Mums: Legendarisk porchetta-sandwich gør comeback

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Den blev nærmest legendarisk.

Porchetta-sandwichen.

Den kunne findes på både Papirøen, der nu er lukket, og Kødbyens Mad & Marked, der ligeledes er forsvundet.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Porchetta fra Public PR Foto

Back to the future

Gode nyheder: It’s back, baby.

”Der er mange, der har spurgt efter sandwichen, siden vi lukkede La Fattoria og åbnede vores første rigtige restaurant Public,” siger Cindy Romor, der ejer og driver Public med sin kæreste Johan Braad-Petersen.

“Vi synes, det var helt oplagt at vende lidt tilbage til vores street food-rødder og åbne op for frokost i solen henover sommeren.

Vi havde første test af porchetta-sandwichen i weekenden, og der var gensynsglæde hos gæsterne.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Frokost i weekend og happy hour

Sandwichen laves med saftige skiver porchetta, smeltet ost, rucola og en dressing af søde peberfrugter i en økologisk bolle.

Der er frokost hver fredag og lørdag 11.00-14.30 og der er Happy Hour helt frem til kl. 17.00 med to spritz for en hundredmand.

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Porchetta fra Public PR Foto

Historisk ret

Porchetta har en lang og stolt historie i Italien og stammer oprindeligt fra byen Arricia, der er en provins tæt ved Rom.

Rigtig porchetta laves af en hel gris og ikke bare en udskæring fra grisen – og det efterlever Public selvfølgelig.

Grisen marineres i urter og hvidvin i 24 timer, inden den nænsomt ovnsteges i flere timer.

Public får deres porchetta fra en lille familieslagter, der ligger netop i porchettaens fødeby Arricia.

”Porchettaen vi får fra i Arricia findes ikke bedre. Det er den samme opskrift, som har været brugt i hundredvis af år,” fortæller Cindy Romor.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Porchetta-sandwich
Hvor: PUBLIC – The Italian Social Dining Bar, Halmtorvet 36, 1700 Vesterbro
Hvornår: Fredag, lørdag hele sommeren. Frokost 11.00-14.30, Happy Hour fra 11.00 til 17.00
Hvordan: Læs mere her 

Gør et vinkup: Vinkongen holder kæmpe lagersalg af god vin til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Husted Vin PR Foto
Husted Vin PR Foto

Nu kan du trække proppen op uden at tømme pengepungen.

Husted Vin har fået mange af årets nye flasker hjem – og det betyder, de sælger ud af de gamle til spotpriser.

Når der bliver lavet en større oprydning på lageret, har de fundet en stor omgang fantastiske flasker, som sælges ud af til vanvittige priser lørdag 1. og søndag 2. februar fra kl. 10.00.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Vinudsalg PR Foto

Fyld vinkælderen op

Der er vine fra nærmest alle verdensdele og til alle typer smagsløg – en oplagt mulighed for at få fyldt sin vinkælder op eller måske hamstre lidt, hvis der skal holdes konfirmation eller bryllup i år.

Husted Vin sælger både enkelte flasker og hele kasser med mulighed for at mixe favoritterne. Og så trækker de selvfølgelig ventevin op, så du kan smage på varerne og gøre oplevelsen lidt mere loose.

Til de her store vinlagersalg Bonanza plejer de også at have en overraskelse eller to i ærmet.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Hvad: 2020 lagersalg Bonanza
Hvor: Husted Vin, Bådehavnsgade 42
Hvornår: Lørdag 1. og søndag 2. februar kl. 10.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

 

Uhyggelig byvandring: Kom helt tæt på Københavns mord- og mordgåder

Skrevet af: Redaktionen

Det er tydeligt, at vi er fascineret og samtidig skræmt af mord- og mordgåder.

Pigerne fra Mørkeland slår alle de store af pinden på podcast-hitlisten hver eneste uge. Men der er et arrangement, som er lidt federe end at lytte til podcast.

I de kommende månederer der byvandringer for de modige, når byhistoriker Finn William Larsen fortæller om det gamle København og byen, som vi kender den i dag.

Temaet er noget så uhyggeligt som mord og mordgåder, så turen er ikke for sarte sjæle.

Den seneste fandt sted i går lørdag d. 25. januar, men den var også totalt udsolgt. Men er du hurtig kan du skaffe billet til den næste i februar.

Det sker søndag d. 23. februar i København.

Modbydelige mordsager

Byvandringen begynder ved Tycho Brahe-busten, som står mellem Rundetårn og Studenterhuset i Indre By.

Herfra går turen forbi mørke baggårde, smalle gyder, kældre og trappeopgange, som har dannet rammerne om såvel gerningssteder som findesteder i forbindelse med modbydelige sager.

Undervejs kan deltagerne høre om både opklarede og uopklarede mord, som har fundet sted i København gennem tiden, og fortælleren runder historier helt tilbage til middelalderen frem til nutiden.

Byvandringen er arrangeret af Gengangeren, og den begynder klokken 15 og varer omkring to timer.

Prisen for at komme med på gåturen er 125 kroner per person.

Hvad: Mord og mordgåder i Københavns historie
Hvor: Mødested ved Tycho Brahe-busten, mellem Rundetårn og Studenterhuset, København K
Hvornår: 23. februar kl. 15.00

Køb billet til byvandringen her

 

Flotte anmeldelser på Take Away: Vesterbro-pizzeria begejstrer med særlig sesambund

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen
PR-foto
PR-foto

Hvis du endnu ikke kender pizzeriaet med det pudsige navn ych!, så er du garanteret ikke den eneste.

ych! har nemlig indtil nu været lidt af en “hemmelig perle”.

For bare nogle måneder siden var det ikke til at se, at et af Københavns mest hippe pizzeriaer lå på Enghave Plads.

Kun de faste stamkunder har kendt til stedet, og udbredelsen af konceptet er primært sket gennem varme anbefalinger og flotte kundeanmeldelser på Just Eat.

Men hemmeligheder er svære at holde, og nu sker der ting og sager hos ych!.

Pizzeriaet har netop fået en makeover.

Det håndmalede navneskilt på fronten af forretningen er skiftet ud med hvide neonlys formet som bogstaver med ordene ”ych! pizza”.

Facaden er nu prydet med smukke, naturfarvede, rustikke mursten, og en stor markise med varmelamper byder gæsterne velkommen, som var det en anden fransk fortovscafe.

ych! konceptet

Hele konceptet hos ych! er bygget op om en udviklingsrejse, som tager pizzaeventyret til et helt nyt niveau.

ych! er nemlig ikke bare et almindeligt pizzeria. Hos ych! har de en historie at fortælle, og holdet bag forsøger konstant at udvikle deres koncept.

Det har man som gæst rig mulighed for at få et indblik i, når man træder indenfor i det nyrenoverede lokale.

Her er på endevæggen optegnet hele ych’s koncept i udviklingstrin.

Iværksætterne bag konceptet tager deres gæster med på rejsen, og det hele kan nærstuderes, imens man venter på, at den sprøde pizza bages færdig.

Konceptet har været under udvikling i flere år, og sesampizzaen blev udviklet allerede i starten af rejsen.

Nu er de hos ych! lidt over halvvejs i fortællingen og pizzeriaet har netop fået et ansigtsløft, en ny facade og nyt inventar.

På det kommende udviklingstrin, som måske er i nær fremtid, vil der yderligere ske banebrydende ting.

Men hvad der præcis kommer til at ske med pizzeriaet, kan endnu ikke afsløres. Som i en anden krimi, formår de hos ych! at holde spændingen til det sidste.

En ting ligger dog fast. For hvert udviklingstrin udvikles menukortet.

Hele konceptet og de enkelte niveauer har været udtænkt fra start, som en drejebog til en film.

Men samtidig gøres der brug af en eksperimentel og legende tilgang, hvor ejerne konstant forsøger at udfordre status quo.

Det eneste pizzeria med en sesambund

Ikke nok med at pizzariaet konstant er under udvikling.  De er også de eneste i Danmark, så vidt de selv er orienteret, der laver pizzaer med sesambund.

En helt unik pizza, hvor skorpen og pizzabunden rulles i sesam. Det giver en helt anden smagsoplevelse og en speciel sprødhed, en langt mere crispy bund.

Ligeledes er også fyldet på pizzaerne væsentligt anderledes fra andre pizzeriaer og helt unikt.

Det smager man straks, når man sætter tænderne i den varme, sprøde sesambund, som perfekt komplimenterer den unikke smag af det saftige, fintskårne New Zealandske lammekød og fuldendes med den cremede, milde og sødmefulde gorgonzola eller gedeost samt frisk rosmarin.

En af de helt store favoritter.

En anden bestseller er uden tvivl vegetarpizzaen med diverse svampesorter.

De friske portobellosvampe og østershatte udfolder en unik umamismag i munden, allerede ved første bid, og den hvide trøffelolie giver svampenuancerne det helt rigtige tvist.

Der er dog også gemt et par af de klassiske pizzaer på kortet, ”Vesterbro pizzaerne ”, som de kaldes, til dem der ønsker det. Ligeledes er der også fine muligheder for glutenallergikere med 100 procent glutenfri bunde og laktosefri ost.

Takeaway til børn

Hos ych! har de mange stamkunder, som har kendt pizzeriaet i flere år. ych! henvender sig ikke kun til de hippe, unge og smarte københavnere, som man måske skulle tro, men også til børnefamilier, og andre der gerne vil smage pizza på et helt nyt niveau.

Menuen afspejler, at også børn tilgodeses, når det kommer til takeaway af høj standard.

Til børn er det sidste nye på menuen kyllinge- eller torskenuggets. Nuggets, lavet på kyllingebryst eller frisk torsk, med smilende pomfritter og hjemmerørt remolade.

Udover den hjemmerørte remolade har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige hjemmelavede dressinger, som basilikumscreme, pesto, chili og tomatsovs. Alt er lavet fra bunden.

Fokus på kvalitet

Helt i toppen, på Just Eats liste over lokale pizzeriaer, ligger ych! placeret med rigtig flotte gæsteanmeldelser.

En af årsagerne til dette er den høje kvalitet, som de dagligt leverer.

Hos ych! er råvarerne i fokus og økologi er et nøgleord. På hylderne hos ych! finder du også Jacob og Jakob’s økologiske kvalitetsis, og iskolde økologiske øl fra Nørrebro Bryghus.

Hvis du er blevet sulten ved tanken om de rygende varme, sprøde pizzaer, og vil give dig i kast med en, skal du være hurtig, hvis du vil have en siddeplads i pizzariaet.

Der er nemlig kun et enkelt langbord med dertilhørende bænke. Det er dog muligt at klemme et mindre selskab ind.

Ellers kan du nemt bestille din pizza på Just Eat, som bringer din varme pizza til døren.

Hvad: ych! 

Hvor: Enghave Plads 9, 1670 Vesterbro

Hvornår: Mandag – søndag kl.12-22

Hvor meget: Pizzaerne koster mellem 65kr  – 99 kr.