Anbefaling: Københavns hemmelige smørrebrødsperle ligger i et palæ

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Toplækkkert smørrebrød på Bredgade 28 - i Odd Fellow Palæet - Foto Rasmus Kramer Schou
Toplækkkert smørrebrød på Bredgade 28 - i Odd Fellow Palæet - Foto Rasmus Kramer Schou

Smørrebrød sidder i Københavns gastronomiske DNA.

Lidt hemmeligt og under radaren har vores smukke by faktisk fået en ny perle, hvor man kan nyde den danske nationalspise.

Det sker under så fine forhold som Odd Fellow Palæet.

Den majestætiske rokokobygning blev opført 1751-1755, og som danner point de vue for Dronningens Tværgade.

Herinde regerer den kulinariske konge Michael Garre og hans team.

De har en lang årerække kørt konferencer, møder, selskaber og fester som sande champs i de imponerende lokaler og kæmpe balsale – og gør det stadigvæk.

De har dog også indraget pladsen ud til Bredgade for at lave en fortovsrestaurant – nemlig Bredgade 28.

Én ting at sige – af sted med dig.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Toplækkkert smørrebrød på Bredgade 28 – i Odd Fellow Palæet – Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på taget fra Kronborg Slot
Under parasollerne dufter her af finere fransk stemning med kurvestole, cafeborde og så smørrebrød.

Lad det være sagt med det samme – det er virkelig i orden og lækkert.

Hvis man kigger på priserne, kan det vel nærmest betegnes et ægte røverfund – omgivelser, råvarer og smag taget i betragtning.

Smørrebrødssedlen er ikke lang, men hvad gør det, når alt på den frister.

Menukortet er for øvrigt en historie i sig selv.

Sedlen sidder nemlig på en smuk grøn metalplade, som ved nærmere eftersyn viser sig af være fra Kronborgs gamle smukke kobbertag.

(Michael Garre drev nemlig også en årerække det populære spiseri på Kronborg Slot, og da taget blev restaureret, fik de lov til at beholde nogle souvenir).

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Toplækkkert smørrebrød på Bredgade 28 – i Odd Fellow Palæet – Foto Rasmus Kramer Schou

Klassisk – og klasse
Lidt over en håndfuld smørrebrød kan man vælge imellem, og man bestemmer selv, om det skal være på det hjemmebagte rugbrød eller brioche.

(Hvis man er heldig, kan man også købe rugbrødet med hjem – bare spørg.)

En koldrøget laks fra Hiddenfjord med rygeostcreme, radiser, agurk og blomkål står i 75,-, men en kartoffelmad med urtemayo, syltede løg, chips og mandler koster 65,-.

Man kan også vælge en æggemad eller dagens kød med hjemmelavet remoulade og knasende løgringe.

Det betyder, man for under et par hundrende kroner kan få et par virkelig gode madder og en kølig pilsner til en hyggefrokost eller invitere forretningsaftaler ud, hvis man vil være sikker på, maden holder niveau.

Læs også: 5 gode spots i København: Her skal du slubre drinks i solen lige nu

Toplækkkert smørrebrød på Bredgade 28 – i Odd Fellow Palæet – Foto Rasmus Kramer Schou

De klassiske serveringer er alle lavet helt fra bunden og med både viden og kærlighed til håndværket – og miljøet.

Michael Garre og hans team går nemlig virkelig meget op i skånsomt fiskeri (de afholder endda fundraisingmiddage til fordel for kystnært fiskeri i Palæet en gang om året), dyrevelfærd og økologi.

Læs også: Kendt makkerpar går old-school og åbner legendarisk restaurant

Hvad: Bredgade 28
Hvor: Odd Fellow Palæet, Bredgade 28
Hvor meget: Fra 65,- for et stykke smørrebrød
Hvordan: Læs mere her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Toplækkkert smørrebrød på Bredgade 28 – i Odd Fellow Palæet – Foto Rasmus Kramer Schou