på 70% Valrhona-chokolade serveret med Baileys-karamel, sprød hvid chokolade og vaniljesyltede blommer

Menu 2:

Bagt helleflynder
Serveret med syltede bøgehatte, hummerbrud i urter & salat samt hummerglace

Tournedos af oksemørbrad
Serveret med jordskokcreme & svamperagout tilsmagt med trøffel – hertil sauce bordelaise

Madklubbens Gateau Marcel
Serveret med passionfrugt-ganache & sprød hasselnødkrokant

Hvor: Kan afhentes på Østerbrogade 79 i dit valgte tidsrum den 31. december
Hvor meget: 300 kr. pr. person for menu 1 og 400 kr. pr. person for menu 2
Hvordan: Se mere her


PR Foto

Uformel

Menu:
Ceviche af torsk med chili, ingefær og friskostcrème
Tatar af dansk kalv rørt med tomat, sort peber og kiks af modnet ost
Oksemørbrad med Pommes Anna, morkelcrèmesauce og salat med syltede artiskokker
Tærte med mørke bær og Valrhonachokolade

Hvor: Studiestræde 69, 1554 København V
Hvor meget:
 450,- pr. person


Foto Chris Tonnesen

Cofoco

Forret
Hummerbisque – Cremet suppe garneret med bagt torsk, brødcroutoner stegt i olivenolie lavet på hjemmebagt brød, urteolie og frisk kørvel.

Hovedret
Tournedos af stegt oksemørbrad. Boeuf serveret på puré af selleri og hasselnødder med Pommes Anna, glaserede gule gulerødder, brøndkarse & trøffelsauce

Dessert
Gâteau Marcel på 70% Valrhona chokolade. Valrhona Grand Cru-chokoladekage med saltkaramel, syltede brombær, krokant og rød syre

Natmad
Hotdog saml-selv-sæt – Cofocos gourmetpølser med Karl Johan og parmesan, syltede løg og grov remoulade, ketchup og sennep

Hvor: Kan både leveres og afhentes (Kastrup, Vesterbro, Islands Brygge og Gentofte)
Hvor meget: 345 pr. person for tre retter plus natmad
Hvordan: Se mere her


Rødder

Forretter:
Strandkrabbebisque og crudité af fennikel.
Saltet torsk fra Fiskerikajen, græskarcreme, kål med urteolie, sennepsfrø og sprød brødkrumme.

Hovedret:
Stegt oksefilet fra Steensgård og oksebov fra Mineslund braiseret i 15 timer. Serveres med sellericreme, brændte løg og sauce.
On the side: Monsterbede fra Birkemosegård, sortkål og sprød boghvede.

Dessert:
Citrus/mazarin kage, kærnemælkscreme, æble, marengs og malt.

Hvor: Afhentes på Restaurant Metier på Blegdamsvej 70
Hvor meget: 
385 kr. per kuvert – der er også vegetarudgave til 300 kr. og børnemenuer
Hvordan: Læs mere her


Restaurant 56

Restaurant 56°


Forret
Cremet jordskokkesuppe og torsk marmoreret med høaske.
Hertil jordskokkechips, sago-perler og trøffelcreme.

Hovedret:
Oksefilet tilberedt ved 56°, karamelliseret svampepure, dehydreret rødbede, tusind lag af kartoffel og portvinssauce.
Hertil friskplukket vinter grønt.

Ost:
Hærvejsost, fast dansk ost med noter af karamel/nød og afrundet med en let syre. Grube Rød, blød dansk rødkitost lagret i en gammel kalkgrube.
Heril blomme-hyben kompot og rugbrød.

Dessert:
70% Chokoladekage, krystalliseret hvid chokolade, solbær, rød syre og creme fraiche pisket med karamel.

Hvor: Krudtløbsvej 8
Hvor meget:
395 kr. pr. person
Hvordan: Læs mere her


PR Foto

Kokkeriet

Saltede & ristede kammuslinger, glaskål bånd, salsa på grillet pære, løg og citron verbena og blåmuslingcreme med friskost

Havbarsballotine med brændt hø-aske og sennepsvinaigrette, bagt rødbederelish, vild sennepssalat og salturt

SASHI oksefilet med hasselnød og røget spæk, selleri bagt i saltdej, syltede røde perleløg og trøffelsauce

Chokolademoussekage, kompot på sveskeblommer og appelsin, rød skovsyre og mandelkrokant

Hvor: Kronprinsessegade 64
Hvor meget: 499,- pr. person for 4 retters menu
Hvordan: Læs mere her


PR Foto

Karma Sushi

2 x Miso consommé
1 x Kaviar (15g) med rissenbei og avocadocreme
1 x Duet af laks og trøffel
1 x Kammusling
1 x 1/1 Sizzling hummer
2 x Oksekødsnigiri
Sushimenu (33 stk.)

Spiser man ikke fisk eller skaldyr, har Karma Sushi sammensat en smagfuld nytårsmenu i en vegansk udgave.

Hvor: Trianglen 4, 2100 København Ø, Nyhavn 63B, 1051 København K, Kødboderne 5, 1714 København V
Hvor meget: Forskellige menuer. Ovennævnte menu til 2-3 personer – 1648 kr.
Hvordan: Se mere her


PR Foto

Ristorante L’Imperatore

Skaldyrsfad til min. til 2 personer plus en flaske spumante

FADET BESTÅR AF:

2 stk grillet halve hummere
2 stk grillet store krabber
6 stk grillet krebs
4 stk grillet jomfruhummere
4 stk grillet kæmperejer
2 hele krabber
10 stk grillet krabbeklør
Sauterede tiger rejer i hvidløg

Hvor: ​Olufsvej 2,
Hvor meget: 895 kr. for hele fadet
Hvordan: Læs mere her


PR Foto

Homemate

FORRET
FERSK LAKS OG FRISKFANGET HUMMER MED SORTKÅL OG SKALDYRSBISQUE
HOVEDRET
FLANK STEAK AF MØR OKSE PÅ BAGT AUBERGINE OG POMMES FONDANT
DESSERT
CHOKOLADEFONDANT MED SYLTEDE BROMBÆR OG MASCARPONECREME
HomeMate har også veganske løsninger og menuer til børn.


Hvor:
  Flere afhentningssteder over hele København
Hvor meget: 275 kr. for tre retter
Hvordan: Læs mere her

Foto: PR

Dining Six – KöD – Basso

Forret
Cremet bisque på jomfruhummer med smørporcheret nytårsfisk, grøntsager fra Lammefjorden, crumble på rug samt urteolie med kaffir.

Hovedret
Langtidstilberedt okse fra Uruguay med rosmarin & havsalt, kartoffelgratin med hvidløg & urter samt kraftig sauce på svampe & okse. Hertil variation af syltede bær, grillede borettane løg i balsamico samt blød gulerodspuré

Dessert
Kraftigt fransk chokoladekage med luftig polynesisk vaniljecreme, hvidt chokoladerør, kagecrumble med farin samt syrlig hindbærkompot

Hvor: Flere afhentningssteder i København
Hvor meget: 299 kr.
Hvordan: Læs mere her

Spar op til 85 procent: Kom til kæmpe smykkelagersalg i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Trænger du til lidt bling, men har du ikke lyst til at bruge hundredevis af kroner på nye halskæder og øreringe?

Så er der godt nyt.

Nørrebrohallen lægger endnu en gang gulv til et stort lagersalg, og denne gang er det den danske smykkeproducent Pilgrim, der er klar til at sælge ud af produkter fra tidligere kollektioner.

Det skriver Lagersalg.com.

Det sker 31. maj til og med 2. juni 2019.

Pilgrims sortiment består af bl.a. øreringe, armbånd, halskæder, solbriller og ure, og på lagersalget kan du spare helt op til 85 procent.

Læs også: Ny butik i København: Design din egen Magnum-is med krymmel, knas og glitter

Fyldes op med varer alle dage

Der fyldes løbende op med varer både fredag, lørdag og søndag, så du kan sagtens gøre et kup, selv om du først kigger forbi på lagersalgets sidste åbningsdag.

Pilgrim tager imod betaling med såvel Dankort som MobilePay og kontanter.

Hvad: Pilgrim-lagersalg
Hvor: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, København N
Hvornår: 31. maj til 2. juni 2019. Fredag kl. 9-19, lørdag kl. 9-18 og søndag kl. 10-14.

Læs også: Designertøj til spotpris: Samsøe & Samsøe holder stort lagersalg på Østerbro

Sødt og syndigt: 3 ting du skal smage i København lige nu

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, American Pie Company
Foto: PR, American Pie Company

Her på MigOgKbh er vi utroligt madglade, og vi elsker at spise os gennem København.

Byen bliver nemlig konstant beriget med nye, spændende spisesteder og er samtidig fyldt med gode, gamle klassikere, som vi sætter pris på at vende tilbage til.

Vi ved, at vi har madglæden til fælles med mange, og derfor deler vi gerne ud af tips til gode spots, du bør besøge, og særlige retter, som vi synes, du skal smage.

Lige nu hvor solen skinner, og foråret får byen til at blomstre, er der især tre søde sager, som får vores mundvand til at løbe.

Foto: PR, Conditori La Glace

1. Forårskage

Intet forår uden denne klassiker.

Forårskagen har været en del af sortimentet på La Glace i mange år, og den lyserøde drøm med hjerter på passer perfekt til årstiden, for den smager af både fuglesang og forårsforelskelse.

Efter vores mening er den et must hvert forår, så hvis du endnu ikke har spist et stykke i år, er det ved at være på tide, for lige om lidt siger kalenderen 1. juni.

Forårskagen består af hindbærfromage, chokoladetrøffel, hindbærpuré og mandelbund.

Et stykke koster 62 kr., og prisen for en hel kage til 14 personer er 868 kr.

Hvad: Forårskage
Hvor: La Glace, Skoubogade 3, København K
Hvornår: Mandag-fredag kl. 8.30-18, lørdag kl. 9-18 og søndag kl. 10-18

 

Foto: PR, American Pie Company

2. Piescream

Hvad får man, når man blander pie og ice cream? Piescream selvfølgelig!

Hos The American Pie Company skiftes der løbende ud i sortimentet, så udvalget af pie passer til årstiden. Og lige nu kan din tærte få selskab af cremet flødeis, så den bliver til piescream.

Piescream består af store stykker tærte, som blandes med is, toppes med flødeskum og pyntes med krymmel eller sauce. Et sødt og syndigt koncept, som vi er vilde med.

Du kan vælge mellem tre varianter af piescream: Saltkaramel og æble, chokolade og fudge-brownie samt krymmel og bær.

Piescream koster 58 kr. og fås både hos The American Pie Company på Vesterbro og i Indre By.

Hvad: Piescream
Hvor: The American Pie Company, Skindergade 25 i København K og Vesterbrogade 46 i København V
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-18, lørdag kl. 11-18 og første søndag i hver måned kl. 11-16

 

Foto: PR, Magnum

3. Magnum efter eget design

Hvis du altid har drømt om at designe din egen is og spise den bagefter, så skal du lægge vejen forbi Købmagergade 42 i Indre By senest fredag den 31. maj.

Her er Magnum nemlig poppet op med en butik, hvor du kan lege ismager for en stund.

I butikken står Magnums fingernemme folk klar til at sammensætte is efter dit design. Du skal blot fortælle, om du vil have overtræk af hvid, lys eller mørk chokolade.

Dernæst skal du vælge, hvilke toppings der skal drysses ud over isen for at give dit værk det helt rigtige udtryk samt de smage og konsistenser, du allerbedst kan lide.

Prisen for din personlige Magnum-is er 40 kr.

Hvad: Magnum Pleasure Store
Hvor: Købmagergade 42, København K
Hvornår: 3. til 31. maj 2019. Tirsdag til søndag kl. 12-18. Mandag lukket.

Ny rapport afslører: København har verdens dyreste kaffe – men billig træning

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Den tyske bank Deutsche Bank udgiver hvert år en rapport, der hedder Mapping the World’s Prices.

Her gennemgår de, hvad det koster at bo og leve i en given by – herunder København.

Vi har nogle af verdens bedste kaffe og dygtigste barristaer i København, og kvalitet koster som bekendt lidt mere.

Læs også: Du kan selv smage: København har officielt Danmarks dygtigste barista

Der er masser af steder, der serverer kaffe til en 20’er, men den generelle holdning er nok, at den sorte drik er lige pebret nok.

Det kommer Mapping the World’s Prices 2019 også frem til.

De har faktisk København som værende verdens dyreste by at købe en cappuccino i. De opgiver en pris på 42,13 kr.

På de efterfølgende pladser følger Dubai, Hong Kong, Oslo, Paris hvor en cappuccino koster mellem 40,13 kr. og 36,78 kr.

Milano i Italien er billigst på cappuccino med en pris på 11 kr.

Læs også: Italiensk kaffe-oase på Østerbro udfordrer med italienske priser

Bronzemedaljer til København

Til gengæld ligger København nr. 3, når det kommer til Quality-of-Life.

Zurich i Schweiz vinder foran Wellington i New Zealand. Zurich ligger dog også allersidst mht. omkostninger ved at bo.

Lagos i Nigeria ligger samlet på 56’ende og sidstepladsen i målingen af de udvalgte byer, hvilket dog stadigvæk ikke er det samme, som at sige, der er dårligt at bo.

Men de ligger også sidst i pendlertid. Her ligger København på en flot 5. plads.

Hong Kong er den dyreste by at bo i. En gennemsnitlig 2 værelseslejlighed koster her 24.644 kr. om måneden. København er 13’ende dyreste by at bo i, 12.098 kr.

Billigste by er Egyptens Cairo – her koster en to-værelses 1900 kr. pr. måned.

Læs også: København dominerer listen: Her er Danmarks dyreste lejligheder

Snak med banken før du kommer på weekend

Banken har også målt en gennemsnitligt pris på en weekend-get-away.

Den er defineret som to nætter på et 5-stjernet hotel, to frokoster på en pub, to middage på restaurant, billeje i to dage, to store øl, fire liter sodavand/vand og shopping, hvor man køber et par jeans og et par sneakers.

Her er København næstdyreste by i verden, kun overgået af Milano i Italien. 14.177 kr. koster en weekend i Kbh, hvis du tager samme tur i Istanbul skal du af med 4.754 kr.

Oslo er dyrest, hvis man skal købe 2 liter Coca-Cola. De koster 31 kr. (prisen er faktisk faldet 34 procent de seneste 5 år) med København på en andenplads med 20 kr.

Istanbul koster 2 liter Coca-Cola 5 kr.

Køber man månedskort til offentlig transport ligger Købehavn på en ok billig 23. plads.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Slap af en pris på biler

En mellemklassebil koster ifølge bankens rapport ca. 267.000 kr. i København, og vi bilder os jo selv ind, at vi har verdens dyreste biler, men men men, så prøv at tage til Singapore.

Her får du lov til at slippe 510.500 kr. for samme bil.

I Lagos, Nigeria koster bilen ca. 69.000 kr.

Træn billigt

Men hov, konkurrencen på trænings-centre giver faktisk København en flot 45’ende plads ud af 56 mulige. Hey, vi er i den billige ende her med vores 250 pr. måned.

Hong Kong koster 835 kr.

Prisen er dog målt i et såkaldt ex-pat område, altså et område hvor mange udstationerede arbejder.

Det samme er prisen på en tur til frisøren – og her ligger København dyrest på 1. pladsen med ca. 318 kr. for en herreklipning. Bliver du klippet i Dhaka i Bangladesh slipper du med 25 kr.

Vi er den 11 dyreste by at spise en italiensk middag i, New York er klart dyrest.

Se hele rapporten og mange andre tal lige her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter