Spis med: 4 københavnske topkokke går amok i stør og caviar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hellere lidt for meget, end lidt for lidt. Caviar
Hellere lidt for meget, end lidt for lidt. Caviar

Caviar er luksus i ypperste potens.

De fine rogn fra støren er de fleste kokkes yndlings-garniture. Det er næsten ikke en ret i kataloget, der ikke lige kan pimpes med lidt caviar.

Så på Michelinrestauranten 108 har de bare tænkt sig at gå hele vejen.

Derfor har de inviteret Andreas Bagh (Marchal), Bo Bech (Geist), Per Tøstesen (Bistro Boheme) samt 108’s egen køkkenchef Kristian Baumann til at sammensætte en middag, der yder fuld respekt til både stør og dens caviar.

Alle tre kokke vil hver især medbringe 3 retter, og de vil i samarbejde med hinanden kreere 3 snacks, så menuen i alt lyder på 12 serveringer.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Cavi-eksperter

De fire kokke kan med rette kaldes cavi-eksperter.

Bo Bech har i sin kogebog »What does memory taste like?« dedikeret 78 sider til retten med avocado, caviar og mandelolie.

Andreas Bagh med sin daglige gang på Hotel d’Angleterre næsten svømmer i caviar, når luksusturister fra nær og fjern skal have stillet den lille sult.

Per Thøstesen bruger næsten hellere caviar end salt, hvis retten mangler et lille pift, og hjemmebanekokken Kristian Baumann er en mester i at fortolke de finere nuancer fra de små æg.

De fire kokke vil ud over caviar også bruge hele støren fra hoved til hale i de forskellige serveringer.

Stør og caviar vil komme fra GASTROunika og Royal Belgian Caviar.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Hvad: Potluck Dinner
Hvor: Restaurant 108, Strandgade 108
Hvornår: Søndag d. 22. september 17.00 – 23.30
Hvor meget: 1.200 kr. for 12 serveringer. Vin- og juicemenu kan tilkøbes
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’