Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Scoop på Østerbro: Stjernekokken Rasmus Grønbech laver pop-up restaurant

Af Rasmus Kramer Schou
Rasmus Grønbech (th) og David Fischer. Foto: Claus Peuckert
Rasmus Grønbech (th) og David Fischer. Foto: Claus Peuckert

Rasmus Grønbech er en af de helt store kokke i Danmark.

Ikke blot er han høj af statur, men han er dybt respekteret og anerkendt for sine talenter i et køkken.

I starten af hans karriere vandt han titlen som årets kok 1998 og blev siden køkkenchef på Prémisse (nu AOC) som han skaffede Michelinstjerne, ligesom han gjorde på sin helt egen restaurant – Grønbech & Churchill.

Den lukkede han dog i november 2016, og siden har der været lidt stille omkring stjernekokken.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Troede han var færdig

“Jeg troede ærlig talt, jeg var færdig med at lave mad,” fortæller Rasmus Grønbech, da MigOgKbh får en snak over en semi-larmende Thermomixer.

Fremtiden var ellers klar – Rasmus Grønbech skulle til Normandiet i Frankrig, hvor hans danske venner havde købt et charmerende chateau, som skulle have plads til 7-8 værelser og så en lækker restaurant med ham som køkkenchef.

“Alt var perfekt, ombygningen gik godt, jeg havde en klar plan for restauranten, men så. Ja, så faldt det hele på jorden.”

De franske myndigheder krævede handicapadgang på det lille slot i forbindelse med ombygningen – og hvis der er noget, der ikke går hånd i hånd, så er det rullestolsramper og hundredeårige gamle franske chateauer.

Læs også: På en af byens bedste adresser: Kendt hold åbner pescetar-restaurant

Pop up på Østerbro

Skuffelsen var enorm, og den franske drøm blev lukket, før den overhovedet gik i gang. Rasmus Grønbech lavede herefter konsulentarbejde i Danmark.

“Jeg troede virkelig, jeg havde set det sidste til køkkener og restaurationsbranchen.

Konsulentarbejdet med at hjælpe andre med råd og koncepter var fint, men også lidt ensomt i længden. Jeg savnede faste kollegaer. Men så ringede David.”

David er David Fischer, som har sit lille super populære pastaværtshus på Østerbro.

Fischer har arbejdet under Alain Passard på L’arpege i Paris og et par år på Roms eneste trestjernede Michelinrestaurant, La Pergola, inden han åbnede Hos Fischer på Victor Borges Plads.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

En af landets bedste kokke

“Vi er gamle venner, så jeg synes det kunne være fedt at få Rasmus herind. I mine øjne er han en af Danmarks top tre dygtigste kokke,” fortæller David Fischer.

Så nu har Rasmus Grønbech fået halvdelen af køkkenet til fri leg.

Han kreerer 5-6 forskellige retter hver torsdag, fredag og lørdag (de skifter hver dag), som så bliver serveret i baglokalet, hvor en tjener og Rasmus selv står for det hele.

“Det er rent enmandsorkester, det her. Jeg skræller selv mine løg, og står for det hele.

Det er ikke Michelin, det er meget mere afslappet  og hyggeligt. Jeg kigger nogle gange i en italiensk retning, men bestemt ikke altid. Det er først og fremmest Grønbech mad,” forklarer Rasmus.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

500,- for alle retter

Der er to seats med plads til 16 i hvert seat – den tidlige, hvor man kan vælge færre retter og så det sene seat, hvor man får hele pakken.

Og hele pakken er måske et af byens bedste tilbud lige nu – det er nemlig 5-6 retter til 500,-.

“Vi har heller ikke vinmenu, vi kører bare med Davids vinsamling, og så bestemmer man selv.”

Således blev Hos Fischer pludselig til TO restauranter. Den italienske og så den med Rasmus Grønbech uden navn.

Konceptet kører torsdag, fredag og lørdag fra d. 23. maj og frem til sommerferien.

“Så må vi se, hvad der sker derefter,” slutter Grønbech.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Hvad: Rasmus Grønbech fast popup
Hvor: Baglokalet Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12
Hvornår: Torsdag, fredag og lørdag frem til sommerferien
Hvor meget: omkring 500,- for 5-6 retter
Hvordan: Læs mere her

Del artikel

Andre læser også