Mange nyåbnede restauranter i København: Disse nye steder skal du kende

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Roxie på Hotel Herman K
Restaurant Roxie på Hotel Herman K

København har fået masser af nye restauranter de seneste måneder. MigOgKbh.dk giver her et overblik over de vigtigste åbninger, så du kan blive inspireret til nye spiseoplevelser.

Foto af Alison Vagnini

Alouette

At finde den hemmelige restaurant Alouette er som at finde skatten for enden af regnbuen.

En lidt skramlet baggård med graffiti på Bryggen bliver efter en tur i en smadret vareelevator pludselig til den smukkeste snedkererede intime designerrestaurant med levende ild i spiselokalet.

Perfekt New York urban-luksus og det giver faktisk super god mening, for køkkenchefen er amerikaner og hedder Nick Curtin og var tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Acme i netop New York.

Hans med-køkkenchef hedder Andrew Valenzuela (tidl. køkkenchef på Llama , Taller og Ink. i Los Angeles).

På Alouette serverer de én menu – 5 retter til 695 kr., og dén vil man gerne smage. Så har vi ikke sagt for meget.
Hvor: Sturlasgade 14P, 1.
Alouette website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.


Masser af brun sovs hos Guldgrillen og Umut Sakarya.

Guldgrillen

Det tyrkiske kokke-ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen har knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burger, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs. I rigelige mængder og i hyggelige omgivelser.

Sværere er det egentlig ikke.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

Eneste forskel fra en normal grillbar er, at her er alt bygget på kvalitet, lavet helt fra bunden og resultatet er intet mindre end fantastiske retter til en meget overkommelig pris.

Med to etagers kitschet, men humoristisk indretning og gamle danske hits i ørene er her ofte festligt – især fordi guldøl og Fernet-shots er standarden herinde.
Hvor: Nansensgade 35
Find din sovs hos Guldgrillen Facebook her.


Sukaiba på toppen af Bella Sky

Sukaiba

På 23. sal af designhotellet AC Hotel Bella Sky Copenhagen finder man en japansk inspireret restaurantperle med udsigt til hele byen.

Sukaiba hedder den, og er en af Københavns mest sexede restauranter.

Om aftenen iklæder den sig et dæmpet intimt orange skær, som sammen med musikken flyder over Tom Dixon tæpperne og generelt indhyller de næsten 300 specialdesignede kvadratmeter i forskellige niveauer i cool urban stemning.

Her er en international vibe og godt gang i den i både cocktailbar, spisebaren og cigarloungen.

Prøv en 8 eller 16 retters menu, eller gå a la carte og find favoritterne blandt sushi, supper, dumplings, tempura (japansk måde at friturestege på) eller robata (japansk kulgrill) til priser i mellemlejet.
Hvor: Bella Sky – Center Boulevard, 23. sal
Sukaiba website her.


KiinKiin71 Danmarks mindste restaurant.

KiinKiin71

KiinKiin71 er en restaurant i restauranten og nok Danmarks mindste gourmetrestaurant – med plads til 6 gæster.

I det over 200 år gamle Nyhavn-pakhus med kæmpe frilagte bjælker bliver man ført igennem 35 serveringer med fuld fokus på vandets mirakler.

Det være sig fisk, caviar, østers, skaldyr, sushi og alt andet godt fra havet.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Menuen er en såkaldt omakasemenu, hvilket er japansk og dækker over luksus med luksus på toppen.

Kiin Kiin71 er gourmet på den helt store klinge, når det skal være eksklusivt på den fede måde – hvilket jo plejer at få ens bankdame til at ryste i bukserne.

Men bare rolig, her får man alle 35 serveringer for 975 kr.
Hvor: Nyhavn71
KiinKiin71 website her.


Restaurant Salon hvor Røde Claus huserer.

Salon

28 år nåede køkkenchef ‘Røde Claus’ at stå i køkkenet på den næsten mytiske Restaurant Gl. Mønt, inden han lukkede den. Eller måske nærmere flyttede.

For han er rykket til Bredgade, hvor han (i Le Sommeliers tidl. lokaler) nu har Salon.

Her er alt dog ved det gamle, med ægte kunst på væggene, Torsdagsklubben og det franskinspirerede menukort, som selv voksne mænd bliver mæt af.

Prøv f.eks. ‘Delfinen’ eller storebroren ‘Hvalen’ (375 kr.), som er pigvar bagt i butterdej og flydende i tyk hummersauce.

Den store restaurant er inddelt i mange saloner, og Røde Claus serverer også klassikeren Tournedos “Rossini” til lige under en plovmand.
Hvor: Bredgade 63
Salon website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.


Restaurant Roxie på Hotel Herman K

Roxie

Roxie er den 2-stjernede Michelin-restaurant Kadeaus lillebror.

Den ligger i den luksuriøse Hotel Herman K, og bag de store jernporte møder man som det første hotellets imponerende champagne- og cocktailbar med internationalt snit.

Roxie trækker erfaring og inspiration fra Kadeaus ny-nordiske madunivers, men er med sin uformelle tilgang og fokus på comfort food med et twist, alligevel ret meget sin egen.

De tre etager er domineret af rå beton vægge, som bliver blødt stemningsmæssigt op af keramik og træ, og priserne er i mellemlejet med både menuer og a la carte.

Køkkenchef er det store madtalent Anika Madsen, og på gulvet har hun også en af byens fremmeste eksperter i Henrik Levinsen med vin i hånden.
Hvor: Bremerholm 6
Roxie website her.


Iluka serverer søpindsvin.

Iluka

Iluka er australsk aboriginalt og betyder ‘ved havet’.

Den er ejet af australske Beau Clugston, som har gjort lang karriere på Noma, og nu har åbnet den hyggelige restaurant med fuld fokus på fisk og skaldyr – dog i en meget mere rå, ærlig og ny-nordisk version end de fleste andre.

Det er her mange af Københavns topkokke sidder og slubrer de bedste færøske søpindsvin, jomfruhummere og 200 år gamle molboøsters, når de har fri.

Man kan komme det meste af kortet rundt med en menu til omkring 500 kr., men også vælge retter fra 25-500 kr.
Hvor: Peder Skrams Gade 15
Iluka website her.


KiinKiin Tok Tok

Kiin Kiin Tok Tok

Vesterbro Torv har fået tre lokale thai-køkkener – i én restaurant.

Hjørnelokalet, der før husede Chicks by Chicks (de er nu i Tivoli Food Hall), er blevet omdannet til en specialiseret thai-restaurant ved navn Kiin Kiin Tok Tok.

Den er åbnet af thai-kongen, Henrik Yde.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Den er 100 procent autentisk og kommer med de tre kokke – en fra nord, midt og syd – helt ud til de tre forskellige thailandske regioner for at bringe de mest lokale retter frem på kortet.

Den stilfuldt og smukt indrettede restaurant byder på hængende lamper, smukke træsorter og moderne urban designerstemning og priser i mellemlejet.
Hvor: Vesterbrogade 55b
KiinKiin Tok Tok website her.


Restaurant Mission Cph

Mission

Ta’ dit surfboard under armen og cruise en tur i middelhavskøkkenet med køkkenchef Alex Dadzis.

Han serverer afslappede retter i en laid-back California-vibe på Mission i den smukke irgrønne The Standard på kanten af havnen.

Kerneværdierne herinde er sjov, alsidighed og family-style spisning med fokus på veltilberedte og interessante grøntsagssammensætninger, selvom man også kan finde lidt kød på menuen.

Ligesom lokalerne er retterne lette, lyse og med en positiv tilgang til livet.
Hvor: Havnegade 44
Mission website her.


Boathouse

Boathouse

Boathouse ligger smukt, næsten skyllet op af havnen ved Krøyers Plads.

Her kan man sidde på den kæmpestore terrasse og nyde det urbane view ud over Inderhavnsbroen, Nyhavn og Skuespilhuset.

Mulighederne er mange i den nordiske indrettede moderne restaurant – fra brunch i weekenden og alt fra burger over asiatiske favoritter til grillet hummer og vegetariske retter.

Priserne ligger i mellemlejet, og her er masser af plads og højt til loftet i den store restaurant.
Hvor: Strandgade 85A
Boathouse website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Kom med til gratis og inspirerende rejse-foredrag fra den store verden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Roadtrip i USA, eventyrlige Brasilien eller måske en tur på de historiske Galapagosøer.

Vores store verden er fyldt til randen med oplevelser, som bare venter på at blive opdaget.

Den bedste måde at finde inspiration og komme godt af sted på er rejse-foredrag fra folk, der rent faktisk har været der – og kan give alle tricks og tips.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Gratis rejseforedrag
Det er der mulighed for nu – endda ganske gratis.

Det er Jysk Rejsebureau, der løbende holder gratis events og rejseforedrag – og du er inviteret.

Så kom ind i butikken og bliv inspireret til din næste rejse, når de viser dig rejsebilleder og deler ud af de mange indtryk og erfaringer, de har fået på deres talrige rejser ude i verden.

Foredragene afholdes om aftenen i butikken på Knabrostræde 4, st.

Alle events og foredrag er ganske gratis, men pladserne er begrænsede, så husk at tilmelde dig i god tid. Det gøres let med et klik på hjemmesiden.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hvad: Gratis rejseforedrag
Hvor: Jysk Rejsebureau, Knabrostræde 4, st.
Hvornår: Flere gange om måneden – se website her for datoer og temaer
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh…. 

Masser af cocktails-smagsprøver når bartendere konkurrerer om at opfinde den næste Bacardi-klassiker

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Bacardi er et af verdens største spiritusfirmaer.

Så selvfølgelig holder de en af verdens største cocktailkonkurrencer.

Den hedder Bacardi Legacy Cocktail Competition og her finder de den deltager, der skal repræsentere Danmark i den store internationale finale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Den indviklede enkelhed
Udfordringen i Bacardis flagskibskonkurrence lyder bedragerisk enkel:

Nemlig at opfinde en ny klassisk cocktail der er både tidløs og let at lave.

Komponenterne skal være enkle, men drinken skal være uforglemmelig.

Det skal nemlig være noget enhver bartender i hele verden let kan finde i deres egen bar.

Man kan dermed ikke bruge usædvanlige eller obskure lokale ingredienser til at skille sig ud fra konkurrenterne.

Drikken bør være let at lave, men særpræget.

Læs også: Smag på 450 forskellige slags: Verdens største Gin Festival holdes i København

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Hemmingway-effekten
Og en god baggrundshistorie hjælper også altid på pointgivningen.

Klassikere som Daiquiri, Cuba Libre og Mojito, er enkle og lækre, men har også alle en god historie bag deres skabelse, der også gør dem mindeværdige.

F.eks. har det selvfølgelig hjulpet af de er Ernest Hemingways to absolutte favoritter, som han har gjort udødelige  ved at skrive på væggen i baren La Bodeguita Del Medio i Havana, Cuba: “My Mojito in La Bodeguita, my Daiquiri in El Floridita.”

Hvis du vil opleve de tre danske bartandere shake og dyste deres vej mod toppen, så sæt næsen mod den hyggelige Strøm Bar lige ved Grøbrødretorv mandag 24. februar fra kl. 18.00.

Her kan du nemlig være tilskuer til selve finalen, mens Strøm serverer cocktails til folket til nedsatte priser – også flere af de tidligere års vindere, så man selv kan smage de nye klassikere. Ligesom tilskuerne også kan smage de tre finalecocktails – og der er gratis smagsprøver i løbet af aftenen.

Den danske vinder skal repræsentere Danmark i Global Finals i Miami senere på året.

Læs også: Guide til gode cocktails: Her er 5 nye cocktailbarer i København

Hvad: Bacardi Legacy Finals Denmark 2020 x Strøm Bar
Hvor: Strøm, Niels Hemmingsens Gade 32
Hvornår: Mandag 24. februar. Strøm åbner kl. 18. Konkurrence starter kl. 19.00
Hvor meget: Gratis adgang
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Gratis levering: Få bragt en skøn 7-retters vintermenu lige til døren

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriets Vintermenu PR Foto
Smageriets Vintermenu PR Foto

Forkæl dine gæster med en lækker vintermenu, der rummer alle de bedste råvarer denne sæson har at byde på – og helt uden du skal røre en finger.

Udnyt de kolde og mørke vinteraftener til at invitere dine bedste venner eller dine kære til middag hjemme i hyggelige rammer.

Er du dog ikke typen, der synes 3-4 timer i køkkenet er den rette måde at bruge tiden, så findes der heldigvis gode råd for det.

Smageriets dygtige kokke har nemlig sammensat en smagfuld 7-retters menu, der bl.a. byder på helstegt rosa oksemørbrad, hvidløgsstegt kyllingebryst, porchetta speziata, flødebagte kartofler og raffinerede vintersalater.

Menuen leveres færdigtilberedt og anrettet på hvidt porcelæn – lige til at sætte på bordet.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Bestil forret for 39 kr. og få desserten med for kun 1 kr.
Det er ingen hemmelighed, at Smageriet vil dig det godt, men i øjeblikket vil de dig det altså rigtig godt.

Alle ved, at intet fuldender den perfekte middag som en indbydende forret og en lækker dessert, og det har kokkene altså også taget højde for.

Kom godt fra start og sæt rammerne for en delikat aften med røget laks med rapsoliemayo, agurk, karse og rugbrødscroutoner og rund af med æblekage med kanel og sprød crumble serveret med vaniljecremefraiche.

Med sådan en afslutning på en dejlig aften kan dine gæster næsten ikke gå andet end meget glade og tilfredse hjem.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Brug rabatkoden og få gratis levering
Smageriet har mange års erfaring med at levere mad til både små og store arrangementer rundt omkring i landet, og faktisk er intet arrangement for stort til, at de vil påtage sig ansvaret og stå for at kokkerere en lækkermenu til dit selskab.

Smageriet står til rådighed for personlig vejledning alle ugens dage og du kan tilpasse din bestilling indtil 8 dage før levering.

Lige nu kan du som MigogKbh-læser få gratis levering, når du bestiller din vintermenu hos Smageriet ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Brug blot denne rabatkode: FEB20-K

Se hele menuen og bestil din vintermenu her.

Hvad: Vintermenu fra Smageriet
Hvor: Kan leveres i hele landet (dog kun brofaste øer)
Hvornår: Leveres frem til d. 1. april 2020
Hvor meget: 7 retter for 145 kr. per kuvert (ekskl. miljøtillæg). Bestil forret for 39 kr. og få dessert med for kun 1 kr. per kuvert. Min. 10 kuverter.

Gratis levering med rabatkoden FEB20-K. Rabatkoden gælder ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Smageriets Vintermenu PR Foto