Sommerferie på Sjælland og Møn: Her er tips til de gode steder

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Strandhotel Røsnæs Foto Facebook
Strandhotel Røsnæs Foto Facebook

Fik du ikke læst Mr. Copenhagens guide til alle hans yndlingssteder i København, så er her en ny mulighed.

Efter du har nydt en del af sommerferien i København med et tvist af udlandet, så er det nemlig tid til at tage ud og nyde resten af sommerlandet på Sjælland.

MigogKbh er teamet op med Henrik Thierlein, tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år og i dag rådgiver inden for turisme, presse og gastronomi.

Pak bilen og kør en tur ud i det smukke, danske sommerland blot et par timer fra vores elskede hovedstad og besøg Mr. Copenhagens egne favoritsteder på Sjælland med et pust af den store verden.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Henrik Thierlein Foto PR

Vestsjælland

Lej en bil og kør på vinferie på Vestsjælland til tre vingårde og overnat på Dragsholm Slot midt i UNESCO Geopark Odsherred.

Og midt i historiens vingesus på det mere end 800 år gamle Dragsholm Slot – hvor køkkenchef Claus Henriksen kokkerer på hans Michelin-restaurant på selve slottet – har man kastet sig ud i vinproduktionens ædle kunst.

Her midt i Odsherred produceres der vin på ikke mindre end tre vingårde: Ørnberg Vin på Sjællands Odde, Rørmosegård Vin i Rørvig og Vejrhøj Vin ved Fårevejle.

Lidt mere mod vest ligger Strandhotel Røsnæs med Restaurant Næs i første parket til Kalundborg Fjord og byder på ægte og enkelt badehotelstemning – og naturligvis en badebro.

Røsnæs Rundt er en oplevelsesrute i området og Danmarks største vingård med vinbutik Dyrehøj Vingaard ligger lige i nærheden.

Læs også Staycation guide 2020: Her kan du bo på et lækkert hotel i København

Dragsholm Slot PR Foto

Nordsjælland

Fra Vestsjælland går turen mod nærliggende Nordsjælland, som byder på en tur på de syv verdenshave på internationalt prisbelønnede M/S Museet for Søfart i Helsingør og sydover langs Strandvejen til international kunst på Louisiana Museum of Modern Art.

Tæt på ved havet og 5 minutter fra museet ligger Restaurant Sletten med samme smukke udsigt som på Louisiana. Drøm dig væk her til syden med Gillardeau østers og spansk Iberoco gris, eller kør lidt ind i land og indtag frokosten på Søllerød Kro ved gadekæret.

Michelin-køkkenchef, Brian Mark Hansen, er blandt så meget andet Danmarks bedste til Oscietra (caviar)-kreationer – Gastro Unika.

Slut turen fra nord sydpå af med kenyansk eftermiddagskaffe på Karen Blixens museet  Rungstedlund, hvor man bl.a. kan se den skrivemaskine hun skrev ”Mit Afrika” på i Afrika.

Læs også Flyv til Aalborg eller Bornholm for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Søllerød Kro Foto Facebook

Sydsjælland og Møn

Når du nu i forvejen har bilen så kør til Sydsjælland & Møn i stedet for at flyve til London for at prøve deres gin.

Her findes nemlig gin produktion på Møn kaldet Isle of Møn Gin Spirits. Man har ombygget den gamle stald til destilleri, og ingredienserne sankes her på øen, hvor de bor.

Faktisk inviterer de interesserede fra nær og fjern med ud i den mønske natur for at være med til deres sankedage.

Ikke lagt herfra et andet UNESCO-udnævnt sted på Sjælland – nemlig UNESCO Møn Biosfære, hvor man foruden den imponerende klint kan opleve fænomenet “Dark Sky Møn og Nyord”, som er Nordens første Dark Sky Park.

I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen i stedet for turen til Nordkap.

Læs også Flere små øer på vej i Københavns Havn: Snart kan du flyde på din egen lille ø

Dark Sky Foto Tage Klee

Tag på fotosafari og bo på det Dark Sky certificerede overnatningssted Camp Møns Klints hytter eller Hotel Lake Apartments ved Godsejer Carl Gustav Scavenius på nærliggende Klintholm Gods tæt på klinten. Her kan du nyde din Isle of Møn Gin.

På hjemturen fra Møn er sommerens helt store nyhed på Sydsjælland Holmegaard Værk.
Med sine mere end 42.000 glas – men også en fantastisk samling af Herman Kählers keramik – er dette en total genoplivning af tidligere tiders kunsthåndværk i særklasse på den ikoniske adresse.
Kähler emigrerede fra Tyskland i syd, og betragtes i dag som det ypperste indenfor keramik. Samlingerne er en meget betagende oplevelse på dette historiske sted for kunsthåndværk og design uden for Næstved i den smukke Sydsjællandske natur.

Følg Henrik Thierlein på hans helt nye Instagram-profil med tips og tricks til København og omegn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Guide til lækkerier på Just Eat: Her får du specialiteter i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Burgere, pizza og sushi. Det er ingen hemmelighed, at det nok er det, de fleste af os bestiller som takeaway.

Men takeaway er meget mere end det. I denne artikel giver vi vores bud på et varieret udvalg af lækker takeaway, du kan bestille via Just Eat.

Vi har plukket nogle steder ud i København, som vi enten synes skiller sig ud fra mængden, eller som er specialister i én ret eller genre.

Souls

Den veganske bølge ruller fortsat ind over landet. Alligevel er det sjældent, man finder vegansk mad som takeaway leveret lige til døren.

Den populære restaurant Souls placeret på Østerbro er mestre i at fremtrylle vegansk og glutenfri mad, der bare smager megalækkert.

Konceptet er startet af to australske gutter, som ville ramme københavnerne med vegansk og glutenfri mad på den helt rigtige måde.

Få blandt andet leveret deres glutenfri trøffel- og champignon burger med sweet potato fries eller zucchini salad med få klik på Just Eat.

Bestil her

Souls burger – jo, den er god nok, intet kød i den. PR Foto

Ramen to Biiru

Ølkongen Mikkel Borg Bjergsø, der står bag det anerkendte øl-brand Mikkeller er ikke bare god til øl. Han er også god til at importere fede, udenlandske koncepter til glæde for danskerne.

Med Ramen to Biiru kan Københavnerne nu glæder sig over at kunne mæske sig i den lækre, populære japanske signaturret Ramen.

Kort fortalt består ramen af en kraftig, smagfuld suppe baseret på enten kylling, svin eller grøntsager, som kombineres med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager for ikke at glemme de mange forskellige toppings.

Kun fantasien sætter grænser for de mange kombinationer, men fælles for spisen er, at retterne fra Ramen to Biiru er fyldt med smag og efterlader dig mæt og tilfreds.

Ramen to Biiru er nye på Just Eat og her på redaktionen, kan vi ikke få hænderne ned af bare begejstring over, at vi nu kan få leveret den lækre nuddelsuppe lige til døren.

Bestil her

Ramen to Biiru. PR Foto

Homemate

Ready to cook-konceptet er braget igennem på den københavnske take away-scene med deres yderst smagfulde retter, som bare skal i ovnen.

Det er en ny måde at tænke aftensmad på, og passer for mange godt ind i en travl hverdag. Du slipper for indkøb og madlavningen, men får alligevel lækker aftensmad, der leder tanker og smagsløg hen på et godt hjemmelavet måltid.

Prøv favoritterne såsom kylling chorizo eller okse bearnaise. Der er også laks, svinemørbrad og rødspættefilet. Gode, traditionelle hverdagsretter bragt lige til døren og færdig efter et kvarter i ovnen.

Bestil her

PR-foto

Yolkie Egg Joint

Det kommer nok ikke bag på nogen, at æg er spiller hovedrollen på Yolkie Egg Joint.

Yolkie Egg Joint er en atypisk burgerrestaurant med fokus på æg i alle retter, og så finder du måske også byens bedste nuggets her.

Yolkie Egg Joint har en unik evne til at lave alt lækkert med æg, og det er absolut værd at prøve.

Scrambled egg sandwich, crispy chicken burgers, cheeseburgers, wagyu burgers m.m. Du bør også gøre sig selv den tjeneste at smage deres udsøgte hashbrowns –  præcis som ved de bedste spisesteder i USA.

Yolkie Egg Joint ligger helt i toppen blandt de bedst bedømte burgersteder på Just Eat i København.

Bestil her

Yolkie Egg Joint PR foto

Kiosk Døgneren

Du kender det helt sikkert. Du sidder derhjemme og har vildt meget lyst til slik, chokolade, chips og sodavand. Ja, måske også en bøtte Ben & Jerry’s.

Men du orker ikke at trække i tøjet og drible ned i den nærmeste kiosk. Eller du holder fest, og er ved at løbe tør for drikkevarer.

Med Kiosk Døgneren kan du få alle de vigtige forsyninger leveret lige til døren med blot få klik på Just Eat.

Kiosk Døgneren blev en del af Just Eat i marts og har allerede vist sig at have stor succes med rigtig gode bedømmelserne, der angiver, at de typisk er hurtige, effektive og leverer god service.

Bestil lige her

Ben & Jerry’s

Paradis Is

Den her kunne vi bare ikke komme udenom, når man snakker om at være specialister inden for en genre. Paradis Is har sat sig godt og grundigt på is-tronen i det meste af kongeriget.

Is-kæden er voldsomt populær over hele landet, og det skyldes ikke mindst, at alt is bliver friskrørt hver morgen.

Ikke alle danske sommerdage er fyldt med solskin, men det betyder ikke, at længslen efter god is bliver mindre og så er det heldigt, at Paradis Is er teamet op med Just Eat, så du kan få din is leveret kold direkte til hoveddøren.

Paradis’ is-varianter skifter fra dag til dag. Udvalgte kan blandt andet stå på smage som Oreo, dobbelt karamel med havsalt, jordbær, lakrids og kaffe/chokolade for bare at nævne nogle få eksempler.

Du kan vælge mellem fem forskellige størrelser af bokse – fra 0,75 liter til 2 liter.

Du kan bestille fra otte forskellige Paradis-butikker i Hovedstaden.

Bestil her

FOTO PR

Perfekt til sommerferien: Byt skrald for en gratis is

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hansens Is elsker sommer, sol og is.

Men de elsker også rene strande.

Derfor er de i år gået sammen med Livredningstjenesten og den plastfri Maistic-pose for at holde de danske rene strande – og præmien til dig er en gratis vaffelis.

Læs også God byttehandel: Få en iskold GT på flere forskellige steder for en agurk

Arkiv foto

Byt skrald for is

Hos familien Hansen har de fremstillet is i Nordsjælland igennem snart 100 år, og de har altid haft et kæmpe hjerte for de nordsjællandske strande.

Derfor har de sammen med Livredningstjenesten og den plastfri Maistic-pose fundet en sjov måde at holde stranden ren på.

En sjov aktivitet der gør en forskel, og som alle i sommerlandet kan kaste sig over – lige meget om det regner, eller solen skinner.

Få en plastfri pose hos livredderen og gå straks i gang med at samle skrald.

Skraldet kan du bytte for en gratis is hos Hansens ishuse.

Læs også Strand, brunch og drinks: Få en lille bid af Sydens strande på Bryggen

Foto PR

Sådan gør du

  1. Se hvilke strande der er med her
  2. Hent en plastfri Maistic-pose hos livredderen på stranden
  3. Fyld posen med skrald, og aflever den tilbage til livredderen
  4. Få et gavekort til en Hansens-vaffelis som tak for hjælpen
  5. Indløs dit gavekort hos følgende Hansens ishuse på listen her

1, 2, 3 – sæt i gang og god sommer!

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Gysertal fra Københavns Lufthavn: Så mange turister mister vi denne sommer

Skrevet af: Redaktionen
Genåbningen af Europas grænser og en række flyruter kan så småt mærkes i Københavns Lufthavn.I juni var der 151.085 rejsende igennem terminalerne i forhold til blot 40.118 i maj.Sammenlignet med juni sidste år var der dog et massivt fald på 94,9 procent.

Denne sommer forventes omkring 1,5 millioner færre udenlandske gæster til Danmark.Det skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelse.

Det ser ud til at blive den mest stille sommer i Københavns lufthavn i mands minde.

Antallet af destinationer man kan flyve til voksede i juni til 44 mod 161 sidste år (charter undtaget).

Fald på antal rejsende på 85%

Der er dog langt færre afgange og ankomster. Derfor var andelen af udbudte ruteflysæder til og fra CPH blot 8,3 procent i forhold til juni sidste år.

Så denne sommer kigges der forgæves efter de normalt knap ni millioner rejsende i juni, juli og august:  Både danskere og svenskere, der flyver på ferie, og de udenlandske turister og forretningsfolk, der kommer til landet.

“Som verden ser ud lige nu, forventer vi et fald i antal rejsende denne sommer på omkring 85 procent.

Det betyder, at Danmark vil miste op mod 1,5 millioner udenlandske turister og forretningsfolk i sommermånederne.

Det er dyrt ikke blot for luftfarten men også for hele den danske oplevelsesøkonomi med f.eks. hoteller, kultur og restauranter,” siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

Små lysglimt i mørket

I juni rejste 151.085 igennem terminalerne – et fald på 94,9 procent i forhold til samme måned sidste år. Der blev i gennemsnit talt 4.870 passagerer dagligt i juni, alt andet lige en stigning fra lavpunktet den 9. april, hvor der blot var 427 rejsende.

Normalt er der dog 83.000 rejsende dagligt og i sommerperioden ofte over 100.000.

“Luftfarten er forsat i dyb krise, og det vil vare længe endnu. Men der er heldigvis de første lysglimt at spore: passagerne og flyselskaberne er så småt begyndt at vende tilbage, og de første serveringssteder og den store TAX FREE har trukket gitteret op, så der i dag er åbnet omkring 20 af de 146 butikker og serveringssteder vi havde, før Coronaen knock-outede lufthavnen og alle virksomhederne herude,” siger Peter Krogsgaard.

Forventer vækst i juli

Det er også godt nyt, at væksten forventes at fortsætte i juli, men dog på et helt andet niveau end sidste år. I forhold til de ruter og frekvenser, der er meldt ud fra flyselskaberne, vil antallet af destinationer vokse til 85. Sidste år var der ruteflyvning til 167 destinationer.

Der er dog langt færre ruteflyvninger til de enkelte destinationer, så andelen af flysæder til salg forventes at lande på knap 28 procent i forhold til juli sidste år.

“Den gode nyhed er, at det igen er muligt at rejse ud og mærke dele af verden, holde ferie eller lave forretning. Den dårlige nyhed er, at der er meget, meget langt igen til vi ser noget der bare minder om situationen før Coronaen,” siger Peter Krogsgaard.

Tryg rejse i en Corona tid

For Københavns Lufthavn er det også afgørende at skabe tryghed, så rejseglæden og rejselysten langsomt kan vende tilbage. Derfor efterleves de fælles europæiske retningslinjer om mundbind, hygiejne og afstand i lufthavnen.

Udenfor Terminal 3 i et telt på Lufthavnstorvet har Region Hovedstaden et Corona testcenter. Der er ingen tidsbestilling, det er gratis, og podningen tager cirka fem minutter. Danske borgere kan få podesvar på sundhed.dk inden for 1-2 døgn, mens udenlandske borgere bliver kontaktet, hvis der er tale om et positivt testsvar.