Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Boltens Food Court PR Foto
Boltens Food Court PR Foto

Boltens Gård har gennem årene lagt hus til mange branderter.

Fra de shot-drikkende diskoteker til de helt hippe som kridhvide Nasa. Alt det er fortid nu.

Det samme er en af Købehavns største madsuccesser gennem tiderne – nemlig Copenhagen Street Food.

Nu slår historien knude på sig selv.

For en række af de erfarne drivkræfter bag Copenhagen Street Food rykker nu ind i Boltens Gård – under navnet BOLTENS FOOD COURT.

Det sker lørdag den 13. april 2019 kl. 10.00. Sæt kryds i kalenderen.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om breaking…

Boltens Food Court PR Foto

Da MigOgKbh var på besøg Boltens Food Court i starten af november til en inspektions-rundvisning, var de allerede langt med ombygningen.

Nu er de så godt som helt færdige – og har netop fået ibrugstilladelsen fra kommunen.

Den historiske og yderst charmerende gård er blevet ryddet for tidligere tiders plastik-druk og istedet fået sat tyk streg under bindingsværks-charmen, hyggen og intimiteten. 

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

4000 m2 i flere etager og hyggekroge

Boltens Food Court har 19 erfarne stadeholdere, fem udskænkningssteder, 4.000 m2 ultramoderne indendørs Food Court i tre etager, – det var blandt andet her det gamle Nasa lå, 1.500 m2 brobelagt gård med masser af lyskæder, grønne planter, bindingsværkhuse og 1.000 siddepladser fordelt i flere hyggekroge og områder i flere etager. 

Stadeholderne tæller disse aktører, hvor man kan komme gastronomisk hele verden rundt. Vi følger selvfølgelig op i løbet af ugen med en indgående præsentation af stederne.

Churreria (spansk)
Desi nam nam (indisk/pakistansk)
Marrakech (marrokansk)
Duck it 
(dansk)
Woodomi (kinesisk)
Two Monkeys (vegansk colombiansk)
The Mexican Donkey (mexikansk)
Temporada Tapas (spansk)
Philly’s (amerikansk)
Wok Amok (thailandsk)
Boy’s (fransk)
Hope Organic(dansk)
Hygge taste of Denmark (dansk)
Brasa (brasiliansk)
Slice n’ ice (italiensk)
The American(amerikansk)
The Fish Project (engelsk)
Ciao (italiensk)
The Fat Greek (græsk)

Derudover er der en pop-up, der vil huse forskellige eksperimentelle køkkener.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna i havnen

Boltens Food Court PR Foto

Kræfterne bag hedder Lars Moesgaard, Nik Kongsø og Jakob Nygaard, og de kender hinanden fra CPH Streetfood på Papirøen – og har siden lukningen arbejdet bag kulissen for at føre successen videre. 

De har taget alt det gode med sig fra Papirøen – og forbedret de mangler, som var derude.

Blandt andet toiletforholdene.

“Vi blev aldrig rigtig glade for Papirøens koncept med at stå og tisse i en gammel container som et offentligt toilet.

Så her på Boltens Food Court har vi gjort virkelig meget ud af, at der ikke bare er toiletter nok, men også at de rent faktisk er af en høj standard, ligesom restauranttoiletter,” fortalte og viste de frem til rundvisningen.

Læs også: Guide: 8 nye restauranter du skal kende i København marts 2019

Har hele Boltens Gård

Boltens Gård har har beholdt nogle af de kendte restauratører herinde. Således kan man stadigvæk besøge den thailandske Kjun Juk, cocktailbaren Weltkuglen samt Den Lille Fede.

Boltens Food Court har lokaler og arealer hele vejen rundt i Boltens Gård, og MigOgKbh er snart klar med flere billeder og videoer samt en ret fed overraskelse herindefra – så følg med på vores Facebook.

Hvad: Boltens Food Court
Hvor: Boltens Gård, i hjørnet af Store Kongensgade og Gothersgade
Hvornår: Åbner lørdag den 13. april 2019 kl. 10.00
Hvordan: Læs mere her på deres web eller deres Instagram
Åbningstider
Mad. (Køkkener) uden for feriedage:
Søn-torsdag. 
11.00-21.00
Fre-lørdag. 11.00-22.00

Mad. (Køkkener) i feriedage:
Alle dage 11.00-22.00

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Bæredygtig sommer-shopping: Populært designmarked popper op på Reffen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.

De fleste besøger Reffen for at købe noget godt til ganen, nyde den gode stemning og slikke solskin.

Men syv søndage sommeren over vil der være endnu en god grund til at kigge forbi det velduftende streetfood-marked på Refshaleøen.

Designmarkedet Flid har nemlig indgået et samarbejde med Reffen, og det betyder, at du kan gå på opdagelse hos en række upcoming designere og kunsthændværkere, når din sultne mave er blevet forkælet med tacos, sushi, burgere eller andre lækkerier.

Første gang, Flid besøger Reffen, er søndag  23. juni.

Her vil du kunne købe design og kunst til hjemmet samt pyntesager til dig selv, og når du er færdig med at shoppe, kan du blive hængende på Reffen, hvor der i anledning af Sankt Hans vil være bål og musik om aftenen.

Læs også: Topper hitlister globalt: Verdensstjerne laver Pop Up butik i København

Foto: PR

Bæredygtighed i fokus

Flids markeder har siden 2014 poppet op rundt omkring i København, og hver gang er der fokus på dansk og skandinavisk design samt bæredygtighed.

Ifølge Frederik Schlütter, som er eventchef på Reffen, er designmarkedet og madmarkedet et særdeles godt match, idet Reffen til daglig huser kreative værksteder og ligeledes går op i bæredygtighed:

“Flids kerneværdier går hånd i hånd med Reffens visioner omkring bæredygtighed, grønne alternativer og lokalt producerede varer, og vi ser Flid som et perfekt supplement til Reffens kreative værksteder,” udtaler Frederik Schlütter.

Flids marked vil være at finde på Reffen i tidsrummet 11-18 på følgende datoer:

  • Søndag 23. juni
  • Søndag 30. juni
  • Søndag 7. juli
  • Søndag 14. juli
  • Søndag 21. juli
  • Søndag 11. august
  • Søndag 1. september

Hvad: Flid x Reffen
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A, København K
Hvornår: Syv søndage fra juni til september

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

40 km fra København: Nu kan du købe dit helt eget ægte slot

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Hvis er du er træt af trafikken i Indre by, de mange turister eller bare masser af støj, så er det nu, du bør slå til.

En perle er landet på det danske boligmarked i Nordsjælland ca. 40 km fra København.

Selv om man er vant til de helt store prisskilte i Nordsjælland og tilsvarende flotte salgsbeskrivelser fyldt med gloser som ”havudsigt”, ”sildebensparket” og ”stuer en suite”, er det alligevel ikke hverdagskost, at der står ”slot” ud for boligtypen. 

Men det er nu tilfældet; Danmarks p.t. sjettedyreste hus, der netop er kommet til salg, er nemlig i den royale kategori.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

43.000 kvadratmeter stor grund

Gurrehus Slot er således adressens tilnavn, og vil man rykke ind på den over 43.000 kvadratmeter store grund, koster det 52 millioner kroner.

Slottet er til salg hos liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der i salgsannoncen beskriver adressen som ”en meget unik og sjælden mulighed for at erhverve et historisk jagtslot så tæt på København”.

Gurrehus Slot ligger i den nordsjællandske by Kvistgård ud til Gurre Sø og med Helsingør som den nærmeste større by.

Ifølge Boliga.dks oplysninger rummer bygningen 2.590 boligkvadratmeter fordelt over 30 værelser, og dertil kommer godt 1.000 kvadratmeter kælder.

Ejendommen er bygget i 1883, og siden da har slottet både været i Forsvarets og private ejeres varetægt.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Prins Georg fra Grækenland har boet der

Det mest iøjnefaldende navn på listen over tidligere residerende må dog nok være Prins Georg af Grækenland, der ejede de eksklusive kvadratmeter frem til slutningen af 50’erne.

Ifølge salgsopstillingen fra Ivan Eltoft Nielsen foretog prinsen flere ændringer på slottet, der i dag fremstår renoveret, men dog med de fleste gamle, herskabelige detaljer bevaret.

Villamarkedet – særligt i Nordsjælland – ser jævnligt udbudspriser i samme leje som det, Gurrehus Slot er udbudt til salg for, ligesom der fra tid til anden også kommer boliger til salg med prisskilte en del over de 50 millioner kroner.

For øjeblikket er det således en strandvejsvilla i kystbyen Vedbæk lige nord for København, der til en pris på 75 millioner kroner, kan kalde sig landets dyreste villa udbudt til salg.

Du kan se flere billeder og salgsopstilling hos mægler Ivan Elftoft Nielsen her

Østerbro-yndling: Kendt pastahus skifter kurs og går all-in på pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går  all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

David Fischer har i mange år været en af byens ypperste pasta-præster.

På hans ombyggede værtshus på Østerbros Victor Borges Plads har stamkunder flokkedes til for at sætte tænderne i den perfekt kogte hjemmelavede pasta.

En evne han blandt andet lærte på La Pergola, Roms eneste tre-stjernede Michelinrestaurant, hvor han var et par år.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Fra pasta til pizza

Hold lige vejret, for David har tænkt sig at skifte kulinarisk kurs.

“Nogle gange skal der ske noget nyt,” fortæller han, mens han skraber en af de to nye store ovne rene, som er flyttet ind Hos Fischer.

“Jeg har altid elsket den romerske pizza. Den med millimeter tynd og sprød bund – og nærmest ingen dejkant.  Og jeg har altid gerne ville give den et ordentligt forsøg. Så det gør vi nu”

“Da jeg boede i Rom spiste jeg pizza flere gange om ugen – nogle gange to på en dag.”

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

100,- for en pizza

Fischer har trænet grundigt de seneste mange uger og fundet frem til 4-6 versioner, der altid vil være på kortet, og de står i 100,-

Der vil være varianter med råvarer som bl.a. pistacie, mandler, gedeost, spinat, trøffelolie og frisk mozzarella.

Han har også investeret i to nye Castelli Forni pizzaovne med en kapacitet til 16 pizzaer hvert 3. minut. Pizzaerne kan nydes i restauranten, men der vil om kort tid også være take-away.

Læs også: Nørrebro har fået 100 procent vegansk pizzeria

David Fischer PR Foto

Baglokalet fået en opgradering

Pizzaerne kan også nydes ude på en af byens hyggeligste pladser, hvor Fischers har en stor udeservering.

Og i baglokalet vil der fortsat være fast pop-up med Rasmus Grønbech, som MigOgKbh skrev om for et par uger siden.

Det kan du læse meget mere om lige herunder.

Læs også: Scoop på Østerbro: Stjernekokken Rasmus Grønbech laver pop-up restaurant

Hvad: Fra pasta til pizza
Hvor: Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12
Hvornår: Fra 15. juni
Hvor meget: 100,- for en pizza

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram