Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Sommerferie på Sjælland og Møn: Her er tips til de gode steder

Af Mathilde Mågård Hansen
Strandhotel Røsnæs Foto Facebook
Strandhotel Røsnæs Foto Facebook

Fik du ikke læst Mr. Copenhagens guide til alle hans yndlingssteder i København, så er her en ny mulighed.

Efter du har nydt en del af sommerferien i København med et tvist af udlandet, så er det nemlig tid til at tage ud og nyde resten af sommerlandet på Sjælland.

MigogKbh er teamet op med Henrik Thierlein, tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år og i dag rådgiver inden for turisme, presse og gastronomi.

Pak bilen og kør en tur ud i det smukke, danske sommerland blot et par timer fra vores elskede hovedstad og besøg Mr. Copenhagens egne favoritsteder på Sjælland med et pust af den store verden.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Henrik Thierlein Foto PR

Vestsjælland

Lej en bil og kør på vinferie på Vestsjælland til tre vingårde og overnat på Dragsholm Slot midt i UNESCO Geopark Odsherred.

Og midt i historiens vingesus på det mere end 800 år gamle Dragsholm Slot – hvor køkkenchef Claus Henriksen kokkerer på hans Michelin-restaurant på selve slottet – har man kastet sig ud i vinproduktionens ædle kunst.

Her midt i Odsherred produceres der vin på ikke mindre end tre vingårde: Ørnberg Vin på Sjællands Odde, Rørmosegård Vin i Rørvig og Vejrhøj Vin ved Fårevejle.

Lidt mere mod vest ligger Strandhotel Røsnæs med Restaurant Næs i første parket til Kalundborg Fjord og byder på ægte og enkelt badehotelstemning – og naturligvis en badebro.

Røsnæs Rundt er en oplevelsesrute i området og Danmarks største vingård med vinbutik Dyrehøj Vingaard ligger lige i nærheden.

Læs også Staycation guide 2020: Her kan du bo på et lækkert hotel i København

Dragsholm Slot PR Foto

Nordsjælland

Fra Vestsjælland går turen mod nærliggende Nordsjælland, som byder på en tur på de syv verdenshave på internationalt prisbelønnede M/S Museet for Søfart i Helsingør og sydover langs Strandvejen til international kunst på Louisiana Museum of Modern Art.

Tæt på ved havet og 5 minutter fra museet ligger Restaurant Sletten med samme smukke udsigt som på Louisiana. Drøm dig væk her til syden med Gillardeau østers og spansk Iberoco gris, eller kør lidt ind i land og indtag frokosten på Søllerød Kro ved gadekæret.

Michelin-køkkenchef, Brian Mark Hansen, er blandt så meget andet Danmarks bedste til Oscietra (caviar)-kreationer – Gastro Unika.

Slut turen fra nord sydpå af med kenyansk eftermiddagskaffe på Karen Blixens museet  Rungstedlund, hvor man bl.a. kan se den skrivemaskine hun skrev ”Mit Afrika” på i Afrika.

Læs også Flyv til Aalborg eller Bornholm for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Søllerød Kro Foto Facebook

Sydsjælland og Møn

Når du nu i forvejen har bilen så kør til Sydsjælland & Møn i stedet for at flyve til London for at prøve deres gin.

Her findes nemlig gin produktion på Møn kaldet Isle of Møn Gin Spirits. Man har ombygget den gamle stald til destilleri, og ingredienserne sankes her på øen, hvor de bor.

Faktisk inviterer de interesserede fra nær og fjern med ud i den mønske natur for at være med til deres sankedage.

Ikke lagt herfra et andet UNESCO-udnævnt sted på Sjælland – nemlig UNESCO Møn Biosfære, hvor man foruden den imponerende klint kan opleve fænomenet “Dark Sky Møn og Nyord”, som er Nordens første Dark Sky Park.

I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen i stedet for turen til Nordkap.

Læs også Flere små øer på vej i Københavns Havn: Snart kan du flyde på din egen lille ø

Dark Sky Foto Tage Klee

Tag på fotosafari og bo på det Dark Sky certificerede overnatningssted Camp Møns Klints hytter eller Hotel Lake Apartments ved Godsejer Carl Gustav Scavenius på nærliggende Klintholm Gods tæt på klinten. Her kan du nyde din Isle of Møn Gin.

På hjemturen fra Møn er sommerens helt store nyhed på Sydsjælland Holmegaard Værk.
Med sine mere end 42.000 glas – men også en fantastisk samling af Herman Kählers keramik – er dette en total genoplivning af tidligere tiders kunsthåndværk i særklasse på den ikoniske adresse.
Kähler emigrerede fra Tyskland i syd, og betragtes i dag som det ypperste indenfor keramik. Samlingerne er en meget betagende oplevelse på dette historiske sted for kunsthåndværk og design uden for Næstved i den smukke Sydsjællandske natur.

Følg Henrik Thierlein på hans helt nye Instagram-profil med tips og tricks til København og omegn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også