Mange nyåbnede restauranter i København: Disse nye steder skal du kende

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Roxie på Hotel Herman K
Restaurant Roxie på Hotel Herman K

København har fået masser af nye restauranter de seneste måneder. MigOgKbh.dk giver her et overblik over de vigtigste åbninger, så du kan blive inspireret til nye spiseoplevelser.

Foto af Alison Vagnini

Alouette

At finde den hemmelige restaurant Alouette er som at finde skatten for enden af regnbuen.

En lidt skramlet baggård med graffiti på Bryggen bliver efter en tur i en smadret vareelevator pludselig til den smukkeste snedkererede intime designerrestaurant med levende ild i spiselokalet.

Perfekt New York urban-luksus og det giver faktisk super god mening, for køkkenchefen er amerikaner og hedder Nick Curtin og var tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Acme i netop New York.

Hans med-køkkenchef hedder Andrew Valenzuela (tidl. køkkenchef på Llama , Taller og Ink. i Los Angeles).

På Alouette serverer de én menu – 5 retter til 695 kr., og dén vil man gerne smage. Så har vi ikke sagt for meget.
Hvor: Sturlasgade 14P, 1.
Alouette website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.


Masser af brun sovs hos Guldgrillen og Umut Sakarya.

Guldgrillen

Det tyrkiske kokke-ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen har knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burger, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs. I rigelige mængder og i hyggelige omgivelser.

Sværere er det egentlig ikke.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

Eneste forskel fra en normal grillbar er, at her er alt bygget på kvalitet, lavet helt fra bunden og resultatet er intet mindre end fantastiske retter til en meget overkommelig pris.

Med to etagers kitschet, men humoristisk indretning og gamle danske hits i ørene er her ofte festligt – især fordi guldøl og Fernet-shots er standarden herinde.
Hvor: Nansensgade 35
Find din sovs hos Guldgrillen Facebook her.


Sukaiba på toppen af Bella Sky

Sukaiba

På 23. sal af designhotellet AC Hotel Bella Sky Copenhagen finder man en japansk inspireret restaurantperle med udsigt til hele byen.

Sukaiba hedder den, og er en af Københavns mest sexede restauranter.

Om aftenen iklæder den sig et dæmpet intimt orange skær, som sammen med musikken flyder over Tom Dixon tæpperne og generelt indhyller de næsten 300 specialdesignede kvadratmeter i forskellige niveauer i cool urban stemning.

Her er en international vibe og godt gang i den i både cocktailbar, spisebaren og cigarloungen.

Prøv en 8 eller 16 retters menu, eller gå a la carte og find favoritterne blandt sushi, supper, dumplings, tempura (japansk måde at friturestege på) eller robata (japansk kulgrill) til priser i mellemlejet.
Hvor: Bella Sky – Center Boulevard, 23. sal
Sukaiba website her.


KiinKiin71 Danmarks mindste restaurant.

KiinKiin71

KiinKiin71 er en restaurant i restauranten og nok Danmarks mindste gourmetrestaurant – med plads til 6 gæster.

I det over 200 år gamle Nyhavn-pakhus med kæmpe frilagte bjælker bliver man ført igennem 35 serveringer med fuld fokus på vandets mirakler.

Det være sig fisk, caviar, østers, skaldyr, sushi og alt andet godt fra havet.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Menuen er en såkaldt omakasemenu, hvilket er japansk og dækker over luksus med luksus på toppen.

Kiin Kiin71 er gourmet på den helt store klinge, når det skal være eksklusivt på den fede måde – hvilket jo plejer at få ens bankdame til at ryste i bukserne.

Men bare rolig, her får man alle 35 serveringer for 975 kr.
Hvor: Nyhavn71
KiinKiin71 website her.


Restaurant Salon hvor Røde Claus huserer.

Salon

28 år nåede køkkenchef ‘Røde Claus’ at stå i køkkenet på den næsten mytiske Restaurant Gl. Mønt, inden han lukkede den. Eller måske nærmere flyttede.

For han er rykket til Bredgade, hvor han (i Le Sommeliers tidl. lokaler) nu har Salon.

Her er alt dog ved det gamle, med ægte kunst på væggene, Torsdagsklubben og det franskinspirerede menukort, som selv voksne mænd bliver mæt af.

Prøv f.eks. ‘Delfinen’ eller storebroren ‘Hvalen’ (375 kr.), som er pigvar bagt i butterdej og flydende i tyk hummersauce.

Den store restaurant er inddelt i mange saloner, og Røde Claus serverer også klassikeren Tournedos “Rossini” til lige under en plovmand.
Hvor: Bredgade 63
Salon website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.


Restaurant Roxie på Hotel Herman K

Roxie

Roxie er den 2-stjernede Michelin-restaurant Kadeaus lillebror.

Den ligger i den luksuriøse Hotel Herman K, og bag de store jernporte møder man som det første hotellets imponerende champagne- og cocktailbar med internationalt snit.

Roxie trækker erfaring og inspiration fra Kadeaus ny-nordiske madunivers, men er med sin uformelle tilgang og fokus på comfort food med et twist, alligevel ret meget sin egen.

De tre etager er domineret af rå beton vægge, som bliver blødt stemningsmæssigt op af keramik og træ, og priserne er i mellemlejet med både menuer og a la carte.

Køkkenchef er det store madtalent Anika Madsen, og på gulvet har hun også en af byens fremmeste eksperter i Henrik Levinsen med vin i hånden.
Hvor: Bremerholm 6
Roxie website her.


Iluka serverer søpindsvin.

Iluka

Iluka er australsk aboriginalt og betyder ‘ved havet’.

Den er ejet af australske Beau Clugston, som har gjort lang karriere på Noma, og nu har åbnet den hyggelige restaurant med fuld fokus på fisk og skaldyr – dog i en meget mere rå, ærlig og ny-nordisk version end de fleste andre.

Det er her mange af Københavns topkokke sidder og slubrer de bedste færøske søpindsvin, jomfruhummere og 200 år gamle molboøsters, når de har fri.

Man kan komme det meste af kortet rundt med en menu til omkring 500 kr., men også vælge retter fra 25-500 kr.
Hvor: Peder Skrams Gade 15
Iluka website her.


KiinKiin Tok Tok

Kiin Kiin Tok Tok

Vesterbro Torv har fået tre lokale thai-køkkener – i én restaurant.

Hjørnelokalet, der før husede Chicks by Chicks (de er nu i Tivoli Food Hall), er blevet omdannet til en specialiseret thai-restaurant ved navn Kiin Kiin Tok Tok.

Den er åbnet af thai-kongen, Henrik Yde.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Den er 100 procent autentisk og kommer med de tre kokke – en fra nord, midt og syd – helt ud til de tre forskellige thailandske regioner for at bringe de mest lokale retter frem på kortet.

Den stilfuldt og smukt indrettede restaurant byder på hængende lamper, smukke træsorter og moderne urban designerstemning og priser i mellemlejet.
Hvor: Vesterbrogade 55b
KiinKiin Tok Tok website her.


Restaurant Mission Cph

Mission

Ta’ dit surfboard under armen og cruise en tur i middelhavskøkkenet med køkkenchef Alex Dadzis.

Han serverer afslappede retter i en laid-back California-vibe på Mission i den smukke irgrønne The Standard på kanten af havnen.

Kerneværdierne herinde er sjov, alsidighed og family-style spisning med fokus på veltilberedte og interessante grøntsagssammensætninger, selvom man også kan finde lidt kød på menuen.

Ligesom lokalerne er retterne lette, lyse og med en positiv tilgang til livet.
Hvor: Havnegade 44
Mission website her.


Boathouse

Boathouse

Boathouse ligger smukt, næsten skyllet op af havnen ved Krøyers Plads.

Her kan man sidde på den kæmpestore terrasse og nyde det urbane view ud over Inderhavnsbroen, Nyhavn og Skuespilhuset.

Mulighederne er mange i den nordiske indrettede moderne restaurant – fra brunch i weekenden og alt fra burger over asiatiske favoritter til grillet hummer og vegetariske retter.

Priserne ligger i mellemlejet, og her er masser af plads og højt til loftet i den store restaurant.
Hvor: Strandgade 85A
Boathouse website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Stjerner skal spille på toppen af Operaen: Covidhagen bliver et kæmpe Live Event

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Har du også set det hemmelighedsfulde billede af Operaen, som er blevet delt utallige gange af flere kendte danskere på Instagram med teksten ”Covidhagen”?

Så bare rolig, du er ikke den eneste.

Billedet har nemlig nået intet mindre end 750.000 mennesker på blot 48 timer, og vi kan – helt unikt – afsløre hvad det hele kommer til at handle om.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En festival til folket

Den gådefulde Instagram-profil repræsenterer et sejt hold af unge mænd, der ønsker at sætte fokus på hele kulturindustrien, underholdningsbranchen og en sommer 2020 uden festivaler og koncerter.

En samling af dedikerede og hårdtarbejdende mennesker, der forsøger at give det danske folk den festivalsoplevelse som d. 11. marts – da det danske land blev lukket ned – blev frataget fra befolkningen af den globale pandemi, COVID-19.

Med en ny 24-timers livestream på taget af Operaen vil de råbe højt på vegne ad folkets trang til fest, musik og liveoplevelser samt en branche, der bløder økonomisk med aflyste koncerter, festivaller m.m. landet over.

Her er ikke kun tale om artisterne, men også hele det kæmpe hold de bringer med sig bestående af lyd- og lysmænd, backstage crew og mange, mange flere, der arbejder hårdt for deres passion hver eneste dag.

”Covidhagen skal derfor være en festival til folket, og give Danmark det koncert- og festival fix, som vi kommer til af mangle – og savne inderligt – hele sommeren,” siger holdet bag.

Vi skal samles om musikken, og denne gange i helt særlige og historiske omgivelser.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Fra taget af Operaen

Covidhagen har nemlig helt unikt – og som det første musik arrangement nogensinde – fået lov til at indtage taget af Den Kongelige Opera med en bred vifte af landskendte artister og et helt ekstraordinært setup af lys og effekter.

Og det er dette setup og denne musik oplevelse, som vil blive livestreamet hjem i de danske stuer og haver til danskernes skue – helt gratis.

“Livet har givet os citroner – så nu laver vi lemonade; og det gør vi den 12. juni 2020, hvor vi kvit og frit, ønsker at give Danmark et lyspunkt og en festival i en sommer, hvor vi umiddelbart skal være foruden,” siger holdet bag Covidhagen.

En alternativ festivalsoplevelse, hvor hele det danske folk kan opleve bred vifte af yndlings artister fra den danske musikscene – live fra taget.

”Netop den situation, vi befinder os i har åbnet op for en værktøjskasse af muligheder for at danne rammerne for det vildeste setup på en scene, som normalt ikke ville være en mulighed. Den mest ikoniske og unikke lokation var toppen af Danmarks hovedstad, København,” forklarer de.

Covidhagen har på nuværende tidspunkt bekræftet en bred vifte af anerkendte artister, men hvem de er, må du stadig vente lidt med at finde ud af.

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Taps Winebar Facebook
Foto Taps Winebar Facebook

Taps Winebar er netop åbnet i Indre by, og her er der selvbetjening for alle pengene.

Du tapper nemlig din egen vin direkte fra hanen, og du kan vælge mellem hele 80 forskellige slags.

Læs også Populær aftenrestaurant åbner til frokost: Sol, snacks og vin allerede fra middagstid

Første af sin slags

TAPS Winebar er opbygget omkring et hidtil uset koncept i det københavnske byliv.

Helt præcist går konceptet ud på, at du selv er initiativ- og beslutningstageren i valget af din vin ved hjælp af et selvtapningssystem.

Du kan vælge imellem vine fra mange forskellige lande, vinområder, druer og prisklasser.

”Hos TAPS Winebar får du muligheden for at smage adskillige vine, uanset om du blot skal have en smagsprøve eller et helt glas. Du binder dig ikke til at drikke en hel flaske af samme vin, tværtimod.

Du kan frit vandre fra spansk til italiensk, tysk til fransk eller tage turen oversøisk til den nye verden,” forklarer ejer, Marc Gønge.

Disse rammer skaber en unik mulighed for at du som gæst kan få udbredt dit vin-kendskab og finde din smagsprofil – uden at bruge en formue på utallige vinflasker.

”Vi vil have omkring 80 forskellige flasker at vælge imellem – indeholdende alt fra rød og hvid, til rose og nogle mere specielle vine”.

Læs også Gratis rosé og fødselsdagstilbud: Restaurant Nærvær åbner ny udendørs vinbar

Foto Taps Winebar Facebook

Sådan fungerer det

Systemet fungerer på den måde, at du bliver udstyret med et såkaldt wine-card, og det er din nye følgesvend aftenen igennem.

Efter at du så har fundet vej til selvtapningsmaskinerne, og valgt dig en vin vil dit wine-card hjælpe dig med at få åbnet op for druerne.

Du indsætter kortet i maskinen, udvælger en mængde, her vil der være tre muligheder (smagsprøve, halvt og et helt glas), og ud kommer der en perfekt tempereret vin.

Hvad: TAPS Winebar
Hvor: Store Regnegade 26A, 1110 København K
Hvornår: Torsdag-lørdag fra kl. 16-24
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Håber på mange københavnere i år: Kanalrundfarterne sejler snart igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det bliver ikke en sommer, hvor København overrendes af turister fra alverdens lande.

Efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde fredag eftermiddag står det klart, at der kommer langt færre turister til byen end man havde håbet på.

Derfor er det endnu vigtigere end nogensinde før, at vi lokalt her i København støtter flere af de typiske “turistattraktioner”.

Canal Tours har siden 1904 sejlet igennem Københavns smukke havn og kanaler i såvel åbne som overdækkede både. Nu må kanalrundfartsbådene snart komme på vandet igen, og den første afgang bliver den 8. juni.

I år håber man ekstra meget på, at københavnerne tager ud på flere ture, og danske turister i højere grad hopper ombord.

Stromma Danmark, der ejer Canal Tours, krydser fingre for at resten af sæsonen bliver god for alle. ”Kom ud og nyd samværet, få oplevelser i lokalområdet og tag forsvarlig revanche med både frokoster, kaffe/kage og guidede sejlture.”

Således lyder opfordringen fra Stromma i en pressemeddelelse.

Særlige Corona-forholdsregler

Grundet Covid-19 er der taget specielle forholdsregler, så alle kan være trygge og bruge den gode energi på at nyde.

Canal Tours har opsat spritdispensere, og herudover er antallet af gæster pr. sejltur halveret i forhold til, hvad bådene er godkendt til.

I den kommende tid sejles der udelukkende med åbne både (og så uddeles der gratis regnponchos, hvis himlen skulle åbne sig).

Der er desuden tydeligt afmærket ved billethusene i Nyhavn og Ved Stranden.

Meget at opleve fra vandsiden

Rasmus Vinter, som bl.a. har sejlet som kaptajn i Canal Tours i flere år, fortæller at han glæder sig endnu mere end normalt til at komme på vandet.

Der er en helt speciel stemning i kanalerne, og oplevelsen med den friske luft, vind i håret og glade gæster har været savnet.

Der er så meget at opleve fra vandsiden, og det giver et helt andet billede af København.

Meget er blevet aflyst på grund af Corona dette forår og et godt stykke af sommeren, og trods reduceringen i det antal gæster, der normalt kan være på bådene, er der stadig fødselsdage, konfirmationer og virksomhedsarrangementer, som bliver fejret ombord på kanalrundfarterne.

Man kan derfor booke bådene til private arrangementer i større grad end tidligere, lyder det.