Københavns gamle vandværk er blevet til restaurant: Vandværket serverer lækker mad

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vandværkets Restaurant og Cafe PR Foto
Vandværkets Restaurant og Cafe PR Foto

Vandværket ved Borups Allé blev indviet i 1903, og var en del af Københavns Vandforsyning indtil 2004, hvor den sidste dråbe blev presset ud af den historiske bygning.

Under 2. Verdenskrig valgte tyske soldater at besætte Vandværket i forsøget på at tvinge civilbefolkningen til at overgive sig på grund af vandmangel.

De havde dog overset et enkelt vandværk, så planen lykkedes aldrig.

Læs også: Overblik: De her vilde restauranter åbnede i København 2019

Vandværkets Restaurant og Cafe PR Foto

Besat og forladt

I 2007 blev det gamle vandværk kortvarigt besat af en gruppe unge fra det forhenværende ungdomshus på Jagtvej 69.

Det varede dog ikke længe, men man kan stadig se rester fra deres besøg i den kreative udsmykning af væggene i Maskinrummet.

Så det gamle vandværk stod stadigvæk ganske tomt.

Lige indtil 2018, hvor Rasmus Storgaard valgte at købe det gamle vandværk.

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Renoveret fra kælder til kvist

Rasmus Storgaard  renoverede det 1200m2 store vandværk fra kælder til kvist og fremstår nu som helt ny restaurant.

”Mit mål med Vandværkets Restaurant og Cafe er, at forkæle folk med virkelig god mad i varme og rare omgivelser,” siger Thomas Fischer, der er køkkenchef og medejer af Vandværkets Restaurant og Cafe. (Tidl. Formel B, Vallø Slotskro og Hotel Josty)

“Et sted hvor du kan komme med både venner, familie, kollegaer og forretningsforbindelser og opleve, at der hverken er gået på kompromis smag, rammer, råvarer eller service.”

Læs også: Så det officielt: Verdens bedste falafel bliver serveret på Nørrebro

Vandværkets Restaurant og Cafe PR Foto

Morgen, middag og aften

I løbet af dagen serveres let morgenmad, lækre frokostretter, frokostbuffet og himmelske kagefavoritter.

Lørdag og søndag kan du desuden nyde en brunch med alt, hvad hjertet begærer og maven har plads til.

Om aftenen byder menukortet på et udvalg af fransk-nordiske retter – forrettet og desserter til ca. 50,- og hovedretter til 150,-

De har fokus på at have fuld smæk på smagen, og alt er tilberedt fra bunden.

Hvis du ønsker at spise derhjemme, så er der også en take-away ret på menukortet hver aften.

Hver onsdag inviteres der til folkekøkken, hvor man kan få et billigt måltid mad i godt selskab.

Læs også: Mads på mission i Nordhavn: Vil lave Europas bedste sushirestaurant

Hvad: Vandværkets Restaurant og Cafe
Hvor: Rabarbervej 2,2400 København NV
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.