Scoop på Østerbro: Stjernekokken Rasmus Grønbech laver pop-up restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Rasmus Grønbech (th) og David Fischer. Foto: Claus Peuckert
Rasmus Grønbech (th) og David Fischer. Foto: Claus Peuckert

Rasmus Grønbech er en af de helt store kokke i Danmark.

Ikke blot er han høj af statur, men han er dybt respekteret og anerkendt for sine talenter i et køkken.

I starten af hans karriere vandt han titlen som årets kok 1998 og blev siden køkkenchef på Prémisse (nu AOC) som han skaffede Michelinstjerne, ligesom han gjorde på sin helt egen restaurant – Grønbech & Churchill.

Den lukkede han dog i november 2016, og siden har der været lidt stille omkring stjernekokken.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Troede han var færdig

“Jeg troede ærlig talt, jeg var færdig med at lave mad,” fortæller Rasmus Grønbech, da MigOgKbh får en snak over en semi-larmende Thermomixer.

Fremtiden var ellers klar – Rasmus Grønbech skulle til Normandiet i Frankrig, hvor hans danske venner havde købt et charmerende chateau, som skulle have plads til 7-8 værelser og så en lækker restaurant med ham som køkkenchef.

“Alt var perfekt, ombygningen gik godt, jeg havde en klar plan for restauranten, men så. Ja, så faldt det hele på jorden.”

De franske myndigheder krævede handicapadgang på det lille slot i forbindelse med ombygningen – og hvis der er noget, der ikke går hånd i hånd, så er det rullestolsramper og hundredeårige gamle franske chateauer.

Læs også: På en af byens bedste adresser: Kendt hold åbner pescetar-restaurant

Pop up på Østerbro

Skuffelsen var enorm, og den franske drøm blev lukket, før den overhovedet gik i gang. Rasmus Grønbech lavede herefter konsulentarbejde i Danmark.

“Jeg troede virkelig, jeg havde set det sidste til køkkener og restaurationsbranchen.

Konsulentarbejdet med at hjælpe andre med råd og koncepter var fint, men også lidt ensomt i længden. Jeg savnede faste kollegaer. Men så ringede David.”

David er David Fischer, som har sit lille super populære pastaværtshus på Østerbro.

Fischer har arbejdet under Alain Passard på L’arpege i Paris og et par år på Roms eneste trestjernede Michelinrestaurant, La Pergola, inden han åbnede Hos Fischer på Victor Borges Plads.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

En af landets bedste kokke

“Vi er gamle venner, så jeg synes det kunne være fedt at få Rasmus herind. I mine øjne er han en af Danmarks top tre dygtigste kokke,” fortæller David Fischer.

Så nu har Rasmus Grønbech fået halvdelen af køkkenet til fri leg.

Han kreerer 5-6 forskellige retter hver torsdag, fredag og lørdag (de skifter hver dag), som så bliver serveret i baglokalet, hvor en tjener og Rasmus selv står for det hele.

“Det er rent enmandsorkester, det her. Jeg skræller selv mine løg, og står for det hele.

Det er ikke Michelin, det er meget mere afslappet  og hyggeligt. Jeg kigger nogle gange i en italiensk retning, men bestemt ikke altid. Det er først og fremmest Grønbech mad,” forklarer Rasmus.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

500,- for alle retter

Der er to seats med plads til 16 i hvert seat – den tidlige, hvor man kan vælge færre retter og så det sene seat, hvor man får hele pakken.

Og hele pakken er måske et af byens bedste tilbud lige nu – det er nemlig 5-6 retter til 500,-.

“Vi har heller ikke vinmenu, vi kører bare med Davids vinsamling, og så bestemmer man selv.”

Således blev Hos Fischer pludselig til TO restauranter. Den italienske og så den med Rasmus Grønbech uden navn.

Konceptet kører torsdag, fredag og lørdag fra d. 23. maj og frem til sommerferien.

“Så må vi se, hvad der sker derefter,” slutter Grønbech.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Hvad: Rasmus Grønbech fast popup
Hvor: Baglokalet Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12
Hvornår: Torsdag, fredag og lørdag frem til sommerferien
Hvor meget: omkring 500,- for 5-6 retter
Hvordan: Læs mere her

Smag på mere end 30 topvine: Vinbutik holder Bourgogne-festival

Skrevet af: Michael Qureshi

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer i deres butikker rundt omkring i landet.

Bichel Vine har butikker i Århus, Odense og København, og de forsøger hele tiden at skabe events, der er lidt over de klassiske vinsmagninger.

I København har de en hyggelig gårdbutik på Frederiksberg.

Nu har du muligheden for at komme med til en særlig FESTIVAL DE BOURGOGNE, hvor du kan smage på mere end 30 topvine fra det kendte vindistrikt.

Der er fokus på årgang 2016 og 2017, men der vil også være mulighed for at smage vine fra tidligere årgange.

Smag vine fra:

Domaine Rossignol-Trapet, Gevrey Chambertin
Domaine Denis Bachelet, Gevrey Chambertin
Domaine Michel Lafarge, Volnay
Domaine Simon Bize, Savigny les Beaune
Domaine Paul Pernot, Puligny Montrachet
Henri Prudhon, Saint Aubin
Patrick Javillier, Meursault
Château Clos des Quarts, Pouilly Fuissé

Du får også lov til at tage verdens bedste vinglas med hjem!

For at give alle deltagere den optimale smageoplevelse, har Bichel Vine lavet en aftale med deres glasproducent Zalto, som producerer de smukke og funktionelle mundblæste krystalglas.

“Vi har fået Zalto til at pakke deres fantastiske Bourgogne glas i 1-stk pakker, så alle deltagere får udleveret et Zalto Bourgogne glas til smagningen, som de efterfølgende kan tage med hjem i en original Zalto-karton.

Glasset har i sig selv en værdi af 300 kr.,” skriver Bichel Vine i en pressemeddelse.

Hvornår: Lørdag d. 29. juni kl. 14-17
Hvor: Galleri Puls Art
Smallegade 42
2000 Frederiksberg C

Pris: 595 kr. – inklusiv i prisen er et Zalto Bourgogne glas, som man får med hjem efter smagningen.

Billetter købes her

Stor kæde holder lagersalg: Spar op til 80% på bolig- og køkkengrej

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Imerco.
Foto: PR, Imerco.

Trænger din sofa til nye pyntepuder eller din altan til flere blomsterkrukker og lanterner? Eller måske har du brug for at udstyre dit køkken med nye gryder og pander?

Du kan være heldig at finde lige netop det, dit hjem mangler, på et stort lagersalg lige om lidt.

Imerco er nemlig klar til at sælge ud af gemmerne. Det skriver Lagersalg.com.

Den danske isenkramkæde, som har mere end 175 butikker rundt omrking i landet, har ryddet op på lageret og sælger derfor massevis af boligudstyr og køkkengrej med store rabatter.

Læs også: Første butik i Danmark: Svensk modegigant åbner i København

Spar penge på kendte mærker

Du kan spare helt op til 80 procent på alt fra møbler til nips, og blandt de mange varer finder du produkter fra Georg Jensen, Södahl, Normann Copenhagen og mange flere kendte mærker.

Lagersalget finder sted i Vallensbæk fra torsdag 27. juni til og med søndag 30. juni, og der fyldes løbende op med flere varer alle fire dage. Åbningstiderne er kl. 10-18 torsdag og fredag, og i weekenden kan du shoppe kl. 10-16.

Du kan betale med Dankort og kontanter på Imercos loppemarked.

Se mere på Facebook.

Hvad: Imerco-lagersalg
Hvor: Park Allé 381, Vallensbæk
Hvornår: 27.-30 juni 2019. Torsdag-fredag kl. 10-18 og lørdag-søndag kl. 10-16.
Hvor meget: Gratis adgang

Læs også: Fed nyhed: Social Foodies åbner kæmpe is- og flødebolle butik ved Tivoli

Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Klar?

Skulle det være en Aperol Spritz, rabarber, popcorn eller banan is?

Eller måske hyldeblomst, honning, mokka/chokolade chip?

Du kan også prøve de mere klassiske – vanilje, jordbær og chokolade.

Lige meget hvad, så slå lige et smut forbi det helt nye Nordhavn Mikromejeri – lige under de to runde siloer og farlig tæt på den populære badekaj, Sandkaj.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Hemmelig tyvstart

Nordhavn Mikromejeri åbner egentlig først 1. juli sådan helt officielt, men de er allerede tyvstartet.

Det betyder også, at åbningstiderne er lidt flyvende her inden 1. juli, men det er chancen værd at smutte forbi.

MigOgKbh har indtil videre kun smagt vaniljeisen, men den strøg så også direkte ind på den personlige top 3 – og det er altså et langt og fokuseret is-liv, vi referer til her.

Mage til fløjlsblød, cremet og absurd langtidssmagende is, skal man langt for at finde.

Læs også: Banana vækker opsigt med smagen: Har du prøvet Københavns nye dessert-hit?

Nørder totalt igennem

En anden grund til at besøge den nye biks hedder Peter Altenburg.

Han ejer i forvejen en af byens bedste cocktailbarer, Gilt på Nørrebro, og et af byens bedste pizzarier, Bar Uno, som ligger lige ved siden af Nordhavn Mikromejeri.

Han er en mand, der ikke tager nogen gastronomiske genveje og nørder totalt igennem, når først han har sat sig noget i hovedet.

Den slags kan som bekendt smages.

Med sig har han trioen bag BarUno og hedengangne Holmens Kanal, Kasper Georg Jensen og Thomas Raae.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Ost og is

“Egentlig åbner vi mikromejeriet, fordi vi bruger så pokkers meget mozzarella inde på Bar Uno, når vi laver pizza. Så vi tænkte, det måske kunne være en idé at blive selvforsynende,” forklarer Peter Altenburg.

Ligesom næsten alle andre topsteder i byen, køber Bar Uno nemlig deres oste fra La Treccia i Rødovre, men Peter har længe gået og luret på at hoppe ud som oste-producent.

“Vi kommer også til at lave burrata, ricotta og selvfølgelig mozzarella.

Al mælk kommer fra økologiske Øllingegaard i Skævinge. Hvis bare vi kan forsyne os selv med ost, så går regnestykket egentlig op, men vi har fået et stort lokale, så hvorfor ikke også lave is om sommeren?

Og hvorfor egentlig ikke lave det lidt sjovt?”

Det er svært at være uenig.

Og det er altså derfor man nu kan gå amok i Aperol Spritz is, popcorn is og alle de andre varianter.

Det tegner allerede til at blive en forrygende sommer.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Hvad: Nordhavn Mikromejeri
Hvor: Göteborg Plads 13, Nordhavn
Hvornår: Åbner officielt 1. juli, men er tyvstartet