MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Af Rasmus Kramer Schou

Klar?

Skulle det være en Aperol Spritz, rabarber, popcorn eller banan is?

Eller måske hyldeblomst, honning, mokka/chokolade chip?

Du kan også prøve de mere klassiske – vanilje, jordbær og chokolade.

Lige meget hvad, så slå lige et smut forbi det helt nye Nordhavn Mikromejeri – lige under de to runde siloer og farlig tæt på den populære badekaj, Sandkaj.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Hemmelig tyvstart

Nordhavn Mikromejeri åbner egentlig først 1. juli sådan helt officielt, men de er allerede tyvstartet.

Det betyder også, at åbningstiderne er lidt flyvende her inden 1. juli, men det er chancen værd at smutte forbi.

MigOgKbh har indtil videre kun smagt vaniljeisen, men den strøg så også direkte ind på den personlige top 3 – og det er altså et langt og fokuseret is-liv, vi referer til her.

Mage til fløjlsblød, cremet og absurd langtidssmagende is, skal man langt for at finde.

Læs også: Banana vækker opsigt med smagen: Har du prøvet Københavns nye dessert-hit?

Nørder totalt igennem

En anden grund til at besøge den nye biks hedder Peter Altenburg.

Han ejer i forvejen en af byens bedste cocktailbarer, Gilt på Nørrebro, og et af byens bedste pizzarier, Bar Uno, som ligger lige ved siden af Nordhavn Mikromejeri.

Han er en mand, der ikke tager nogen gastronomiske genveje og nørder totalt igennem, når først han har sat sig noget i hovedet.

Den slags kan som bekendt smages.

Med sig har han trioen bag BarUno og hedengangne Holmens Kanal, Kasper Georg Jensen og Thomas Raae.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Ost og is

“Egentlig åbner vi mikromejeriet, fordi vi bruger så pokkers meget mozzarella inde på Bar Uno, når vi laver pizza. Så vi tænkte, det måske kunne være en idé at blive selvforsynende,” forklarer Peter Altenburg.

Ligesom næsten alle andre topsteder i byen, køber Bar Uno nemlig deres oste fra La Treccia i Rødovre, men Peter har længe gået og luret på at hoppe ud som oste-producent.

“Vi kommer også til at lave burrata, ricotta og selvfølgelig mozzarella.

Al mælk kommer fra økologiske Øllingegaard i Skævinge. Hvis bare vi kan forsyne os selv med ost, så går regnestykket egentlig op, men vi har fået et stort lokale, så hvorfor ikke også lave is om sommeren?

Og hvorfor egentlig ikke lave det lidt sjovt?”

Det er svært at være uenig.

Og det er altså derfor man nu kan gå amok i Aperol Spritz is, popcorn is og alle de andre varianter.

Det tegner allerede til at blive en forrygende sommer.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Hvad: Nordhavn Mikromejeri
Hvor: Göteborg Plads 13, Nordhavn
Hvornår: Åbner officielt 1. juli, men er tyvstartet