Har du set det?: Ny smuk have med fritgående kænguruer er indviet i København

I oktober måned åbnede Zoologisk Have i København den tredje og sidste del af deres australske anlæg, som er opkaldt efter kronprinsesse Mary.
Gæster i alle aldre får dermed en helt ny form for gæsteoplevelse, da man rent faktisk kan gå rundt inde i den store grønne have.
Glæd dig til at komme helt tæt på bl.a. små højdespringende klippekænguruer og kakaduen, som begge færdes frit i haven.
Helt nye baner
I designprocessen har det været helt afgørende, at man skulle tænke i nye baner for dyreanlæg.
”I den australske have kan vi trække gæsterne endnu tættere på dyrene og dyrepassernes daglige arbejde, og håbet er, at vores engagement og indsats for at passe på verdens dyr smitter af på både børn og voksne,” siger Flemming Nielsen, der er Kurator og ansvarlig for dyrebestanden i ZOO.
Marys australske Have er bygget sammen med de nuværende anlæg for kænguruer og tasmanske pungdjævle.
I det nye anlæg er der dermed gjort plads til flere nye arter som kakaduen, den australske fløjtefugl samt den lille højdespringende klippekænguru.
Desuden var det Kronprinsesse Marys særlige ønske, at latterfuglen fik plads i anlægget.

”Dyrene har fundet sig rigtigt godt til rette i den australske have, og vi glæder os hver dag over fuglenes karakteristiske lyde, som kan høres over det meste af Haven, siger Flemming Nielsen og tilføjer:
”De forskellige fuglearter har det faktisk så godt, at vi faktisk er ret optimistiske i forhold til, at de kommer til at yngle. Man kan i hvert fald mærke, at stemningen mellem dem er god,” lyder det.
Flere fugle på vej
Lige om lidt kan man opleve endnu mere fløjt og farverige fugle, da det mildere vejr som foråret bringer betyder, at den usædvanlige rødhalede ravnekakadu bliver lukket ud i anlægget.
”Den har kunnet sidde og sondere terrænet i et mindre – og beskyttet udhæng. Men nu er den ved at være klar til at blive lukket ud i den store voliere sammen med de andre,” siger Flemming Nielsen.
Af andre fugle, man snart vil kunne opleve, er de smukke grønne vilde undulater, den ikoniske nymfeparakit og den australske topdue samt den ekstremt udrydningstruede svaleparakit.