Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ugens tip: Pita-pusher er en af vores frokostfavoritter i København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Ugens tip fra MigogKbh-redaktionen er denne gang dedikeret til dig, der er på udkig efter et godt frokost-spot i København.

Tidligere har vi tippet om alt fra en spektakulær gratis oplevelse til byens bedste romsnegl og et sandt paradis for ginfans.

Men nu gælder det altså et sted, hvor vi er vilde med at få stillet sulten, når uret siger frokosttid.

Eller faktisk er der tale om flere steder, for pita-pusheren, vi besøger igen og igen, har fem afdelinger i byen.

Glem alt om 90’erne

Måske er du allerede stødt på Garbanzo.

Siden deres første lille pita-biks slog døren op i Sværtegade 2019, har konceptet udviklet sig til en kæde, som nu er at finde både på Nørrebro, Frederiksberg, Østerbro samt i Nordhavn og altså Indre By, hvor det hele begyndte.

Her laver de pita på et niveau, vi sjældent har set.

Hvis du ved snak om pitabrød tænker på 90’ernes version med skinketern, alt for meget agurk og slatten icebergsalat, kan vi oplyse, at der er sket rigtig meget på pita-fronten siden dengang. Heldigvis.

Hos Garbanzo laver de brødene selv, og vi er således langt fra de pap-lignende discountbrød, du husker fra før i tiden eller kender fra visse supermarkeder.

Brødene er friskbagte med chiafrø og quinoafrø, og de er rullet i majsmel inden turen i ovnen, hvilket gør dem knasende sprøde.

Fyldt med friske smage

Og hvad kan man så få fyldt i pitabrødet hos Garbanzo?

Restauranterne har fire varianter, du kan vælge imellem, hvoraf to er vegetariske.

Mulighederne er halloumi, falafel, kylling og flanksteak, og de koster alle 89 kroner per stk – og 79 kroner for frokostudgaven, som er en anelse mindre, men stor nok til at blive mæt af.

Garbanzo. Foto: Rasmus Kramer Schou

Det er dog i den grad også det øvrige fyld, der gør Garbanzos pitabrød fantastiske, for her kan man roligt tale om en eksplosion af friske smage.

I brødene fylder pita-pusherne nemlig også citronmarineret rødkål, syltede rødløg, gulerod, rødløg, edamamebønner, ovnbagt aubergine og kikærter, og som prikken over i’et toppes det hele lige med rucola og granatæblekerner.

Er man ikke til pita, er der andre retter på menukortet.

Du kan vælge blandt forskellige bowls og den såkaldte Garbanzo Plate, men spørger du os, er der ingen tvivl om, hvad der er den helt store stjerne, og det er altså pitabrødene.

Skal du have lidt ekstra, kan du tilvælge friteret blomkål, almindelige eller sweet potato-fritter.

Garbanzos restauranter har få siddepladser, så det er muligt at tage plads indenfor, hvis du ikke vil have maden med som takeaway.

Du kan finde flere Ugens tip lige her.

Hvad: Garbanzo
Hvor: Fem steder i byen. Find din nærmeste pita-pusher her
Hvor meget: 89 kroner for et pitabrød. 79 kroner til frokost mellem kl. 11 og 16

Del artikel

Andre læser også