Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”-brunch til ingen penge

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

Hvornår har du sidst været forbi Ålholm Plads?

Måske på vej mod Rødovre med linje 6A?

Måske kørte du for langt med bus 26 og strandede på endestationen? Måske har du aldrig været der?

En tilfældig nytårsopdagelse

Indrømmet, der er ikke det helt store at komme efter på den vindblæste busholdeplads lige på kanten mellem Vanløse og Valby.

Her ligger en kebabsnedker i den pæne ende, en kiosk med to-for-en-tilbud på Twix og et Garant gulvtæppetempel.

Men så ligger der også Chai Shai: En indisk/pakistansk restaurant, som åbnede i sommeren 2017.

Ved første øjekast ligner Chai Shai enhver anden takeaway-baseret restaurant med eksotisk ophav. Facaden er anonym, og i vinduet sidder klistermærker fra Just Eat og Hungry.dk.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Men indenfor gemmer sig en madoplevelse og et kvalitetskøkken af en helt anden verden.

Det opdagede jeg på egen hånd, da jeg sidste nytår – på selveste 1. januar – var på jagt efter tømmermandsmad.

”Det første og bedste sted der har åbent, bliver det!” sagde jeg til min bedre halvdel, mens vi vraltede længere og længere ud ad Valby Langgade.

Synet var halvsløret, hovedet værkende og sulten monumental.

Se videoen længere nede i artiklen. Foto: PR/Facebook

Skulle det være en gang ‘Halwe Channe’ eller ‘Nehari’?

Det sidste jeg havde regnet med at finde, var en ny favoritrestaurant til samlingen i samme kaliber som de italienske pastamagikere i Lyngby Storcenter og den New Zealandske pie-triot på Toftegårds Allé.

Men pludselig lå den der: Chai Shai. Med duggede ruder, velduft ud gennem en utæt hoveddør og en ejer, der smilende tog imod os.

”Vi har to retter til vores ’nashta’.

I kan vælge mellem ’Halwa Channe’ og ’Nehari’”, sagde indehaveren, Ijaz, med et smil fra øre til øre, mens vi glanende sad tilbage i al vores uvidende danskhed kombineret med prosecco-inducerede tømmermænd (der var ikke råd til ægte champagne det år) og et udtryk, der uden tvivl har brølet ”A hva’?” lige tilbage.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Foto: PR

Pakistansk madlykke til 69 kroner

En solid forklaring senere fandt vi ud af, at ’Halwe Channe’ dækker over en vegetarisk ret, der måske er den bedste, jeg har smagt i København de senere år.

Channe er en kikærtebaseret, pakistansk gryderet med masser af krydderier og kartofler. Definitionen af mumsemad, der skal spises med ske.

På siden får man traditionelle, stegte fladbrød kaldet ’puri’, der næsten er helt transparente, og som kan hives fra hinanden i seje brudstykker på meditativ vis.

Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

Sidste indslag i retten er ’Halwa’: En slags sød og porøs madkage lavet på kardemomme, sukker, smør og semolina-durumhvedemel. Prisen? 69 sølle kroner.

69 kroner koster også den anden ’Nashta’-option, ‘Nehari’: Langtidstilberedt oksekød og marv i en krydret og cremet sauce med små, tynde stave af frisk og opkvikkende ingefær.

Som tilbehør til en omgang ‘Nehari’ får man sprøde og skoldhede naanbrød direkte fra Tandor-ovnen.

Se morgenmadsretterne blive til i Chai Shai’s video herunder:

En blegfis med verden i sin favn

Siden det øjenåbnende nytårsbesøg for snart et år siden har jeg gæstet Chai Shai måske ti gange, og de skuffer aldrig.

Selv om deres frokost- og aftenretter også er gode, så kan deres morgenmad/brunch om lørdagen og søndagen bare noget helt, HELT særligt.

Så sidder man der, midt på Ålholm Plads i en restaurant, hvor man kan mærke, at ejeren forsøger at gøre noget ud af indretningen med moderne designerstole, spraglede puder og rå plankeborde i træ.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Foto: PR

Her sidder ofte herboende pakistanere og indere, der for længst har opsporet, at man får autentisk mad til mere end rørende priser.

Og så er der en blegfis eller to som mig, der allernådigst og på heldigste vis har opdaget et sted, hvor brunchen får en til udbryde et indre ”wauw”.

Et sted, hvor man næsten kan gå hen og blive rørt helt ind i sjælen, når maden smager igennem af en madkultur med tusinde år på bagen og man husker på, at København også er en by med hele verden i sin favn.

Og det er alligevel lidt af et scoop for 69 kr.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr.

Hvad: ”Nashta” Pakistansk morgenmad/brunch
Hvor: Chai Shai, Ålholmvej 17, 2500 Valby
Hvornår: Lørdag og søndag kl. 10-14 – herudover også almindeligt frokost- og aftenåbent
Hvor meget: 69 kr. for hver af de to menuer
Hvordan: www.chaishai.dk

Gordon Ramseys tidligere køkkenchef hyper dansk burger

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell
Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell

København er verdensklasse. Fra den ene ende til den anden.

Vi har gourmetrestauranterne, og vi har burgerne.

Det sprang helt i luften for et par år siden, da Gasoline Grill røg på listen som en af verdens bedste burgere.

Nu får den velsmagende bøf-i-bolle endnu en tur på grillen med masser af ros.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Foto: Gasoline Grill Facebook

3 Michelinstjerner spiser dansk burger

Verdens største erhvervsmedie, Bloomberg, har spurgt de gastronomiske verdensstjerner, hvor deres favoritburger serveres.

Og den nordirske køkkenchef, Clare Smyth, har peget direkte på Gasoline Grill.

Hun er tidligere køkkenchef hos Gordon Ramsey og den første og eneste kvinde i UK, der har opnået 3 Michelinstjerner.

I 2017 åbnede hun sin egen restaurant i London, Core, og den blev straks belønnet med 2 Michelinstjerner.

Køkkenchefen hos Kødbyens Fiskebar er engelske Jamie Lee, og han er enig med Clare Smyth. Han nævner også Gasoline Grill som sin favorit.

Den danske burgerkæde er den eneste fra Skandinavien, der har klaret cuttet til Bloombergs liste.

Se hele listen lige her.

Hvad: Gasoline Grill
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også: Københavnsk sted i Top 5: Her er Danmarks bedste bøfsandwich

Landsholds-konditor laver vild Afternoon Tea på Møllen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
kage kagebord afternoon Foto: Rasmus Kramer Schou
kage kagebord afternoon Foto: Rasmus Kramer Schou

Lola på Christianshavn er ret speciel.

Ud over at være en virkelig god restaurant under ledelse af køkkenchef og stjernekok Kamilla Seidler, så er Lola også et social-gastronomisk projekt.

De tager nemlig fat i nogle af de mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og træner dem i et gastronomisk forløb.

Læs også: Ugens Tip: Restaurant Lola i den gamle mølle er Københavns nye must-visit

Lola Foto: Henrik Thierlein

Dessertdronning

Kokkene ude i køkkenet er en skøn sammenblanding af nationaliteter fra hele verden.

Men også et par danske – blandt andet Line Wolter.

Når hun ikke laver desserter og petit fours på Lola, så er hun en fast del af konditorlandsholdet.

Hun er nemlig en af landets dygtigste dessertkokke.

Det kan man få lov til at smage til fulde lørdag 29. februar og søndag 1. marts kl. 14-17

Hun har fået fuldkommen frit spil til at lave en Lola-udgave af den klassiske britiske Afternoon Tea i de smukke omgivelser på Lille Mølle.

Hun serverer både søde og salte fristelser til den store guldmedalje – og selvfølgelig bobler i glasset.

Læs også: Elefanterne får ny nabo: Kæmpe restaurant og bar bliver epicenter for Carlsberg øl

Hvad: Afternoon Tea på Lola v/ Line Wolter
Hvor: Restaurant Lola, Christianshavns Voldgade 54
Hvornår: Lørdag 29. februar og søndag 1. marts kl. 14-17
Hvor meget: Prisen er 495,- inkl. bobler og the eller kaffe.
Hvordan: Læs mere og book billetter lige her

Læs også: Årets lakridsfestival vokser og rykker til luksusrammer

Indtager historiske Axelborg: Vinspecialistens Vinfestival med mere end 200 smagsoplevelser

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinspecialistens Vinfestival 2020 er et regulært drømmeland for voksne vinkendere.

Verdens bedste producenter har nemlig sendt deres passionerede eksperter til København, så der kan smages og snakkes vin til den helt store guldmedalje.

Når først entréen på 250,- er betalt, så er der fri leg blandt mere end 200 forskellige smageoplevelser af både vin og spiritus.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Fransk vin og champagne, italienske druer, spanske smagsbomber, californisk verdensklassevin, portvin og vinho verde fra Portugal eller måske bare Australiens bedste vinhus – det hele er samlet i historiske Axelborg, lige overfor Tivoli.

Med i billetten er et Riedel smageglas (værdi 175,-), som man får med hjem.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinøse fans vil hurtigt genkende californiske Three Sticks Wines som kommer med toppen af Chardonnay og Pinot Noir fra Sonoma.

Torbreck Vintners, kongen af australsk Shiraz er også på plads, ligesom eksklusive Keuka Lake Vineyards fra New York byder velkommen.

Fra den gamle verden er der både toppen af Rhône fra Domaine le Clos du Caillou og tysk Pinot Noir med et kvindeligt touch fra Chat Sauvage.

Og det er bare et lille udpluk i det kæmpestore program.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Der er også særlige events på dagen, man kan tilmelde sig.

Spis f.eks. på NIMB Brasserie før selve arrangementet.

Eller forkæl smagsløgene, når Daniel Otero fra Ximenez-Spinola underholder med sherry og brandy i absolut verdensklasse ved Ximenez-Spinola MasterClass.

Der er også Riedel Glasseminar, hvor man kan smage champagne fra Deutz i verdens bedste glas fra østrigske Riedel.

Hvad: Vinspecialistens Vinfestival 2020
Hvor: Axelborg, Vesterbrogade 4
Hvornår: Mandag d. 9. marts 2020 kl. 18.00 til 21.00
Hvor meget: 250,-
Hvordan: Læs mere lige her