Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

“Vi kommer til at have ret meget med Nutella”.

Ordene er Nickie Mydungs.

Hun åbnede i dag mandag 2. december Københavns nyeste bageri sammen med sin partner Zeqir Haziri.

Det hedder Buka og ligger på Store Kongensgade 18.

Buka betyder brød på albansk, landet hvor Zeqir blev født og boede, indtil han var 12 år gammel.

“Vi spiser ikke andet end brød i Albanien.

Jo, der bliver drukket virkelig meget kaffe. Så Albanien har en lang og stolt brød- og kaffetradition. Der er meget græsk/italiensk kultur sammenblandet i Albanien,” forklarer Zeqir.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Nutella bageriet Buka i Store Kongensgade 18 Foto Rasmus Kramer Schou
Nutella bageriet Buka i Store Kongensgade 18 Foto Rasmus Kramer Schou

Vintage italiano charme

“Buka er vores måde at hylde kaffebaren efter sydeuropæisk forbillede,” forklarer han, mens hans stemme bliver æltet med italiensk musik fra 1940’erne, som er Bukas charmerende lydtapet.

Her er smukke fliser på gulvet, stearinlys på desken, tørrede blomster og generelt helt vildt lækkert at hænge ud.

Og netop hænge ud, det kan man gøre alle dage, hele dagen.

Buka har nemlig åbnet 7 dage om ugen fra kl. 7-19.00 i hverdagen og 8-16 i weekenderne.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Nutella bageriet Buka i Store Kongensgade 18 Foto Rasmus Kramer Schou

Fyldte croissanter

Der bliver bagt flere gange om dagen. Flere forskellige slags brød, søde sager og knasende lækre mundfulde.

Hovedattraktionen er Nickies favorit – Nutellaen. “Jeg elsker den simpelthen”.

Man kan møde den i forskelligt bagværk – blandt andet i nogle fyldte briochebrød med Nutella. Der er også fyldte croissanter og snurrer med den søde italienske hasselnøddecreme.

Hvis man – Gud forbyde det – har fået nok Nutella, kan man også smage bagværk med pistachecreme, forskellige nødder, vaniljecreme eller mascarpone i.

Læs også: Fråderen: Du får pizza ad libitum og cocktails på nyt natpizzeria

Nutella bageriet Buka i Store Kongensgade 18 Foto Rasmus Kramer Schou

Antikke kopper

Kaffen er en Honduras Blend og den drikkes gerne af nogle af de særlige kopper, som Nickie har fundet på loppermarkeder det seneste år.

Små dekorative antikke kopper og underkopper, der passer ind i Bukas stemning.

Her er også forskellige slags grød – chia og havre – samt en udvalg af salater.
Til frokost serverer Buka en af Zeqirs egne favoritter – nemlig foccaciabrød og panini-sandwiches.
“Jeg har faktisk drømt om at åbne en kaffebar siden 2004, men så kom Nickie og jeg i stedet til at åbne den vietnamesiske restaurant District Tonkin, som har taget en del tid,” siger han.
“Men jeg har bagt og nørdet brød siden dengang. Helt ned i detaljen. Jeg har også haft Nickie med på studietur til Pristina i Kosovo, hvor hun fik lov til at komme ‘i praktik’ hos en bager og forstå alle processerne.”
Læs også: Åbnet i de gamle Umami-lokaler: Kendt navn står bag Københavns nye djævelske restaurant
Nutella bageriet Buka i Store Kongensgade 18 Foto Rasmus Kramer Schou

Aftensmad og aperol

Til aften er der en dagens varme ret, som skifter mellem pasta og andre sydeuropæiske favoritter.
Hvis man er i lidt mere festligt humør, kan man både drikke vin, aperol og grappa til sin croissant, panini eller aftensmad.
Man kan faktisk gøre lige præcis, som man har lyst til herinde. Præcis som i Italien.
Læs også: Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet cowboytoast
Hvad: Buka

Hvor: Store Kongensgade 18
Hvornår: Åbner mandag 2. december. Åbent kl. 7-19.00 i hverdagen og 8-16 i weekenderne

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ejer dropper egen løn: Madklubben sikrer 750 medarbejderes løn

Skrevet af: Redaktionen
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Der går ikke en dag uden at vi ser flere store kæder, koncerner samt mindre virksomheder være nødsaget til at fyre medarbejdere her midt i en uoverskuelig krise.

Især restaurant- og hotelbranchen står i frontlinjen og bløder ekstremt i disse tider. Heldigvis er der også positive historier.

For hos den københavnske restaurantkæde Madklubben, der har 21 steder i hele landet har man sikret, at 750 medarbejdere beholder deres job.

Det gælder både dem på fuldtid- og deltid.

Det skriver B.T. 

Ejer dropper sin egen løn

Madklubbens ejer Anders Aagaard har valgt at droppe sin egen løn.

På trods af krisens hårde tag i restaurationsbranchen, kan han med hjælp fra regeringens lønkompensationspakke sikre sine 750 medarbejdere deres job.

“Der er ikke nogen fyresedler, der er ikke nogen dommedagsscenarier, vi bliver sgu ved. Det har været fantastisk at kunne fortælle. Det har været en god dag,” siger Anders Aagaard til B.T.

Madklubben laver stadig Take Away.

Restaurantkæde vil lade de små komme til

Forleden havde Morten Pedersen, partner og direktør i restaurantkæden DiningSix, et budskab til sin branche i håb om, at de mindre spillere også vil eksistere efter at krisen er ovre.

”Har du en større virksomhed og noget at stå imod med, så få hjælp fra regeringen, og lad takeaway-markedet gå til de mindre restauratører i stedet,” opfordrede han over for MigOgKbh.

En opfordring de allerede selv har efterlevet hos DiningSix.

Virksomheden, der bl.a. omfatter restauranterne KöD, Basso, Klokken og cocktaibaren LouLou i København, Aarhus og Oslo, har valgt at drosle ned for al aktivitet og medarbejderne er sendt hjem.

Vild video: Smukke København er helt mennesketom

Skrevet af: Michael Qureshi
Screenshot - video Heartbeats.dk
Screenshot - video Heartbeats.dk

Det ligner nye optagelser til Nik & Jays legendariske En Dag Tilbage video.

Eller måske optagelser til en zombie-film, hvor hele menneskeheden er truet.

Men det er nutid. Det er den nye hverdag.

Mediet Heartbeats havde sendt deres video-fotograf ud i Københavns gader ved højlys dag, hvor fotografen også havde dronen i brug.

Uvirkelige billeder

Og det er totalt uvirkelige billeder af et mennesketomt København på tidspunkter, hvor der normalt ville være fyldt med biler, cykler og masser af liv.

Det positive er, at folk lytter efter regeringens anvisninger og anbefalinger – og vi er sammen hver for sig.

Se videoen herunder

Og nu hvor vi er ved det – jamen så lad os da lige tage Nik & Jay’s En Dag Tilbage Video.

Fællesskål og højt humør: Kom med til Danmarks største virtuelle ølsmagning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Øl
Øl

Selvom vi lever i en på mange måder underlig tid, lever vi også i en digital verden, hvor alt kan lade sig at gøre i det virtuelle univers … hvis man er lidt omstillingsparat.

Mange danskere går en påskeferie i møde, hvor påskefrokoster og oplevelser med familie og venner må aflyses på grund af coronavirus.

Men bare rolig! Man kan sagtens stadig “mødes”  om en dejlig tår øl.

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

12 bryggerier går sammen

Sæt kryds i kalenderen langfredag i påsken, d. 10. april, hvor Royal Unibrew i samarbejde med Craft Makers Collective og 12 mikrobryggerier inviterer til Danmarks største virtuelle ølsmagning livestreamet direkte fra Anarkist og de små bryggerier rundt om i landet.

“Som et plaster på såret har vi taget initiativ til denne virtuelle ølsmagning for at give danskerne en anledning og et sted, hvor de kan mødes og skåle – uden at gå på kompromis med myndighedernes anbefalinger,” skriver arrangørerne om ølsmagningen.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Sådan fungerer en virtuel ølsmagning

De 12 bryggerier har fået til opgave at vælge én øl fra deres sortiment, der samles i en kasse og sælges fra Craftmakerscollective.com frem til den 5. april.

Den eneste forberedelse til den virtuelle ølsmagning er altså blot at få købt smagekassen til 349 kr. … og selvfølgelig sørge for, at øllet er koldt fredag d. 10 april.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Craft Makers Collective (@craftmakerscollective) den

“Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper en hård kamp i disse tider.

Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord – en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte,” skriver de videre.

Følgende bryggerier er med: Svendborgsund Bryghus, Midtfyns Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Ørbæk Bryggeriet, The Man Behind, Anarkist, Fanø Bryghus, Århus Bryghus, Thisted Bryghus, Amager Bryghus, Herslev Bryghus, Svaneke Bryghus.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Fakta

  • Danmarks største ølsmagning i cyberspace er åben for alle.
  • Man kan købe en samlet ølkasse med alle 12 øl, der er med i smagningen, på www.craftmakerscollective.com.
  • Prisen er kr. 349 inkl. moms + fragt og kassen kan blive leveret lige til kundens dør
  • Ølkasserne kan bestilles frem til søndag d. 5. april kl. 23.59.
  • Smagningen vil naturligvis også kunne streames efterfølgende, så man kan nyde de mange øl henover påskedagene, hvis man ikke har mulighed for at se med live om fredagen.
  • Har man ikke mod på at smage sig igennem 12 øl, er man også velkommen til gratis at se med på Danmarks Største Ølsmagning.
  • Ølsmagningen livestreames via facebook.com/anarkistodense.

Du finder info om køb mm. her.