ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tips til en dag på Nørrebro: Charmerende gader, gode butikker og lækre restauranter

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nørrebro. Arkivfoto
Nørrebro. Arkivfoto

Nørrebro er Københavns tættest befolkede bydel, og der er et hav af spændende ting at tage sig til her – lige fra du krydser Dronning Louises Bro til du rammer nabobydelene.

Du kan blandt andet gå på museum, besøge store berømtheders gravsteder, spise godt og shoppe i spændende, lokale butikker.

Her får du redaktionens bedste tips til steder og oplevelser, du ikke bør snyde dig selv for på Nørrebro.

Under åben himmel

Hvis vejret tillader det, er der god grund til at udforske Nørrebros udendørsarealer.

Et af de steder, de lokale Nørrebro-borgere holder meget af at gå tur, er på Assistens Kirkegård med den karakteristiske gule mur.

Her kan man slentre på den smukke allé og besøge blandt andre H.C. Andersens, Søren Kierkegaards og Natasjas gravsteder.

Superkilen set fra luften. Foto: Københavns Kommune

Også Superkilen bør udforskes – et byrum, hvor Bjarke Ingels Group har haft en finger med i spillet.

Det store offentlige område skal opleves enten på cykel eller til fods, og der er hele 30.000 m² at begive sig rundt på.

Gå på museum og lyt til live-musik

Museer er ikke det, der er mest af på Nørrebro, men der er dog et, som er interessant for både børn og voksne. Det er Politimuseet, som ligger på Fælledvej.

Her kan ungerne lære om politiets arbejde og nogle af de teknikker, man bruger, når forbrydelser skal opklares.

Man kan også blive klog på politiets historie – lige fra middelalderens barske retshåndhævelse til nutidens metoder og internationale politisamarbejde.

På Politimuseet i København kan ungerne opklare forbrydelser og lære om politiets historie. Foto: PR

Er man i humør til fest eller live-musik på Nørrebro, er det enten natklubben Rust eller spillestederne Stengade og Sigurdsgade, man skal tjekke ud.

Når du vil shoppe

Mange tror fejlagtigt, at shopping er noget, der hovedsagligt kan foregå i gaderne omkring Københavns centrum, men på Nørrebro kan du også sagtens svinge dankortet og få noget godt med hjem.

Gå eksempelvis på opdagelse i Ravnsborggade, der huser flere gode secondhand-butikker, eller sving forbi hippe Elmegade, hvor butikker som Packyard, Acne Archive og Lakor Shop ligger.

Foto: PR, Ro Chokolade

Jægersborggade er ligeledes et must, når det kommer til shopping.

Den charmerende gade er hjemsted for både chokoladeforretningen Ro Chokolade og karamelforretningen Karamelleriet samt finurlige butikker, som kreative sjæle står bag.

Spis godt på Nørrebro

Jægersborggade er også et godt sted at befinde sig, når maven knurrer.

Her laver Silberbauers Bistro retter med fisk og skaldyr, og det smager himmelsk. Du kan også snuppe en omgang solid risotto hos populære Grød.

Foto PR

Andre gode bud på spisesteder, der skal prøves på Nørrebro, er Cofocos uformelle Oysters & Grill, Madklubbens asiatiske Hanzo samt lille, italienske Cicchetti.

Skal du have en hurtig frokost, så husk, at Nørrebro er et sandt shawarma-mekka, eller snup en bagel hos Depanneur. Du kan finde gode shawarma-spots i vores guide her.

Desserten kan du købe i luksusbageriet Benji, som en tidligere Noma-kok står bag, og efterfølgende kan du søge mod en af bydelens ølbarer for at skylle det hele ned med gyldne dråber.

Det anerkendte Nørrebro Bryghus tilbyder ølsmagninger, og hos Brus er der også altid spændende varianter i hanerne.

Del artikel

Andre læser også