Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: PR.
Foto: PR.

Grundet Corona blev den planlagte åbning af Copenhagen Street Food, Reffen, udskudt.

Men nu er der gode nyheder til alle streetfood-hungrende københavnere – Reffen har nemlig annonceret deres åbning fredag d. 5. juni.

De fleste af os kommer til at bruge vores sommer i København, og har du endnu ikke været på Reffen før, så er det nu, du skal et smut forbi Refshaleøen.

Læs videre og lær Københavns største streetfood marked meget bedre at kende

Læs også Nyd det med et glas rosé: Reffen livestreamer solnedgangen i København

Foto PR

Streetfood for alle

Det er to år siden, Reffen åbnede som københavnernes nye streetfood marked, efter Papirøen skulle rives ned.

Reffen har lynhurtigt vundet en plads i vores hjerter og her går gastronomi og iværksætteri, håndværk og kultur, nærvær og fællesskab op i en højere enhed.

På 6000 kvm dyrker 50+ entusiastiske kokke og kreative ildsjæle deres store passion for gastronomi og godt håndværk.

Stadeholderne har deres container i tre år, mens de lærer at stå på egne ben som iværksættere.

På Reffen er der en international stemning med over 17 nationaliteter repræsenteret, og det er samtidig et sted, hvor københavnerne tager del i udviklingen af området.

Hver uge er der fællesskabende events: Alt fra bingo og quiz til workshops, talks og koncerter.

Læs også Seks forskellige slags rosé: Kendt vinbutik lancerer vinsmagning i din egen stue

Foto Reffen PR

Giver byen tilbage til folket

Reffen skal være en rugekasse for nye iværksættere og samtidig være en kreativ legeplads for iværksættere, kreative ildsjæle og de lokale helte.

I fællesskab udvikles den københavnske madscene, nye kreative projekter og den nye bydel på Refshaleøen.

Og det skal gøres på en måde, der tager hensyn til både klimaet, miljøet og mennesket.

Derfor er det bl.a. en del af visionen at blive det første street food venue, der producerer egne økologiske råvarer, hvoraf en stor del allerede i dag leveres fra ejer og grundlægger Jespers Møllers Juliangård.

Læs også Burgeren du SKAL smage: Noma åbner vin- og burgerbar i næste uge

Foto PR

Reduce and reuse

På Reffen er de meget opmærksomme på at reducere madspild og energiforbrug, de sorterer deres skrald, arbejder med økologiske råvarer, bruger bæredygtigt service og tager socialt ansvar.

Alle stadeholdere nøje udvalgt på baggrund af deres evner, kvalitet og koncept, og de skal tilslutte sig at arbejde målrettet med dogmerne ”reduce and ”reuse”.

Til gengæld får de en reduktion i huslejen, hvis de bliver certificeret med det økologiske spisemærke.

Størstedelen af Reffen bygget op af genbrugsmaterialer, og madboder og værksteder er placeret i genbrugte skibscontainere.

Jesper Møller, ejer og grundlægger af Reffen, har nyligt udtalt til Politiken, at han drømmer om, at folk fremover tager deres eget bestik og glas med.

Læs også Tivoli Food Hall fylder 2 år: Smag på mad fra 12 forskellige madboder på samme dag

Foto Reffen PR

Containerkøkkenerne og de kreative shops er i fuld gang med forberedelserne, og de tæller dage til igen at kunne lange deres signaturretter over disken.

Reffen glæder sig til endnu en sommersæson, der på trods af omstændighederne vil byde på masser af stemning, gademad og dejlige stunder under blå himmel.

Der vil – som i alle restauranter i landet – være en masse COVID-19-tiltag, så vi alle kan føle os trygge, mens vi nyder livet.

Hvad: Reffen genåbner 5. juni. 2020
Hvor: Refshalevej 167, 1432 København K
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram