Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Guide: Her finder du de 16 bedste pastarestauranter i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR/Facebook
Foto PR/Facebook

Pasta, pasta, pasta. En af vores yndlingsspise.

Både med tomat, fløde, svampe, trøffel og burrata.

Pasta sætter nærmest ingen begrænsninger – og vi er vilde med det!

Vi guider her til alle vores yndlingspastarestauranter i København.

Pasta fra Fabro. Foto Mathilde Mågård Hansen

Fabro

Verdensklasse pasta til under 100 kroner?

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke hos Fabro på Borgergade i Indre By.

Menukortet er super simpelt med omkring fire klassiske pastaretter, men de koster altså kun 99 kr. – og det er ret vildt.

For de smager nemlig super lækkert.

Man kan ikke reservere bord, så der er altid en laaang kø ude på gaden, men pastaen er altså ventetiden værd.

Læs mere om Fabro og se menuen her.

Hvad: Fabro
Hvor: Borgergade 134, 1300 København K

Bar Pasta. Foto PR, Facebook

Bar Pasta

Bar Pasta er blandt de lokale på Nørrebro kendte for deres lækre og enkle pastaretter uden så mange dikkedarer.

Bare god smag.

Menuen er simpel, og du kan typisk vælge imellem fire forskellige pastaretter.

Priserne for hovedretter ligger mellem 135-165 kroner.

Du finder Bar Pasta på Vedbækgade 13 og Griffenfeldsgade 17.

Book bord hos Bar Pasta lige her.

Hvad: Bar Pasta
Hvor: Vedbækgade 13 og Griffenfeldsgade 17, 2200 København N

Mirabelle. Foto Mathilde Mågård Hansen

Mirabelle Spiseria

I begyndelsen af 2023 kunne vi fortælle, at kokken Christian F. Puglisi valgte at lukke sit bageri Mirabelle på Guldbergsgade.

I stedet åbnede Mirabelle på Guldbergsgade som italiensk spiseri (eller ‘spiseria’) og vinbar. Og wow, det er altså et sted, du skal besøge.

MigogKbh var forbi en helt almindelig tirsdag aften, og der er slet ikke nogen tvivl om, at den gode Puglisi kan lave mad, der smager absurd godt.

Husk endelig også at bestille pistacieisen til dessert. Klart den bedste vi nogensinde har smagt.

For der var faktisk ikke en finger at sætte på noget som helst fra menukortet.

Vi smagte alt lige fra en håndskåret tatar og hjemmelavet burrata til to ikke mindst guddommelige pastaretter. Nøøøj, de var gode!

Læs mere om det ‘nye Mirabelle’ og book bord lige her.

Hvad: Mirabelle Spiseria
Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N

Restobar. Foto Mathilde Mågård Hansen

Restobar

Det ligger jo næsten i kortene, at Mikkel Egelund og Morten Kaltoft sammen kunne skabe et geni af en restaurant.

Mikkel Egelund er nemlig manden bag den franske go-to i Gothersgade, Pastis, og Morten står bag den populære italiener, Osteria 16. Derudover er de gamle venner gennem næsten 20 år.

Sammen rykkede de i foråret 2023 ind på Vesterbro Torv med Restobar, der nok mere er en restaurant end en bar. Men godt, det er det!

Prøv især deres crostini med ansjos og deres pasta med kaninragout – sikke en herlig omgang.

Læs mere om Resto Bar og book bord lige her.

Hvad: Resto Bar
Hvor: Vesterbrogade 51, 1620 København V

Boutique Emilia. Foto Mathilde Mågård Hansen

Boutique Emilia

I 2022 åbnede det italienske par Stefano Baravelli og Noemi Sulas den italienske restaurant Boutique Emilia på Frederiksholms Kanal – opkaldt efter Emilia-Romagna, hvor de begge er opvokset.

Fokus er frisk og hjemmelavet pasta efter klassiske, italienske opskrifter – præcis som Noemis bedstemor lærte hende at lave dem.

Hun har lavet frisk pasta de sidste seks år, så man kan vist godt sige, det er hende, som er pasta-dronningen.

Saucerne er det derimod Stefano, som står for, og de bliver skam også lavet fra bunden.

Book bord hos Boutique Emilia her.

Hvad: Boutique Emilia
Hvor: Frederiksholms Kanal 4, 1220 København K

Foto PR, Facebook

Hos Fischer

Verdens bedste Spaghetti carbonara finder du hos kokken David Oliver Fischer på Østerbro.

David har tilbragt en årrække bag komfuret på flere gode restauranter i Rom, og det er netop den romerske simplicitet, velsmag og kærlighed til kogte kulhydrater, han har taget med sig til postnummer 2100.

Fischer er en favorit blandt byens kokke, og du kan nemt komme til at kæmpe om et bord til fuldendt pastalykke.

Book bord hos Hos Fischer her.

Hvad: Hos Fischer
Hvor: Victor Borges Pl. 12, 2100 København Ø

Rufino Osteria. Foto PR, Facebook

Rufino Osteria

Pasta nydes bedst i godt selskab og i hyggelige omgivelser.

Og det finder man heldigvis i den gamle charmerende kælderrestaurant på Christianshavn, der tilhører Rufino.

Her sidder du gerne plantet ved rustikke langborde i træ, mens du nyder lækker pasta lavet fra bunden, som du kan skylle ned med en masse dejlig vin.

Så bliver det ikke meget bedre.

Læs mere og book bord på Rufino Osteria her.

Hvad: Rufino Osteria
Hvor: Strandgade 14, 1401 København K

Osteria Nana. Foto Mathilde Mågård Hansen

Osteria Nana

Her er en af de nyere drenge i klassen, men det gør den absolut ikke mindre fantastisk.

I de historiske lokaler på Store Kongensgade, der har tilhørt Ida Davidsen i en menneskealder, er folkene bag District Tonkin og bageriet, Buka, rykket ind med en italiensk perle.

Menuen er helt klassisk og simpel men præsenterer dig for de allerbedste italienske retter – inklusiv intet mindre end en burrata-bar.

Derudover må du ikke snyde dig selv for deres Cacio e Pepe, for den kan virkelig noget!

Book bord hos Osteria Nana her.

Hvad: Osteria Nana
Hvor: Store Kongensgade 70, 1264 København K

Ravioli med flydende parmesan hos Barabba. PR Foto

Barabba

Barabba på Store Kongensgade blev i første omgang kendt for at have meget sent åbent.

Som i sådan ”kokken skal bare have din bestilling senest kl. 02”-sent åbent.

Det har de dog siden hen afskaffet, så nu er det ‘bare’ deres formidable mad og særligt deres pasta, du skal kigge forbi efter.

Book bord på Barabba her.

Hvad: Barabba
Hvor: Store Kongensgade 34, 1264 København K

Il Mattarello. Foto Mathilde Mågård Hansen

Il Mattarello

Bolognese, carbonara og fyldt pasta – vi tager det hele.

Et ikke helt dårligt sted at indtage din daglige pasta er hos Il Mattarello i Torvehallerne, hvor selvsamme ejere også står bag en Michelin-belønnet restaurant i København.

Gemt i et hjørne af Torvehallerne finder man det autentiske og italienske pastaværksted, Il Mattarello.

Her kan du købe frisk pasta og italienske saucer med hjem, men du kan også bestille et par pastaretter fra deres lille menukort og nyde dem enten i deres spisebar eller ude på det solrige torv.

Og begge dele er altså godt lagt ud.

For Il Mattarello laver pasta præcis, som du husker den fra Italien.

Simpel, cremet, al dente – og bare virkelig lækker.

Læs mere Il Mattarello her.

Hvad: Il Mattarello
Hvor: Torvehallerne hal 2 (tættest på Nørreport)

Masseria. Foto PR

Masseria

Nicola Fanetti og Ursula Waltemath fra Brace startede i sommeren 2023 et nyt kapitel, da de gik sammen med restaurantgruppen Sovino Brands om at åbne en ny pastabar.

Pastabaren bærer navnet Masseria og ligger i Kødbyen, hvor du kan fornøje dig med retter fulde af kreativitet og italienske finesser.

Ifølge Nicola Fanetti og Ursula Waltemath er nøgleordene på det nye spisested ‘kvalitetstid, selskabelighed og italiensk varme’, idet disse værdier er kommet til at betyde mere for dem oven på corona-pandemien, og det er de nok ikke ene om.

Maden på menukortet er af høj kvalitet, men samtidig rustik, da inspirationen i høj grad er hentet i Italiens landlige egne.

Book bord på Masseria her.

Hvad: Masseria
Hvor: Flæsketorvet 50, 1711 København V

Beviamo. Foto PR

Beviamo

I juni kom der nye ejere hos Beviamo på Nordre Frihavnsgade, og det er nogle særdeles rutinerede folk.

De står nemlig bag pasta-paradiset, Rufino Osteria, som du finder længere oppe i guiden.

Hos Beviamo er der ingen fine fornemmelser eller pinlig stilhed – bare en masse god mad og nærværende betjening.

Du kan både vælge at gå a la carte eller snuppe en af deres to tastingmenuer, hvor man kommer godt omkring menuen.

Her er tre retter for 325 kr. eller seks mindre for 445 kr.

Book bord hos Beviamo her.

Hvad: Beviamo
Hvor: Nordre Frihavnsgade 58, 2100 København Ø

Mangia. Foto PR, Facebook

Mangia

Mangia på Bagerstræde 9 på Vesterbro er en af byens mest autentiske og uformelle italienske restauranter – og en af de mest populære.

Mangia er nemlig på få år blevet et favoritspot for såvel eksperter og elskere af simpel støvlelandsmad.

Indretningen er minimalistisk med hvide vægge, sorte lamper, rå plankegulve og stofduge på bordene.

Den perfekte setting for et måltid, hvor de velsmagende, italienske kreationer spiller førsteviolin.

Book bord på Mangia her.

Hvad: Mangia
Hvor: Bagerstræde 9, 1617 København V

CIRCOLO. Foto PR, Instagram

CIRCOLO

Drøm dig en tur til Toscana og besøg CIRCOLO på Gammel Kongevej.

Her laver de nemlig alle de bedste retter fra regionen.

Det betyder blandt andet lækre retter som calamari, pappardelle og affogato på a la carte-kortet, men du kan også hoppe ombord på deres 5-retters menu til 495 kroner.

CIRCOLO er drevet af samme folk, der også står bag Mangia.

Hvad: CIRCOLO
Hvor: Gammel Kongevej 74D, 1850 Frederiksberg C

Piola Pastifico. Foto PR, Instagram

Piola Pastifico

Rygterne siger, at den bedste pasta uden for Italien findes hos Piola Pastifico på Frederiksberg.

Og de rygter er altså kommet så langt, at det er næsten umuligt at få et bord.

Største chance er at holde på deres Instagram, hvor de med kort varsel annoncerer ledige borde.

Piola er åbnet af parret Antonio og Johanne, der laver så god hjemmelavet mad, at der nærmest er kamp om bordene.

Du kan få en 6-retters menu til 475 kr. eller vælge frit fra deres a la carte-kort.

Læs mere og (prøv) at booke et bord her.

Hvad: Piola Pastifico
Hvor: Thorvaldsensvej 2, 1871 Frederiksberg C

La Rocca. Foto PR, Instagram

La Rocca

Hos La Rocca i Vendersgade får du en helt autentisk, italiensk spiseoplevelse.

Restauranten har bløde polstrede stole, walk-in-vinskab og et Pastaria, hvor du kan se den friske pasta blive lavet fra bunden.

Og ja, så er familiens yngste også meget velkomne, så tag endelig dem med.

Når maden skal bestilles kan du både vælge mellem en af deres faste menuer eller sammensætte din egen ud fra deres store a la carte-kort.

Se hele menuen og book bord på La Rocca her.

Hvad: Ristorante La Rocca
Hvor: Vendersgade 23-25, København K

Del artikel

Andre læser også