Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”-brunch til ingen penge

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

Hvornår har du sidst været forbi Ålholm Plads?

Måske på vej mod Rødovre med linje 6A?

Måske kørte du for langt med bus 26 og strandede på endestationen? Måske har du aldrig været der?

En tilfældig nytårsopdagelse

Indrømmet, der er ikke det helt store at komme efter på den vindblæste busholdeplads lige på kanten mellem Vanløse og Valby.

Her ligger en kebabsnedker i den pæne ende, en kiosk med to-for-en-tilbud på Twix og et Garant gulvtæppetempel.

Men så ligger der også Chai Shai: En indisk/pakistansk restaurant, som åbnede i sommeren 2017.

Ved første øjekast ligner Chai Shai enhver anden takeaway-baseret restaurant med eksotisk ophav. Facaden er anonym, og i vinduet sidder klistermærker fra Just Eat og Hungry.dk.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Men indenfor gemmer sig en madoplevelse og et kvalitetskøkken af en helt anden verden.

Det opdagede jeg på egen hånd, da jeg sidste nytår – på selveste 1. januar – var på jagt efter tømmermandsmad.

”Det første og bedste sted der har åbent, bliver det!” sagde jeg til min bedre halvdel, mens vi vraltede længere og længere ud ad Valby Langgade.

Synet var halvsløret, hovedet værkende og sulten monumental.

Se videoen længere nede i artiklen. Foto: PR/Facebook

Skulle det være en gang ‘Halwe Channe’ eller ‘Nehari’?

Det sidste jeg havde regnet med at finde, var en ny favoritrestaurant til samlingen i samme kaliber som de italienske pastamagikere i Lyngby Storcenter og den New Zealandske pie-triot på Toftegårds Allé.

Men pludselig lå den der: Chai Shai. Med duggede ruder, velduft ud gennem en utæt hoveddør og en ejer, der smilende tog imod os.

”Vi har to retter til vores ’nashta’.

I kan vælge mellem ’Halwa Channe’ og ’Nehari’”, sagde indehaveren, Ijaz, med et smil fra øre til øre, mens vi glanende sad tilbage i al vores uvidende danskhed kombineret med prosecco-inducerede tømmermænd (der var ikke råd til ægte champagne det år) og et udtryk, der uden tvivl har brølet ”A hva’?” lige tilbage.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Foto: PR

Pakistansk madlykke til 69 kroner

En solid forklaring senere fandt vi ud af, at ’Halwe Channe’ dækker over en vegetarisk ret, der måske er den bedste, jeg har smagt i København de senere år.

Channe er en kikærtebaseret, pakistansk gryderet med masser af krydderier og kartofler. Definitionen af mumsemad, der skal spises med ske.

På siden får man traditionelle, stegte fladbrød kaldet ’puri’, der næsten er helt transparente, og som kan hives fra hinanden i seje brudstykker på meditativ vis.

Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

Sidste indslag i retten er ’Halwa’: En slags sød og porøs madkage lavet på kardemomme, sukker, smør og semolina-durumhvedemel. Prisen? 69 sølle kroner.

69 kroner koster også den anden ’Nashta’-option, ‘Nehari’: Langtidstilberedt oksekød og marv i en krydret og cremet sauce med små, tynde stave af frisk og opkvikkende ingefær.

Som tilbehør til en omgang ‘Nehari’ får man sprøde og skoldhede naanbrød direkte fra Tandor-ovnen.

Se morgenmadsretterne blive til i Chai Shai’s video herunder:

En blegfis med verden i sin favn

Siden det øjenåbnende nytårsbesøg for snart et år siden har jeg gæstet Chai Shai måske ti gange, og de skuffer aldrig.

Selv om deres frokost- og aftenretter også er gode, så kan deres morgenmad/brunch om lørdagen og søndagen bare noget helt, HELT særligt.

Så sidder man der, midt på Ålholm Plads i en restaurant, hvor man kan mærke, at ejeren forsøger at gøre noget ud af indretningen med moderne designerstole, spraglede puder og rå plankeborde i træ.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Foto: PR

Her sidder ofte herboende pakistanere og indere, der for længst har opsporet, at man får autentisk mad til mere end rørende priser.

Og så er der en blegfis eller to som mig, der allernådigst og på heldigste vis har opdaget et sted, hvor brunchen får en til udbryde et indre ”wauw”.

Et sted, hvor man næsten kan gå hen og blive rørt helt ind i sjælen, når maden smager igennem af en madkultur med tusinde år på bagen og man husker på, at København også er en by med hele verden i sin favn.

Og det er alligevel lidt af et scoop for 69 kr.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr.

Hvad: ”Nashta” Pakistansk morgenmad/brunch
Hvor: Chai Shai, Ålholmvej 17, 2500 Valby
Hvornår: Lørdag og søndag kl. 10-14 – herudover også almindeligt frokost- og aftenåbent
Hvor meget: 69 kr. for hver af de to menuer
Hvordan: www.chaishai.dk