Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”-brunch til ingen penge

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

Hvornår har du sidst været forbi Ålholm Plads?

Måske på vej mod Rødovre med linje 6A?

Måske kørte du for langt med bus 26 og strandede på endestationen? Måske har du aldrig været der?

En tilfældig nytårsopdagelse

Indrømmet, der er ikke det helt store at komme efter på den vindblæste busholdeplads lige på kanten mellem Vanløse og Valby.

Her ligger en kebabsnedker i den pæne ende, en kiosk med to-for-en-tilbud på Twix og et Garant gulvtæppetempel.

Men så ligger der også Chai Shai: En indisk/pakistansk restaurant, som åbnede i sommeren 2017.

Ved første øjekast ligner Chai Shai enhver anden takeaway-baseret restaurant med eksotisk ophav. Facaden er anonym, og i vinduet sidder klistermærker fra Just Eat og Hungry.dk.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Men indenfor gemmer sig en madoplevelse og et kvalitetskøkken af en helt anden verden.

Det opdagede jeg på egen hånd, da jeg sidste nytår – på selveste 1. januar – var på jagt efter tømmermandsmad.

”Det første og bedste sted der har åbent, bliver det!” sagde jeg til min bedre halvdel, mens vi vraltede længere og længere ud ad Valby Langgade.

Synet var halvsløret, hovedet værkende og sulten monumental.

Se videoen længere nede i artiklen. Foto: PR/Facebook

Skulle det være en gang ‘Halwe Channe’ eller ‘Nehari’?

Det sidste jeg havde regnet med at finde, var en ny favoritrestaurant til samlingen i samme kaliber som de italienske pastamagikere i Lyngby Storcenter og den New Zealandske pie-triot på Toftegårds Allé.

Men pludselig lå den der: Chai Shai. Med duggede ruder, velduft ud gennem en utæt hoveddør og en ejer, der smilende tog imod os.

”Vi har to retter til vores ’nashta’.

I kan vælge mellem ’Halwa Channe’ og ’Nehari’”, sagde indehaveren, Ijaz, med et smil fra øre til øre, mens vi glanende sad tilbage i al vores uvidende danskhed kombineret med prosecco-inducerede tømmermænd (der var ikke råd til ægte champagne det år) og et udtryk, der uden tvivl har brølet ”A hva’?” lige tilbage.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Foto: PR

Pakistansk madlykke til 69 kroner

En solid forklaring senere fandt vi ud af, at ’Halwe Channe’ dækker over en vegetarisk ret, der måske er den bedste, jeg har smagt i København de senere år.

Channe er en kikærtebaseret, pakistansk gryderet med masser af krydderier og kartofler. Definitionen af mumsemad, der skal spises med ske.

På siden får man traditionelle, stegte fladbrød kaldet ’puri’, der næsten er helt transparente, og som kan hives fra hinanden i seje brudstykker på meditativ vis.

Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

Sidste indslag i retten er ’Halwa’: En slags sød og porøs madkage lavet på kardemomme, sukker, smør og semolina-durumhvedemel. Prisen? 69 sølle kroner.

69 kroner koster også den anden ’Nashta’-option, ‘Nehari’: Langtidstilberedt oksekød og marv i en krydret og cremet sauce med små, tynde stave af frisk og opkvikkende ingefær.

Som tilbehør til en omgang ‘Nehari’ får man sprøde og skoldhede naanbrød direkte fra Tandor-ovnen.

Se morgenmadsretterne blive til i Chai Shai’s video herunder:

En blegfis med verden i sin favn

Siden det øjenåbnende nytårsbesøg for snart et år siden har jeg gæstet Chai Shai måske ti gange, og de skuffer aldrig.

Selv om deres frokost- og aftenretter også er gode, så kan deres morgenmad/brunch om lørdagen og søndagen bare noget helt, HELT særligt.

Så sidder man der, midt på Ålholm Plads i en restaurant, hvor man kan mærke, at ejeren forsøger at gøre noget ud af indretningen med moderne designerstole, spraglede puder og rå plankeborde i træ.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Foto: PR

Her sidder ofte herboende pakistanere og indere, der for længst har opsporet, at man får autentisk mad til mere end rørende priser.

Og så er der en blegfis eller to som mig, der allernådigst og på heldigste vis har opdaget et sted, hvor brunchen får en til udbryde et indre ”wauw”.

Et sted, hvor man næsten kan gå hen og blive rørt helt ind i sjælen, når maden smager igennem af en madkultur med tusinde år på bagen og man husker på, at København også er en by med hele verden i sin favn.

Og det er alligevel lidt af et scoop for 69 kr.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr.

Hvad: ”Nashta” Pakistansk morgenmad/brunch
Hvor: Chai Shai, Ålholmvej 17, 2500 Valby
Hvornår: Lørdag og søndag kl. 10-14 – herudover også almindeligt frokost- og aftenåbent
Hvor meget: 69 kr. for hver af de to menuer
Hvordan: www.chaishai.dk

Sprød nyhed: Pizzatroldmand åbner nyt surdejs-pizzaria i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Surt i Carlsbergbyen PR Foto
Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Surdej er blevet hvermandseje.

Der bliver nørdet igennem i de små hjem og såkaldte surdejshoteller skulle efter sigende være en ting i Sverige, så man kan få passet sin surdej – og undgå den dør.

Populariteten skyldes nok, at brødet som regel smager bedre, når det er lavet på surdej. En dybere, mere kompleks smag.

Således også i pizzabunde.

Netop pizzabunde er Peppe ekspert i.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om nye restauranter…

Peppe fra Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Har tidligere tryllet for Tribeca og Bæst

Hans borgerlige navn er Giuseppe Oliva, men er kun kendt under kælenavnet Peppe. Han har tidligere tryllet pizzaer frem hos Tribeca og Bæst.

Men i midten af december åbner han sit egen restaurant.

Den hedder Surt og ligger i Carlsbergbyen, nærmere betegnet Bag Elefanterne 2.

Surt bruger ikke industriel gær i pizzadejen, men udelukkende deres elskede surdej.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Et surt menukort

Udover surdejspizzaer vil man også kunne sætte tænderne i andre former for syrlige sager.

Forretter og side dishes vil nemlig blive kreeret af dedikerede specialiserede madhåndværkere – eller artisans som de hedder med et lidt finere ord – med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Håndbygget stenovn

“På Surt vil gæsterne møde en hyggelig, uformel stemning, hvor man er i øjenhøjde med pizzakokkene, og alle er velkomne. Vi går op i at lave virkelig gode pizzaer, men vores menu vil også spænde bredere end det,” forklarer Peppe.

Der er plads til 50 gæster på Surt, som er indrettet med langborde, ved højborde i de mange vinduespartier eller ved restaurantens hovedattraktion – den store stenovnen, der er håndbygget på stedet.

Hvad: Surt
Hvor: Bag Elefanterne 2, Carlsbergbyen
Hvornår: Åbner medio december
Hvordan:
Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny juletradition: Drik jule-Baileys af en rensdyr-kop lavet af chokolade

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Baileys Treatmas Bar PR Foto
Baileys Treatmas Bar PR Foto

Baileys er verdens første fløde-likør og samtidig også verdens bedst sælgende likør med et salg på over 82 millioner flasker årligt på verdensplan.

Nu har de indtaget København med en ny tradition, som skal markere starten på højtiden.

Det er pop-up baren, Baileys Treatmas Bar, og den kan besøges på Gemyse i Tivoli.

Her kan der drikkes Baileys i stride strømme, og det på en lidt anden måde, end vi er vant til.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Chokoladekrus

Chocolate Reindeer-kruset, som er lavet på kvalitetsmælkechokolade, skabt af producenten Lir Chocolate.

Det er perfekt til en drink med for eksempel Original Irish Cream, fordi chokoladen fra kruset blander sig med likøren og skaber en helt ny smag.

Baileys Chocolate Reindeer blev lanceret på det engelske marked sidste år og var kæmpe succes, og er altså nu kommet til Danmark.

Chokoladedrinken være på Gemyses drikkekort helt frem nytår.

Prisen for et Baileys Reindeer-sæt er 75 kr.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

 Hvad: Baileys Treatmas Bar
Hvor: Gemyse i Tivoli, Vesterbrogade 3
Hvornår: Frem til 29. december og er åben mellem kl. 11 og 23 fra mandag til søndag
Hvor meget: 75,- for Baileys Reindeer-sæt

Læs også: I hjertet af København: Historisk restaurant frister med syndigt kagebord

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Stort event: Wozniacki spiller afskedskamp mod Serena Williams i København

Skrevet af: Redaktionen

Forleden meddelte Caroline Wozniacki, at hun indstiller karrieren efter Australian Open i januar.

Men hendes mange danske fans får lov til at takke hende for mange store oplevelser og præstationer for Danmark til et stort farvel-event i Royal Arena.

18. maj skal Wozniacki møde superstjernen Serena Williams i en opvisningskamp i den store arena, hvor adskillige verdensstjerner på den musikalske front spiller i 2020.

“Tiden er kommet, hvor jeg stopper min karriere og jeg glæder mig utrolig meget til at spille min allersidste kamp på hjemmebane foran et så stort publikum. Det bliver noget helt specielt, og en dag jeg ser virkelig meget frem til,” siger Wozniacki i en pressemeddelelse fra f Sports Group.

Ser frem til en storslået aften

Tennisdronningen fortsætter;

“Punktum for min karriere kan ikke foregå på bedre vis end på hjemmebane og mod tennissportens aller største kvindelige spiller nogensinde og så min veninde, Serena Williams.

Det bliver en storslået aften, jeg aldrig vil glemme, det er jeg sikker på,” lyder det.

De to veninder har mødt hinanden officielt 11 gange, og her har Wozniacki kun trukket sig sejrsrigt ud af et opgør. Men mon ikke “Miss Sunshine” får lov til at shine en sidste gang på hjemmebane?