Lækkerier på Vesterbro: Kokkelandsholdets anfører åbner ny restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Bistro1620 Foto: Mads Søndergaard
Bistro1620 Foto: Mads Søndergaard

Kokken Mads Søndergaard har noget af et CV.

Han har arbejdet på Michelinrestauranterne Marchal, Kadeau og AOC – og nå ja, så har han også lige været anfører for det danske kokkelandshold i 5 år med flere guldmedaljer i kokkelommen.

Nu er han så tilbage på den københavnske køkkenscene.

Nærmere betegnet på Vesterbro Torv, hvor han har overtaget pizzalokalerne fra Motto og i stedet åbnet Bistro1620 – opkaldt efter postnummeret.

“Vi har solgt både pizzaovnen og dejælteren i kælderen er også røget, for nu skal vi være bistro,” fortæller Mads Søndergaard, der er teamet op med Søren Haahr, kendt fra restaurantbranchen.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Bistro1620 Foto: Mads Søndergaard

Vesterbros sjæl

Bistro1620 er dybt forankret i Vesterbro.

Søren Haahrs farfar tjente for eksempel i Den Danske Brigade under Anden Verdenskrig og smuglede sammen med sin bror jøder til Sverige.

Farfaren nåede også at arbejde sammen med en modstandsmand fra Holger Danske, der blev skudt lige udenfor restauranten i 1945.

Bistro1620 er også udsmykket med billeder taget indenfor en radius af 200 meter fra restauranten. Samt malerier af kunstneren Per Hillo.

“Man skal ikke lægge alt for meget i bistronavnet. Flere af vores gæster har sagt, at standarden er alt for høj. Men vi vil meget hellere have folk bliver positivt overraskede, så det er en meget god måde at holde forventningerne nede på,” forklarer den tidligere landsholdskok.

Læs også: Garbanzo udvider i byen: Københavns bedste pita-pusher åbner i helt ny bydel

Bistro1620 Foto: Mads Søndergaard

Frokost og aftenkort

Kortet byder på en raw-bar med blandt andet tatar, tun, laks, østers og caviar, mens frokostkortet har smørrebrød og et par lette retter. Hele aftenkortet kan faktisk også bestilles til frokost, hvis man har lyst.

Hovedretterne kommer både omkring muslinger, kylling og oksekød. Alt kød og fjerkræ er af dansk friland.

Man kan også hoppe i de større delemenuer, som måske kunne være en hel havtaskehale eller en Chateaubriand.

“Og så prioriterer jeg super meget desserter. Der er så mange steder, hvor man ikke prioriterer desserter, og det er en skam.”

Bistro1620 har plads til 70 spisende gæster indenfor, samt 20 udenfor på torvet.

Læs også: Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København

Hvad: Bistro1620
Hvor: Vesterbrogade 55A, 1620 Vesterbro
Hvor meget: Forretter fra 130,- Hovedretter fra 200,-
Hvordan: Læs mere lige her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram