Scoop på Østerbro: Stjernekokken Rasmus Grønbech laver pop-up restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Rasmus Grønbech (th) og David Fischer. Foto: Claus Peuckert
Rasmus Grønbech (th) og David Fischer. Foto: Claus Peuckert

Rasmus Grønbech er en af de helt store kokke i Danmark.

Ikke blot er han høj af statur, men han er dybt respekteret og anerkendt for sine talenter i et køkken.

I starten af hans karriere vandt han titlen som årets kok 1998 og blev siden køkkenchef på Prémisse (nu AOC) som han skaffede Michelinstjerne, ligesom han gjorde på sin helt egen restaurant – Grønbech & Churchill.

Den lukkede han dog i november 2016, og siden har der været lidt stille omkring stjernekokken.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Troede han var færdig

“Jeg troede ærlig talt, jeg var færdig med at lave mad,” fortæller Rasmus Grønbech, da MigOgKbh får en snak over en semi-larmende Thermomixer.

Fremtiden var ellers klar – Rasmus Grønbech skulle til Normandiet i Frankrig, hvor hans danske venner havde købt et charmerende chateau, som skulle have plads til 7-8 værelser og så en lækker restaurant med ham som køkkenchef.

“Alt var perfekt, ombygningen gik godt, jeg havde en klar plan for restauranten, men så. Ja, så faldt det hele på jorden.”

De franske myndigheder krævede handicapadgang på det lille slot i forbindelse med ombygningen – og hvis der er noget, der ikke går hånd i hånd, så er det rullestolsramper og hundredeårige gamle franske chateauer.

Læs også: På en af byens bedste adresser: Kendt hold åbner pescetar-restaurant

Pop up på Østerbro

Skuffelsen var enorm, og den franske drøm blev lukket, før den overhovedet gik i gang. Rasmus Grønbech lavede herefter konsulentarbejde i Danmark.

“Jeg troede virkelig, jeg havde set det sidste til køkkener og restaurationsbranchen.

Konsulentarbejdet med at hjælpe andre med råd og koncepter var fint, men også lidt ensomt i længden. Jeg savnede faste kollegaer. Men så ringede David.”

David er David Fischer, som har sit lille super populære pastaværtshus på Østerbro.

Fischer har arbejdet under Alain Passard på L’arpege i Paris og et par år på Roms eneste trestjernede Michelinrestaurant, La Pergola, inden han åbnede Hos Fischer på Victor Borges Plads.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

En af landets bedste kokke

“Vi er gamle venner, så jeg synes det kunne være fedt at få Rasmus herind. I mine øjne er han en af Danmarks top tre dygtigste kokke,” fortæller David Fischer.

Så nu har Rasmus Grønbech fået halvdelen af køkkenet til fri leg.

Han kreerer 5-6 forskellige retter hver torsdag, fredag og lørdag (de skifter hver dag), som så bliver serveret i baglokalet, hvor en tjener og Rasmus selv står for det hele.

“Det er rent enmandsorkester, det her. Jeg skræller selv mine løg, og står for det hele.

Det er ikke Michelin, det er meget mere afslappet  og hyggeligt. Jeg kigger nogle gange i en italiensk retning, men bestemt ikke altid. Det er først og fremmest Grønbech mad,” forklarer Rasmus.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

500,- for alle retter

Der er to seats med plads til 16 i hvert seat – den tidlige, hvor man kan vælge færre retter og så det sene seat, hvor man får hele pakken.

Og hele pakken er måske et af byens bedste tilbud lige nu – det er nemlig 5-6 retter til 500,-.

“Vi har heller ikke vinmenu, vi kører bare med Davids vinsamling, og så bestemmer man selv.”

Således blev Hos Fischer pludselig til TO restauranter. Den italienske og så den med Rasmus Grønbech uden navn.

Konceptet kører torsdag, fredag og lørdag fra d. 23. maj og frem til sommerferien.

“Så må vi se, hvad der sker derefter,” slutter Grønbech.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Hvad: Rasmus Grønbech fast popup
Hvor: Baglokalet Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12
Hvornår: Torsdag, fredag og lørdag frem til sommerferien
Hvor meget: omkring 500,- for 5-6 retter
Hvordan: Læs mere her

Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Drømmer du dig også til varmere himmelstrøg, aromatiske og appetitvækkende omgivelser, bølgeskvulp og smagen af autentiske madoplevelser?

Så tag på rundrejse med Early Bird og besøg nogle af byens restauranter, der langt nemmere (og billigere) kan give dig en udsøgt madoplevelse.

Helt uden at skulle krydse landets grænser.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Spis ude for under halv pris

I hele juli kan du spise for under halv pris, når du booker bord på restaurant-tjenesten, Early Bird.

Ved at bruge koden FERIE sparer du 20% ekstra (udover de i forvejen 33%).

Det er et fantastisk, last-minut scoop på restauranternes sidste, ledige borde.

Book bord på selve dagen og nyd en bid af det spiselige verdenskort – bare hjemme i Danmark.

Læs også Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Foto PR

Hele verden rundt

Kom med på en kulinarisk jordomrejse med Early Birds mange restauranter.

Smag italienske delikatesser hos Trattoria Sud og kom med når argentinske Asador fyrer op for grillen.

Hos Kung Fu II kan du drømme dig væk til Japan, mens Le Coq en Pâte på Østerbro er stedet for alle frankofile.

Pintxos i Indre By serverer ægte spansk tapas, Mangal giver dig det bedste fra Mellemøsten, og hos Guru dufter der herligt af autentiske indiske simreretter.

Skal det være endnu mere eksotisk, så besøg Cafeloppen der byder på autentisk thai-mad i karismatiske eller The Vietnamese, som giver dig en lille bid af det raffinerede Vietnam.

Næsten uanset hvilket køkken, der lokker – så kan Early Bird klare det meste.

Læs også Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Foto PR

Vind en middag for to

Deltag i konkurrencen på Facebook og vind en Earlybird-menu på Michelin-anbefalede Restaurant Mes i Indre By.

Middagen er for to personer og har en værdi på 750 kr.

Hvad: Spis for under halv pris med Early Bird – 33% rabat + EKSTRA 20% skåret af menuprisen
Hvor: Mere end 75 restauranter i København
Hvornår: Til og med 1. august 2020
Hvordan: Brug rabatkoden FERIE EarlyBird.dk

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Staycation i København: Kom med til Moules Frites-festival

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Aldrig har behovet for sjove og interessante begivenheder i København været større, nu hvor størstedelen af befolkningen holder ferie hjemme i Danmark.

Heldigvis for det er de danske restauratører lige så sultne efter gæster ovenpå de seneste måneder, som danskerne er på nye oplevelser.

Derfor er 15 restauranter i København og omegn, det franske vandmærke Perrier og den gastronomiske billetportal Madbillet gået sammen om at skabe Moules Frites-festivalen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Arkivfoto

En lille bid af udlandet herhjemme

Hvad er egentlig bedre end at sidde nede på strandpromenaden i Sydeuropa med en kæmpe omgang muslinger, fritter og noget koldt i glasset?

Ikke særligt meget, hvis vi selv skal sige det.

Den verdenskendte mineralvand, Perrier, er gået i front for at hylde den danske sommer til en ny såkaldt ’Moules Frites-festival’ på en række danske restauranter.

Det foregår fra den 27. juli til den 2. august på udvalgte restauranter i København og andre byer i landet.

Læs også Skaldyrsfade, muslinger og fish n’ chips: Her ligger en ægte fiske-perle på Amager

Foto PR

Moules Frites på 15 forskellige restauranter

Konceptet til Moules Frites-festival er egentlig ret simpelt.

Vælg mellem 15 restauranter med i København og omegn og gør dig klar til at slubre dig i lækre muslinger og sprøde fritter.

Prisen er 125 kr. pr. person for en omgang moules frites og en 33 cl. Perrier vand.

De deltagende restauranter i København og omegn er:

  1. Barock
  2. Bøf & Ost
  3. Cap Horn
  4. Chez Bruno
  5. French Market
  6. Guldmagerens Hus
  7. Havfruen
  8. Huks Fluks
  9. 22 Bistro (Rungsted Kyst)
  10. Nyhavn 37
  11. Nyhavn Skipperkroen
  12. Pio Vinbar
  13. Restaurant Upstairs (Roskilde)
  14. Ved Kajen – Nyhavn
  15. Zeleste

Billetter sælges via www.madbillet.dk.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

I september sidste år kunne vi berette om Lars Seiers nyeste køb.

Nemlig hans gamle stamsted i 80’erne: Café Dan Turéll.

Nu er caféen genåbnet og klar til at tage imod nye gæster – men de gamle er der naturligvis også plads til.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto Café Dan Turéll Instagram

Tilbage til storhedstiden

Målet med købet af Café Dan Turéll sidste år var først og fremmest at give Lars Seier hans gamle stamsted tilbage.

Men det handlede også om at bringe stedet tilbage til sin storhedstid.

“Fornyligt kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/cafe i København, men lige netop Cafe Dan Turell kunne jeg ikke stå for.

Så derfor besluttede jeg mig til at overtage stedet og forsøge at bringe det tilbage til fordums storhed. Det vil sige mere bar og mindre restaurant. Det vil sige 80’er musik på jukeboxen og en tilbagevenden til zinc baren og det klassiske look,” skrev Lars Seier på Facebook.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Chili con carne Foto Café Dan Turéll Instagram

Fem måneders renovering

De sidste fem måneder har Lars Seiers kone, Yvonne Seier Christensen, stået for renoveringen af stedet.

Det skal være et sted, hvor alle er velkomne, og den gamle jukébox er også parat.

“Vi har vores favoritter, og jukeboxen er spækket med dem! Den er til fri afbenyttelse, så kom og sæt dit yndlings 80’er hit på,” skriver de på Instagram.

Nu er Café Dan Turéll klar til at tage imod gæster, og særligt én ting bliver fremhævet på menukortet: signaturretten Chili con carne.

“Der var ikke nogen tvivl. Chili con carnen skulle tilbage på menuen — og ligesom i 80’erne, så kan du få den helt til luk,” skriver de på deres hjemmeside.

Læs også Helt særlig lejlighed solgt i Indre By: Her boede Dirch Passer i 60’erne

Foto Café Dan Turéll Instagram

På drikkekortet kan du både glæde dig til en række øl, men også de klassiske cocktails.

Prøv en Bloody Mary, Bramble eller måske en Seier med Mezcal, Agave-Sirup og lime.

Hvor: Store Regnegade 3, 1110 København K
Hvornår: Åbent alle dage fra 11:30 til 00:00
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram